Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Lato Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
21.07.2011 21:30    #1781     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
to ja mam trochę inne pytanie. Jak wgrałem łatke 11.3 ale save'a rozpocząłem na 11.2 to i tak gra korzysta ze zmienionego silnika wiec potrzebuje taktyki dopasowanej do patcha 11.3, tak? Czy jednak nic sie nie zmienia i moja stara taktyka nadal bedzie działała tak samo?

Tome888 Partyzant

21.07.2011 11:13    #1782     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek
[quote=Kleyo]Trzymasz ctrl i zaznaczasz graczy, a następnie prawym myszki i Trening->Odpoczynek[/quote]
Nie moge zaznaczyć. Jak to zaznaczyć? Na ekranie taktyki?

Mar1992 Przodownik pracy

20.07.2011 23:53    #1783     Sufler - Porady do gry - Utrzymanie się beniaminkiem
Właśnie awansowałem Le Mans z Ligue Deux do Ligue Une i mimo słabego, jak na warunki Ligue 1, składu, dałem radem się utrzymać właśnie dzięki temu, że zespół był zgrany (na transfery dostałem 12 mln., przeprowadziłem dwa transfery) i dobrze rozumiał taktykę. W rozumieniu się (tj. zgranie zawodników)
i taktyki tkwi moc o której mówił mistrz Yoda. :) Za duża rotacja w składzie (transfery) często bywa zgubna.
PS Zająłem 6 miejsce.

Arturo.RMCF Partyzant

18.07.2011 17:46    #1784     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Elo. Mam małą prośbę dot. taktyki do CM 01/02. Ostatnio pobrałem tą wersję z oficjalnej strony, mam patcha 3.9.62 i szukam taktyki "bug". Słyszałem że jest takowa taktyka która wykorzystuje jakiś bug w grze, słyszałem że nie wykorzystuje skrzydeł ta taktyka ale nigdzie jej nie mogę znaleźć a chciałbym ją przetestować. Sam na różne sposoby probuję grać samym środkiem ale to chyba nie to.
Ma ktoś może link do tej taktyki albo chociaż powie mi jak ustawić zawodników i jakie polecenia zespołowe? :P

Szotgun Partyzant

Witam! Potrzebuje trenerów do Jagielloni Białystok FM2011 pierwszy sezon. Szczególnie interesowaliby mnie spece od taktyki i siły, także jakimś fajnym scoutem bym nie pogardził.
..::Hala Real Madrid::..

kabaruto Partyzant

15.07.2011 21:40    #1786     Sufler - Porady do gry - Taktyka ze starszych wersji FM
Witam. przy konwersji taktyki na klasyczną pisze że nie ma odwrotu po konwersji spowrotem na tą standardową z fm2011. Moje pytanie do doświadczonych graczy jaka wersja lepsza / Klasyczna czy nowsza?

jacekzielinski Partyzant

Wypakować trzeba do folderu w "Moje dokumenty" -> (tam FM tworzy folder zawirający save'y, taktyki, treningi i inne cuda) [quote=Falcon]Instalacja: pobrany plik należy wypakować do folderu "skins" w katalogu użytkownika określonym w ustawieniach gry - domyślnie jest to folder "Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/skins" (jeśli katalog "skins" nie istnieje, należy go utworzyć!). Po włączeniu gry należy zmienić skórkę w ustawieniach, wyłączyć "Cache skórki", a następnie kliknąć zatwierdź.

Tak się instaluję każdą skórkę.[/quote]

Mam tą skórkę i nikt mi nie wmówi, że "czarne jest czarne, a białe jest białe".

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

14.07.2011 11:36    #1788     Sufler - Porady do gry - Porada
Co do Lecha Poznań jeszcze i dwóch taktyk na różnych przeciwników - najkorzystniej dokonywać zmian taktycznych w obrębie jednego ustawienia. 4-2-3-1, które pasuje do Lecha może opierać się bowiem na krótkiej, kombinacyjnej grze na ligę oraz szybkimi kontrami po skrzydłach i dłuższymi podaniami na europejskie puchary. Ja przed sezonem tworzę 3 różne taktyki, lecz staram się trzymać jednej koncepcji (np. 4-4-2, 4-1-3-2 i 4-1-2-1-2), co umożliwia potem dostosowanie sposobu gry do poziomu przeciwnika.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

14.07.2011 11:22    #1789     Sufler - Porady do gry - Questions
[quote=agregat]1. U mnie wygląda to mniej więcej tak że podczas meczu (najczęściej w jego przerwie) wchodzę w statystyki rywala i pomocnik który ma najwięcej podań oraz podań kluczowych i przydałoby się go jakoś unieszkodliwić... Moje pytanie jak to zrobić ?
a) Jeżeli jest to środkowy pomocnik
b) Jeżeli jest to szkrzydłowy[/quote]

Masz kilka rozwiązań. Jeśli jeden z pomocników rywala wybija się na tle innych i stanowi największe zagrożenie, zamiast patrzeć na statystyki, patrz na jego grę i oceń, z czego to zagrożenie wynika. Inaczej bowiem trzeba się zachować, jeśli piłkarz gra pod siebie, inaczej jeśli gra dla zespołu. I tak, jeśli masz do czynienia ze środkowym pomocnikiem, który oddaje sporo groźnych strzałów, kiwa, biega itd., to w mojej ocenie warto ustawić na nim closing down oraz wymusić zagrania słabszą nogą. Jeśli zaś zawodnik ten sieje zamęt swoimi podaniami, a nie dynamiką i szybkością, wyznacz piłkarza do indywidualnego krycia, zaznaczając jednocześnie ścisłe krycie.

Co do skrzydłowego, sytuacja podobna, z tymże tutaj prawie na pewno zawodnik będzie imponował dryblingiem i szybkością. Ustaw więc odpowiedniemu bocznemu obrońcy krycie strefowe, zaś swojemu skrzydłowemu indywidualne na skrzydłowego rywala. Do środkowej linii boiska Twój skrzydłowy będzie uniemożliwiał rozpędzenie się przeciwnikowi, zaś bliżej linii końcowej skrzydłowy zostanie podwojony.

[quote=agregat]2. Jeżeli przeciwnik gra środkiem (czyli najczęściej wąsko ) to ja powinienem również zwężyć grę aby byłomu cięzej rozgrywać piłkę, czy może rozciągnąć ?[/quote]

Jeśli rywal gra środkiem i korzysta z wąskiej formacji (np. 4-1-2-1-2) lub po prostu z obrazu gry wynika, iż najwięcej groźnych akcji rywala idzie środkiem, masz dwa rozwiązania. Aby nie przegrać, zawęź grę. Aby wygrać - puść grę skrzydłami, stosując odpowiednie polecenia z ławki.

[quote=agregat]3. Jeżeli mój napastnik jest szybki to jakie polecenia powinienem ustawić szkrzydłowym aby też jak środkowi pomocnicy dogrywali piłki na dobieg ?[/quote]

Częste prostopadłe podania dla skrzydłowych. Ponadto, ustaw tego napastnika jako target mana, z jednoczesnym ustawieniem mu piłek na dobieg. Pozostałe suwaki u skrzydłowych (w szczególności dośrodkowania, ale i rajdy) zmniejsz - będą koncentrować się na dogrywaniu piłek do napastnika. Jeśli chcesz, by to głównie skrzydłowi, a nie środkowi pomocnicy, dogrywali te piłki, puść grę skrzydłami.

[quote=agregat]4. Jeżeli chcę aby mój rozgrywający zagrywał piłki na dobieg do napastnika do powinienem grać szeroko (aby rozgrywający miał dużo miejsca) czy może wąsko (aby piłka leciała wprost na napadziora) ?[/quote]

Twój rozgrywający (zakładam, że to środkowy pomocnik) może zagrywać piłki niezależnie od szerokości pola gry. Do długich piłek puszczanych środkiem najlepsze jest jednak długie, wąskie boisko (ogólnie rozmiary boiska są często niedoceniane, a jeśli odpowiednio dopasujemy je do naszej domowej taktyki, mogą nam ugrać ładnych parę punktów w sezonie). Aby rozgrywający zagrywał takie piłki, ustaw mu częste prostopadłe podania oraz jak w pkt. wyżej - gra na target mana i piłki na dobieg. Szerokość niewiele ma tu znaczenia, lecz jeśli już, to ja osobiście skłaniałbym się do węższej gry (o ile atak ma opierać się na prostopadłych piłkach kierowanych od środkowego pomocnika do napastnika na dobieg).
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

13.07.2011 10:28    #1790     Sufler - Porady do gry - Dom a wyjazd
FM to tylko gra, w skrypcie której zapisane jest, że na wyjazdach ma być trudniej. Lepsze rezultaty przynoszą bardziej defensywne taktyki. Sam z wyjazdami nie mam problemów, ale ja ogólnie, nawet u siebie, gram dość defensywnie.

- Bob Paisley

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.