Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Tome888 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Gram w fm2010. Gra robi mi się powoli nudna. Z jednej strony w dobrych klubach typu man city, barcelona, arsenal itd. jest po prostu ZA ŁATWO. Z 2 strony w słabszych klubach typu 2liga polska, słabsze ligi angielskie jestem po prostu SŁABY. Nie umiem dobrać taktyki ani dokonywać DOBRYCH transferów do słabych klubów. Szukam klubu przy którym się nie będe nudzić. Na słabsze ligi mogę się zgodzić jeśli ktoś poda grajków którzy chcą przechodzić do słabszych klubów.

sendar Partyzant

21.02.2011 14:18    #1932     Sufler - Porady do gry - Mega kryzys
@ Magicc - ciężko dyskutowac, jak nei znam twojej taktyki i atrybutów grajków, ale żeby zapobiec takim sytuacjom, to jesli prowadzisz, to zmien pressing na lagodniejszy, i patrz na agresywnosc tych zawodnikow; ja gram na scislym pressingu, skroconym polu gry i agresywnym odbiorze, i nie zdarzaly mi sie takie sytuacje (choc czerwo co 3 mecze srednio jest)
plus jedna obserwacja - sa zawdonicy, ktorych karne lubia, np u mnie Fabio Coentrao ustawiany na lewje obronie robi karnego srednio co 4 spotkania ;] ustawiany tam newgen o gorszych atrybutach nie zrobil ani razu
aaa i jeszcze jedno - sedizowie - warto sprawdzic ich staty, jak rozdaja sporo kartek to lepiej wyhamowac zapedy graczy, unikac fauli

gra reaguje jak... zycie :P gra uczy sie twojej taktyki, i wykorzystuje jej dziury, zawodnicy wygrywajac ze wszystkimi po kolei tez "odplywaja", i zaangazowanie spada przy sporej przewadze; mimo to da sie skonczyc z olbrzymia przewaga

poki co podtrzymuje swoje zdanie, i dolaczam do grupy sklonnej twierdzic, ze FM11 jest calkiem... latwy

@ Czarodziejski - gratuluje :)

marcosimone Partyzant

Chciałbym stworzyć taktykę podobną do tego co grała Polska pod wodzą Kazimierza Górskiego w '74...graliśmy wtedy 3 z przodu...tylko czy to było eFmowe 433 czy raczej 451 ze skrzydłowymi schodzącymi do środka?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
12.02.2011 21:25    #1934     Sufler - Porady do gry - Ekran taktyki (strzałki)
Sure. W ekranie taktyki wybierasz konwertuj na klasyczną i potem po naciśnięciu prawego przycisku myszy będziesz mógł ustawiać strzałki. Ewentualnie w poleceniach indywidualnych jest chyba opcja 'ataki z głębi pola' - rzadko = strzałka do tyłu, często = strzałka do przodu.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Kazimir Partyzant

12.02.2011 21:14    #1935     Sufler - Porady do gry - Ekran taktyki (strzałki)
Witam.

Może mnie ktoś oświecić i napisać mi jak ustawic na ekranie taktyki przemieszczanie sie (chodzi o te strzałki przerywane)

Z góry dzieki za pomoc

Magicc Ekspert

Znam ten problem, tj. drużyna gra do pierwszej bramki, a potem sobie totalnie odpuszcza. Walczę z tym od początku gry w FM2011 i nic nie daje 100-procentowej pewności. Czasem po strzelonej bramce pomaga ustawienie bardziej ofensywnej taktyki (chociaż to kompletnie nielogiczne, ale skutkuje), czasem odpowiednie polecenia z ławki (nie ma reguły, raz coś pomoże, raz nie), a czasami potrzebna jest zmiana taktyki w przerwie.

Problem w tym, że po rozegraniu prawie sześciu sezonów nadal nie widzę logicznego klucza i zaczynam wątpić czy taki istnieje.

BTW, jak widać można do tego problemu podejść bez wulgaryzmów. Tobie też tego życzę;)

sdms Partyzant

08.02.2011 19:10    #1937     Sufler - Porady do gry - Kryzys ?
Poza tym zmiana taktyki. Ja teraz gram drugi sezon słabiutkim klubem z Indonezji. W trakcie przerwy międzysezonowej (dosyć długiej w indonezyjskiej 1 lidze) udaje mi się rozgrywać bardzo udane sparingi (i przy okazji wzbogacać klub - np przed pierwszym sezonem zwiększyłem wartość klubu z 16 do 70 tys euro), ale po udanym początku sezonu - 2-4 wygrane mecze, zawsze przychodzi kryzys i drużyna zaczyna przegrywać. Wyjściem z dołka jest najczęściej zmienienie na 2-3 mecze taktyki na bardziej defensywną i ewentualnie w trakcie meczu przesuwanie zawodników bardziej do przodu. No i jak kolega wyżej zauważył - rotacja składu. Np jeśli najlepsi napastnicy mają słabe wyniki to zastępuję ich słabszymi, którzy dostając szansę są bardziej zmotywowani do dobrej gry, a odsunięci słabsi w ten sposób dostają sygnał, że nie są niezastąpieni ;)

zabus900 Partyzant

07.02.2011 20:05    #1938     Sufler - Porady do gry - Kryzys ?
Mysle ze zmiana taktyki nic nie da poniewaz jak zmienie taktyke znowu pewnie beda sie wgrywali do niej z 3 miechy moze wiecej moze tkwi cos w treningach albo w przygotowaniu do meczu

Sieman Partyzant

07.02.2011 09:37    #1939     Sufler - Porady do gry - Długotrwały spadek formy
hm no tak, ale jeśli trener sie nie zmienia? Przecież Barcelona teraz po sezonie nie zmieni taktyki mimo ze wszyscy wiedza jak barca gra, wszyscy wiedza jak gra Messi, a i tak nikt ich nie może zatrzymać. Spróbuje może troche zmodyfikować taktykę i zobaczymy co to da, przecież nie po to od 2 lat dobieram pilkarzy pod aktualne ustawienie, żeby teraz to całkowicie zmienić...dla mnie to jest mało realistyczna właściwość FM

pawelbarca1993 Partyzant

[quote=Zymon]Fm 2008. bd Winter Update . Sredniak, z czolowych lig europy (typu Premieship,Bundesliga, seria A ),dobry sklad,sporo kasy,pukajacy do czolowki, najlepiej pod ta taktyke http://www.centr(...)tic.html[/quote]
palermo, dortmund, villareal, atletico
"Seny, pit i collons!"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution