Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

zenekrolnik Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.08.2008 21:06    #2681     Sufler - Porady do gry - słaba gra skrzydłowych
Jakiej klasy to są skrzydłowi?
Moi grają bardzo atrakcyjnie i skutecznie zobacz:
http://www.centr(...)mp;id=15

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

21.08.2008 21:02    #2682     Sufler - Porady do gry - Jak trenowac gwiazdy
W FAQ i zasady wszystko jest opisane bardzo dokładnie ;D

Dzięki niemu umiejętności naszych zawodników mogą rosnąć bądź spadać. W trakcie przygotowania do sezonu warto ustawić trening na bardziej siłowy czyli więcej aerobiku i kondycji dla wszystkich zawodników, po to, żeby wrócili do formy. W trakcie sezonu powinno się przydzielić osobny trening dla pozycji/formacji.

"Trening Mistrzów", czyli jak mieć upragnione 7 gwiazdek dla naszego programu szkoleniowego:

Trener od (podano minimalne wartości wymaganych atrybutów):

# Siły powinien posiadać Kondycję na 18

# Aerobiku powinien posiadać Kondycję na 18

# Bramkarzy musi posiadać Umiejętności bramkarskie na 18

# Taktyki musi posiadać Taktykę na 18

# Panowania nad piłką powinien mieć: Technika 18 i Psychika 18 albo Technika 19 i Psychika 14, ewentualnie Technika 20 i Psychika 10.

# Defensywy musi posiadać Defensywę na 18 i Taktykę na 18 albo Defensywa 19 a Taktykę na 14 jeszcze można zyskać 7 gwiazdek mając Defensywę 20 i Taktykę na 10

# Ataku musi posiadać Atak na 18 i Technikę na 18 albo Atak 19 i Technika 14 ostatnim wyjściem jest Atak 20 i Technika 10.

# Strzeleckiego musi posiadać Technikę na 18 i Atak 18 albo Technika 19 i Atak 14 ale można również zatrudnić trenera z Techniką 20 i Atakiem 10

# Stałych fragmentów gry nasz trener musi posiadać następujące wartości atrybutów:
- Technika 17 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 39.
- Technika 18 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 36.
- Technika 19 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 33.
- Technika 20 Psychika i Atak tak aby z połączenia obu treningów wychodziło 30.

mlody118 Partyzant

(pierwszy raz wrzucam zdjęcia na stronę, więc nie wiem czy dobrze będzie)

Sprawa wygląda tak, że w 71. minucie straciłem bramkę, ale zrobiłem wszystko, żeby wyrównać ten mecz. W 88. minucie udało się i Grzegorz Bonin strzelił bramkę, już myśląc, że to koniec meczu, nic nie może się stać. A jednak, sędzia doliczył 4 minuty do meczu i w tym czasie udało się dla Jamesa Beattiego strzelić jeszcze jedną bramkę na 2:1. Ucieszyłem się, bo już miałem nadzieję, że wygram ten mecz. Myśląc, że zaraz po rozpoczęciu gry sędzia zakończy to spotkanie, nie zmieniałem taktyki na defensywną, bo co mogłoby się złego stać. A jednak, dla sędziego nie śpieszyło się kończyć i wykorzystali to w 99 minucie przeciwnicy strzelając bramkę na 2:2. Jest to kolejny dowód na to, że gra nie potrafi przegrywać. Miejmy nadzieję, że w następnym FM'ie nie będzie takich sytuacji.

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

20.08.2008 18:13    #2684     Sufler - Porady do gry - Poradnik do FM 08
Wolne tempo = krótkie podania
Szybkie tempo = długie/bezpośrednie podania
Szybcy obrońcy - linia obrony lekko wysunięta (ale z tym radze uważać) Wolni obrońcy - linia obrony głęboko. Ograniczona swodoba taktyczna (raczje wszystkim), gra na czas raczej rzadko, jak komp gra diamentem to przyklejnia "plastra" na OP S. To z tych najbardziej ogólnych. Zauwżyłem też, że w Fm-ie 2008 bardzo skuteczne są taktyki irracjonalnie ofensywne np z 3 obrońcami i 2 napadziorami ze strzałkami w bok

rufigekru Partyzant

20.08.2008 13:44    #2685     Sufler - Porady do gry - Poradnik do FM 08
Qstosh,
szkopuł w tym, że grając tak jak mówisz, ("masz dobrych skrzydłowych, graj skrzydłami";) wyniki mam gorsze niż gdy wykorzystuję starą sprawdzoną taxe. idąc za tym co napisałeś, w Arsenalu powinienem, zagęścić środek pola wystawiając ze trzech rewlacyjnych środkowych pomocników i zrezygnować z gry skrzydłowymi, zostawiając miejsce na rajdy bocznym obrońcom. porównywałem - szło wyraźnie gorzej niż gdy na siłe wstawiałem skrzydłowych (np hleb i van persie) do swojej taxy.
nie ma w tym satysfakcji z wynalezienia taktyki idealnej do posiadanych zawodników...

rufigekru Partyzant

20.08.2008 11:51    #2686     Sufler - Porady do gry - Poradnik do FM 08
Czy jest jakiś poradnik, który w jasny i klarowny sposób wyjaśnia jakie polecenia, a właściwie jaka kombinacja poleceń sprawia, że gramy efektywnie np. krótkimi podaniami itp. Do tej pory odkryłem jedną skuteczną taktykę, która opiera się raczej na szybkim tempie i długich podaniach i tylko ją stosuje. Wszelkie zmiany, odejścia od niej kończą się fiaskiem (chociaż na "papierze" prezentują się znakomicie - np paradoks lepiej wychodzi granie długą piłkę na niewysokiego, słabego fizycznie niż granie krótkimi lub prostopadłymi podaniami wykorzystującymi jego szybkość).
W instrukcji do FM było to wyjaśnione niewystarczająco.
I od razu uprzedzam pytania, zmiany taktyki były testowane przez dłuższy czas więc zawodnicy mieli czas aby się do nich przyzwyczaić (ponad sezon grany diamentem - Arsenal, który ma świetny środek pomocy i ta taktyka powinna być idealna. wyniki były dużo słabsze niż grając z na siłe ustawianymi skrzydłowymi).
Gra staje się bardzo uboga jeśli dobre wyniki osiąga się tylko jednym ustawieniem.
Podcina mi skrzydła świadomość, że ok wymyśliłem taktykę wykorzystującą potencjał drużyny, a i tak lepsze wyniki byłyby gdybym ustawiał zawodników pod taktykę a nie na odwrót. Być może nie potrafię dostosować poleceń, dlatego pytam, czy jest jakiś poradnik, który wyjaśnia nie tylko teoretycznie jak powinno być ,ale jest poparty np. opiniami graczy jak wygląda to w fmowej rzeczywistości?
pozdr

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
20.08.2008 11:14    #2687     Sufler - Porady do gry - DIABLO
[quote=bajkopisarz]http://www.pilka.pl/forum/viewtopic.php?t=1908
poszukaj tu
[/quote]

Ale pod tym linkiem jest jakieś forum :/ i tam sie wszyscy chwalą swoimi składami i polecają sobie jakieś talenty ale nic o taktyce 'diablo' tam nie znalazłem :(

Proszę więc o BEZPOŚREDNIEGO linka do taktyki diablo albo opisu jak ją ustawić samemu :)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=rafee1991]Wg. mnie killer taksy to czitowanie. Czytałem opowiadanie (chyba na centrumcm.org) jak facet bez tego zdobył puchar włoch drużyną z Serie C2, a sezon póżniej Uefa będąc w C1. I bez tego da się wygrywać [/quote]

[quote=Morszczuk]Popieram. A Liverpool ? ;d Pierwsza drużyna która zdobyła sezon wcześniej puchar Ligi Mistrzów a w lidze zajęła miejsce niepremiowane do gry w LM ? ;d Popieram te taktyki to jawny czit.[/quote]

Normalnie ręce opadają....wy chyba z jakiegoś Bangladeszu jesteście że po polsku nie rozumiecie. Prosiłem by nie komentować poszukiwanych przeze mnie taktyk jako 'cheat' a wy swoje. WCALE nie przemawia do mnie wasze tłumaczenie że to tylko wasze zdanie.
Bo wg mnie np. to mi jest wstyd że nasz kraj reprezentuje ktoś o wzroście 12to latka, który sepleni i żyjąc w XXI wieku nie potrafi sklecić kilku słów po angielsku a do tego chwali się wszem i wobec że "skończył studia prawnicze" a jakoś dziwnie zapomina zawsze dodać że studiował w czasach komuny i że studiował JEDYNIE prawo pracy i nie ma zielonego pojęcia o prawie rzymskim, karnym etc. czyli o kodeksach które muszą zakuwać współcześni prawnicy. To jest moje zdanie. Nazwiska tego polityka nie podam bo w Polsce wolność słowa jest ograniczona.
Wielu z was zdziwi (mam nadzieje że gabinet mi to wybaczy) że przeskoczyłem na temat polityki ale CHODZIŁO MI TU O TO by w kolejnych postach nie wywodzić się "kto ma jakie zdanie na jaki temat", tylko RZECZOWO poradzić mi w sprawie taktyki o którą pytałem i by sobie darować opinie czy kiler-taktyki to cheat czy nie i czy jakiś gość zdobył puchar Włoch taktyką czy może dzięki save/load.
Proste.
Z góry dziękuję za rzeczową pomoc.

PS. (do Morszczuk)
Dzięki za taktykę do FM2008 ale mi się raczej nie przyda bo nie mam tej wersji :/

dizzyel Partyzant

Lyon pasuje do tej taksy doskonale :D W końcu na Lyonie ona powstała więc...

Ta taktyka jeszcze raz:
http://www.centr(...)to=pokaz

PS: portowiec oddawaj punkt ;) przypadkowo mi się nacisnęło

miksur Partyzant

być może źle mówię ale może złą taktykę dobrałeś do drużyny sprobuj może jak grasz na lepsze drużynę zagrać dwoma defensywnymi pomocnikami, ja znalazłem super taktykę i jestem z niej zadowolony,
nie jestem pewien ale w FM08 data editor pisze jakie dany klub preferuje taktyki np atak 4-4-2 defensywna 4-5-1, neutralna i być może zawodnikom trudno jest sie przyzwyczaić do tej taktyki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution