FM12 najłatwiejszym managerem ever?

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.10.2011, 08:09    Pytanie
Chcę się zorientować w waszych odczuciach na temat poziomu trudności. Gram Widzewem i w życiu nie miałem tak łatwego początku w FM'ie. Do pierwszego składu sprowadziłem tylko 2 grajków za free, w dodatku żadne tam gwiazdy. Taktykę ustawiłem standardową 4-4-2 przy czym napastnicy są podzieleni na tego najbardziej wysuniętego i tego cofniętego. Nad taktyką siedziałem z 5 minut. Polecenia ustawiłem takie, jakie przyszły w w tamtej chwili do głowy, ot tylko po to, by sprawdzić, co moi kopacze umieją. Sparingi zakończyły się miazgą. Wygrywałem po 5, 6 do 0. Na 9 sparingów - 8 wygranych, 1 remis, tylko 2 stracone gole. To jakiś kosmos. Niby powinienem się cieszyć, ale czy na pewno? Sparingi rozgrywałem z zespołami klasą zbliżonymi do Widzewa, głównie ze Szwecji i Węgier. Czy to ja jestem takim genialnym taktykiem że już na samym początku od niechcenia stworzyłem killer taktykę? Przecież Widzew nie ma w składzie żadnych przekoksów. Myślałem, że wraz ze startem ligi będzie trudniej.

Ale gdzie tam. Rozegrałem na razie dwa mecze, obwa wygrane skromnie po 1:0, ale w żadnym z nich moja dominacja nie podlegała dyskusji ani przez moment. Na inaugurację wygrana z Legią, która nie oddała ani jednego celnego strzału na moją bramkę, a jedyną groźną sytuację Ljuboja zakończył strzałem poza stadion. Drugi mecz z Koroną - znów to samo. Dominacja przez 90 minut i tylko niefrasobliwości moich nożnych można zawdzięczać, że mecz nie skończył się 5 bramkami.

Niby wszystko fajnie, ale takie wyniki przyszły zupełnie bez żadnego wysiłku. Pierwsza ustawiona taktyka, zawodnicy tacy jakich dostałem obejmując klub. Zero kombinowania, zero próbowania. Jak tak dalej pójdzie to zawodnicy typu Oziębała czy Madera poprowadzą mnie do mistrzostwa, a nie oszukujmy się, nie są to piłkarskie gwiazdy.

Taka gra nie daje satysfakcji. Mam nadzieję, że coś się zmieni. Może niekoniecznie, że od razu zacznę dostawać baty, ale dominacja przez 90 minut bez żadnego wysiłku to jest trochę nie halo. W FM11 musiałem kombinować, by wygrać sparing z własną drużyną rezerw.

Falcon Przodownik pracy

0
28.10.2011 08:11    #1
Już niektórzy dyskutują na ten temat
http://www.cmrev(...)sci.html
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.10.2011 10:09    #2
"W FM11 musiałem kombinować, by wygrać sparing z własną drużyną rezerw."
Hehe bez żartów ja takie mecze w FM 11 także wygrywałem bez wysiłku po 6-0,8-0...więc coś tu nie halo...Pozdrawiam

0
28.10.2011 11:04    #3
konrwaw, nie do końca się wysłowiłem. chodziło mi oczywiście o pierwszy mecz tuż po objęciu sterów drużyny. wtedy kopacze grają jak chcą. sparingi z rezerwami już później, w trakcie sezonu, oczywiście bez większych kłopotów.

robal15 Młody aktywista

0
28.10.2011 12:47    #4
Poziom w nowym Fmie kuleje. Również wygrywam mecze po 5-0, 4-0. W każdym meczu mam średnio 20-25 strzałów oddanych, a przeciwnik z 5. Mój bilans to 9w 2r 0p. Jeszcze dodam, że często jestem zmuszony grać rezerwami lub juniorami.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.10.2011 o godz. 12:47

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

0
28.10.2011 14:34    #5
no jak tak dalej pójdzie to chyba odstawię tę grę do czasu... aż wyjdzie patch poprawiający poziom trudności :D bo wygrywanie bez żadnego wysiłku radości nie przynosi.

Damian907 Partyzant

0
28.10.2011 16:50    #6
Dla mnie poziom jest w sam raz, gram Koroną jestem 9 w tabeli po przerwie zimowej.
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.10.2011 16:54    #7
techniczny wiem o co chodzi,jak dla mnie poziom jest w miarę ok...zobaczymy w dalszej części sezonu...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.