Liga Angielska - parę problemów

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.07.2007, 10:14    Pytanie
Ostatnio postanowiełem pograć sobie troche moim ulubionym klubem w Anglii - Nottm Forrest. To jest moja pierwsza gra w FM07 na łatce 7.0.2 w Anglii. I prawde mówiąc mam klika pytań. Obecnie jestem na poczatku 4 seoznu. Gram w Premiership.
1. Jak to naprawde jest z tym pozowloniem na prace. Wiem, że teoretycznie gracz powinien zagrać w 75% meczów reprezentacji na przestrzeni ostanich 2 lat. Ale jak ma sie sprawa z reprezntacjami młodziezowomi. U mnie napastnik z Brazylii (miał napisane tylko że jest w kadrze u-23) dostał warunkowe pozowolenie na prace. Podobnie inny brazylijczyk, który miał raptem 8 meczy w młodzieżówce. Natomiast Cardenas mimo 16 meczy w młodzikach takiego pozwolenia nie dostał. Salihiego pozyskałem dobiero po 2 latach. Mimo, że grał wczesniej we wszystkich mecza rep.Albanii. Dla mnie to troche jak loteria.
2. Jak to jest z tym wyporzyczeniam do klubu fililialnego w Belgii. Pozyskałem nieżlego gracza z Paragwaju i chciałem aby udał sie do Balgii po obywatelstwo. Zagrał tam rok, a potem nie mogłem go wyporzyczyc na kolejny. Jak ustawic, aby wyporzyczyć go na te obowiązkowe 3 lata?
3. L1 wygrałem bez problemu. Championship po barażach. Ale Premiership do na razie dla mnie kosmos. Taktyka, która Ternaną zdobyłem miestrzostwo Włoch, a Neuchatel Xamax byłem z 1/4 LM totalnie nie działa. 1 sezon to kompletna porażka. 14 miejsce. Teraz po 10 kolejkach jestem 18. Nie potrafie dopasowac taktyki do realiów Premiership. Rozumiem, że można przegrać z Man Utd, ale z Wigan, czy Fulham u siebie. Moje pytanie nie dotyczy oczywiście tego, zeby podac mi gotowa takse na Lige Angielską, ale o pare rad dotyczących ustawiań, które pasują specyfiką do gry w Anglii.
Doadam tylko, że gram 1-4-4-2. Akcje rozwijam głownie skrzydłami. Gram na odgrywającego i kontrataki.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.07.2007 10:24    #1
2. Nie mozesz go od razu na 3 lata musisz co roku ponownie go wysyłac do twojej fili.

Użytkownik uznał post za pomocny

miloszw Partyzant

0
17.07.2007 10:26    #2
1.Też mi się wydaję że to loteria.
2.Może w Belgii jest zamknięte okienko. Albo u ciebie. Albo w obu krajach.
3.Dopasuj takse pod zawodników.
Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem x).

Ichabod Crane Partyzant

0
17.07.2007 10:39    #3
Może po prostu masz ze słabych piłkarzy, z własnego doświadczenia wiem, że taktyka 4-4-2 lub 4-1-2-1-2 (z pomocnikiem ofensywnym i defensywnym w srodku) dobrze sprawdza się w Anglii. Musisz poszukać dobrych wykonawcow dla niej, ciułaj pieniądze i szukaj wolnych zawodników - różnica poziomów miedzy najsilniejszą liga swaita czyli Premier League a niższymi ligami jest spora i beniaminkom jest bardzo cięzko dostosować sie do gry nawet przez kilka sezonów.

sefko1 Przodownik pracy

0
17.07.2007 11:13    #4
Obecnie mam 42 mln Euro w budżecie i 27 mln na transfery.
Gracze nie powlaja na kolana, ale mam spora kolonie graczy z Brazylii, Ci o dziwo dostają pozwolenie na prace. W kazdym razie jest kim grać. Napewno, na papierze jestesmy klubem środka tabeli. Ale nie przekłada się to na wyniki. Najgorsze sa te serie. 7 meczów bez zwycięstwa. Sporo remisów i to takich po 3:3. A wiadomo, że po takiej serii upada morale i trudno sie podnieść.

Damiano-pl Partyzant

0
17.07.2007 12:28    #5
Witam. Postaram ci się pomóc najlepiej jak mogę, ponieważ też gram w Premiership

1. Pozwolenie na pracę: Tak naprawdę jeśli zawodnik reprezentuje młodzieżówkę, to czy dostanie pozwolenie na pracę jest loterią. 4 razy starałem się pozyskanie Ezequiel'a Garaya z Racingu i dopiero za 5 razem otrzymał warunkowe pozwolenie. To samo tyczyło się Freddy'ego Adu. Nigdy nie miałem problemu z pozwoleniem dla tego zawodnika, a pewnego dnia, w nowej rozgrwyce nie dostał pozwolenia.

2. Wypożyczenia do Fili: Niestety, nie da się wypożyczyć zawodnika odrazu na 3 lata. Po każdym sezonie musisz go jeszcze raz wypożyczyć.

3. Taktyka w Premiership: W tej sprawie naprawdę trudno cokolwiek doradzić. Ja w każdym razie polecił bym ci taktykę 1-4-1-3-2 z dwoma skrzydłowymi po bokach. Nie gram ani na odgrywającego, ani na rozgyrwającego. Stosuję pułapki ofsajdowe. Na koniec sezonu miałem średnią bramek 2.8/mecz. Straciłem ok. 30 goli w lidze. Do tej taktyki potrzeba szybkich skrzydłowych, ponadto trzeba mieć silnych kondycyjnie graczy, ani razu w trakcie sezonu nie zmieniałem ustawienia w trakcie meczu, a zaliczyłem jedynie 3 porażki.

Pozdrawiam.

miloszw Partyzant

0
17.07.2007 12:29    #6
Jeśli tracisz dużo bramek to ściągaj szybkich , dobrze rających głową stoperów. Do Premiership to jest najważniejsze. No i oczywiście krycie, odbiór, koncentracja)

miloszw Partyzant

0
17.07.2007 12:30    #7
Damiano:
A kim grałeś Chelsea czy Manchestrem?

Damiano-pl Partyzant

0
17.07.2007 12:34    #8
Grałem Chelsea. Na lewym skrzydle grał Robben, a na prawym J.Cole zamiennie z Shaun'em Wright Phillipsem. Jeśli chodzi o obrońców do Premiership, to bardzo polecam Andre'ę Barzagliego z Palermo. Gra głową(18), Krycie(20), Odbiór(20), opanowanie(19), koncentracja(19), przewidywanie(19) czyli na papierze obrońca doskonały.

hoody Przodownik pracy

0
17.07.2007 12:52    #9
Tylko jest mała różnica Chelsea i Forest'ami! :)... Ale tylko maleńka xD

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution