Głęboki kryzys

xxxDymaxxx Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.09.2011, 19:27    Pytanie
Witam,
nie sądziłem nigdy, że bedę prosił o rad w takiej sprawie, gdyż sam często udzielałem podpowiedzi na podobne tematy. Zapewne wszyscy pamiętacie kryzys Chelsea z jesieni tamtego roku; moją Violę spotkało coś podobnego.
No więc zaczne od tego, że jestem w trakcie 2giego sezonu seria A, gram Friorentiną, porobiłem kilka kosztownych transferów, bym powiedział, że dysponuje niezłą paczką, a do tego w dość młodym wieku. Do połowy sezonu miałem tylko 1 porażkę z pierwszych rund, w miar dobry bilans straconych goli i 2 razy wiecej zdobytych niż kolejny najlepszy pod tym względem zespół. Spuściłem lanie interowi juve milanowi udine napoli i wszystkim mocniejszym zespołom, w lidze mistrzów wyprzedziła mnei barca, która miała kilka bramek wiecej(w meczach z ni 2 remisy).
Wszystko zaczeło się, gdy zbliżał sie mecz 1/8 LM i dodatkowo w serie A miałem natłok spotkań, także miałem mecz co 3 dni. Poneiważ do meczu z Valencią miałem 2 kolejki seria A, a nad 2gim zespołem miałem 18 ptk przewagi postanowiłem dac odpocząc moim "gwiazdą". Były to mecze z przeciętniakami i w dodatku u siebie. Oba mecze przegrane w kiepskim stylu.
Gram 4-3-1-2 z grą środkiem boiska i w tej części zawsze królowałem. W tych meczach przeciwnik robił co chciał w środku. Następnie w dobrym stylu ograłem Valencię i w serie A 6 spotkań: 1 wygrana po dramatycznym meczu z lazio, które zawsze jechałem jak chciałem i same porażki. Najczęściej było tak ze w pierwszych 30min traciłem 3 bramki i potem np zdążyłem odrobić tylko 2. Jednak z każdym meczem gra moich zawodników wyglądała coraz gorzej. mnóstwo niedokładnych podań, każdy pojedynek 1-1 przegrywali, byli wolniejsi, mało agresywni, nie panuje już w srodku pola/
Nad 2gim milnaem mam w tej chwili 4ptk przewagi, morale w szatni niskie/dobre, oceny w meczu to tak średnio 6.2
Jedyne co zauważyłem, to że obrona gra bardzo słabo teraz, praktycznie wikszos bramek po jej błdach, pomocnicy odpowiedzialni za środek pola niby oceny maj 6.8-6.9, ale najczęściej ograniczaja sie do dennych strzałów z daleka. Jadson, który strzelał bramki jako OPŚ z wolnych z dystansu po akcjach teraz nie istnieje. Jedynie ciagle jakos funkcjonuje współpraca Montolivo-Quintero. Pierwszy ma najwięcej asyst w lidze, 2gi jest liderem strzelców, ale co z tego jak na 7 sam na sam czasem strzeli raz, a najczęsciej pilka w bramkarza. 2gi napastnik kto by to nie był najczęsciej do zmiana po 1 połowie.
Oczywiście robiłem rotacje, różnie motywowałem zawodników i ciągle nic.
Co radzicie?? Może to wynikać z faktu że mam młody zespół i najpierw zachłysnął się zwycięstwami, a teraz są za "słabi" żeby sie otrząsnć?? Myslę też nad zmianą taktyki, ale za duzo nie zrobie bo nie mam skrzydłowych, więc ewentualnie moge zmieni podania na dłuższe czy coś w ten deseń.

sorry za literówki i wall of text ;)

PDrasta Młody aktywista

0
04.09.2011 20:07    #1
Myślę, że powinieneś zrobić ze 2 sparingi ze słabiakami, żeby odbudowali morale - to powinno tylko pomóc. Skoro szło Ci dobrze taką tyktyką, graj dalej nią. Możesz porozmawiać z zawodnikami[prywatna rozmowa], że słabo grają lub coś w tym stylu. To tylko moja sugestia, najlepiej poczekaj na więcej odpowiedzi.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Magicc Ekspert

0
04.09.2011 20:44    #2
Zmiana taktyki, zmiana podstawowej 11-tki, zmiana podejścia do rozmów motywacyjnych. Jak drużynie nie idzie to nie ma co jeździć po nich jak po burej suce, trzeba pokazać, że się w nich nadal wierzy i liczyć na przełamanie. Od kiedy przeszedłem do Barcy, drużyna miała już dwa razy załamkę - najpierw grali dupowato w obronie (Pique i jego podania do napastników rywala), więc zmieniłem taktykę na bardziej defensywną (dwóch def-midów). Po jakimś czasie pomogło. Teraz znowu dopadła mnie plaga kontuzji (Messi, Neymar, podstawowy środkowy pomocnik i napastnik) i musiałem przestawić się z 4-5-1 na 4-4-2. Po prostu słabsi skrzydłowi nie byli w stanie tak napędzać akcji, a słabsi napastnicy wykańczać ich z odpowiednią skutecznością. Do tego zamiast ciągłego ochrzanu starałem się zmotywować zespół (czyli gdy chce się dać "zawód" dać "dla kibiców";). Pomogło. Ale czasem po prostu zespół łapie zwiechę i trzeba to przeczekać. Mój ManUtd np. ostatnie 1,5 miesiąca sezonu grał w lidze same remisy i nic nie dało się z tym zrobić - uratowała mnie tylko wcześniej wywalczona duża zaliczka punktowa.

xxxDymaxxx Partyzant

0
05.09.2011 01:02    #3
no chyba wyszedłem już z dołka, możliwe, że dzięki LM, w której zawsze zawodnicy sie starali. Po porażce z juve przyszedł czas na wyjazd z Benficą...wynik 0-4 :) O dziwo benfica zagrała niezły mecz, ale po prostu moim zawodnikom wszystko wychodziło, a co wyczyniał goalkeeper to się w głowie nie mieści ;p
4 spotkania w lidze :12 ptk
do formy wrócił srodek pola a i hummels znowu co mecz 2 bramki z roznych ;p
1 mecz z united 3-2 dla nich także wynik nie jest zły, rewanż za 2tyg u mnie
Także jak pisał Magicc chyba przeczekałem zły okres, a dobra gra z benfica też pomogło wrócić na właściwe tory

mała ciekawsotka:
oto niektóre drużyny z LM faza grupowa sezon 2011/2012:
Wolfsburg Steua Spartak A Villa mallorca Dundee (głównie 2 miejsca w gr)
drużyny z Ligi Europejskiej:
RealM Arsenal ManCity Atletico Juve Chelsea Inter Porto Werder

pólfinały
LM ManUtd-Fiorentina Liverpool-Lyon
LE: Juve-Inter Real-Chelsea

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.