Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

teekoki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
14.05.2014 19:12    #10801     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytanie
Witam.
Gram na dodatku "CM Revolution Polska Liga Update 2014 v1.2" chciałbym objąć jakiś polski klub,większość z nich ma II zespól w niższych ligach,i tu pytanie czy taki zespól możne zagrać w ekstraklasie? a nawet w europejskich pucharach?
Do tego tematu chciałbym jeszcze poruszyć inny temat orientujecie się jaki zespól musiałbym ustawić(dostępne opcje
-zespól rezerw,klub b,klub c, II zespól, 2 zespól,3 zespól,u-18 ,u-19 itd..)żeby mógł grac w ekstraklasie?
Grałem pogonią szczecin,zespól II pogoni zajął miejsce w środku tabeli wiec stad moje pierwsze pytanie bo nie orientuje się czy możne taki klub wyżej awansować,i także stworzyłem zespól u-19 w pogoni i podmieniłem z jedna z drużyn IV ligi,mimo mistrza nie awansowali wyżej,stad pytanie drugie czy orientujecie się czy jakaś z tamtych opcji jest taka ze da się swobodnie awansować do ekstraklasy?

sanki88 Partyzant

A no jest tak. Niejednokrotnie zauważyłem np. że nawet najwolniejsi obrońcy z powodzeniem mogą wygrywać pojedynki biegowe z napastnikami bo nie mają szybkości zaznaczonej jako kluczowy atrybut i ona w tym wypadku tak jakby się nie liczy według silnika meczowego. Bez sensu, no ale tak działa ta gra, nic z tym nie zrobisz :)

sanki88 Partyzant

Jest gra na czas, ale trzeba zmienić ustawienie na defensywne lub powstrzymywanie. Wtedy w poleceniach zespołowych pokaże Ci się właśnie opcja "gra na czas". Jeśli ustawisz mentalność na szarżę to w poleceniach pokaże się "graj na większym ryzyku". Oprócz tego można to modyfikować stylem podań, tempem gry i innymi poleceniami- tak jak już wspomniał elmoro.

sanki88 Partyzant

13.05.2014 21:39    #10804     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
[quote="robal15"]
A parę dni temu pisałeś, że do tej wersji trzeba dojrzeć, że każdy element jest ważny... ach, jak te wyniki zmieniają diametralnie opinię o tej grze...[/quote]

Owszem, pisałem. Tyle że wtedy miałem świadomość tego, że gry się dopiero uczę, skład jeszcze nie "mój", taktyka dopiero na dopracowaniu itd. Wtedy te błędy wydawały się takie naturalne bym powiedział. No bo wiadomo, że jak ktoś obejmuje nowy zespół to nie wszystko od razu chodzi tak jak powinno. Ale im więcej gram, tym coraz bardziej przekonuję się, że wyniki, żeby tylko wyniki- cała gra zespołu, wykonywanie poleceń przez zawodników, forma danego dnia i wszystko inne co wiąże się z meczem- to po prostu pieprzone losowanie multilotka. A przypominam- grałem 4 pełne sezony jednym zespołem, swoimi taktykami, jeśli wprowadzałem coś nowego w trakcie sezonu to tylko kosmetyczne zmiany. Co sezon wzmacniałem drużynę, ale bez rewolucji w składzie żeby nie zachwiać zgrania. Po 4 sezonach można chyba oczekiwać jakiejś stabilizacji i trochę lepszych wyników niż na początku gry. A tutaj raz taktyka jest świetna, zawodnicy w formie, a za tydzień okazuje się, że wszędzie są dziury, zawodnicy nie wiedzą co z piłką zrobić, przeciwnicy co chwilę się urywają obrońcom, a moi zawodnicy we własnym polu karnym statystują zamiast kryć. Najgorsze jest właśnie to, że nie wiadomo co zrobić żeby poprawić własną grę i wyeliminować błędy- kiedyś było tak, że jak gubili krycie to kombinowało się przy ustawieniach krycia i pressingu aż w końcu znalazło się to najlepsze ustawienie. I analogicznie przy innych elementach taktycznych. I oni wtedy grali, raz lepiej, raz gorzej, ale widać było że próbują grać to co ustawiłeś. A tutaj się tak nie da bo nawet jak na tle rywali masz silny zespół to przez kilka meczy robią wszystko tak jak należy żeby w kilku kolejnych grać jakby ktoś im opaski na oczach zawiązał. Momentami wygląda to tak jakbyś prowadził dwie drużyny, które co jakiś czas zamieniają się miejscami. Jakim cudem taktyka miesiąc wcześniej była super, a teraz nagle jest do kitu? I tak to wygląda cały czas, forma sinusoidalna. A nie daj Boże jak zaczniesz coś mieszać w taktyce, na którą i tak nie masz wpływu przez te kilka meczy załamania formy bo zawodnicy i tak nie słuchają co się próbuje im przekazać. Niepotrzebnie tylko wprowadzasz jeszcze większy chaos. No to może nie taktyka? Więc co? Bo te wahania formy są bardzo nienaturalne i ciężko logicznie je wytłumaczyć. Co tak naprawdę odpowiada za te serie na przemian po kilka zwycięstw i porażek to chyba nawet twórcy gry nie wiedzą.

sebastiano399 Partyzant

13.05.2014 20:20    #10805     Sufler - Porady do gry - Eerste Divisie
[quote="Falcon"]

Co do innych lig to w Belgii jest jakoś tam z barażami dziwnie
.[/quote]

W Belgii są trzy periody. W grupie barażowej grają zwycięzcy 3 periodów plus zespół z pierwszej ligi. Także formę trzeba utrzymać przez co najmniej jedną trzecią sezonu.

vde Partyzant

[quote="stefan1984"]http://www.sendspace.com/file/gip3kj

RAKÓW CZĘSTOCHOWA, trochę inny herb, pewnie nieaktualny, ale taki miałem gotowy =) Pobieranie tym niebieskim prostokątem z napisem "Click here to start download from sendspace"[/quote]

To wersja kibicowska :)
Jeśli ktoś będzie miał czas i ochotę na zabawę z grafiką to prosiłbym o wykonanie najnowszego herbu, który można znaleźć na stronie oficjalnej klubu rksrakow.pl , oraz parę postów wcześniej dałem link.
Przyda się do Polskiego Patcha z ligami niższymi.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Ok,ale to i tak nie jest to samo co w FM 2013 przesuniecie suwaka na "gra na czas" na zawsze wtedy np. gdy w doliczonym czasie jest aut to zawodnik zwleka z wybiciem piłki albo bramkarz z wznowieniem itp...jakieś inne pomysły?
Często mam w grze tak że przegrywam 0-1 jest mój aut, doliczony czas gry a zawodnik mój czai się tak jakby grał na czas zamiast wyrzucić piłkę do najbliższego gracza - nadmieniam że ma taka możliwość - w innej wersji np. 2013 przesuwałem suwak na "gra na czas" na nigdy i przy następnym aucie już się nie zastanawiał tylko natychmiast wyrzucał piłkę do najbliższego kolegi aby szybko wprowadzić ją do gry i nie tracić czasu...tak samo z podaniami gdy suwak był na "gra na czas" na nigdy to podawali natychmiast nie bawiąc się.W FM 14 przegrywam 0-1 doliczony czas gry a oni się czają z wyrzutem z autu czy podaniem...najbardziej jest to właśnie widoczne w doliczonym czasie gry - jak to zmienić w FM 14.3.1?

wczesny Partyzant

13.05.2014 15:15    #10808     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
[quote="saiN"]Jako przykład mogę podać styl gry Barcelony za Pepa Guardioli i ten niesamowity pressing na wszystkich piłkarzach a gdy piłkę dostawał bramkarz był on zmuszony do wybicia piłki co doprowadzało bardzo często do odzyskania piłki. Myślę że będąc przy piłce 60-70 % czasu gry mój zespół jest w stanie przez resztę czasu gry grać ostrym i wysokim pressingiem :)[/quote]
Barcelona grała często bez nominalnego napastnika :)

wczesny Partyzant

13.05.2014 15:14    #10809     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
Barcelona grała często bez nominalnego napastnika :)

elmoro Partyzant

Znacznie niższe tempo + utrzymanie piłki + krótsze podania + węższe pole gry = gra na czas. Dodatkowo można zmienić mentalność na defensywną, albo w skrajnym przypadku powstrzymywanie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution