Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

kurak69 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.02.2007 20:35    #3231     Sufler - Porady do gry - Pech...?
moim zdaniem ustawianie zespolu defensywnie (chodzi o ten suwak) na ostatnie 20 minut prowokuje utrate bramki. To samo mysle o "ganiu na czas" - jest pechowe i prowokuje utrate bramki.

Najlepszymi metoda na obronienie korzystnego wyniku w ostatnich 20-30 minutach jest umiejetna zmiana samej taktyki bez zmiany nastawienia zespolu:

- zageszczenie srodka gry - 2 defensywnych pomocnikow przed blokiem obronnym swietnie radzi sobie w rozbijaniu rywali, jezeli mamy jeszcze 3 ktory rowniez nie jest zorientowany zbyt ofensywnie to mamy srodek pole zageszczony tak ze przeciwnik niebedzie potrafil go przejsc.
- boczni obroncy przestaja biegac do przodu, sa zorientowani tylko na defensywe, niedaja przedostawac sie skrzydlowym.
- Podania sa dlugie nastawione na szybkich napastnikow ktorzy co kontre robia sytuacje bramlkowa
- Zmniejszenie presingu w obronie do minimum, w pomocy tak na 2/3 suwaka a w ataku na maxa

Mi sie sprawdza, mysle ze pewnie kilka osob stosuje takie merody taktyczne i jest zadowolona

Kowal 91 Partyzant

04.02.2007 19:11    #3232     Sufler - Porady do gry - Kiksy
ja uwazam ze przyczyna tego jest slaba koncetracja oraz wspolpraca miedzy obroncami.Noi oczywiscie musza mie dobre staty jak na obronce.Mozesz im jeszcze zwiekszyc trening dotyczacy taktyki oraz obrony.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
30.01.2007 12:18    #3233     Sufler - Porady do gry - 2 sezon trudniejszy?
Niekoniecznei trdniejszy. Ja, grając Borussią M'gladbach, w pierwszym sezonie zająłem 11 miejsce, a w drugim walczyłem o mistrzostwo Niemiec... w moim przypadku najwyraźniej piłkarze się mocno zgrali, tworzyli monolit. A zaznaczyć muszę, że niczego nie zmieniałem - ani taktyki, ani treningu, ani trenerów (dokupiłem tylko kilku zawodników na wzmocnienie dwóch czy tam trzech pozycji). Więc najwyraźniej musiałeś dokonać jakichś drastycznych kroków, np. kupienie 5 piłkarzy i wrzucenie ich od razu do pierwszego składu.

Papajos Partyzant

29.01.2007 16:06    #3234     Sufler - Porady do gry - Bronić się czy ATAKOWAĆ
sry ze znowu ale te linie na rysunku taktyki to maily byc strzalki ;p OL i OP a takze OPL i OPP.

Yodassss Młody aktywista

27.01.2007 03:30    #3235     Sufler - Porady do gry - Coś mi nie idzie.
Menedżer5 - nie do końca mogę się zgodzić ;] Grałem niegdyś bodaj Anconą i korzystałem z jednej taktyki. Niestety nie szło ustrzelić jednej bramki, gdyż raziła nieskuteczność napastników. Oddawali po 10-15 strzałów na mecz, mimo tego, wygrywałem max 2:0. Postanowiłem zmienić taktykę, sytuacja powtarzała się. Mnóstwo okazji i pełno zmarnowanych. Wtedy wróciłem do starej taktyki i zakupiłem podczas zimowego okienka kompletnie innych napastników, starych sprzedając. Na efekty nie trzeba było długo czekać - przez drugą część sezonu przebrnąłem jak burza, awans do Serie B, puchar serie C w moich rękach. Wyniki? Mniej więcej 3-4 bramki na mecz. Więc nie tylko taktyka jest ważna :)

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
24.01.2007 21:35    #3236     Sufler - Porady do gry - Znowu bramkarze...
Gram 9 sezon - na patchu chyba siódmy ;]

Zauważyłem, że jak wchodzę w ekran taktyki, żeby zmienić nastawienie na defensywne to bramkarz ma indywidualne ustawione na ofensywne itp.
Na szczęście gra daje swego rodzaju ostrzeżenie "xxx stawia wszystko na jedną kartę! yyy biegnie pod bramkę przeciwnika!" (gdzie xxx to nazwa klubu, a yyy to nazwisko bramkarza), ale sam bramkarz jeszcze wtedy nie biegnie, dopiero przy następnej okazji... Wtedy wchodzę w taktykę i zmieniam wszystkie ustawienia dla bramkarza, ale czasem nawet i to nie pomaga...
Myślałem, że to ma jakiś związek z ekscentrycznością, jednak nawet bramkarz, który ekscentrycznosc ma 1 tak robi...

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

23.01.2007 19:19    #3237     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Ja mam pierwsze dwie opcje do zaproponowania:
1. Zmień tak taktykę, aby twoi piłkarze strzelali więcej z pierwszej piłki np. dośrodkowania itp.
2. Kup jakiegoś nowego napastnika(bramkostrzelnego) i sam go obserwuj jak gra w meczach(jeszcze w tym klubie co jest), jego zachowania itd.

Miałem kilku piłkarzy w Odrze Opole(obecnie Olimpia Elbląg ;-) ), którzy mało mówiąc, grali jak kompletnie bezmózgie yeti- wspaniałe akcje, piękne dośrodkowania, stuprocentowe sytuacje ale goli... nadal nie było :-(. Mimo treningów które zwykle dają efekty, w postaci większej skuteczności, moi piłkarze nadal nie strzelali goli (grrrrr). Postanowiłem "zresetować" całą taktykę i poustawiać ich od nowa. Efekt... seria 12 meczy bez porażki w tym 8 meczów wygranych. Przy zmianie taktyki, największy nacisk kładłem właśnie na sytuacje podbramkowe. Zmieniłem zadania jednemu napastnikowi, a drugiego całkowicie zmieniłem. Jak już napisałem... poskutkowało.

szewcumufan Partyzant

23.01.2007 13:27    #3238     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem...
Sluchaj, to nie wina taktyki czy ustawienia defensywnego, normalnego, ofensywnego czy nawet ultradefensywnego, ja bym sie skłonij raczej w strone treningów. Takie niewykorzystwanie sytuacji zdarza sie czesto i nie jestes odosobniony, Ja grajac Polonia Wraszawa w pierwszym sezonie przewazalem w kazdym meczu, oddawalem mnostwo strzalow z czego zaledwie 20% bylo celnych :(
Znajdz dobrych trenerow, postaraj sie o jak najwiecej gwiazdek w trengu ofensywnym. Zwrosc uwage na wspolczynnik 'opanowanie' u napadziorow:)

gregor_91 Partyzant

21.01.2007 10:33    #3239     Sufler - Porady do gry - Arka Gdynia
Czy wie ktoś może jak utrzymać się Arką Gdynia bez nerwów do ostatniej kolejki?Bo mam takiego pecha że do końca walczę o ligowy byt.Taktyki,porady,proszę o pisanie...

Mattii Przodownik pracy

19.01.2007 19:32    #3240     Sufler - Porady do gry - Przegrane
ja myślę że cała sprawa leży w sezonie przygotowawczym,musisz dobrać taktykę już w przesezonowych sparingach następnie używać jej do końca sezonu.Przeciwnicy powinni być łatwi,tacy do ogrania.Lepiej wygrywać po 7 zero niż przegrać 3 zero dlatego że czym lepsze morale tym lepiej.

Na stronie www.cmrev.com są załączone różne poradnik dotyczące taktyki,sezonu przygotowawczego,doboru treningu,piłkarzy poczytaj.Pozdro:)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution