Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Wueseu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja sie ostatnio zajawiłem na Le Havre w II francuskiej. Portugalia bardzo fajna, polecam :) mała liga i można swobodnie grać do upadłego w europejskiich w związku z tym, że terminarz ligowy nie jest napięty. Fakt o Benfice i Sporting będzie ciężko skoro chcecie kontynuować kariere, myślałem, że na świeżo skoro pisałeś o rywalizujących ze sobą klubach, stąd proponowałem te dwa :)

Upieram sie przy II francuskiej bo jest bardzo fajna,dość wyrównana i ciekawa ale 20 zespołów tak na zapleczu jak i ekstraklasie.

Wueseu Partyzant

Ja dopiero wstałem i pije kawe, ale z tego co zrozumiałem to pytasz stricte o ligę bez konkretnego wskazania na zespół. Fajna rywalizacja we Włoszech jest pomiędzy Internazionale a A.C Milan bądź Lazio i Romą tudzież Juventus - Torino i bodajże Sampdoria z Genoą (wszystkie wymienione konfrontacje to derby) tylko tam jest teraz chyba 20 zespołów, odkąd pamiętam było 18 w serie A, chyba powiększyli.
W szkocji macie chyba 10 zespołów ale z każdym 4 mecze więc 40 spotkań + puchar + europejskie więc dużo.
Z tego co piszesz to Portuglia by Wam sie spodobała : 16 zespołów w ekstraklasie,dominacja Porto, pograjcie Sporting vs Benfica ;)

Kodi Partyzant

Witam, mam pytanie troszkę inne niż większość, jaką ligę można wybrać sobie do ligi online we 2. Jako że gramy ze znajomym ligę białoruską, w której jesteśmy bezkonkurencyjni i większość meczów (nie licząc Ligi Mistrzów) jest o nic. Jakąś ligę gdzie można wybrać dwa podobne zespoły fajnie jeśli to by byli rywale ale też liga w której można kogoś zdetronizować itp. i nie zajmie to mniej niż 5 sezonów ;) dodatkowo żeby była ciekawa i miała max 16-18zespołów. I rozgrywki lato-zima nie na odwrót ;) Dzięki za podpowiedzi ;)

Edit: mamy 2020r.

cavano15 Partyzant

17.06.2014 03:20    #10594     Sufler - Problemy techniczne - MAM PYTANIE
Witam.Nie wiedziałem w jakim temacie napisać więc założyłem nowy.Niedługo będe miał nowy komputer,laptopa i chciałbym się dowiedzieć czy jak zainstaluje fm 2013 na tym nowym kompie to będe musiał zaczynać grę od nowa? bo gram już kilka sezonów ,pobrałem dużo plików uaktualnień i patchów ,czy można jakoś wczytać stan gry czy trzeba zacząć wrzystko od nowa? Gram w fm 2013 przez Steam.

Wueseu Partyzant

16.06.2014 21:44    #10595     Football Manager - Świat taktyki - Podstawy Taktyki
Ja co prawda w 13stkę cisnę jeszcze, wcześniej Touluse, teraz Havr (francja, odpowiednio 1 i 2 liga) i osobiście gram dość wydaje mi sie nietypowym ustawieniem mianowicie 4-5-1 ale z małą modyfikacją ;) więc dwójka środkowych obrońców odpowiedzialnych za obrone, powyżej dwaj wysunięci boczni obrońcy grający wraz z defensywnym pomocnikiem jako wsparcie, w środkowej lini jeden samotny środkowy pomocnik grający z nastawieniemna obronę, dalej są dwaj ofensywni skrzydłowi odpowiedzialni za atak, pomiędzy nimi ofensywny środkowy pomocnik ustawiony jako Klasyczna dyszka i poleceniem ataku a to wszystko wieńczy wycentrowany snajper jako lis pola karnego. Ustawienia zespołowe są takie, że gramy płynnie i ofensywnie stosując bezpośrenie piłki, z ściślejszą dyscypliną taktyczną i intensywniejszym pressingiem, preferuje bardziej ostrożny odbiór - po co mi kartki :) - dośrodkowania są domyślnie, a jeśli chodzi o swobodę pozycyjną to pozwalam im szukać gry skoro mój zespół tworzą młodzi zawodnicy. Linia obronna jest wysunięta, gramy szybko, podając oboma skrzydłami i stosując kontrataki wraz ze spalonymi ;) grając Le Havre w II lidze francuskiej (sezon 12/13, pierwszy z fm 13) sprawuje mi sie to idealnie po 18 meczach 10 zwycięstw, 5 remisów i 3 porażki co daje 2 lokatę w tabeli i bilans bramek 35-20.

Wszystko fajnie, ale asystent mi sie ustawicznie i konsekwetnie dąsa o to, że mam 1 taktykę i mimo, że sie sprawdza towciąż jest zaniepokojony przygotowaniami do meczu...
I tu mam dylemat, czy bawić sie w zmiane ustawienia przy tej drugiej, rezerwowej taktyce, czy pozostać w moim szczelnym kordonie nie do przejścia i jedynie polecenia pozmieniać...jakieś rady?

flomes Partyzant

16.06.2014 20:44    #10596     Sufler - Dodatki do gry - facepack nie działa
Witam, nie działa mi facepack,
sciaglem facepack i logopack, logopack działa a facepack nie

C:\Users\flomes\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2014\graphics\pictures\logos\europe tutaj mam logopack i wszystko jest ok.
C:\Users\flomes\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2014\graphics\pictures\players\cmrev a tutaj mam twarze i nie dziala?

co robie zle?

chris000 Partyzant

Mam takie pytanko.
Gram sobie Las Palmas UD w Lidze Adelante.
Mam kilku zawodników, którzy nie mieszczą mi się w kadrze, ale NIKT nie chce mi ich ani kupić. Zostaje tylko wypożyczenie albo przeniesienie do klubu Las Palmas Atletico (mój zespół rezerw).
I właśnie tu tkwi moje pytanie.
Czy jeśli przesunę zawodników do tego zespołu rezerw to wciąż płacę im wynagrodzenie? Czy zespół rezerw jest na tyle niezależny, że płaci im je sam?
Bo pokazuje mi się (po przesunięciu) mniejsze wydatki na wynagrodzenie, ale Las Palmas Atletico to nie jest chyba oddzielny klub, tylko po prostu zespół rezerw, który gra w innej lidze.
Opłaca się ich tam przesuwać?
Czy lepiej wypożyczyć do innego zespołu, który pokryje wynagrodzenie niepotrzebnych zawodników?
Co polecacie?

Wueseu Partyzant

Bardzo fajnie i ładnie, miałem to troche podobnie u siebie z tym że na przemian po jednym tygodniu.
Powiem, że klubik Le Havre w fm13 gra fenomenalnie, nie wiem tylko czy większa w tym zasługa moich zaleceń czy tego ze gram jako francuz z reputacją reprezentanta, bo przyznam, ze nieswojo sie czuje, wolałbym być polskim trenem i powoli sobie reputacje zdobywać, zaczynając od zawodowca, pytanie czy wyniki będą podobne jesli zespół ustawie w taki sam sposób, bo wynik 5:0 z Monaco naprawde cieszy ;)

L3gion17 Partyzant

"Jeszcze w kwestii treningów zaraz po rozpoczęciu gry...
Postawiłem na kondycję, panowanie nad piłką i zgranie zespołu, jakieś sugestie?"

Ja robię tak, że od podjęcia pracy z zespołem, daję tak : kondycja 2 tygodnie, i następnie po jednym tygodniu każdą opcje treningową czyli wygląda to tak:
1.Tydzień- Kondycja
2.Tydzień- kondycja
3.Tydzień -panowanie nad piłka
4. Tydzień - defensywa
5. Tydzień - ofensywa
6. Tydzień zgranie zespołu

Następnie już daję trening zrównoważony, jak mam ten diagram z procentami to robię tak żeby każda opcja miała tyle samo procent, jak któraś ma mniej od pozostałych to daje tę opcje na 1. tydzień. Aha i przed sezonem obciążenie daje na bardzo wysoki poziom, jak się zaczyna liga to zmieniam na wysoki i tak przez cały sezon. Mam nadzieję że w miarę jasno to napisałem. :)

Wueseu Partyzant

Faktycznie ;) sory, podobna fonetyka nazw. Tak czy siak odnalazłem sie w Le Havre, z tym, że nieswojo sie czuje jako francuski menadżer i wolałbym zaistnieć jako polski trener w francuskiej lidze, tylko nie wiem jak ta narodowość mi konkretnie wpłynie na gre zespołu, zagrałem kilka sptkań i mogę powiedzieć, że znam już zespół, styl gry, taktyke, skład i polecenia. Zastanawiam sie jedynie czy grają tak dobrze bo jestem jako francuz z reputacją reprezentanta czy bardziej chodzi o założenia jakie wprowadzam w tym zespole.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution