Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Kecaj1603 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=Tedefiodor]A tak juz calkiem przy okazji uwazam ze jesli sie ma naprawde mocna pake to mozna zapomniec o ustawianiu druzyny pod przeciwnika tylko zamiesc wroga :D ale to chyba oczywiste.[/quote]

Wydaje mi się że jeśli grasz np Interem i może i masz świetną drużyne to bez dobrej taktyki i tak z Milanem nie wygrasz. Za słabszym przeciwnikiem to sobie poradzisz poniewarz tacy garcze jaki np. Ibrachimović czy Kaka poradzą sobie sami ale w LM bez taktyki nie zawojujesz

BartekRS Partyzant

Stawiałbym, że jeżeli grasz Barceloną, możesz próbować połączyć krótkie podania i szybkie tempo. Resztę zawsze da się dostosować pod zespół, nie zgadzam się z receptą, że do tej taktyki musisz koniecznie grać wąsko czy szeroko itd...

snatch Partyzant

Jeśli możesz to zatrudniaj trenerów oddzielnie do dzieciaków i osobno do pierwszego zespołu. Trener, który ma na głowie dwie drużyny do prowadzenia będzie mniej produktywny niż taki który będzie prowadził jedną. Warto z tego powodu zatrudniać trenerów do drużyny juniorów z jak najwyższym atrybutem treningu młodych jak i nienajgorszym współczynnikiem rodzaju treningu jakiego ów trener ma się podjąć. To chyba dość logiczne ;)
Osobiście rzadko zatrudniam trenerów juniorów, a to dlatego że zazwyczaj nie zajmuję się szkoleniem młodzieży tak więc nie prowadziłem wnikliwszych obserwacji dotyczących wpływu trenerów juniorów na ich wychowanków.

[quote="Julius"]kiedy asystent mowi mi, ze jest za duza luka pomiędzy obroncami, a pomocnikami, bądz pomocnikami i napastnikami, to czym moze byc to spowodowane i jak to poprawic? zdarza się to sporadycznie, dziwne to tymbardziej, ze gram caly czas niemal 4-4-2, czasami w diamencie...[/quote]
W takim wypadku powinieneś zmniejszyć nastawienie formacji, tak aby nie przekraczałoby ono 4-5 na suwaku.

[quote="Piotr Sebastian - Szkoła taktyki"]Ogólnie rzecz biorąc należy przestrzegać zasady, aby różnica w nastawieniu pomiędzy poszczególnymi liniami nie była większa niż 4, przy czym różnica pomiędzy ostatnią linią defensywną (obrońcy) a pierwszą linią ofensywną (napastnicy) nie była większa niż 10. Są to oczywiście wartości skrajne, powyżej których powstają prawdziwe dziury między formacjami narażając Was na wzrost niecelnych podań w ataku i spadek skutecznych odbiorów w obronie. Polecam stosowanie mniejszych wartości, które uczynią Waszą formację bardziej zwartą i spowodują lepsze współdziałanie zawodników na boisku (np. wzrost asekuracji w obronie). Szczegółowo omówimy to podczas lekcji poświęconej w całości nastawieniu.[/quote]
http://www.cmrev.com/manifesty/notka/11289,Kurs-podstawowy_-Lekcja-2_-Formacje-taktyczne_,847.html
Jeśli masz jakieś wątpliwości taktyczne to najlepiej rozwiązania szukaj w Szkole taktyki.
http://www.cmrev.com/manifesty/blog/11289,Piotr-Sebastian.html

Adrim Młody aktywista

09.05.2009 12:19    #2494     Sufler - Porady do gry - problem z meczem
Na prawdę 100 razy tak robiłeś? Może źle dobierasz skład. Polecam szkołę taktyki Piotra Sebastiana http://www.cmrev(...)ian.html

Morrison7 Partyzant

No widocznie to raczej te ustawienie są złe pod moją taktykę bo ogólnie taktyki jest b.dobra dlatego prosiłem Was o wasze ustawienia.

Morrison7 Partyzant

Ta skorzystalem z tej szkoły taktyki tzn dokłaadnie z ustawień dla napastników i w ogolę nie strzelali =)

Edek Żołnierz frontu ideologicznego

Szkoła taktyki i wszystko jasne.

Morrison7 Partyzant

Witam. Gram MC już 5 sezon 4 razy z rzędu wygrałem ligę raz ligę mistrzów tak więc zespół mam bardzo dobry, który osiąga wiele sukcesów, ale nie o to chodzi w tym temacie. Chodzi mi o moich napastników, którzy zdobywają nie powiem, że mało goli ale tyle, że nie starcza im bramek, aby zostać królem strzelców. Moi napastnicy mają po 25 goli na sezon a taki Adebayor, który strzela 37 goli w 37 meczach. Przyznam się, że ostatnio używam taktyki Knapa, który przyczyniła się do moich ostatnich sukcesów ale brakuje mi wiele bramek przez moich napastników. Nie wiem czy jeśli zmienię ustawienie indywidualne moich napastników to taktyka będzie funkcjonowała jak aktualnie ale chętnie bym spróbował i tutaj prośba do Was. Jeśli macie taki super snajperów jak u mnie Adebayor to moglibyście podać mi wasze ustawienie? Z góry dzięki za każdą pomoc =)

sebo78 Partyzant

W 'szkole taktyki' był wykład w którym była podana taktyka na panowanie w środku pola , u mnie się sprawdza 70-30, 65-35 itd przewagi w posiadaniu piłki. Nastawienie drużyny między 6-9, bardzo szeroka gra , wolna , krótkie piłki [ u mnie sprawdza się 4-4-2 diamond ] boczni obrońcy rajdy bez piłki na połowę a większości pomocy rajdy z piłką na minimum, gra na rozgrywającego i kontrataki. Sam sprawdź :)

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

02.05.2009 10:10    #2500     Sufler - Porady do gry - Odgrywajacy
przeczytaj szkołe taktyki , wiadomego autorstwa, jeżeli grasz dwoma napastnikami to jeden z nich powinien być odgrywającym , wtedy daj mu bardziej ofensywne nastawienie i większą swobode taktyczną , a drugi wysuniętym napastnikiem , wtedy daj mu trochę ponad środek nastawienia i średnią swobodę taktyczna.

Ja polecam jako odgrywającego Roberta Lewandowskiego , naprawde świetnie sie spisuje, w drugim sezonie w Hoffenheim strzela 1-2 bramki na mecz . Po 10 meczach ma już 16 bramek !

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution