Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=Pomstiborius]@Godman
Z całą pewnością strzela słabiej. Częstotliwość strzałów zależy od taktyki. Zgodnie z Twoimi słowami zawodnicy w niższych ligach nie powinni praktycznie wcale strzelać, biegać, dryblować itp. :P[/quote]

Ja nie napisałem, że zawodnik słabo strzelający z dystansu robi to rzadko - tylko rzadziej niż Ci lepsi :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
@Godman
Z całą pewnością strzela słabiej. Częstotliwość strzałów zależy od taktyki. Zgodnie z Twoimi słowami zawodnicy w niższych ligach nie powinni praktycznie wcale strzelać, biegać, dryblować itp. :P
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Robi2009 Młody aktywista

04.06.2010 15:06    #2193     Sufler - Porady do gry - straty bramek
1. Ograniczyć ofensywność taktyki
2. Kupić lepszych obrońców
3. Zatrudnić lepszego trenera defensywy
4. Zmienić totalnie taktykę na bardziej zrównoważoną

etc.

Nie ma dobrej odpowiedzi, spróbuj każdej z w/w i zobacz co da rezultat
There's nothing to fear except the fear itself

Szobinho Młody aktywista

02.06.2010 14:37    #2194     Sufler - Porady do gry - Problem ze strzelaniem goli
Powiedzcie mi co jest nie tak ;/ gram Villarreal, po pierwszej połowie sezonu byłem w strefie spadkowej. Potem nagle coś zaiskrzylo i wdrapałem sie na koniec sezonu na 5 miejsce. Teraz nowy sezon i to samo.Mam listopad i jedno zwycięstwo w w lidze. Gra wygląda cudnie, Pięknie gramy, ale nie zdobywamy goli i nawet największy szrot strzela mi bramki ;/próbowalem wszystkiego, począwszy od zmiany taktyki, poprzez tempo, szerokość itp. Co radzicie? ;/
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szyna9 Młody aktywista

01.06.2010 14:17    #2195     Sufler - Porady do gry - taktyka a jej zmienność
nie zmieniaj ustawienia co mecz bo skutki zazwyczaj są nie ciekawe dużo lepszą opcją jest zmiana taktyki np na bardziej defensywną czyli np przesunięcie kilku suwaków albo zapewne w twoim przypadku zmiana stylu gry np z kontorli na zrównoważony czy kontratak

topleroi Partyzant

01.06.2010 13:46    #2196     Sufler - Porady do gry - taktyka a jej zmienność
Witam.
Czy zmiana przed każdym meczem taktyki, a dokładnie przesuwanie jednego grajka z N na DP czy z N na AM wypływa jakoś negatywnie na całokształt gry zespołu? Jako, że dopiero zaczynam przygodę z FM wczytuje stan gry z przed przegranego meczu, ówcześnie analizując i zmieniając co nieco taktykę i nie kiedy by dobrze mecz poszedł taktykę trzeba zmienić dość diametralnie.

Kubinho96 Partyzant

@Salmen: Kolega chciał do 08;)

Zaintrygował mnie tytuł "Grać Jak Mourinho". Ja również w bazowałem na tym co podał Bolson, przygotowałem kilka rad do ustawień taktyki FMa (08 oczywiście), oto i one:
Ustawienie: 4-2-1-3 (boczni napastnicy mają strzałki na OP L, OP P; 2xDP)
WSKAZÓWKA PRZEWODNIA - drużynę budujemy od TYŁU! Zauważcie, że drużyna Mourinho traci bardzo niewiele bramek.
Taktyczne:
- Gdy najlepszy gracz drużyny (np. w Bayernie jest to Robben) jest przy piłce stosujemy podwojenie krycia.
- Jeśli owy 'Robben' jest szybki to pilnujący go obrońca(C.Chivu) nie włącza się w akcje ofensywne.
- Obaj środkowi obrońcy grają głęboko.
- W Defensywie obrona i pomoc grają bardzo blisko siebie
- Wszyscy ofensywni pomocnicy, w obronie biegają za piłką na maksa
- Jeden z DP kryje 'fałszywą 9' (W Bayernie Muller, W MU Berba)
- OP Ś (Sneijder) to rozgrywający/
- U wszystkich (poza obroną i bramkarzem) bardzo ważna technika!
- Napastnik to wolny elektron
Polecenia dla drużyny:
Nastawienie: 7-9 (Defensywne)
Tempo:15-18 (Szybkie)
Podania: (ustaw w indywidualnych w zależności od tego jaki kto ma współczynnik)
Szerokość gry: ok. 5(wąska)
Swoboda taktyczna: też około 0-5 (nikt nie robi z siebie gwiazdy)
Linia obrony: mocno cofnięta ok.4-7
Gra przy przeciwniku: jeden z DP (ten który nie kryje) i wszyscy OP, ustawione prawie na maxa ~18
Gra na czas: zespołowo mała ale NŚ (Milito) musi mieć dużo bo musi czekać na kolegów z napadu.
Odbór: Normalnie
Gra z kontry: tak
Ścisłe krycie: tak
Pułapki ofsajdowe: nie

Uff...trochę tego jest jak będę mógł to stworzę tą taktykę w prostszej formie(tylko do przegrania do moje dokumenty/SI/... nie ma za co!
"Pele i Maradona mieli szczęście że tyle chlałem bo inaczej nikt by o nich nie słyszał"
- George Best.

Rafaldinho97 Partyzant

szukam trenera od taktyki, strzału i ataku do Interu FM10.3.0 pierwszy sezon
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

parachutes Młody aktywista

25.05.2010 11:30    #2199     Sufler - Porady do gry - Mecze wyjazdowe
Zawęź pole gry i cofnij linię obrony, gra szybka, podania długie i bezpośrednie, gra z kontry. W rozmowach przedmeczowych mów swoim, że mogą wygrać. Przy 4-4-2 się sprawdza.

Ale jeśli tak dobrze Ci idzie u siebie, to może nie jest to wina taktyki, tylko poziomu koncentracji obrońców i defensywnie grających zawodników.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

mateuszmc Partyzant

16.05.2010 21:55    #2200     Sufler - Porady do gry - Słaba skuteczność.
Ja grając Wolves pokonałem ManUtd 3:2,w lidze zająłem 4 miejsce w lidze grając taktyką 4-2-4,grając przez skrzydła z kontry z wolnym tempem rozgrywania piłki i grając szeroko,moim zdaniem powinieneś właśnie takiej taktyki spróbować,chyba że grać jakimś mocnym teamem (może nie Barca,ale przykładowo Fiorentina czy jakiś inny Arsenal) to mógłbyś spróbować grać na "standardowej" lub "kontroli" która ma właśnie za zadanie mozolne rozgrywanie piły aż do skutku co z grą przez skrzydła i rosłymi napastnikami czy choćby z napadziorami potrafiącymi się przedrzeć mogło by to odnieść jakiś efekt,ale gwarancji dać nie mogę :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.