Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Jak w temacie co zrobić aby moi piłkarze grali na czas lub w razie potrzeby się spieszyli?
W FM 2013 był do tego suwak "gra na czas" i w miarę to spełniało swoją rolę,w tej odsłonie nie ma takiej opcji niestety i jak dla mnie jest to bardzo duży błąd.Ma ktoś z Was jakiś pomysł który to rozwiązuje?

jarek1987 Partyzant

Witam,
Zaczynam grę Dolcanem Ząbki. Chciałbym zbudować wszystko od podstaw i zaczynam od sztabu szkoleniowego.Niestety tu spotykam problem w postaci ograniczen zarzadu co do liczby współpracowników.
Jak mogę zwiększyć tą liczbę??
Próbowałem rozmów z zarządem i nic.
Zwiększałem również poziom szkoleniowy w oficjalnym edytorze i również nie daje rady.

Proszę o pomoc.

buczek93 Młody aktywista

13.05.2014 13:21    #10813     Football Manager - Świat taktyki - Wracanie napastników
LPK się wracał nie będzie, bo ma zadania tylko do ataku. Kompletnemu możesz dać "wsparcie" zamiast "atak" i poszperać coś w indywidualnych - w 10 masz jeszcze mnóstwo kochanych suwaczków ;>
Na początek może ograniczenie swobody taktycznej i nastawienia (ale bez przesady, bo wyjdzie na to, że będzie pomagał rywalowi pod Twoim polem karnym).

buczek93 Młody aktywista

13.05.2014 13:14    #10814     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Ustawienie defensywne? Nie ma opcji, gra w ogóle nie przewiduje defensywnego utrzymywania piłki - ilekroć kazałem się moim bambusom cofnąć, przeciwnik prędzej czy później przychodzi, jak Jehowy do drzwi i namolnie strzela.
Morale to jest w ogóle kwestia komedii, nie liczy się to, od ilu meczy jesteś w gazie - raz Ci sie noga powinie, zawodników ochrzanisz (bo i słusznie, co to za K10, która w 45 minut ma...10 podań?) i od razu wszyscy zgaszeni. A co oni są, pety, żeby się gasili?
Losowanie wyników? Też się zgadzam, testowałem to najmocniej w 10 i 11 (eh, s'n'l), co nie znaczy, że w obecnych wersjach tego nie ma. Przykład? Grałem Realem z Sociedad u siebie. Rywal oddał w meczu 3 (słownie - TRZY) strzały. Wszystkie po błęadch MOICH zawodników. Wynik? 3-3. Żaden z moich nie otrzymał nawet wystarczająco niskiej oceny, żeby go ukarać (co z dziką przyjmenością bym zrobił, bo wkurza takie partolenie i sęki za uchem). Powiedziałem (w niewybrednych słowach), że szkoda życia, wyszedłem, nie zapisałem. Następnego dnia wczytałem i co? 7-0, Sociedad nie istniało. Ustawienie, rozmowa motywacyjna, polecenia, skład rywali - KALKA z 3-3.
Czasem warto sobie odpuścić, bo to jest aż żenujące - żeby jeszcze takie wyniki padały, jak wiem, że rywal dużo mocniejszy albo ja gram głębokimi rezerwami. Ale qrfa, to wybiegł podstawowy skład, który normalnie klepie każdego jak leci i 3-3, bo nagle sęki powyrastały ziomkom na czole.

elmoro Partyzant

Od pewnego czasu obserwuję ciekawą rzecz w FMie 14. Mianowicie, że kluczowe atrybuty są tak bardzo kluczowe, że żadnego znaczenia nie mają gwiazdki dotyczące pozycji. Mam skrzydłowego, który ma 4 gwiazdki na swojej pozycji Ofensywny lewy skrzydłowy, na środku pomocy ma 1,5 gwiazdki - także różnica spora. Pół sezonu jednak wystawiałem go na środku pomocy (bo nominalny ŚP ma kontuzje) w roli wysuniętego rozgrywającego bo ma atrybuty kluczowe dla takiej roli i gra o niebo lepiej niż na skrzydle. Sprawdzałem ten schemat też na innych pozycjach i było podobnie, mój wniosek jest taki, że nie warto sobie zawracać głowy gwiazdkami przy pozycjach przy ustalaniu składu i trenowaniem pozycji bo te gwiazdki nic nie znaczą. Jeśli atrybuty kluczowe są na wysokim poziomie zawodnik może grać na dowolnej pozycji (teraz gram środkowym pomocnikiem na prawej obronie BO/obrona i gra lepiej niż mój nominalny boczny obrońca). Trochę to przykre i nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością, ale tak wychodzi z gry. Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?

mr_archie Partyzant

13.05.2014 12:07    #10816     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
[quote="mr_archie"]Ja powiem tak - również zauważyłem, że bardzo ważne są morale naszych zawodników. Śmiało powiem, że to jest połowa sukcesu. Do tego trenować taktykę i zgranie zespołu i już niewiele brakuje żeby regularnie wygrywać. Wg mnie niuanse taktyczne i polecenia dla zespołu/zawodników nie są aż tak ważne, trochę to przykre i rozczarowujące, ale moje obserwacje poparte są rozegraniem naprawdę wielu sezonów. Chociaż tak samo jak kolega sanki88 uważam, że czasami wyniki meczu to jest losowanie na które nie mamy wpływu. Przeprowadziłem identyczny test - wyniki bywają niekiedy diametralnie różne, od 3-0 do 0-3. [/quote]
Druga sprawa - bez względu na to z kim gramy, nie należy ustawiać zespołu defensywnie. Skutkuje to po prostu tym, że przeciwnik cały czas ma inicjatywę i w końcu tak czy siak wciśnie gola lub więcej. Akurat w tej kwestii nic się nie zmieniło od 2-3 edycji FM'a. Ustawienie defensywne stosuję jedynie na jakieś 10, góra 15min. przed końcem meczu i to tylko wtedy gdy mam spokojne 3bramkowe prowadzenie. Ewentualnie można nastawić się na kontry.

about Partyzant

13.05.2014 11:36    #10817     Football Manager - Świat taktyki - Wracanie napastników
FM10

Gram ustawieniem 4-4-2 jeden z napastników ustawiony jako lis pola karnego drugi jako kompletny napastnik , sęk w tym gdy idzie akcja przeciwnika stoją na środku boiska i czekają na kontry nie pomagając w defensywie . Jak ustawić jednego z nich przynajmniej aby wracał się chociaż na 30-40 metr ?

mr_archie Partyzant

13.05.2014 09:44    #10818     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Ja powiem tak - również zauważyłem, że bardzo ważne są morale naszych zawodników. Śmiało powiem, że to jest połowa sukcesu. Do tego trenować taktykę i zgranie zespołu i już niewiele brakuje żeby regularnie wygrywać. Wg mnie niuanse taktyczne i polecenia dla zespołu/zawodników nie są aż tak ważne, trochę to przykre i rozczarowujące, ale moje obserwacje poparte są rozegraniem naprawdę wielu sezonów. Chociaż tak samo jak kolega sanki88 uważam, że czasami wyniki meczu to jest losowanie na które nie mamy wpływu. Przeprowadziłem identyczny test - wyniki bywają niekiedy diametralnie różne, od 3-0 do 0-3.

robal15 Młody aktywista

12.05.2014 22:56    #10819     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
[quote="sanki88"]No tak, morale w tej grze jest chyba najważniejsze. Przesadzili z tym bardzo mocno. Ale wiecie co głównie decyduje o wyniku? Przypadek. Wczytywałem grę kilka razy przed tym samym meczem, wystawiałem ten sam skład, ta sama taktyka, te same rozmowy motywacyjne... wszystko ustawione za każdym razem identycznie. Wyniki pełna rozpiętość- od 4-2, przez 3-1, 1-0, 0-0 gdzie nie działo się dosłownie nic, ledwie kilka niecelnych strzałów, 0-2, 0-3 po 1-4. Czy jest w ogóle sens w to grać? Fajnie, że liczy się też- tak jak w rzeczywistości- zwykłe szczęście, jakiś przypadek. Ale jednak w danym dniu dyspozycja drużyny i konkretnych graczy na tle przeciwnika powinna być w jakiś sposób w miarę stabilna, a nie tak, że raz mój napastnik strzela 3 bramki i mój obrońca nie przegrywa żadnego pojedynku, a w następnym obydwaj mają ocenę poniżej 6.0. Rozumiałbym w tych meczach różnice jednej, dwóch bramek, czasem jakiś nieszczęśliwy remis po bramce straconej z przypadkowej kontry. Ale jak można ten sam mecz zagrać na 4-2 albo 1-4? Skoro wszystkim i tak rządzi przypadek to po co ustalać w ogóle taktykę, po co próbować rozpracować przeciwnika? Dajemy standardowe 4-4-2, staramy się utrzymać morale i kondycję tak jak do tej pory i podejrzewam, że wyniki byłyby niewiele gorsze.[/quote]

A parę dni temu pisałeś, że do tej wersji trzeba dojrzeć, że każdy element jest ważny... ach, jak te wyniki zmieniają diametralnie opinię o tej grze...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

matesarninho Partyzant

12.05.2014 22:36    #10820     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Witam wszystkich grających, mam pytanie... Czy warto grać w fm14? Zakupiłem grę w dniu premiery i na początku mi sie podobało ale z każdym patchem coś mieszali i odpuściłem, potem nie miałem czasu żeby się za to zabrać. Niedługo skończy sie sesja i na wakacjach można będzie nareszcie poślęczeć pare nocy przy tej cudownej grze ale nie chce się denerwować za bardzo tak więc pytam się tych którzy już pograli parę sezonów czy jest sens? Może lepiej zagarć w FM12 albo nawet FM13? W FM13 też są takie losowe wyniki jak w najnowszej części o czym pisał kolega wyżej?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution