Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.07.2007 15:29    #3111     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
A co do taktyki. To nie wiem, moze to tylko moje odczucie. Ale w Anglii, stosuje się dużo wiekszy pressing niż w innych krajach. We Włoszech nigdy nie miałem problemów z konstruowaniam akacji. Nawet z klubami pokroju Juventus czy Milan (dziwne, gdzie te słynne włoskie catenacio). A tu nawet przecietne Wigan potrafi narzucic mi swój styl gry. Zauwazyłem bardzo dużo strat piłek. Zwłaszcza podań bezposrednio do przeciwnika. Chyba w Anglii naprawde głównie liczy sie szybkość skrzydłowych i umietność wyprowadzenia dosrodkowania bezposrednio na głowe napastnika. Bardzo drudno grać akcje przez środek. Krótkie podania się nie sprawdzają.
Reasumując wiekszość meczy przegrywam, przegrywając walkę w środku pola. Idzie kontra lub moim zawodnicy nie potrafia przerwać akcji rywala.

Damiano-pl Partyzant

17.07.2007 12:28    #3112     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Witam. Postaram ci się pomóc najlepiej jak mogę, ponieważ też gram w Premiership

1. Pozwolenie na pracę: Tak naprawdę jeśli zawodnik reprezentuje młodzieżówkę, to czy dostanie pozwolenie na pracę jest loterią. 4 razy starałem się pozyskanie Ezequiel'a Garaya z Racingu i dopiero za 5 razem otrzymał warunkowe pozwolenie. To samo tyczyło się Freddy'ego Adu. Nigdy nie miałem problemu z pozwoleniem dla tego zawodnika, a pewnego dnia, w nowej rozgrwyce nie dostał pozwolenia.

2. Wypożyczenia do Fili: Niestety, nie da się wypożyczyć zawodnika odrazu na 3 lata. Po każdym sezonie musisz go jeszcze raz wypożyczyć.

3. Taktyka w Premiership: W tej sprawie naprawdę trudno cokolwiek doradzić. Ja w każdym razie polecił bym ci taktykę 1-4-1-3-2 z dwoma skrzydłowymi po bokach. Nie gram ani na odgrywającego, ani na rozgyrwającego. Stosuję pułapki ofsajdowe. Na koniec sezonu miałem średnią bramek 2.8/mecz. Straciłem ok. 30 goli w lidze. Do tej taktyki potrzeba szybkich skrzydłowych, ponadto trzeba mieć silnych kondycyjnie graczy, ani razu w trakcie sezonu nie zmieniałem ustawienia w trakcie meczu, a zaliczyłem jedynie 3 porażki.

Pozdrawiam.

sefko1 Przodownik pracy

17.07.2007 10:14    #3113     Sufler - Porady do gry - Liga Angielska - parę problemów
Ostatnio postanowiełem pograć sobie troche moim ulubionym klubem w Anglii - Nottm Forrest. To jest moja pierwsza gra w FM07 na łatce 7.0.2 w Anglii. I prawde mówiąc mam klika pytań. Obecnie jestem na poczatku 4 seoznu. Gram w Premiership.
1. Jak to naprawde jest z tym pozowloniem na prace. Wiem, że teoretycznie gracz powinien zagrać w 75% meczów reprezentacji na przestrzeni ostanich 2 lat. Ale jak ma sie sprawa z reprezntacjami młodziezowomi. U mnie napastnik z Brazylii (miał napisane tylko że jest w kadrze u-23) dostał warunkowe pozowolenie na prace. Podobnie inny brazylijczyk, który miał raptem 8 meczy w młodzieżówce. Natomiast Cardenas mimo 16 meczy w młodzikach takiego pozwolenia nie dostał. Salihiego pozyskałem dobiero po 2 latach. Mimo, że grał wczesniej we wszystkich mecza rep.Albanii. Dla mnie to troche jak loteria.
2. Jak to jest z tym wyporzyczeniam do klubu fililialnego w Belgii. Pozyskałem nieżlego gracza z Paragwaju i chciałem aby udał sie do Balgii po obywatelstwo. Zagrał tam rok, a potem nie mogłem go wyporzyczyc na kolejny. Jak ustawic, aby wyporzyczyć go na te obowiązkowe 3 lata?
3. L1 wygrałem bez problemu. Championship po barażach. Ale Premiership do na razie dla mnie kosmos. Taktyka, która Ternaną zdobyłem miestrzostwo Włoch, a Neuchatel Xamax byłem z 1/4 LM totalnie nie działa. 1 sezon to kompletna porażka. 14 miejsce. Teraz po 10 kolejkach jestem 18. Nie potrafie dopasowac taktyki do realiów Premiership. Rozumiem, że można przegrać z Man Utd, ale z Wigan, czy Fulham u siebie. Moje pytanie nie dotyczy oczywiście tego, zeby podac mi gotowa takse na Lige Angielską, ale o pare rad dotyczących ustawiań, które pasują specyfiką do gry w Anglii.
Doadam tylko, że gram 1-4-4-2. Akcje rozwijam głownie skrzydłami. Gram na odgrywającego i kontrataki.

kurzy13 Młody aktywista

16.07.2007 14:32    #3114     Sufler - Porady do gry - Nieskuteczni Napastnicy
Ok sprobuje z tym odgrywajacym i zmaina taktyki. Dzieki Kampo i Dezerter

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.07.2007 18:19    #3115     Sufler - Porady do gry - Bazy danych w FM 2007
Taktyki są dobierane, nie do zespołów, nie do save, lecz do zawodników. W poszczególnych bazach są zaktualizowane składy, do zespołów dołączają nowi gracze, którzy mogą nie pasować do danej taktyki.

chuberth_92 Partyzant

15.07.2007 15:56    #3116     Sufler - Porady do gry - Bazy danych w FM 2007
Mam pewne pytanie? Mianowicie : Czy u Was po zmianie bazy danych na nowszą zauwazyliscie ze taktyki ze starszej bazy, nie skutkują na nowszej? Ja po zmianie baz danych kolejno z oryginalnej na 7.01, 7.02 i tak dalej zauwazyłem ze taktyki ze starszych są niedobre.....
Najwieksze sukcesy swieciłem na oryginalnej bazie danych na innych nawet sezonu nie konczyłem bo sie denerwowałem......

eaters Młody aktywista

12.07.2007 21:50    #3117     Sufler - Porady do gry - napastnik i rzuty rożne
Może sie okazać że gracz po prostu nie pasuje do Twojej taktyki. Np. grasz z kontry a to jest wielki powolny dryblas lub odwrotnie jest to maly techniczny gracz a ty grasz dlugimi podaniami na glowe. pomieszaj w ustawieniach a powinno pomóc. Pamietaj też że u napastnika liczy sie nie tylko wykonczenie akcji, ale też gra bez piłki, opanowanie, gra głową, przyspieszenie,technika i drybling.

Bijanos Partyzant

10.07.2007 22:10    #3118     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Aha no i jeszcze jedno. FM-a kupiłem niedawno i chce was prosi o jakieś dobre rady dotyczące taktyki, talenów, prowadzenie zespołu ok??
z góry dzięki

Kris de la Med Partyzant

07.07.2007 11:46    #3119     Sufler - Porady do gry - dziwne...
A mówicie i o tym zgraniu i za dużej ilości piłkarzyków.
Dla mnie bez sensu... skoro komputer nie potrafi rozpracować taktyki, to tym bardziej taki atrybut jak zgranie według mnie nie istnieje.
Oczywiście mieszanie taktyk co chwile wpływa negatywnie, ale już sprowadzanie nowych graków wpływu na drużynę nie ma wielkiego.

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

07.07.2007 11:09    #3120     Sufler - Porady do gry - dziwne...
nie jest to kwetia taktyki bo komputer nie rozpracowywuje jej, czasami sie tak dzieje, jak wspomniał poprzednik byc moze za duzo zawodnikow kupiles i druzyna sie jeszcze nei zgrała, kwestia czasu bo napewno sie zgrają, byle nie zbyt poźno bo na bruku mozesz byc ;pp

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution