Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

krystian125_chud... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Cześć wszystkim! Chciałbym się was poradzić co do taktyki w FM 14, gdzie prowadzę Kolejorza. Od wydania FM 14 minęło wiele czasu, a nadal nie mogę przyzwyczaić się do 14, gdyż w 12 grało mi się zdecydowanie najlepiej. Jakoś niespecjalnie dobrze sobie radzę, chyba jestem zbyt słaby na FMa 14. Mój problem polega na tym, że nie mogę znaleźć złotego środka na każdą formację. Atak jest okropnie nieskuteczny (najlepszy strzelec w sezonie we wszystkich rozgrywkach miał 12 bramek), a błędy obrony wołały o pomstę do nieba. I co robić? Zmieniałem taktyki, funkcje, polecenia. Czasami przychodziły efekty, ale to na max 2 mecze, potem znów to samo. Bardzo proszę was o radę, co robię źle, co jest do zmiany? Zacznę od tego, że gram taktyką 4-5-1, taką "Zetką" Oto moja taktyka i polecenia:
BR-O
PO-Aut
2x ŚO - O
LO-Aut
DP- Rygiel
PŚ-Długodystansowiec
OPP - Skrzydłowy - wsparcie
OPŚ - Enganche
OPL - Schodzący Nap- Atak
N - WN

Polecenia: Utrzymanie piłki, krótsze podania, podania w pole karne, rozegranie piłki po ziemi, ostre dośrodkowania, rajdy między obrońcami, ataki skrzydłami, zagrania na obieg, szersze pole gry, skrócenie pola gry, nękanie rywali, krótsze krycie.

W większości moich rozegranych spotkań kończyło to się wymęczonym zwycięstwem, gdzie statystyki były miażdżąco lepsze dla mnie, np. posiadanie 65/35, strzały 18/3. Spotkania te oczywiście nie zawsze kończyły się wymęczonymi 3 punktami, ale też remisami i porażkami z takimi samymi statystykami. Powyższa taktyka jest moją obecną, wcześniej miałem inne, z innymi poleceniami i funkcjami zawodników, lecz wszystkie taktyki łączą - nieskuteczność napastników oraz błędy obrońców w kryciu, odbiorze, przy defensywnych SFG. Oprócz tego drużyna gra bardzo agresywnie - nieraz zdarza się mi kończyć mecz w osłabieniu, zwłaszcza czerwo otrzymuje rygiel. Wracając do skuteczności, obecnie, jest bez zmian. Dwóch napastników jeden w 27 meczach 7 bramek drugi w 26 także 7 bramek. Najskuteczniejszy jest enganche - 12 goli.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto mi doradzi, jakie popełniam błędy, bo zapewne jest ich wiele. Cały czas szukam przyczyn, jednakże póki co, nie znalazłem ich. Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam wszystkich FM-owców.

Lukkas10 Partyzant

Nurtuje mnie jedno pytanie...
Jeśli prowadząc klub (Real Madryt) mam 'wymagania' od zarządu, abym ściągał znanych graczy, to jeśli nie będę ich kupował (kasę mam, ale nie znalazłbym dla nich miejsca w 11-stce) to mogą mnie za to wylać z roboty?

(FM14)
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

CapsLock Partyzant

[quote="kamiLEWIZNA"]Grałem parę sezonów, jest ciężko bo możesz zatrudniać tylko baskijskich piłkarzy przez co masz bardzo ograniczone pole. Nie raz musiałem łatać dziury w składzie młodzikami. Finansowo ten klub przez swoje ograniczenia co do piłkarzy ma duży budżet transferowy, w którymś tam sezonie lekką ręką dawali mi 50 mln euro na transfery. Jeśli zamierzasz grać nimi przez dłuższy okres to cały czas gadaj z zarządem żeby zwiększyli nacisk na młodzież, obiekty treningowe itd. , żebyś w przyszłości miał jak najwięcej dobrych newgenów, bez tego ani rusz.

Granie Athletic Bilbao to naprawdę wyzwanie, i analogicznie sukces na krajowym podwórku czy arenie międzynarodowej daje dużo frajdy :)[/quote]

Dzięki wielkie za odpowiedź, już zaraz spróbuję nimi zagrać :)

kamiLEWIZNA Partyzant

Grałem parę sezonów, jest ciężko bo możesz zatrudniać tylko baskijskich piłkarzy przez co masz bardzo ograniczone pole. Nie raz musiałem łatać dziury w składzie młodzikami. Finansowo ten klub przez swoje ograniczenia co do piłkarzy ma duży budżet transferowy, w którymś tam sezonie lekką ręką dawali mi 50 mln euro na transfery. Jeśli zamierzasz grać nimi przez dłuższy okres to cały czas gadaj z zarządem żeby zwiększyli nacisk na młodzież, obiekty treningowe itd. , żebyś w przyszłości miał jak najwięcej dobrych newgenów, bez tego ani rusz.

Granie Athletic Bilbao to naprawdę wyzwanie, i analogicznie sukces na krajowym podwórku czy arenie międzynarodowej daje dużo frajdy :)

CapsLock Partyzant

[quote="darioe"]Szukam jakiego średniaka z którego można w przeciągu 2-3 sezonów można wygrać ligę Europy ?
Budżet nie musi być duży, ale ważne żeby w klubie było kilka ciekawych zawodników[/quote]
Anglia: Swansea, Everton
Hiszpania: Valencia
Francja: Lyon, AS Saint-Etienne

Fm 2014, v. 14.3.1 i najnowsze uaktualnienie od bartka - grał ktoś Athletic Bilbao? Ciężko się gra tylko Baskijczykami? (I tak mi pewnie nikt nie odpowie, ale dobra - spróbuje)

Arbeh Partyzant

[quote="darioe"]Szukam jakiego średniaka z którego można w przeciągu 2-3 sezonów można wygrać ligę Europy ?
Budżet nie musi być duży, ale ważne żeby w klubie było kilka ciekawych zawodników[/quote]
Club Brugge,Racing Genk-Liga Belgijska bardzo ciekawa.

darioe Partyzant

Szukam jakiego średniaka z którego można w przeciągu 2-3 sezonów można wygrać ligę Europy ?
Budżet nie musi być duży, ale ważne żeby w klubie było kilka ciekawych zawodników

CapsLock Partyzant

[quote="ndz"]Macie jakiś pomysł na ciekawy klub w Championship? Próbowałem parę razy Nottingham Forrest, ale w sumie bez fajerwerków, przede wszystkim z tego powodu, praktycznie pół składu zostało już kupione i nie da się nic zrobić z niepotrzebnymi dla mnie piłkarzami.
Spory stadion, niezłe obiekty, fajnie byłoby mieć jakiś przyzwoitych młodzików, którzy mogliby powalczyć w Premier League lub żeby móc ich sprzedać z zyskiem za kilka sezonów.
Klub bez lub z najmniejszymi długami, z jakimkolwiek budżetem transferowym (minimum 1,5mln funtów).
Nie ukrywam, że moim celem jest awans do BPL w pierwszym, najdalej drugim sezonie gry.[/quote]
Ja polecam Ci Reading i Middlesborough.

Grając na Revolution Update 0.75 od bartka Valencią (swoją drogą polecam szczerze!) patrzyłem na Athletic Bilbao i myślę sobie czy ciężko gra się samymi Baskijczykami. Więc pytam się Was - czy ktoś grał tą drużyną?

buczek93 Młody aktywista

Oj, nie jestem pewien, czy to w 11 działa. W 13, prowadząc CFC na 100% miałem taką opcję, bo z niej korzystałem (ale i tak - po ściągnięciu grajka do siebie).

TitiFootball Partyzant

[quote="ndz"]Macie jakiś pomysł na ciekawy klub w Championship? Próbowałem parę razy Nottingham Forrest, ale w sumie bez fajerwerków, przede wszystkim z tego powodu, praktycznie pół składu zostało już kupione i nie da się nic zrobić z niepotrzebnymi dla mnie piłkarzami.
Spory stadion, niezłe obiekty, fajnie byłoby mieć jakiś przyzwoitych młodzików, którzy mogliby powalczyć w Premier League lub żeby móc ich sprzedać z zyskiem za kilka sezonów.
Klub bez lub z najmniejszymi długami, z jakimkolwiek budżetem transferowym (minimum 1,5mln funtów).
Nie ukrywam, że moim celem jest awans do BPL w pierwszym, najdalej drugim sezonie gry.[/quote]

Ja kiedyś grałem Shieffield Wednesday, które było typowane na rychły spadek. I już w pierwszym sezonie awansowałem dzięki mądrej taktyce przez której większość meczy wygrywałem 1-0, po awansie dostałem 'zaledwie' 7 milionów na transfery, ale zatrudniłem np. z wolnego Louisa Sahe :O no i talenty za grosze brałem np. Batshuayi

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution