Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Brazzo Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.07.2014 14:54    #10431     Sufler - Porady do gry - od zera do bohatera ?
W moim przypadku się mylisz, sprawdzałem poprzez programy typu FM Scout czy FMRTE. Miał gruby zapas PA (70+), tylko go zajechałem.

Lucas. Partyzant

05.07.2014 13:46    #10432     Sufler - Porady do gry - Chciany zawodnik w U-23
Ja miałem podobną sytuację, grając Polakami. Musisz poczekać albo do momentu, kiedy ów zawodnik nie dostanie powołania, albo kiedy 'wyrośnie' z kadry młodzieżowej. Osobiście, kiedy nadchodził taki moment, powoływałem takiego chłopaka i dawałem mu zagrać przynajmniej w końcówce. :P

buczek93 Młody aktywista

05.07.2014 02:51    #10433     Sufler - Porady do gry - od zera do bohatera ?
A może to nie była w takim razie żadna nadzieja, tylko gość, któremu się skończyło PA ?
Ja ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej wrzucić od razu do pierwszego zespołu i dać np. jako dostępny dla juniorków przez 90 minut. Na treningu z pierwszym zespołem nauczy się więcej, a jednocześnie będzie regularnie grał.

AntherWorld Partyzant

Witam mam pewien problem i co gorsza nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Otóż rozchodzi mi się o konfiguracje bazy danych, a ilość generowanych w przyszłości nowych graczy i talentów w perspektywie bardzo długofalowej rozgrywki (50 sezonów powiedzmy). Dokładnie chodzi o to czy jest jakaś różnica w ilości generowanych nowych piłkarzy i talentów wśród nich kiedy wybieram jedna ligę z jednego kraju jak na screenie nr.1 , ale dodaje w zaawansowanych ustawieniach bazy danych kraje jak na screenie nr.2 , a sytuacją kiedy wybieram po prostu wiele grywalnych lig z wielu krajów jak na screenie nr.3 ? Jest jakaś różnica ? Bo nie chciałbym sytuacji kiedy rozegram 20sezonów i się okaże , że scouci nie mają co robić, a nowi generowani gracze są w małej ilości i same kaleki :D Jak widać liczba graczy w bazie danych w lewym dolnym rogu jest podobna więc chyba nie powinno byc różnicy ? Jak sądzicie ?

IwoS Partyzant

[quote="Brazzo"][quote="IwoS"]Myślałem o Leverkusen lub Wolfsburgu, ale reprezentacja Niemiec mi coś nie działa.[/quote]
Po pierwsze, usuń plik fake.ini, o ile dobrze pamiętam. Wtedy będzie działać reprezentacja Niemiec. Osobiście poleciłbym Tobie właśnie Bayer Leverkusen albo Schalke 04 z ligi niemieckiej. Co do włoskiej - większą zabawę da Lazio niż AS Roma. Z prostego powodu, skład dużo uboższy :) Co do wersji FM-a wielu na nią się skarży. Ja twierdzę, że jest naprawdę dobra tylko trzeba przywyknąć, że jest bardziej rzeczywista niż poprzednie. Tak, jak w "realu" zdarzają się wyniki, ze mocarz jest ograny przez malucha, tak i tutaj są takie sytuacje na porządku dziennym. Może nazbyt często... He, he. Jeszcze bym Tobie doradził Olimpique Marsylia - odbudowa dawnej potęgi w pełnej tego słowa znaczeniu :)[/quote]

Dzięki bardzo, takiej pomocy oczekiwałem. Elegancko, lać mu tu panowie! :D Schalke jest mocniejszym klubem, niż B04. A na dodatek wzmocni ich Sam po pierwszym sezonie. Nie lubię tego klubu. Natomiast Aptekarzom kibicuję, zero sukcesów, a mógłbym to zapełnić. Romie też kibicuję, dlatego z miejsca odpada Lazio. Chociaż fakt prowadziłem Totki, mimo miłości do Arsenalu. Ale to inna bajka. Co do OM to wydaję mi się, że mają lepszą kadrę, niż OL. Obecnie strasznie się wzmacniają Thauvin, czy Payet. Mają skład kompletny. A z Lyonu co roku odchodzi kluczowy gracz, teraz Gomis się pożegnał z nimi. Prowadziłem Lyon i nie mogłem wygrać nimi, mam obawy teraz. ;p Co do tego FMka to strasznie dziwne wyniki, milion sytuacji i zero goli. Albo przeciwnik jeden strzał i gol. Dziwne to wszystko. Ale daję mu jeszcze szansę. Wybiorę pomiędzy Romą, a Lyonem. Albo zrobię reprezentację Niemiec i zagram Leverkusen.

Brazzo Młody aktywista

[quote="IwoS"]Myślałem o Leverkusen lub Wolfsburgu, ale reprezentacja Niemiec mi coś nie działa.[/quote]
Po pierwsze, usuń plik fake.ini, o ile dobrze pamiętam. Wtedy będzie działać reprezentacja Niemiec. Osobiście poleciłbym Tobie właśnie Bayer Leverkusen albo Schalke 04 z ligi niemieckiej. Co do włoskiej - większą zabawę da Lazio niż AS Roma. Z prostego powodu, skład dużo uboższy :) Co do wersji FM-a wielu na nią się skarży. Ja twierdzę, że jest naprawdę dobra tylko trzeba przywyknąć, że jest bardziej rzeczywista niż poprzednie. Tak, jak w "realu" zdarzają się wyniki, ze mocarz jest ograny przez malucha, tak i tutaj są takie sytuacje na porządku dziennym. Może nazbyt często... He, he. Jeszcze bym Tobie doradził Olimpique Marsylia - odbudowa dawnej potęgi w pełnej tego słowa znaczeniu :)

Brazzo Młody aktywista

Jest na to kilka sposobów, ale nie dają one 100% skuteczności i mogą wpłynąć na odbiór Ciebie przez resztę zespołu:
- wysokie kary za niesportowe zachowanie (gdy będzie marudził o grę)
- można spróbować ostrej kłótni z nim (ale konsekwencją może być kwas w drużynie, nie polecam)
- renegocjacja kontraktu (z próbą obniżenia płacy i skrócenia kontraktu)

Ogólnie gwiazdy ciężko wypożyczyć by ktokolwiek płacił im pensję (nawet w części). Gdy zgłaszają się zespoły to w większości propozycje są odrzucane (za mało rozpoznawalny klub). Paradoks całej tej sytuacji polega na tym, że musisz liczyć na fart i jakiekolwiek zainteresowanie. Jego gra (lepsza bądź gorsza) może także spowodować, że będą na niego chętni. Brak gry = brak chętnych do zakupu.

Brazzo Młody aktywista

05.07.2014 01:34    #10438     Sufler - Porady do gry - od zera do bohatera ?
Dawaj mu się ogrywać, wpierw drużyna juniorska, potem rezerwy, a następnie główny klub. Kluczem jest tez nie przesadzenie z jego częstą grą. Może to zastopować, dosyć drastycznie nawet, jego rozwój. Przez swoje zaniedbanie (przesadzenie z grą w zespole) jedna z moich nadziei w Bayernie kompletnie się zatrzymała w rozwoju.

buczek93 Młody aktywista

05.07.2014 00:32    #10439     Sufler - Porady do gry - Chciany zawodnik w U-23
Słuchajcie, pykam sobie w '13 i mam problem. Chcę powołać gracza, który z pochodzenia jest Argentyńczykiem, ale przez 5 lat gry w Hiszpanii nabył możliwość gry dla La Furja Roja. Chciałem, żeby grał dla swojego kraju pochodzenia, ale selekcjoner Argentyńczyków jest ślepym idiotą, który woli grać idiotycznym 4-5-1, czym marnuje większość potencjału ofensywnego kadry.
Wspomniany gracz zagrał na Olimpiadzie i od tego czasu znajduje się w kadrze U-23. Nadchodzi Puchar Konfederacji (gdzie jako Hiszpania zagram) i zbliża się czas wyboru zawodników. Gość znajduje się już na mojej liście krajowej, ale każda próba powołania go skutkuje głupim jak but komunikatem "Ricardo Ruiz już znajduje się w kadrze innej reprezentacji". No s**t, Sherlock. Próbowałem dodać swojego manago do Argentyny, coby gościa usunąć - bezskutecznie. Nie pomaga też dodanie selekcjonera Argentyny U-23 - okazuje się, że faceta nie można usunąć (!!) z kadry. Nie idzie go też powołać do pierwszego zespołu, po czym wyrzucić - odrzuca powołanie.

Kolejny wyśmienity przypadek, oddający rzeczywistość, czy jednak jest światełko w tunelu i jakaś nadzieja? Pozostało mi tylko FMRTE, czy jest jakiś sposób na ugryzienie tego crapu?

teekoki Partyzant

04.07.2014 20:07    #10440     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błagam pomocy ! :(
chciałem zrobić sobie grywalna reprezentacje Niemiec i podmieniłem pliki w C: program FilesSteamsteamappscommonfootball manager 2014datadb1400lncall jednak przez przypadek usunełem plik fake ; / i skasowałem cały folder żeby mi steam normalnie to ściągnął,kiedy odpala steam pokazuje mi się ze coś ściąga jednak kiedy wchodzę to ten folder jest pusty ; / i nie wiem czy to przez to ale brakuje kolejnych kilku reprezentacji ; /. byłby ktoś tak dobry i wrzucił żebym mógł ściągnąć folder "all" byłbym dozgonnie wdzięczny:) ludzie pomóżcie,miejcie serce:)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.