Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Foxyr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.01.2018 07:17    #1041     Sufler - Porady do gry - Bardzo wysokie kwoty transferów
Jako że to FM17 żadnych poprawek nie będzie. Poza tym FMem delikatnie wyprzedza rzeczywistość i imo wychodzi mu to nieźle, faktycznie ogromne transfery są czymś coraz powszechniejszym i będzie ich więcej, chyba że UEFA wymyśli faktycznie skuteczne FFP. Tak czy inaczej nie każdy transfer w FMie tak wygląda, ale żeby oszczędzić to trzeba się wysilić. Na dobry początek polecam Hiszpański rynek - Bawarczycy lubią hiszpanów :p - w LaLiga jest obowiązek wpisania w kontrakt klauzuli odstępnego, warto posprawdzać kto ma jaką. W innych krajach klauzula pojawia się rzadko, więc musisz szukać zawodników na liście transferowej, niezadowolonych, albo bardzo dobrych w niewielkich klubach. Właśnie w FM17 wyciągałem Gudettiego z Vigo za 20mln. KOGO?! No ja wiem, że Johny nie jest mega gwiazdą (chociaż wczoraj strzelił Barcelonie :p), ale w FMie nie patrzysz na nazwiska tylko na atrybuty, Guidetti ma je świetne, w moich dwóch klubach zostawał królem strzelców serieA i Ligue1. Warto też sprawdzać długość trwania kontraktów piłkarzy, bo jak ma do końca niewiele czasu to większa szansa, że zejdą z ceny. A no i większa szansa, że oddadzą zawodnika z zaplecza zespołu który prawie nie gra, niż swojego kluczowego piłkarza. Warto też sprawdzać jak radzą sobie wielkie marki innych lig, jeśli Juve jakimś cudem nagle nie wejdzie do LM to jest całkiem prawdopodobne, że taki Dybala będzie chciał odejść. Jak się postarasz i dopisze fart to i Amiriego wyjmiesz za kilka milionów, mi się prawie udało go ściągnąć do drugiej bundesligi jak się wkurzył na swój klub, ale niestety w drugiej bundeslidze nie ma hajsu na takie wypłaty jakiej on sobie zażyczył, ciężko jednak podać konkretnych piłkarzy których na pewno wyciągniesz z danego klubu bo to często zależy od tego jak potoczy się rozgrywka i jeśli Barca pozyska nagle Dybalę i Icardiego to pewnie dość łatwo będzie wyciągnąć Suareza, ale jeżeli Luis pozostanie ich jednym obok Paco snajperem to próba wykupienia go jest raczej nieopłacalna, bo krzykną se 100mln, a gość ma 30 lat i trzeba wtedy szukać innego napadziora, np. Bellotiego, bo Toro pewnie nie gra w pucharach, a może wspomniany Icardi zażądał transferu bo Inter skończył poza LM?...

Jurgen82 Partyzant

29.01.2018 00:46    #1042     Sufler - Porady do gry - Bardzo wysokie kwoty transferów
Cześć,

mam pytanie odnośnie transferów. Gram w FM17, nie robiłem w pierwszym sezonie transferów bo miałem super skład w Bayernie i nie było mi to potrzebne. Po 1 sezonie zrezygnował z grania Ribery, Lahm, odszedł z hukiem Costa, Bernat i postanowiłem udać się na rynek transferowy i tu jest szok!! co nie zaczynam negocjować jakiegoś grajka to mi nagle wyskakują z cenami powyżej 100 mln euro :) To jest jakiś bug? są na to jakieś patche czy teraz już tak będzie wyglądało transferowanie się w fm-ie? W rzeczywistym świecie takich transferów było może ze 2-3... Co tutaj jest nie tak?

Foxyr Partyzant

Na stabilność posady wpływ mają nie tylko (chociaż głównie) wyniki, ale i transfery jakie przeprowadzasz i to ile masz wolnych pieniędzy w budżecie płac. Mówisz że porobiłeś transfery, więc pewnie tych wolnych środków zrobiło się mniej i skrypt stwierdził, że czas cię zwolnić bo jest za głupi by pojąć, że masz jeszcze czas aby np. sprzedać kogoś zimą, a poza tym wzmocnienia są niezbędne. No niestety "inteligencja" każdej gry jest mimo wszystko mocno ograniczona i bywa to denerwujące.

jonathan11 Partyzant

Dzięki za wyjaśnienie odnośnie wyszukiwania piłkarzy.

Ogólnie dziwna jest ta gra.

Moja posada trenerska jest zagrożona, bo miałem serie 9 meczów bez wygranej, ale ostatni mecz w grudniu wygrałem 2:0. No i przygotowuję się do rundy wiosennej, szukam transferów i co? Bach! 23.stycznia zostaję zwolniony.

Dlaczego nie zwolnionio mnie wcześniej w takim razie tylko 2 tyg. przed wznowieniem rozgrywek?!

Teraz to chyba muszę uruchomić jakiegoś starego save`a, bo nie chcę zaczynać gry od początku.

I w ogól dlaczego w styczniu nie mogę wypożyczać piłkarzy z innych klubów? Przecież okienko transferowe jest otwarte od 1.stycznia. W tej grze jest inaczej?

Psycho91 Partyzant

Hej,

Stworzyłem sobie zespół w niższej lidze hiszpańskiej (używam bazy danych która zawiera wszystkie ligi hiszpańskie Sangue Blu ze steama)

Gdy awansowałem do najwyższej ligi, nie wczytała mi się ona, więc nie gram w lidze hiszpańskiej. Aktualnie gram tylko w Copa del Rey w 2 rundzie, data w grze 13.09.2023

Myślałem że liga wczyta mi się po jakimś czasie, ale nie zanosi się na to, miał ktoś może kiedyś podobny problem?

Pozdrawiam

bjaly Partyzant

27.01.2018 17:36    #1046     Sufler - Porady do gry - Rezerwy nie grają w lidze
[quote="Grzenionator"]Z tego co kojarzę, to w fm 2017, w 18 pewnie to się nie zmieniło, w miejsce drużyn, które spadły z najniższej grywalnej ligi wchodziły ekipy, które dotychczas nie były przypisane do żadnej ligi, a ich reputacja odpowiadała, by zająć miejsca w tych ligach :) to samo zapewne tyczy się rezerw, bo w końcu są drużynami na tym poziomie. Nie jestem pewny tego na 100%, ale zawsze grywałem z dodatkami dodającymi II i III oraz IV ligę polską i wydawało mi się, że zachodzi tam rotacja. Sam na to liczę, że moje rezerwy po obecnym sezonie zajmą miejsce któregoś spadkowicza :)[/quote]

1.Coś w tym jest, też to zauważyłem. Na przykład u mnie w FM18 w lidze okręgowej gra SMS Łódź, choć na początku sama drużyna u-19 grała w CLJ. Za to Gwarek Zabrze odwrotnie.
2.Podobno rezerwy mają połowę reputacji drużyny seniorskiej, spróbuj coś osiągnąć a może się pojawią. Osobiście też preferuje drużyny z rezerwami. Daj znać czy się pojawiły. Pozdrawiam

Foxyr Partyzant

Teoretycznie powinni rozjechać się na urlopy automatycznie, możliwe, że zrobią to niebawem (nie pamiętam dokładnej daty gdy piłkarze w ekstraklasie zaczynają w grze urlopy), a jeśli nie to najwyraźniej trafiłeś na błąd. Ewentualnie nie mają tych zimowych urlopów (w obecnym FMie w Polszy nie grałem więc nie jestem pewien), ale jeżeli ich nie ma to nikt nie będzie narzekać, o to możesz być spokojny.
Co do scautingu wyjaśnię jak dokładnie działa ta lista którą "generuje" ci FM. Otóż wyświetla ona zawodników o których twój klub ma jakąkolwiek wiedzę, oraz domyślnie są zainteresowani grą dla klubu który prowadzisz (tutaj - Pogoni) co nie jest równoznaczne z tym, że ich obecny klub jest zainteresowany sprzedażą. To jaką wiedzę i na temat jakich krajów możesz łatwo sprawdzić, w dziale scauting masz zakładkę "wiedza" i tam wypisane są wszystkie kraje o których masz jakąś wiedzę. Wiedzę na temat dowolnego kraju można zdobyć na różne sposoby:
Zatrudniając członka sztabu z wiedzą na temat danego kraju.
Nawiązując współpracę z zagranicznym klubem (np. Lechia ma pewną wiedzę o portugali ponieważ współpracuje z SLB)
Dając zadanie skautowi by przeszukiwał dany kraj - po pewnym czasie on, a więc i klub nabędzie wiedzę o tym kraju.
Im większą masz wiedzę o danym kraju tym większa część atrybutów piłkarzy w nim przebywających zostaje odsłonięta. Jeśli wiedzy nie masz wcale, lub jest bardzo niewielka ręczne przeglądanie klubów z owego kraju raczej mija się z celem, ponieważ zdecydowana większość zawodników i tak będzie miała ukryte przed tobą atrybuty, a więc żeby dowiedzieć się konkretów na ich temat będziesz musiał tak czy inaczej prosić skautów o obserwację konkretnych piłkarzy. No bo powiedz, co ci da informacja, że napastnik ma wykańczanie od 2 do 14. Tyle że może mieć 11, więc na ekstraklasę będzie to bardzo fajna wartość, albo może mieć 5 i raczej zbyt dobrym napastnikiem z taką wartością wykańczania nie będzie.

jonathan11 Partyzant

Dzięki za odpowiedzi.

Ogólnie to muszę powiedzieć, że jeszcze przed startem rundy wiosennej, bo 23.stycznia zostałem zwolniony. Wyniki miałem przeciętne, ale to mogli mnie zwolnić po ostatnim meczu grudniowym przecież, który notabene wygrałem.

Kabaret z tą grą. Chyba starego save`a uruchomię teraz :P

Zimą chciałem pozyskać stopera i skrzydłowego, dogadałem się z ich klubami, ale kasy na kontrakt starczyło tylko na stopera. Więc nawet dwóch transferów nie mogę zrobić. Słabo!

I w ogóle czemu w styczniu nie można wypożyczać zawodników? W tej grze okienko jest otwarte od lutego dopiero?!

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
Chyba, że będziesz grał w finale KMŚ, wtedy urlopów w przerwie zimowej brak.

R.Baggio Partyzant

Pilkarze automatycznie zaczna urlop w okolicy swiat bozego nNarodzenia i beda mieli do konca pierwszego lub drugiego tygodnia stycznia.
Warto ustawic jakies sparingi wyjazdowe z niemieckimi zespolami w styczniu. Kasy troche wpadnie i ogranie u pilkarzy podskoczy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.