Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

jonathan11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam.

Gram Pogonią Szczecin i ostatni mecz zagrałem w połowie grudnia, więc teraz jest przerwa zimowa. Kolejny mecz 10.lutego. Widzę, że zawodnicy dalej trenują, nie mają ustawionych urlopów automatycznie.

Czy powinienem wysłać ich na urlopy na jakiś czas aby odpoczęli, czy w tej grze mogą normalnie trenować przez zimę i będą dobrze przygotowani do rundy wiosennej? Czy może w trakcie rundy zaczną narzekać, że są zajechani i zmęczeni, bo zimą nie wypoczęli? Jak to jest?

jonathan11 Partyzant

Ręcznie jak szukam to większość piłkarzy jest nieaktywna (nie można kliknąć w ich profil). Z nowym skautem pomyślę choć mam ograniczone możliwości finansowe przez zarząd.

Jeszcze mam pytanie- ostatni mecz zagrałem w połowie grudnia i jest przerwa zimowa. Kolejny mecz 10.lutego. Widzę, że zawodnicy dalej trenują, nie mają ustawionych urlopów automatycznie.

Czy powinien wysłać ich na urlopy na jakis czas czy w tej grze mogą normalnie trenować przez zimę i będą dobrze przygotowani do rundy wiosennej? Czy może w trakcie rundy zaczną narzekać, że są zajechani i zmęczeni, bo zimą nie wypoczęli? Jak to jest?

Scimitar Partyzant

25.01.2018 15:28    #1053     Football Manager - Ogólna dyskusja - Baza treningowa
Pewnie też pod ogólnym pojęciem bazy treningowej kryje się wszystko co z tym związane, czyli zaplecze naukowo-techniczne, kadra i wszelkiej maści specjaliści inni niż trenerzy i sztab medyczny. Bo tak jak w rzeczywistości - same budynki i boiska to można by postawić w krótkim czasie, ale obsadzić to odpowiednim personelem to nie tak hop siup.
Sam gram teraz Gryfem Wejherowo i nawet stadionu porządnego nie mam mimo 2óch Mistrzostw Polski i awansu do LM.

R.Baggio Partyzant

23.01.2018 23:13    #1054     Football Manager - Ogólna dyskusja - Baza treningowa
To fajnie, że Ci się 'tak wydaje', ale to tylko na wydaje się kończy.

Budowa solidnej bazy treningowej to ogromny wysiłek. Tak jak to zostało rozwiązane w FM przynajmniej powoduje, że wszystkie kluby nie mają nagle najlepszych baz treningowych (po jednym sezonie), tylko jak już to pieczołowicie przez ileś lat podnoszą ich poziom.

Rozpoczynając grę w tym klubie miałeś boiska na poziomie 1.5 gwiazdki (możesz to podpatrzeć w treningu zespołowym). Obecnie masz na 2.5 gwiazdki czyli zakończyłeś dwukrotnie rozbudowę bazy i obecnie masz na poziomie przekraczającym poziom większości klubów ekstraklasy (lepsze bazy ma jedynie Lech, Legia, Lechia i Wisła --- a taki sam poziom ma Pogoń i Śląsk). Więc już jesteś w 'czołówce'. W obecnym sezonie rozbudujesz do 3.0 gwiazdek i będziesz miał bazę na poziomie: "dobrym" czyli zrównasz się z m.in. Legią (która w pucharach trochę czasu już gra) i jedynie Lech będzie miał lepszą bazę (o jeden stopień --- i masz to ukryte pod nazwą 'imponujące' ).

Rozumiem Twoje zniecierpliwienie i chęć zrobienia z Raków Częstochowy potęgi Europejskiej w ciągu 2 lat, ale tak się nie da i gra przed czymś takim się uchroniła.
Spokojnie - za 5 sezonów będziesz miał wymaksowane bazy treningowe.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
W FM-ie 18 na zwykłej bazie danych masz aktywną tylko Polską I Ligę (niższych nie) i oczywistym jest, że zespoły niegrywalne będą rozgrywać tylko sparingi (lub ewentualne jakieś tam pierwsze eliminacyjne rundy Pucharu Polski).

Jeśli chcesz mieć także i 3 ligę to musisz pograć na tym dodatku http://www.cmrev(...)1_0.html

jonathan11 Partyzant

Gram Pogonią Szczecin. W normalnym życiu Pogoń II Szczecin gra w 3.lidze czyli czwarty poziom rozgrywek. Dlatego dziwi mnie, że w Football Managerze ten mój drugi zespół nie gra w żadnej lidze.

FM 2018 nie obejmuje rozgrywek 3.ligi? Nie mam jak sprawdzić obecnie. Mogę ten mój zespół rezerw jakoś zgłosić do ligi czy nie i zostają mi tylko sparingi?

R.Baggio Partyzant

Nie wiemy jaką ligę prowadzić i jaki zespół.

Jeżeli Twój drugi zespół nie gra w żadnej lidze to w żadnej lidze grać nie będzie (raczej).

Jeżeli chcesz ograć swoich zawodników (rezerwowych pierwszego składu) to graj dużo meczy sparingowych także w trakcie sezonu.
Czyli: jeżeli nie masz żadnych meczy we wtorek - czwartek (brak pucharu, meczu w lidze w tygodniu, meczów w LE/LM, itd.) to graj wtedy sparing (najlepiej wyjazdowy - patrz finanse). Możesz też nakazać w ustawieniach, aby II drużyna grała częściej mecze sparingowe także w trakcie sezonu, jednak jest to raczej nie potrzebne.

Pierwsze rozwiązanie (sparingi wyjazdowe I składu) jest wystarczające aby zachować minimum 95% dla 26-33 osobowego składu, czyli dwa składy + paru 'na czarną godzinę', do trzech pełnych składów.

PS. W 'tygodnie reprezentacyjne' (mecze narodowych zespołów) także grasz sparingi (co trzy dni ; bądź jedziesz z zespołem na tournee i mecze grasz z jedno dniową przerwą).

jonathan11 Partyzant

Witam.

Prowadzę swój zespół w lidze (rozegrałem już 16 kolejek) jednak piłkarzom którzy nie występują w pierwszej jedenastce (przesiedzieli sporo spotkań na ławce) brakuje teraz ogrania.

Mam drugi zespół (rezerwy), ale on grał tylko mecze sparingowe przed rozpoczęciem sezonu. Nie występuje on w żadnych rozgrywkach ligowych, przez to nie gra żadnych meczy. Co zrobić, aby drugi zespół ogrywał mi niegrających zawodników??? Klikałem, szukałem możliwości aktywowania drugiego zespołu, ale nic nie znalazłem. O co tu chodzi?

Mam jeszcze drużynę U-19, oni grają w lidze 19-latków, ale starsi zawodnicy z pierwszego składu nie mogą tam grać, bo są oczywiście za starzy.

lucjanos Partyzant

[quote="patryk91g"]Mam też pytanie jaki jest ulubiony zespół Twórców fm-a? Bo kiedyś o takowym słyszałem i czy np jest nim łatwiej grać[/quote]

Jak dobrze pamiętam to jest Watford.

patryk91g Partyzant

Część chłopaki Witam na forum chociaż fm-a nałogowo gram jakieś 3 lata. Szukam klubu do fm 18. Coś, żeby zostać z nim na dłużej. Może być Liga Angielska (League Two lub One) Dobrze by było żeby mieli w składzie jakichś perspektywicznych grajków. Bo pewnie w niższych ligach fundusze nie za wielkie ani renoma żeby kupić kogoś dobrego.

Mam też pytanie jaki jest ulubiony zespół Twórców fm-a? Bo kiedyś o takowym słyszałem i czy np jest nim łatwiej grać

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution