2 sezon trudniejszy?

Kowal 91 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.01.2007, 11:59    Pytanie
Mam pytanko . Gram Wisla Krakow w pierwszym sezonie i zdobylem z nia mistrzostwo polski, natomiast w drugim sezonie po7 meczach zajmowalem 14 miejsce i nie wygralem zadnego meczu. Powiedzie czemu w drugim sezonie idzie mi tak slabo?

MARAZM Młody aktywista

0
30.01.2007 12:03    #1
Może źle przygotowaleś zespół pod wzgledem kondycyjnym
lub zorganizowałes zbyt mało sparingów

lub kupiłes dużo nowych piłkarzy i nie są zgrani ze sobą

lub poprostu konkurencia się mocno wzmocniła

lub zmieniłeś cos w taktyce

albo jedno ztych albo wszystko naraz

pavlov99 Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.01.2007 12:04    #2
Takie rzeczy zdarzają się w FM-ie niezwykle często. Jednym z powodów może być to, że nakupywałeś zbyt dużą ilość nowych zawodników, którzy nie mogą się teraz ze sobą zagrać. Trzeba też zauważyć, że w FM 2007 rywale dość szybko potrafią odczytać naszą taktykę, dlatego zalecana jest zmiana jej najlepiej co sezon.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
30.01.2007 12:05    #3
Być może nastąpiło to co zwykle następuje wśród zawodników, czyli rozprężenie. Może twoi zawodnicy po zdobyciu mistrzostwa nie szukają już następnego mistrzostwa jako wyzwania. Może po prosu powinieneś wzmocnić drużynę, co prawda zwycięskiego składu się nie zmienia, ale zawsze lepiej wzmocnić drużynę przed nowym sezonem bo każdy kolejny sezon po jakimś sukcesie jest trudniejszy.Ja po każdym sezonie wzmacniam drużynę nowymi zawodnikami. Może rywale poznali się na twoich zawodnikach i w meczach z Tobą wykorzystują wady w twojej drużynie. A może po prostu przeciwnicy się wzmocnili i mają teraz o wiele lepsze drużyny niż w poprzednim sezonie?

Kowal 91 Partyzant

0
30.01.2007 12:18    #4
tak to prawda na poczatku pierwszego sezonu kupilem ok12 zawodnikow i duzo sprzedalem . chyba to jest przyczyna bo kupowalem bardzo dobrych zawodnikow np.Matusiak,Garula,Grzelak a oni nic nie grali

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
30.01.2007 12:18    #5
Niekoniecznei trdniejszy. Ja, grając Borussią M'gladbach, w pierwszym sezonie zająłem 11 miejsce, a w drugim walczyłem o mistrzostwo Niemiec... w moim przypadku najwyraźniej piłkarze się mocno zgrali, tworzyli monolit. A zaznaczyć muszę, że niczego nie zmieniałem - ani taktyki, ani treningu, ani trenerów (dokupiłem tylko kilku zawodników na wzmocnienie dwóch czy tam trzech pozycji). Więc najwyraźniej musiałeś dokonać jakichś drastycznych kroków, np. kupienie 5 piłkarzy i wrzucenie ich od razu do pierwszego składu.

Kowal 91 Partyzant

0
30.01.2007 12:20    #6
tak to prawda tak zrobilem .serdeczne dzieki juz nie popelnie tego samoeg bledu .dzieki

krolik_vv Młody aktywista

0
30.01.2007 13:37    #7
Oj kowal kowal, przecież ci w szkole to samo mówiłem.

sm1leY Młody aktywista

0
30.01.2007 13:54    #8
"Trzeba też zauważyć, że w FM 2007 rywale dość szybko potrafią odczytać naszą taktykę, dlatego zalecana jest zmiana jej najlepiej co sezon."
pavlov to jest mit , nic takiego sie nie dzieje mozesz grac w jednej lidze przez 10 sezonow tą samą taktyka i to noie bedzie mialo znaczenie . Rywale nie rozpracowuja taktyk ...

cerowaAG Partyzant

0
30.01.2007 16:52    #9
uwazam ze druzyne powinienes wzmocnic zaraz na poczatku gry 4-5 kopaczami a potem juz tylko regularnie wymieniac po 1(max 3) w okienku... dobra rada: jezeli w druzynie masz pilkarzy ktorzy zarabiaja krocie i nie przewidujesz dla nich miejsca w pierwszej 11 to tak ich zdoluj ze zgodza sie odejsc za drobna rekompensta( grajac celtikiem zrobilem tak z lenonem i thomsonem a w ich miejsce kupilem luke modrica i przesunolem z rezerw Quinna dzieki czemu z zespolu z dosyc sporymi klopotami finansowymi zrobil sie normalnie dzialajacy klub

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution