Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Makaronczterojaj... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.06.2014 16:58    #10551     Sufler - Porady do gry - Czegoś tu nie rozumiem...
gra najprawdopodobniej oparta jest o "mikrocykle". Porażka czy zwycięstwo zależy o cyklu w jakim się rozgrywający znajduje. Potem jeszcze random związany z durnymi rozmowami motywacyjnymi i mamy maskę gry logicznej założoną na random. Cztery mecze i cztery mecze wtopione z bramkami traconymi w pierwszych 5 minutach. Kurfa mać nie można tracić bramki w czterech kolejnych meczach w pierwszych pięciu minutach.

A i kontuzje. Statystycznie prawdopodobieństwo kontuzji wzrasta gdy dokonano wszystkich zmian. Tak samo zresztą gdy długo jest wynik 0:0 można obstawiać, że stracimy bramkę. Tak się dzieje dużo częściej niż to,że sami ją strzelamy. Gra ma algorytmy statystyczne i jest losowa dla gracza gdyż każdy mecz jest pojedyńczą obserwacją

Zymon Partyzant

FM2010 10.3 . Szukam klubu z Niemiec lub Francji, dobry kadrowo, bez długów (a jak już to z jakimś małym), ze zdolnymi juniorami, przyzwoitym budżetem i potencjałem na walkę o puchary . Fajnym klubem jest Wolfsburg (obrońca tytułu, Dzeko 7 mln na transfery), Grał ktoś nimi? Czy może polecacie jakiś inny klub ?

Z Hiszpanii kogo najbardziej polecacie ?
-Villarreal
-Sevilla
-Atletico Madryt
-Sevilla
był - będzie - jest zawsze IKS!

dyndel Partyzant

Interesuje mnie jeden z dwóch wariantów.

1. Klub z jak najniższej ligi z możliwością rozwoju i w perspektywie 20-30 sezonów wygrywania rozgrywek kontynentalnych. Najlepiej Europa.

2. Klub+reprezentacja, jakaś zapadła futbolowa dziura, najlepiej z jedną dominującą drużyną, którą można rozwinąć pod kątem szkolenia młodzieży i ugrać coś w rozgrywkach kontynentalnych, a z czasem rozwinąć krajowych zawodników i grać nimi w reprezentacji. Najlepiej też Europa, ale to niekoniecznie.

Robsson93 Partyzant

[quote="piotrp504"]Witam gram trzeci sezon Swansea City fm14 update by bartek zimowe okienko troszkę mnie znużyła rozgrywka jeszcze nie mówię dość ale powoli rozglądam sie na nowym klubem myślałem o kilku klubach
Fc Kobenhavn , Malaga , Leeds United, Freiburg , Celtic , Ajaks , Galatasaray , OM ,na sam koniec Real Madryt nimi nie grałem od fm12
Nigdy nie grałem Holandii i Turcji ale coś ciągnie mnie do naszych sąsiadów Dani a może ktoś zaproponuje jeszcze coś innego ,nie mam żadnych wymagań poza tym by kariera była długo terminowa i żebym szybko się nią nie znudził[/quote]

W Holandii może spróbujesz sił w holenderskim Twente? Tylko raz wygrali ligę w 2010 roku. Możesz też zobaczyć Vitesse, mają młody zespół i pojawiają się świetni newgeni.

wietnam Partyzant

19.06.2014 21:15    #10555     Sufler - Edytor - Rezerwy w niższych ligach
Witam, bawił się ktoś w przenoszenie rezerw klubu z Premier League - Chelsea do normalnej ligi, powiedzmy do 6 klasy rozgrywkowej? Chciałbym zrobić coś takiego, aby moje rezerwy grały w niższych ligach i sukcesywnie awansowały wyżej. Pytanie brzmi, czy jest to do zrobienia i czy taka gra jest możliwa w praktyce (nie występują błędy dotyczące awansów etc.). Hmm? FM14

buczek93 Młody aktywista

19.06.2014 20:01    #10556     Sufler - Porady do gry - Czegoś tu nie rozumiem...
Może się mylę, ale dla mnie wpadka to 0:1, góra 0:2 ze słabszym od siebie. A nie 0:6 w trąbe od Rayo grając Realem...
I gdyby jeszcze były jakieś przesłanki pozwalające stwierdzić, że ktoś może mieć gorszy dzień. Bo to wygląda b. często tak - 5-10 super meczy, wszystko jak w zegarku. Do ogrania ogór, jest motywacja, jest gaz, tamci nawet nie walczą o utrzymanie. I nagle cała para idzie w gwizdek a twoi nie potrafią 3 podań zrobić, podają w ostatni rząd trybun i wszyscy grają, jakby mieli miesięcznego kaca. Gdzie logika, ja sie pytam? Rozumiem, że można mieć gorszy dzień, ale ludzie - przecież jak drużyna jest rozpędzona to nawet powetuje sobie brak jednej przekładni. Gdy jest bdb prowadzona, to powalczy, gdy dwójka najlepszych się wykruszy. A tu? Cały team się kisi z dnia na dzień. Serio to takie realistyczne?

Falcon Przodownik pracy

[quote="piotrp504"]Witam gram trzeci sezon Swansea City fm14 update by bartek zimowe okienko troszkę mnie znużyła rozgrywka jeszcze nie mówię dość ale powoli rozglądam sie na nowym klubem myślałem o kilku klubach
Fc Kobenhavn , Malaga , Leeds United, Freiburg , Celtic , Ajaks , Galatasaray , OM ,na sam koniec Real Madryt nimi nie grałem od fm12
Nigdy nie grałem Holandii i Turcji ale coś ciągnie mnie do naszych sąsiadów Dani a może ktoś zaproponuje jeszcze coś innego ,nie mam żadnych wymagań poza tym by kariera była długo terminowa i żebym szybko się nią nie znudził[/quote]

Nie wiem jak obecnie ale kiedyś wciągnął mnie Rosenborg. Dobra drużyna, ostatni raz mistrzem była w 2010 r. Do tego można mieć w kadrze 4 zawodników spoza UE.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

piotrp504 Partyzant

Witam gram trzeci sezon Swansea City fm14 update by bartek zimowe okienko troszkę mnie znużyła rozgrywka jeszcze nie mówię dość ale powoli rozglądam sie na nowym klubem myślałem o kilku klubach
Nigdy nie grałem Holandii i Turcji ale coś ciągnie mnie do naszych sąsiadów Dani a może ktoś zaproponuje jeszcze coś innego ,nie mam żadnych wymagań poza tym by kariera była długo terminowa i żebym szybko się nią nie znudził
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

diabelek26 Partyzant

19.06.2014 18:34    #10559     Sufler - Porady do gry - Czegoś tu nie rozumiem...
[quote="robal15"]Aha, czyli według Ciebie jest okej, jeśli taki Real potrafi wygrać z Rayo 6-0, a po ponownym wczytaniu gry przegrać 0-6? No nie powiem, bardzo realistyczne:P

Przypominam, że to jest gra. A gry opierają się na logice, więc skoro masz lepszy skład, genialną taktykę, wysokie morale to powinno nie być takiego randomu. Jeśli jesteś programistą, to zrozumiesz do czego piję.[/quote]

Nie. Nie jestem programistą, ale żeby rozumieć tą grę to wystarczy w nią grac trochę lat. Obecnie (też mam wiele zarzutów) jednak trochę dla niej czasu poświęcam, to nie zdarzyło mi się jakimkolwiek klubem grac by wygrać 6-0 i potem przegrać 6-0 :)

A tak na poważnie to jeśli już do czego piję , to do tego że "testerzy" którzy "sejwują" grę prze meczem grają a następnie wczytują i znowu grają ten sam mecz narzekali by że mają ciągle ten sam wynik, albo ciągle w tym samym meczu wygrywają, lub remisują, albo przegrywają. Skoro to tylko gra jak piszesz (i racja) to akurat niepowtarzalność wyniku dobrze o niej świadczy. Myślę, że chyba za bardzo przejąłeś się krytyką tej gry już pod każdym względem. Też uważam, że jest słaba pod względem innych części, jednak bez przesady... nie w 100% :)

Ogólnie rzecz biorąc po pierwszym sezonie rozegranym, a pierwszy zawsze jest słaby i było tak w każdej części, to w następnych mając dobrą taktykę, trening, skład, można grać regularnie na dobrym poziomie. Owszem zdarzają się w sezonie wpadki, ale w życiu realnym również.

lancos3-11 Partyzant

19.06.2014 17:35    #10560     Inne - Piłka nożna - MŚ 2014 w Brazylii.
[quote="Diablo5555"]

A tak a propos mistrzostw to liczyłem, że Hiszpania zdobędzie jako pierwsza po raz drugi MŚ.[/quote]

1934 i 1938 Włochy. Więc nie jako pierwsza.

A co do mistrzostw, to kilka miłych niespodzianek na początek, ale strasznie mi szkoda Bośni. Zasłużyli na remis, a może nawet wygraną.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution