frish
Partyzant
Dodano: 07/05/2010 @ 12:46 Odpowiedź #7
"haha dobre. powiedz mi czy jest jakiś sposób , ktory pokazuje czy byl uzywany edytor czy nie."
Edytor może nie, ale chyba na pierwszym ekranie, który pokazuje się po załadowaniu save'a jest ilość zapisów stanu gry. Stawiam, że będzie ich podobna ilość do rozegranych meczy ligowych.
Sam gram Hellas Verona. Awansowałem w pierwszym sezonie do Serie B po barażach z 5 miejsca zajętego w lidze. W drugim sezonie też grałem w barażach. Ale w barażach o utrzymanie. Utrzymałem się ostatecznie, lecz prawie spuściłem klub z powrotem do Serie C.
Mówiąc szczerze, średnio chce mi się wierzyć w awans sezon w sezon z czwartej do pierwszej ligi we Włoszech...
Odpowiadając na Twoje zapytanie - polecam pościągać z wolnego transferu doświadczonych zawodników (28 lat i starszych), mających doświadczenie w Serie A. Ale myślę, że nikt tu nie gra starym składem, tylko kupuje talenty z edytora (takie wnioski się nasuwają czytając przechwałki i rekordy, gdzie każdy ma w składzie iluś anonimowych na początku gry zawodników z pot. ab. -9). Jeśli nie doświadczeni gracze, to może, z braku skrzydłowych, taktyka 451 z czterema obrońcami w linii, defensywnym pomocnikiem, trzema środkowymi, ofensywnym i osamotnionym napastnikiem? Ogólnie defensywne taktyki we Włoszech się sprawdzają. Dodałbym do takiej taktyki oczywiste podania środkiem, a w trakcie spotkań wąską grę i maksymalne zagęszczanie środka pola (polecenia takie, jak 'nękanie rywali', 'skrócenie pola gry'

. Może specjalnie sobie dużo sobie nie postrzelasz, ale remisy lepsze niż porażki.
Polecam również 'pałowanie się' z managerami przeciwnika - rzadko ma to negatywny efekt na grę zespołu, a czasem potrafi namieszać graczom przeciwnika w głowach, czego efektem są np. niewykorzystane sytuacje sam na sam z naszym bramkarzem.
Następną sztuczką wartą wypróbowania jest rozpoczynanie spotkań za każdym razem inną taktyką (im bardziej absurdalna, tym lepiej, np. 1-8-2-0), zaś już w pierwszej minucie ustawianie zawodników na normalnych pozycjach. Pojawi się komunikat w mediach, że zaskakujesz przeciwników taktykami i każesz zgadywać managerom rywali, w jakim wyjdziesz ustawieniu. A w rzeczywistości grać będziesz od drugiej minuty meczu normalnym ustawieniem. Przeciwnik jednak dostosowywać się będzie w trakcie meczu pod Twoją wyjściową taktykę i dopiero potem będzie ją zmieniał.
Ogólnie patentów jest dużo, a zajęcie 17 miejsca w lidze jest osiągalne.
Najnowsze posty