Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

mr_archie Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Zdecydowanie Boca Juniors, Vélez Sarsfield, Southampton, West Ham United, O. Lyon, oczywiście Ajax i Barca. W poprzednich edycjach fm wyciągałem bardzo konkretnych graczy z Inf Clairefontaine (zresztą to z tego klubu wyszli m.in. Henry, Anelka i wielu wielu innych świetnych piłkarzy).

sanki88 Partyzant

12.05.2014 12:48    #10832     Sufler - Porady do gry - Eerste Divisie
Kiedyś grałem w 2 lidze holenderskiej. W 12 albo jeszcze wcześniej, teraz już dokładnie nie pamiętam. I tam był odwzorowany ten śmieszny system, więc teraz, w 14, tym bardziej powinien być. Pamiętam że objąłem zespół w połowie sezonu (zacząłem bezrobotny) i miałem się bronić przed spadkiem. Wygrałem parę meczy, wyprowadziłem zespół na bezpieczne miejsce, a przy okazji okazało sie, że zagram w barażach o awans ;)

Falcon Przodownik pracy

12.05.2014 10:02    #10833     Sufler - Porady do gry - Eerste Divisie
[quote="myfunnygame"]Czyli grając w FM wystarczy wygrać pierwszych 6 kolejek a potem mieć wywalone tylko pod koniec sezonu zawalczyć o wzrost morale i awans z ostatniej pozycji staje się realny?
buahahaha, co za patoliga[/quote]

Nie wiem jak to jest odwzorowane w fm, ale tak jest w rzeczywistości. Wczoraj były baraże

Dordrecht (2)- Venlo (5)
Excelsior (3)- Den Bosch (4)
Nijmegen (*17)- Sparta Rotterdam (16)
Waalwijk (*16)- De Graafschap (7)

Z* drużyny z Eredvisie. Pozostałe mają wpisaną lokatę na koniec sezonu z Jupiler League.

I tak o awans zagrają:

Excelsior- Waalwijk
Sparta- Dordrecht

Zwycięzcy tych par awansują( w jednym przypadku zostaną) w Eredivisie. Oprócz tego bezpośrednio awansowała drużyna Willem II
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

12.05.2014 02:15    #10834     Sufler - Porady do gry - Eerste Divisie
Czyli grając w FM wystarczy wygrać pierwszych 6 kolejek a potem mieć wywalone tylko pod koniec sezonu zawalczyć o wzrost morale i awans z ostatniej pozycji staje się realny?
buahahaha, co za patoliga

buczek93 Młody aktywista

Ja może dorzucę jeszcze Sevillę i Valencię. Prowadzę 11-ty sezon Real Madryt i paru gości stamtąd zwróciło moją uwagę, kilku wychowanków tychże szkółek gra w reprezentacji.
Mnóstwo klubów z Brazylii ma takich koksów, że szok - wszystkie te Gremio, Sao Paulo - prawdę mówiąc, to tam można ustrzelić geniusza w juniorach klubu z 3-ciego poziomu rozgrywkowego. Ale wejście tam i oglądanie tych zawodników to zadanie na kilkanaście godzin :>
O dziwo, moja druga kariera Chelsea zaowocowała 2 mega koksami z...Levante. Może dlatego, że pierwszy sezon gry i gra rzuciła po prostu losowo, ale dwójka gości o wspaniałych atrybutach - obydwoje w wieku niespełna 18-tki regularnie grają w wyjściowym składzie, fantastyczne atrybuty - także charakterne.

sanki88 Partyzant

11.05.2014 20:13    #10836     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
No tak, tylko nie oczekuj, że napastnik pobiegnie nagle kilkanaście metrów jak bramkarz dostanie piłkę. Pressing na bramkarzu działa, ale tylko jeśli jest to nie wiecej niż kilka metrów, a reszta zespołu jest ustawiona równie dobrze wysoko, tak żeby odciąć obrońców. Mi pressują jeśli przeciwnik odzyska piłkę w okolicach swojego pola karnego i probuje rozgrywać zamiast wybić. W innym przypadku pressingu nie ma bo byłby on po prostu bez sensu. Poza tym spróbuj zagrać, chociażby tak na próbę, bez zapisywania gry, z innym ustawieniem napastników. Bo LPK pressing ma ustawiony na dość niski i nie angażuje się zbytnio w grę obronną. Tak przynajmniej było we wcześniejszych wersjach gry, o ile dobrze pamiętam.

sanki88 Partyzant

11.05.2014 19:55    #10837     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
FMa trzeba rozgryźć. Zawsze tak było, że są pewne "schematy" zachowań, które trzeba opanować. Niestety to tylko gra i działa według napisanego kodu. Tyle że w obecnej wersji te schematy często niewiele mają z wspólnego z logiką. Dlatego jest tak trudno i dlatego aż tyle osób ma problem z podstawowymi sprawami i tak sporo osób narzeka na dziwne błędy i zachowania zawodników. Denerwujące jest to, że niby wszystko OK, zawodnicy zadowoleni z treningu, żadnych problemów kondycyjnych, a nagle po okresie dominacji nad rywalami zaczyna się zjazd taki, że aż żal patrzeć jak snują sie o boisku. I nie wiadomo dlaczego, bo teoretycznie wszystko jest tak samo jak tydzień czy miesiąc wcześniej.

sebastiano399 Partyzant

[quote="Prodigy666"]Rennes. Ja gram nimi 7 sezon i mam w składzie samych wychowanków, w szkółce i na wypożyczeniach są kolejni genialni piłkarze, wygrywał z nimi mistrza, LE, puchary krajowe, rok temu doszedłem do finału LM ale przegrałem w karnych z Chelsea, rok temu się zdenerwowałem i sprzedałem wszystkich piłkarzy, których sprowadziłem do klubu opierając drużyne w 100 % na wychowankach, potem może screeny wrzuce tych koksów wszystkich[/quote]

Wychowankowie tacy, którzy z naboru się pojawili czy tacy których ściągnąłeś z innych klubów i uzyskali status wychowanka po 3 latach gry w klubie? To mnie ciekawi bo przymierzam się do kariery polegającej na ściąganiu do juniorów i graniu tylko korzystając z zawodników z rezerw lub juniorów.

Falcon Przodownik pracy

11.05.2014 19:11    #10839     Sufler - Porady do gry - Eerste Divisie
[quote="myfunnygame"]wow, ciekawe, chętnie sam to przetestuję. Są jeszcze jakieś podobne ligi gdzie są jakieś odmienności. Coś pokroju Apertury w Meksyku(?) czy innym południowoamerykańskim państwie?

czyli kto awansuje tam? 3 zwycięzców tych periodów? plus zwycięzca z pary barażystów?
a co jeśli 2 razy jeden klub wygra taki period?[/quote]

Zacznijmy jeszcze raz bo z tym faktycznie jest trochę śmiesznie.

Zwycięzca awansuje bezpośrednio do Eredivisie i obojętnie czy wygrał po drodze period czy też nie.

Zwycięzcy poszczególnych period'ów mają zagwarantowane miejsce w barażach( niezależnie od miejsca w lidze na koniec sezonu, ale o tym dalej), czyli 6 drużyn. Oprócz tego do baraży przystąpią 2 kluby które zajęły 16 i 17 miejsce w Eredivisie.

Jeśli któraś drużyna wygra period po raz kolejny to wtedy do baraży awansuje drużyna która skończyła na 2 miejscu dany period.

I teraz pisze o tym dlaczego warto być wyżej na koniec sezonu w tabeli?

Kluby które zakończą sezon na miejscach 2-5 grają między sobą o awans, natomiast pozostałem 2 kluby z Jupiler League, grają z drużynami z Eredivisie. Mamy tutaj 8 drużyn podzielonych na 4 pary które graja 2 mecze. Następnie zostają 4 kluby, podzielone na 2 pary i tutaj już zwycięzcy awansują do Eredivisie jako 2 i 3 drużyna.

Może to trochę skompilowanie jest rozpisane,ale obecnie kluby rozgrywają baraże i warto zobaczyć kto ,z kim gra i jaką pozycję miał w tabeli. Wtedy się to robi bardziej przejrzyste.

Od siebie dodam, że do Eredivisie może awansować Sparta Rotterdam, która w tabeli Jupiler League zajęła ... 16 miejsce.

Co do innych lig to w Belgii jest jakoś tam z barażami dziwnie

Oprócz tego na pewno Brazylia bo tam to w ogóle nie wiem o co chodzi. Wiem, że są jakieś mistrzostwa stanowe i tyle.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Grzegorion Partyzant

11.05.2014 18:24    #10840     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Zagram przez sieć :)
Jedyne warunki to (są luźne):
- Kluby o reputacji najniżej angielskiej championship. (Do dogadania)
- Dostępność 2-3 dni w tygodniu w godzinach wieczornych

Kontakt na PW

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution