Ciekawostki

Dziś polski pojedynek w Serie A20.04.2016 15:52, @Artykuł sponsorowany

Szczęsny czy Glik - który zostanie zwycięzcą?

W Serie A walka toczy się nie tylko utrzymanie! AS Roma, aby odeprzeć ataki Interu i Fiorentiny, nie może pozwolić sobie na stratę punktów w 34. kolejce. Ich przeciwnikiem będzie Torino, które walczy już technicznie tylko o lepszą pozycję w tabeli.

Dzisiaj odbędzie się wiele ważnych spotkań w ligach europejskich, ale dla trenera naszej kadry Adama Nawałki najważniejszy będzie chyba pojedynek we Włoszech, gdzie AS Roma podejmuje Torino. Czeka nas mecz dwóch filarów defensywy Biało-Czerwonych: Wojciech Szczęsny kontra Kamil Glik. Który z nich powie "veni, vidi, vici"?

Roma jest obecnie trzecia w tabeli z 65 punktami, natomiast Torino utknęło w jej środku z 42 oczkami. Jednak to ci drudzy są na fali wznoszącej - Byki z Turynu mają za sobą serię trzech zwycięstw z rzędu, przy dwóch ostatnich remisach Romy.

Sprawdź, jakie są kursy na to, że Torino strzeli gola!

ZDANIEM CZYTELNIKÓW CM REVOLUTION