Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

wyder86 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
WItam. Gram BVB ustawieniem 4-1-1-3-1. Chciałbym sie zapytać o polecenia ogólne dla drużyny czy te z których korzystam nie wykluczają sie. Mianowicie:
- krótkie podania
- utrzymanie piłki
- podania w pole karne
- rajdy miedzy obrońcami
- ataki skrzydłami
- głębsza linia
- szukaj gry
- nękanie rywali
- agresywny odbiór
- krótkie krycie
- znacznie niższe tępo gry
- więcej swobody

Gra u mnie wygląda dosyć zadowalająco. Gorzej wyglądają wyjazdy :/ korzystając z poleceń defensywnych szybko dostaje bramkę na poczatku meczu i później ciężko mi sie pozbierać. Zatem pytanie jest następujące jakie polecenia ustawić dla zespołu żeby wykorzystać w pełni atak?
- gra na dobieg, bezpośrednie podania, szersza i szybsza gra?

Następne pytanie czy grać mecz na nękaniu rywali i krótszym kryciu? Często wygląda to tak, że szybko mnie rozklepią w środku, zagrania na skrzydło, dośrodkowanie i gol, lub wbiegają w moja obronę jakbym miał obrońców amatorów.
Proszę o jakieś wskazówki i z góry dzięki. Pozdrawiam.

oleinar Partyzant

Po pierwsze, szukam dobrego klubu (ale nie ze ścisłej czołówki) z jednej z najlepszych europejskich lig - tylko nie Francja. Myślałem nad Valencią lub Sociedad. Macie może jakieś inne ciekawe propozycje?

Po drugie, myślę nad luźną karierą jakąś słabą reprezentacją. Ktoś z Was grał i poleca taką reprezentację (tylko, żeby była z poza Europy)? Myślałem nad jakąś drużyną z Oceanii (ale nie Nową Zelandią), tylko nie wiem, czy reprezentacje tamtych krajów są w ogóle grywalne, więc może coś z Azji/Afryki/Ameryki Płn. ?

FM 14, najnowszy patch

MacianRM Partyzant

@gipki5
Ja bym wybrał Southampton, bardzo młoda utalentowana kadra(Shaw, Chambers, Lallana, Ward-Prowse i wielu innych).

-Szukam klubu gdzie będę mógł grać samymi wychowankami, chce aby ten klub miał bardzo dobre obiekty i szkółkę.
-Wszytki kraje oprócz Anglii!
-Klub powinien być średniakiem, bądź lepszym.

FM14, najnowszy patch.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

15.05.2014 12:04    #10794     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytanie
Co jakby Real spadł a Castilla awansowała? Takie pytanie na pograniczu :)

mr_archie Partyzant

15.05.2014 10:24    #10795     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jong Amsterdam
Rezerwy i pierwsza drużyna nie mogą grać w jednej klasie rozgrywkowej - tak jak zolahc napisał - awansować więc nie można. Z tego co się orientuje jeśli rezerwy wygrałyby krajowy puchar, to prawo gry w lidze europejskiej przechodzi wtedy na pierwszą drużynę.

sanki88 Partyzant

15.05.2014 01:38    #10796     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytanie
Rezerwy nie mogą grać w tej samej lidze co pierwszy zespół. Castilla (rezerwy Realu Madryt) wygrała kiedyś drugą ligę hiszpańską, ale nie awansowała do pierwszej, bo po prostu takie są przepisy. Rezerwy mogą za to grać w pucharze kraju, zdarzały się nawet sytuacje, że zachodziły bardzo wysoko. Parę dobrych lat temu rezerwy Ajaxu dopiero w karnych przegrały półfinał Pucharu Holandii. W finale zagraliby z pierwszą drużyną Ajaxu :) No ale z tego co pamiętam to mówili wtedy, że nawet jakby doszli do finału i wygrali to miejsce w europejskich pucharach dostałoby się pierwszemu zespołowi Ajaxu, a nie rezerwom.

PS na przyszłość nie zakładaj praktycznie 2 identycznych tematów.

zolahc Młody aktywista

14.05.2014 20:27    #10797     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jong Amsterdam
nie moze awansowac, nie wiem jak z pucharami. z reszta, nie przypominam sobie zeby rezerwy jakiegokolwiek klubu graly ostatnio w europie

teekoki Partyzant

14.05.2014 20:13    #10798     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jong Amsterdam
Jong Amsterdam - czy może awansować do najwyższej klasy rozgrywkowej, w której znajduje się pierwszy zespół Ajaxu ? Czy ta drużyna może grać w europejskich pucharach ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

zolahc Młody aktywista

14.05.2014 20:11    #10799     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytanie
w rzeczywistosci rezerwy moga grac co najwyzej w II lidze wiec watpie zeby to bylo mozliwe w fmie

saiN Partyzant

14.05.2014 19:59    #10800     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
No bez przesady gra odzwierciedla prawdziwy mecz i gra powinna być jak najbardziej podobna do prawdziwej piłki nożnej. Jestem zdziwiony tm że wydaje zawodnikom polecenia ataku bramkarza a oni tego nie robią :pickard:

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution