Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.05.2014 13:29    #10891     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
Co do tematu to u mnie jest tak, że pod koniec roku wracam z zagranicy, kupuję kolejnego FM-a i gram przez miesiąc, dwa szukając w międzyczasie następnej roboty, znajduję ją i FM out, ewentualnie ze znacznie mniejszą intensywnością próbuję innych gier, potem znowu wracam i i historia się powtarza. W przyszłym roku planuję jednak wyjazd na dłużej do Anglii, a także założenie czegoś własnego po powrocie, zatem powoli FM jest w odwrocie z mojego życia. Nie traktuję już także gry jako takie niesamowite odwzorowanie rzeczywistości. Przedtem jarałem się tym, że nigdy nie można przewidzieć wyniku i to niby miało być tak cholernie życiowe i realne. Teraz tak nie uważam. Zazwyczaj przewiduję wynik biorąc pod uwagę składy i terminarz. Tyle wystarczy. FM to tylko gra strategiczno-taktyczna. Bierzesz klub, budujesz reputację (coraz lepsze obiekty, trenerzy, zawodnicy), zarabiasz kasę, wydajesz ją budując reputację itd. Na dobrą sprawę identycznie jest w Total War, gdzie pole bitwy jest tym samym, czym mecz w FM. To, co napędza FM-owe szaleństwo to realna piłka nożna. Oglądamy prawdziwy mecz, a w nim Mourinho tłumaczącego Ronaldo pomysł na rywala i mówimy sobie: "też tak chcę". TW nie ma takiej siły, bo w TV nie mówią w wiadomościach o tym, że właśnie Juliusz Cezar przekroczył z armią Rubikon.

gadom1986 Partyzant

06.05.2014 12:50    #10892     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
Dla mnie błędy trudo, bo przecież to tylko gra, wciąga jak bagno :) Mam możliwość grania w pracy spędzam po 8 godzin przy tym i nigdy mi się nie nudzi. a co błędów walić to :) najważniejsze jest to żeby np. Dolcanem waląć mistrzostwo i powalczyć o LM.

a co do autu i rożnych szczerze nie zauważyłem tego mi tam grają krótko.

gadom1986 Partyzant

ja teraz gram i powiem ze fajnie sie gram, pierwszy sezon mistrzostwo przegrałem w ostatniej kolejce. Sterling wymiata, na drugą stronę sciągnołem grizmanna, na początek skład bardzo fajny, ja tylko zmieniłem rezerwowego bramkarza, przydał by się tez drugi napadzior bo aspas słaby jest(przynajmniej u mnie). Fajny talent np. Hodzic kilka goli mi strzelił. Ibe 17 l skrzydłowy tez daje rade.

robal15 Młody aktywista

06.05.2014 12:22    #10894     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
Fm nie może być dobrą grą, bo prawie każdy element w niej kuleje:

-transfery - kompletne dno - temat rzeka
-taktyka - kompletne dno - temat rzeka
-trening - kompletne dno - temat rzeka
-silnik meczowy - kompletne dno - temat rzeka
-scouting - częściowa zmiana - możliwość ustawienia swoich filtrów zamiast sztywnych regionów, zmniejszyć dokładność scoutów (noty w przedziałach)
-znerfienie newgenów
-brak możliwości chamskiego podkradania juniorów z naboru - dla mnie taka osoba nie cieszy się szacunkiem
-brak możliwości podpisywania zawodnika za free, aby potem od razu go sprzedać - dla mnie taka osoba nie cieszy się szacunkiem
-możliwość budowy szkółek na całym świecie
-usunięcie konferencji
-usunięcie rozmów motywacyjnych - nie zdają egzaminu
-zmiana rozmów z piłkarzem - nic one nie dają
-asystent - kompletne dno, bezużyteczny i kłamczuch
-sparingi - asystent przed sezonem pyta się nas ile chcemy sparingów, gdzie, kiedy itd.
-zainteresowanie się sztabem przez komputer - Taki Real u mnie ma 7 fizjoterapeutów, 2 słabych trenerów i jazda. Albo 3 scoutów, a magicznie wiedzą o każdym supertalencie, koksie newgenie oraz zajebistych piłkarzach. Magia. Może mają czarnoksiężnika w swoich szeregach.
-głupie spadki wszystkich atrybutów u zawodników raz do roku, nawet u 22 latków, którzy mają jeszcze mnóstwo wolnego potencjału.
-terminarz - leży i kwiczy, w szczególności nasza liga
-noty u zawodników - kompletne dno
-brak spadku atrybutów u zawodników kontuzjowanych na mniej niż 3 tygodnie
-zmienne PA zależne od formy grajka aka not, które najpierw by musiały zostać naprawione -_-
-

Ogólnie, bo już pewnie 100 razy omawialiśmy, co jest nie tak w tych poszczególnych punktach. Jeśli chodzi o silnik, to zapodam tak banalnymi przykładami, że każdy debil powinien potrafić wykonać te polecenia co do jody.
1. Rzuty z autu: ustawione na krótkie, zawodnicy znajdują się blisko wykonawcy, a on wypierdala piłkę gdzieś do przeciwnika.
2. Rzut rożny: ustawione na krótkie: zawodnik nabiega na krótki słupek, a wykonawca prawie za każdym razem wkręca piłkę do bramki. Ostatnio mi nawet gola tak trafił. Wrzuciłem z tego filmik na tę stronę.
3.Pośrednie wolne: mam niskich zawodników - jeszcze żadnego gola nie strzeliłem ze stałego fragmentu, więc każę grać krótko, a wykonawca co robi? Ze środka boiska wrzuca piłkę na główkę.

Ogólnie tyle mi przyszło teraz do głowy. Wracam czytać Wiedźmina:p

myfunnygame, ta gra nie jest dobra. Zrobił się z tego taki sam gniot, jak z każdej sportówki, niestety.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Uszaty Partyzant

Witam!

Stroje Legii które dla mnie zrobiłeś są fajne. Jednak chodziło mi bardziej o coś w takim stylu:
1.
klub: Legia Warszawa (zamiast herbu (L) )
sponsor: fortuna http:(...)_max.png (tylko bez tego napisu pod)
producent: adidas http:(...)baxm.jpg

-> domowe: biało-czarne wg. tego wzoru: http:(...)tayl.png
-> wyjazdowe: zielono-białe wg. tego samego wzoru co wyżej
paski na rękawach mogą być do kołnieżyka.

2.
klub: Pogoń Szczecin
sponsor: samsung (zwykły napis tak jak ma Chelsea)
producent: nike

-> domowe wg. tego wzoru http://i.imgur.com/wK7bkXa.png (zamiast fioletu kolor granatowy, a zamiast białego bordowy)
-> wyjazdowe: wg. tego wzoru http://i.imgur.com/TdrX3UC.png (białe, lewy pasek granatowy, prawy bordowy)

Z góry wielkie dzięki :) Pozdrawiam ;)

Prodigy666 Partyzant

06.05.2014 09:17    #10896     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
Mnie przy rozgrywce w FM 14 trzymają tylko newgeny, mam 4 sezon Rennes i gram samymi wychowankami, bez kitu, tak mi się poszczęściło, że już na starcie rozgrywki miałem 4 pięciogwiazdkowych 16 -latków, a każdym kolejnym naborze przychodzą mega koksy, 2 mistrze z rzędu, teraz walcze o LM, nawet przymykam oko na idiotyczny silnik, gdy widzę, jak moje "dzieci" dostają powołanie do kadry Francji :D

karolpol33 Partyzant

06.05.2014 03:03    #10897     Sufler - Problemy techniczne - Nie działają dodatki.
Cześć,
Pobrałem kilka dodatków tutaj z strony, ale po wejściu do gry, żadnych facepacków, ani logopacków nie widziałem.
Mam to zapisane tak : Football Manager 2014/graphics/pictures

karolpol33 Partyzant

Cześć,
Postanowiłem, że wrócę do FM po trzech latach. A mianowicie do L'poolu.
Mógłby ktoś doradzić jak sobie poradzić Liverpoolem, chodzi mi o talenty, gwiazdy, itd.

Druga sprawa, mógłby ktoś przybliżyć mi zmiany, które mają wpływ na grę? Kończyłem na Fm2011 i jestem ciekawy o ile ta gra się zmieniła.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

05.05.2014 23:26    #10899     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
sanki88, nie grałem w "14" ale nie przekonasz mnie do tego że FM to dobra gra. Na pewno będę jednak chciał kupić "15" bo to będzie najnowsza odsłona. Co tam z ostatnim rokiem studiów, czasem trzeba sobie odpocząć powkurzać się, poekscytować.

Jednak błędy jakie zdarzają się w każdym FM są przeje*&^e. Piłkarze wybiegają 5 metrów z piłką żeby zakończyć na aucie(nie, nie na samochodzie :) )
Brak odpowiedniego krycia, przecież nie zawsze piłkarze w rzeczywistości grają jak każe trener ale chyba mają swój rozum i wiedzą jak kryć. Wyniki 1:0 po milionach strzałów(akurat na to jest dobra teoria i ktoś już to pisał-nie liczy się liczba tylko efektywność). Przegrywanie w ostatnich minutach to z kolei przykład z dzisiaj z Liverpoolu. Niewygrane mecze w ostatnich kolejkach, proszę bardzo Roma/Atletico/Barca/Real to najbliższe jakie przychodzą mi do głowy. Spadkowicz wygrywa z kimś z góry(Widzew) itd itp.

Ale nie o to chodzi. Chodzi o to że kilku (tutaj) graczy ma takie sytuacje, że się wyświetla zły wynik, nie są poprawnie zaliczane bramki z karnych, spalone z czapy itd. Tego nie powinno być.

Mnie zawsze zastanawia dlaczego piłkarze zawsze z taką samą mocą podają piłkę skoro każdy ma inne zdolności podanie. Dlaczego kiwają się tyłem do rywala wracając w stronę swojego bramkarza a potem jeszcze tracą balik.

Dlaczego raz potrafię nie przegrać 7 meczów pod rząd a potem to samo z nie wygraniem. Prawo serii? Dlaczego jak zawodnik jest "niespokojny" daje mu "uspokój się" to się na mnie oburza? Co dają rozmowy na konferencji poza nic nie znaczącym klikaniem? No czasami wpływa to na piłkarza jak się coś powie dobrego/złego. co daje rozmowa z piłkarzem oprócz tego, że jak opieprzę go za ostatni mecz albo pochwalę to rośnie mu morale.

A koles który miał rozwód przez grę to nawet tu na forum chyba był :) ładnie stuknięci są niektórzy fanatycy efema :)

edit: a to że pisałem że gra jest git lub nie to przez to że wszystko się układało jak miało i nie miałem tych dziwnych bugów jak większość. Może przez to że mam słabych wykonawców teraz inaczaj patrzęna grę. Na pewno trudniej jest w "13" niż w "11" :)

edit, jak ktoś mógłby scalić oba posty w jeden byłoby miło bo to nie moja wina ;)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

05.05.2014 23:21    #10900     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
sanki88, nie grałem w "14" ale nie przekonasz mnie do tego że FM to dobra gra. Na pewno będę jednak chciał kupić "15" bo to będzie najnowsza odsłona. Co tam z ostatnim rokiem studiów, czasem trzeba sobie odpocząć powkurzać się, poekscytować.

Jednak błędy jakie zdarzają się w każdym FM są przeje*&^e. Piłkarze wybiegają 5 metrów z piłką żeby zakończyć na aucie(nie, nie na samochodzie :) )
Brak odpowiedniego krycia, przecież nie zawsze piłkarze w rzeczywistości grają jak każe trener ale chyba mają swój rozum i wiedzą jak kryć. Wyniki 1:0 po milionach strzałów(akurat na to jest dobra teoria i ktoś już to pisał-nie liczy się liczba tylko efektywność). Przegrywanie w ostatnich minutach to z kolei przykład z dzisiaj z Liverpoolu. Niewygrane mecze w ostatnich kolejkach, proszę bardzo Roma/Atletico/Barca/Real to najbliższe jakie przychodzą mi do głowy. Spadkowicz wygrywa z kimś z góry(Widzew) itd itp.

Ale nie o to chodzi. Chodzi o to że kilku (tutaj) graczy ma takie sytuacje, że się wyświetla zły wynik, nie są poprawnie zaliczane bramki z karnych, spalone z czapy itd. Tego nie powinno być.

Mnie zawsze zastanawia dlaczego piłkarze zawsze z taką samą mocą podają piłkę skoro każdy ma inne zdolności podanie. Dlaczego kiwają się tyłem do rywala wracając w stronę swojego bramkarza a potem jeszcze tracą balik.

Dlaczego raz potrafię nie przegrać 7 meczów pod rząd a potem to samo z nie wygraniem. Prawo serii? Dlaczego jak zawodnik jest "niespokojny" daje mu "uspokój się" to się na mnie oburza? Co dają rozmowy na konferencji poza nic nie znaczącym klikaniem? No czasami wpływa to na piłkarza jak się coś powie dobrego/złego. co daje rozmowa z piłkarzem oprócz tego, że jak opieprzę go za ostatni mecz albo pochwalę to rośnie mu morale.

A koles który miał rozwód przez grę to nawet tu na forum chyba był :) ładnie stuknięci są niektórzy fanatycy efema :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution