Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.08.2010 12:06    #2141     Sufler - Porady do gry - Odgrywający do pary z ?
To zależy, jak chcesz grać. Ja gram np. odgrywającym z funkcją wsparcie, a jest to mój jedyny napastnik (4-5-1) i sprawdza się doskonale.

Jednak nie znając Twojej taktyki ani systemu gry, sensownym rozwiązaniem mogłoby być połączenie odgrywającego z funkcją atak z cofniętym napastnikiem z funkcją wsparcie. Piłki idą na odgrywającego, ten zgrywa je do cofniętego napastnika, często wchodzącego z głębi pola. Mogłoby zadziałać, ale bez konkretów dotyczących taktyki dużo więcej nie podpowiem.

pozdrawiam!
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.08.2010 00:34    #2142     Sufler - Porady do gry - Mecze przedsezonowe
Warto testować różne warianty, na klubach (czyt. przeciwnikach) o różnej klasie. Najlepsza? Hm, najlepiej grać taką, jaka przynosi najlepsze wyniki. Ale nie ma stałej taktyki. Zależy od rywala. Twoja taktyka musi być tak zrobiona, żeby wykorzystywała jak najbardziej walory podopiecznych, a dodatkowo nie była zbyt ofensywnie ustawione w meczach z wyżej notowanymi rywalami.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

pawko13 Partyzant

14.08.2010 22:18    #2143     Sufler - Porady do gry - Obrona wyniku
To się zgadza, dobry bramkarz to dużo. Aha i jak wspomniałem nie łącze taktyki Interu z Barceloną. Gram po prostu defensywnie.
“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

14.08.2010 21:40    #2144     Sufler - Porady do gry - Obrona wyniku
Najpierw skupcie się na świetnym bramkarzu. Potem zajmujcie się taktyką. Ja mam świetny zespół, defensywę także, a jak Delac kontuzja to już nie jest tak kolorowo. Inna sprawa, że gram bardzo ofensywnie.
Osobiście radzę się zdecydować, albo grajcie ofensywny futbol, ewentualnie później grajcie na czas i przetrzymujcie piłkę, lub też defensywa. Nigdy nie łączcie stylu Interu z Barcą. Co łatwo zrobić, bo na CM Rev, są wyłożone na tacy obie taktyki.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
dudek_9 dzięki ale już w owym 2008 roku ktoś mi podesłał linka z tą taktyką. Nie pamiętam kto. Pamiętam natomiast, że gdy ją wgrałem co CM-a to przekonałem się dlaczego nazywano tą taktykę 'killerem' :)

Tak jak pisze Barton ;) środkowy pomocnik w tej taktyce wymiata i potrafi czasem (w zależności jego atrybutów) po kilka bramek na mecz strzelać :)
Stare dobre czasy. Na szczęście dziś już nie ma tak łatwo i nie sposób zrobić killera pod FM 2010 i dobrze. Gra przynajmniej nie jest nudna :)

Tym nie mniej przypomniałeś mi o tym temacie (jednym z pierwszych jakie tu założyłem) a jako że taktykę "Diablo" pod CM 03/04 mogę śmiało uznać za "Najlepszą taktykę w dziejach CM/FM ??" (w sensie skuteczności).

Dla mnie temat wyczerpany ale po zastanowieniu zostawiam go otwartym dla potomnych. Może kiedyś ktoś tu jeszcze wrzuci jakieś inne kiler taktyki pod inne wersja CM-a lub FM-a :)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

13.08.2010 20:20    #2146     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Ta taktyka - [KLIK] powinna być bardzo dobra. Do ideału brakuje zmienić chyba tylko środkowego napastnika na kompletnego, a obydwu skrzydłowych na schodzących napastników z zejściem do środka. ;) Zawsze jak coś będzie nie tak możesz pokombinować z suwakami w indywidualnych, ewentualnie napisz do mnie na GG albo tutaj jak czegoś nie skumasz, to postaram się doradzić.

Przemo2207 Partyzant

13.08.2010 20:09    #2147     Sufler - Porady do gry - Taktyka dla Barcelony
Witam

Założyłem ten temat by poprosić o pomoc w sprawie taktyki dla Barcelony.
Moja sytuacja przedstawia się tak:
Zaczynam grę Barceloną z myślą o zwojowaniu wirtualnego piłkarskiego świata.
Gram 6 sparingów przedsezonowych i już w tym momencie pojawiają wątpliwości. Wymęczone 1:0 czy suche 2:0 z kompletnymi słabeuszami Europejskimi najczęściej widniało na wirtualnej tablicy wyników.
Później Superpuchar wygrany bodajże z Bilbao, dało mi pewne światełko w tunelu że wreszcie mam tą prawdziwą Barce, lecz później już było tylko gorzej.
Inauguracja sezonu była kompletną klapą. 1:0 do tyłu z Realem Madryt na wyjeździe, po golu straconym z karnego. Drugi mecz był równie dużą katastrofą bo przegrałem z Sevillą 2:1 również na wyjeździe. Następnie było kolejno Deportivo, Sporting Gijon i Malaga. Kolejne wyniki to wygrana 2:0, remis 2:2 i zwycięstwo 4:1. Zajmuje obecnie w lidze 10 miejsce po 5 meczach z 7 punktami. W miedzy czasie był tez mecz w lidze mistrzów z Bourdeux (nie wiem jak to sie pisze) przegrany 1:0.

Rozumiem, ktoś powie: nie martw się to początek sezonu a wyniki nie są aż tak tragiczne.
Lecz wszystkie moje bramki które padły w powyżej napisanych meczach padły po indywidualnych akcjach, desperackich atakach, wrzutkach
a to nie pasuje do stylu gry Barcy. Gra się nie klei chodź morale sa bardzo dobre i transfery również (Fabregas, Cazorla). Próbowałem wszystkiego:
Różnorakie ustawienia,styl gry, stałe fragmenty...NIC nie poskutkowało.
Gra dalej była mozolna i beznadziejna. Największą moją bolączka jest obrona. Popełniający błędy Abidal z Pique potrafili zawalic mecz.

Więc bardzo proszę:
jeśli ktos z was ma sposób na gre Barcelony by ta wyglądała tak jak w rzeczywistości, bardzo prosze o przekazanie mi tego w odpowidziach

P.S.
Próbowałem tej taktyki Barcelony z waszej strony lecz ona okazała się najgorsza ze wszystkich!
mes que un club

salogel Partyzant

13.08.2010 18:39    #2148     Sufler - Porady do gry - brak facepakow i logopakow
Witam
Potrzebuje pomocy. Przeinstalowałem system a co a tym idzie FM-a i niestety po ponownym zainstalowaniu, zarówno z łatkami jak i bez okazuje sie, że zawodnicy nie posiadają zdjęć a kluby herbów (dodatkowo kran taktyki też wygląda dziwnie (patrz plik)). Może ktoś potrafi odpowiedzieć czym to jest spowodowane. Oczywiście wcześniej wszystko działało bez zarzutu.

Guezmir Młody aktywista

12.08.2010 20:59    #2149     Sufler - Porady do gry - Mecze wyjazdowe
Brawka! Jak przegrasz coś to się nie zrażaj, każda nowa taktyka wymaga potrzebuje kilka meczów, by zakwitła. Defensywne taktyki bardzo dobrze sprawdzają się w FM 2010. Pamietaj, że jak będą Ci mocno zagrażać, czyli panoszyć się w twoim polu karnym, to wysuń linię obrony w celu zawężenia pola gry (nie obawiaj się tego - obrońcy wcale nie musza być szybcy, ustawianie się, przewidywanie i decyzje są dużo ważniejsze). Powodzenia!
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

igix11 Partyzant

12.08.2010 20:54    #2150     Sufler - Porady do gry - Mecze wyjazdowe
Dzięki! Zrobiłem sobie trzy taktyki; powstrzymywanie, defensywna, kontratak. Na mecz z Dynamem ustawiłem od początku defensywnie. Bronimy i liczymy na kontrataki złożone z dwóch napastników. Moja obrona i defensywni zagrali dobry mecz, nie pozwolili aby coś zagroziło bramce Przyrowskiego. Przeciwnik miał tylko dwa strzały na swoim terenie! Ja miałem ich siedem w czym cztery celne, ale szczerze mówiąc grałem na remis i nie liczyłem że coś wpadnie. W LM idzie na razie znakomicie po dwóch meczach fazy grupowej mam 4 punkty (wygrana z Porto i remis z Dynamem). Teraz czeka na mnie Lyon.

Dzięki chłopaki za rady!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution