Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

magicfcb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.07.2014 15:43    #10321     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam,
chetnie pogram w fm 2014 (14.3.1). Czasu mam teraz duzo i licze na kilkusezonowa rozgrywkę.

Łacze: 10mb/s
Liga: do ustalenia
Kontakt: priv.

daddy Partyzant

Witam serdecznie, gram Grimsby Town, 4 sezon - obecnie w L1 czyli tzw 3 lidze angielskiej i tu mam problem. Mimo rozbudowania bazy treningowej do poziomu "zadowalająca baza treningowa", zakontraktowaniu trenerów z dobrymi współczynnikami i ustawienia treningu dla poszczególnych formacji to statystyki moich zawodników od początku sezonu (a jestem teraz na finiszu) nie urosły, bądź urosły o śmieszny 1 pkt w jednym atrybucie. Gdy grałem potęgami to umiejętności ogórków z dużym PA rosły jak szalone nawet jak siedzieli na ławce. I tutaj mam pytanie co jeszcze można zrobić by rozpędzić rozwój zawodników?

PS. Jest duży zapas PA w stosunku do CA (gdyby ktoś zarzucił mi brak pomyślunku)

Brazzo Młody aktywista

Można zmienić poprzez edytor gry. Wybierając Polskę jest tam coś w stylu: średnia wartość potencjału newgenów. Podnosząc ją np. o 20 jednostek spowodujesz, że powinno się pojawiać ciut więcej lepszych graczy i o lepszym potencjale.

Diablo5555 Partyzant

[quote="Stalker.1255"]Cóż jako, że okienko transferowe nadal trwa, a ja skończyłem pierwszy sezon w FM po długim powrocie dało mi to inspiracje do tego tematu. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda wasza wizja z wydawaniem klubowych pieniędzy. Czy szukacie tanich okazji czy może hulaj dusza piekła nie ma wydajemy na potęgę. A może omijacie okienka stawiając na swoich wychowanków? Jeśli ktoś chce może pochwalić się swoim rekordowym wydatkiem.

Ja osobiście zawsze prowadzę tylko i wyłącznie Juventus więc tej kasy po kilku sezonach mam jednak staram się nie szaleć zbytnio z wydatkami. Wole zastanowić się kilka razy czy nie warto sprowadzić kogoś tańszego o podobnych umiejętnościach, ale mniej znanego. Aczkolwiek jeśli jest ktoś wartych swoich pieniędzy to potrafię wyciągnąć od zarządu trochę zaskórniaków.

Póki co jeśli chodzi o najwyższy wydatek to pierwsza przygoda z FM14 i około 37mln za Ljalic'ia, a w obecnej rozgrywce to zaledwie 5MLN na Bafétimbi Gomis z Olympique Lyon.[/quote]

Tu miało być chwalenie się wydatkami, ale ja kupuję okazyjnie, czy nawet ściągam za free(pół roku do końca kontraktu etc.), nie lubię grać dużymi klubami, może dlatego tak jest, bo nie mam dużego budżetu, chociaż w Cracovii miałem 20 mln zł na transfery to dużo jak na polski klub, ale też się starałem oszczędzać. Najwięcej może wydałem 4-5 mln zł.

ProXima Partyzant

Czy granie klubem MLS ma jakiś głębszy sens poza tym, że możesz mieć przez 3/4 sezonu praktycznie wyjebane, a i tak wygrać puchar przez istnienie play-offów?

rexkor88 Partyzant

[quote="Diablo5555"][quote="Malciek"][quote="rexkor88"]Siemanko. Ostatnio jakoś nie mam pomysłu kim zacząć w fm 14 z Polskiej ligi ;/ Poszukuje klubu z Polskiej ligi, odpada Legia, Lech, Wisła, Śląsk, Lechii. Zastanawiałem się nad Zawiszą, ale oni mają 100 tys. na transfery i nie wiem czy zrobię za to jakieś wzmocnienia, żeby walczyć coś w Ekstraklasie.

P.S. W Polskiej lidze grałbym pierwszy raz.[/quote]

Cracovia może?? Kasy może nie jest super dużo, ale jak poukładasz ich odpowiednio, to w pierwszym sezonie jak dobrze pójdzie można o mistrza nawet grać, ja walczyłem w pierwszym sezonie o mistrza i niestety przegrałem ale miałem LE.
Potem daje Ci prezes dużo kasy jak na polskie warunki.
Możesz w trakcie sezonu też go prosić o zwiększenie budżetu płacowego, powinien się zgodzić.

Ja grałem moją ukochaną Cracovią już dwa razy, tak z ciekawości po 2 sezony i pierwszy save mistrzostwo T-Mobile ex. A drugi save jak pisałem 3 miejsce i LE.[/quote]

Pomijając fakt, że Cracovia to pieprzone kurwy to nawet nawet skład mają i chyba nimi zacznę ;) Bez pozdrowień żydowska kurwo :D

jasiek77 Partyzant

17.07.2014 21:41    #10327     Sufler - Problemy techniczne - Błąd-crash dumps
[quote="jasiek77"]Po rozegranym meczu gdy przetwarzane są dane wywala mi grę.Wyskakuje mi crash dump FM2014 v14.3.1.487696. Usunąłem wszystkie dodatki graficzne, mam tylko uaktualnienie FM 2014 Update(14.3) bartekr v. 1.1 .[/quote]

meteo100 Partyzant

Czy można zmienić potencjał dla piłkarzy w całym kraju. Gram w FM 2012 Polacy maksymalnie mają w tej grze potencjał 160, bardzo rzadko zdarza się aby któryś przekroczył tę liczbę. Czy można coś zrobić aby było inaczej?

johny1910 Partyzant

[quote="Malciek"][quote="johny1910"]Ja mam taki problem mały: W temacie przesiedziałem kilka godzin, w Managerze również, zdecydowałem się na Southampton, lecz przypominam sobie moją krótką czterosezonową karierę Aston i zdobycie mistrzostwa. Jakoś mi się to znudziło, może teraz będzie inaczej, stąd prośba do Was: Czy ktoś, kto grał Southampton jest w stanie napisać jak się grało itp?. A druga sprawa, czy możecie coś polecić z Championship, ewentualnie ligę niżej- koniecznie Anglia, bo nigdzie indziej nie gra mi się dobrze :P. Chodzi mi o klub, który jest w miarę poukładany, lecz czegoś/ kogoś im brakuje (mnie!) i do tego mają jakiegoś zawodnika, lub kilku z potencjałem na przyszłośc, nawet na PL.[/quote]

Może jeszcze nie zacząłeś sezonu, ale mógłbyś spróbować przywrócić blask paru klubom z Championship, a mianowicie spróbować zagrać Leeds, Blacbourn, Bolton, Wolverhampton (1 liga mniej, ale spory budżet i grajki z PL). Wydaję mi się to fajną przygodą, a sam wiele razy próbowałem grać Leeds, tylko że na najnowszym patchu nie ma Cormacka, ale jest 10mln za niego :)

Do kogoś kto pisał o lidze włoskiej - Atalanta, Parma, Fiorentina, Inter !?! :)[/quote]

Leeds grałem w każdym managerze, jakoś mnie to już nie kręciło. Wybrałem Wilki, ale nie chciałem dla ułatwienia grać na patchu od Bartka i zacząłem od 1 Ligi. Póki co powróciła mega frajda z grania. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)

Diablo5555 Partyzant

[quote="Malciek"][quote="rexkor88"]Siemanko. Ostatnio jakoś nie mam pomysłu kim zacząć w fm 14 z Polskiej ligi ;/ Poszukuje klubu z Polskiej ligi, odpada Legia, Lech, Wisła, Śląsk, Lechii. Zastanawiałem się nad Zawiszą, ale oni mają 100 tys. na transfery i nie wiem czy zrobię za to jakieś wzmocnienia, żeby walczyć coś w Ekstraklasie.

P.S. W Polskiej lidze grałbym pierwszy raz.[/quote]

Cracovia może?? Kasy może nie jest super dużo, ale jak poukładasz ich odpowiednio, to w pierwszym sezonie jak dobrze pójdzie można o mistrza nawet grać, ja walczyłem w pierwszym sezonie o mistrza i niestety przegrałem ale miałem LE.
Potem daje Ci prezes dużo kasy jak na polskie warunki.
Możesz w trakcie sezonu też go prosić o zwiększenie budżetu płacowego, powinien się zgodzić.

Ja grałem moją ukochaną Cracovią już dwa razy, tak z ciekawości po 2 sezony i pierwszy save mistrzostwo T-Mobile ex. A drugi save jak pisałem 3 miejsce i LE.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution