Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

sebastiano399 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
1) Tak, bo będziesz miał większą reputację jako Francuz.
2) Ja gram tak: mecz, 3-4 dni wolnego i następnego dnia mecz.
3) 17-19 to juniorzy więc trenują na obiektach młodzieżowych, chyba, że są w pierwszym składzie. Inwestuj w bazę i obiekty młodzieżowe jednocześnie.

Wueseu Partyzant

Witam zacne grono FM'owiczów :)

Zwracam sie do Was, koledzy menedżerowie z prośbą o drobne, w zasadzie kosmetyczne rady.

Po pierwsze to czy w tworzeniu nowego profilu, w moim przypadku dla 2 ligi francuskiej DUŻE znaczenie będzie mieć francuskie obywatelstwo mojego bohatera, czy ma to drugorzędne znaczenie i mogę wybrać polską narodowość? Chodzi mi o to, czy ta narodowość i znajomość języka ma istotny wpływ na prowadzenie zespołu i jego wyniki poprzez np lepszą komunikację z zawodnikami.

Kolejna rzecz, to wiek owego menedżera zespołu i tu podobnie, czy ma on jakiś zauważalny wpływ na relację z zespołem?

Ciekawi mnie też Wasze zdanie nt. częstotliwości rozgrywania sparingów zaraz po rozpoczęciu gry...w owym klubie, który obrałem sobie za przystań i oaze spokoju gram mecze co 2 dni, skutek jest taki, że po zakończonym meczu pozostaje mi 1 dzień odpoczynku a potem kolejne spotkanie i efekt tego taki, że zawodnicy bywają przemęczeni. Myślicie, że lepiej to przeboleć i "na siłe" ich ograć, czy może lepszym rozwiązaniem jest odwołanie kilku meczy na wyjazdach i rozegranie jedynie spotkań na własnym stadionie z I ligowcami i kilkoma zagranicznymi zespołami, oszczędzając jednocześnie kondycje zawodników jak i zgarniając kaskę z biletów?

Co do infrastruktury, mając wielu fajnych i młodych zawodników (17-25) lepszą inwestycją jest rozbudowa bazy treningowej czy obiektów młodzieżowych, bo prawdę mówiąc nie wiem czy Ci 17-19 trenują na młodzieżowych czy seniorskich obiektach.

Teraz przejdę do sztabu szkoleniowego, moim zdaniem nie ma sensu "łapać szkoleniowców za fraki i wywalać za bruk" zaraz po rozpoczęciu gry, gdy za zaledwie 5 dni zaczynam przygotowania do pierwszego sezonu w klubie, skłaniam sie raczej ku temu by sztab zostawić jaki mam a po tym jak piłkarze wyjadą na urlopy zająć sie jego przebudową by nie tracić na efektywności treningów, a co Wy o tym myślicie?

Jeszcze w kwestii treningów zaraz po rozpoczęciu gry...
Postawiłem na kondycję, panowanie nad piłką i zgranie zespołu, jakieś sugestie?

Czekam na Wasze opinie :) dodam, że chce o tej karierze pisać manifest stąd wypytuje tak szczegółowo o powyższe zagadnienia.

Pozdrawiam.

Wueseu Partyzant

Zagrałem kilka spotkań ową Boavistą i przyznam, że spodziewałem sie czegoś więcej, nawet po III ligowym klubie. Na szczęście dzięki grze w Tuluzie wpadły mi w oko takie dwa klubiki jak Caen i Le Havre ;) co prawda do tego pierwszego miałem sympatie ze względu na smaczek miejscowego festiwalu filmowego, podczas gdy Havr jest miastem iście przemysłowym, jednak zdecydowałem sie na ten drugi, założony w 1872 roku (!) i po kilku sparingach jestem szczerze nim zainteresowany. Mam kilka uwag ale to już na osobny temat.

Ps. Napiszę o tym manifest ;)

Bobilo Partyzant

[quote="Wueseu"]Witam, gram w FM 13 obecnie jako menedżer francuskiego FC Touluse z tym, że po 5ciu sezonach i kilku tytułach (3 x Mistrz, 1 x brąz w lidze, 2 x Puchar Francji, 4 x Puchar Ligi, do tego 1/4 LM i półfinał Uefa :D) zwyczajnie mi sie to przejadło. Zainteresowałem sie Boavistą Porto...stary klub, bez sukcesów oprócz mistrza kraju w bodajże 00/01 no i najniższa klasa rozgrywkowa obecnie...problem w tym, że Boavista jest klubem półzawodowym a z tym sie wiąże ograniczenie treningów no i niechęć wielu zawodników (nawet bez klubowych młodziaków) do gry w jej barwach.
Ciekawi mnie czy jest możliwość by w jakiś sposób poprzez interakcję z zarządem, bądź poprzez osiąganie odpowiednich wyników zarząd zareagował na moje postępy w prowadzeniu drużyny zmianą jej statusu z półzawodowego klubu na klub zawodowy?

Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :
Założony dawno temu (im starszy tym lepszy)
Bez wielkich sukcesów na arenie krajowej i międzynarodowej bądź owe sukcesy miały miejsce dawno temu
Może być zadłużony, grać na dowolnym szczeblu rozgrywek (tj. od ekstraklas po najniższe klasy rozgrywkowe)
Mile widziana młoda, niekoniecznie bardzo utalentowana kadra
Ligi w zasadzie dowolne w europie choć preferuje francje, włochy i hiszpanie ale chętnie odnajdę sie na innych boiskach

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze :)[/quote]

Boavista myślę że dobry wybór, sam nimi myślę zagrać tylko w FM 12, ale ogólnie z tym półzawodostwem to wydaje mi się żę wystarczy trochę sukcesów i sami ci dadzą ;) A co do propozycji to przychodzi mi na myśl - Celta (grałem nimi, jak byli jeszcze w II lidze, fajny skład i atmosfera w klubie mają 1 talent Hugo Mallo polecam ) Deportivo (długi i z 10 lat temu sukcesy :D) Avellino (fajny herb i stroje plus stablina sytuacja w klubie ). Z Francji może Nantes mają/mieli polskiego prezesa nie jestem pewien czy dalej mają, ale chyba się nie zmieniło.

Wueseu Partyzant

[quote="Brazzo"]

Spróbuj TSV 1860 Monachium (2 Bundesliga)
- kadra nie jest najmłodsza (Kiraly, Bierofka, Lauth), choć nie brakuje tam kilku zdolnych graczy
- nie wiem, czy możesz potraktować to jako wyzwanie, ale przezwycięż hegemonię Bayernu w mieście :) a potem w kraju; daje to zdrowego motywującego kopa do pracy
- ostatni sukces klub odniósł w 1966 roku (mistrzostwo), a w 1967 roku wicemistrzostwo kraju - wszystko zaraz po utworzeniu zawodowej ligi[/quote]

Akurat za niemiecką i angielską...niespecjalnie przepadam ale przyjrzę sie temu TSV bo z tego co napisałeś, może być ciekawie.
Czekam również na propozycję innych graczy.

Brazzo Młody aktywista

[quote="Wueseu"]Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :
Bez wielkich sukcesów na arenie krajowej i międzynarodowej bądź owe sukcesy miały miejsce dawno temu
Może być zadłużony, grać na dowolnym szczeblu rozgrywek (tj. od ekstraklas po najniższe klasy rozgrywkowe)
Ligi w zasadzie dowolne w europie choć preferuje francje, włochy i hiszpanie ale chętnie odnajdę sie na innych boiskach

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze :)[/quote]

Spróbuj TSV 1860 Monachium (2 Bundesliga)
- kadra nie jest najmłodsza (Kiraly, Bierofka, Lauth), choć nie brakuje tam kilku zdolnych graczy
- nie wiem, czy możesz potraktować to jako wyzwanie, ale przezwycięż hegemonię Bayernu w mieście :) a potem w kraju; daje to zdrowego motywującego kopa do pracy
- ostatni sukces klub odniósł w 1966 roku (mistrzostwo), a w 1967 roku wicemistrzostwo kraju - wszystko zaraz po utworzeniu zawodowej ligi

Wueseu Partyzant

Witam, gram w FM 13 obecnie jako menedżer francuskiego FC Touluse z tym, że po 5ciu sezonach i kilku tytułach (3 x Mistrz, 1 x brąz w lidze, 2 x Puchar Francji, 4 x Puchar Ligi, do tego 1/4 LM i półfinał Uefa :D) zwyczajnie mi sie to przejadło. Zainteresowałem sie Boavistą Porto...stary klub, bez sukcesów oprócz mistrza kraju w bodajże 00/01 no i najniższa klasa rozgrywkowa obecnie...problem w tym, że Boavista jest klubem półzawodowym a z tym sie wiąże ograniczenie treningów no i niechęć wielu zawodników (nawet bez klubowych młodziaków) do gry w jej barwach.
Ciekawi mnie czy jest możliwość by w jakiś sposób poprzez interakcję z zarządem, bądź poprzez osiąganie odpowiednich wyników zarząd zareagował na moje postępy w prowadzeniu drużyny zmianą jej statusu z półzawodowego klubu na klub zawodowy?

Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze :)

vicomino Partyzant

15.06.2014 12:30    #10608     Sufler - Dodatki do gry - Uaktualnienie fm 2013
Czy jest gdzieś dostępne uaktualnienie do fm 13 nowsze niż na 12.09.2013? Druga sprawa: czy można w trybie szybkiej rozgrywki grać na jakimś dodatkowym uaktualnieniu?

piotrp504 Partyzant

15.06.2014 10:47    #10609     Football Manager - Ogólna dyskusja - crash dumps
a ja w fm 13 miałem dość często ale fm14 wydaje mi się bardziej stabilniejsza i gram od początku nie miałem ani razu ,mam sześcioletniego laptopa i jak na razie jest spokój ,gry zapisuje w systemie miesięcznym
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Falcon Przodownik pracy

[quote="Zymon"]FM2010 10.3 Czy warto kupować Artema Milewskiego z Dynama ? Gram Lille 1 wszy sezon i mam ostatni dzień okienka transferowanego i nie wiem czy warto go brać czy nie ? Jest wystawiony na sprzedaż za 4,7 mln euro. Niby mam w ataku Mandzukicia, Lacine Traore i Maxim Skavysh. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz abym mógł dalej grać.[/quote]

Warto go kupić, podobnie jak Cardozo.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution