Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

majkelos2341 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam

Po dłuuuuugiej przerwie wracam do grania w FM-a. Ostatnia wersja którą mam to FM 2010. Ponieważ nie mogę ściągnąć poprzez cmrev.com dodatków do FM 2010 chciałbym się zapytać czy pliki typu updaty, logopacki, kitspacki, facepacki, taktyki itp. do FM 2011 będą również działały z FM 2010?

Pozdr
Michał

majkelos2341 Partyzant

Witam

Mam taki problem - próbując pobrać jakikolwiek dodatek do FM 2010 poprzez cmrev.com pojawia mi się za każdym razem taki komunikat:

"This domain has expired. If you owned this domain, contact your domain registration service provider for further assistance. If you need help identifying your provider, visit http://tucowsdomains.com. "

Próbowałem pobrać m.in. Winter Revolution Update, taktyki, plik Fake itp. Czy cmrev.com zamierza coś z tym zrobić?

Pozdr
Michał

szfedo Przodownik pracy

26.08.2011 23:19    #1723     Sufler - Porady do gry - Pomoc z taktyką
Zależy jak chcesz grać. Jeśli traktujesz FM-a jak symulator menadżera to warto spróbować i odstawić mozolne ustawianie suwaczków i zlecić to grze wybierając jedynie kluczowe formy taktyki, jak nastawienie drużyny, szerokość pola gry, błyskotliwość itd. Wtedy możesz spokojnie grać instrukcjami z ławki, które zawsze zadziałają. Ja na początku nie wierzyłem ustawieniom FM-owym i grałem całe mecze na podglądzie sprawdzając czy suwaczek o dwa punkty w przód daje lepszą właściwość czy suwaczek punkt w tył. Jak spróbowałem grać bardziej realistycznie (bo gdzie na świecie jakikolwiek trener ustawia błyskotliwość suwakiem) i jestem z tego bardzo zadowolony. Dysponujesz solidnym środkiem pomocy więc, przez nich będziesz pewnie chciał puszczać większość piłek. Ustaw więc na węższe pole gry i grę środkiem (albo jak nie chcesz się ograniczać to gra na mieszane i krótkie podania). O ile masz dość żwawą i zgraną obronę to możesz ich wysunąć i zagrać strefowo na spalone (ja gram zawsze na spaleńce i o ile na początku jak defensywa jest zbieraniną przypadkowych zawodników to trochę kuleje, ale jak ustabilizuje się skład to przeciwnik nie ma pola manewru).

robinho_gi Partyzant

26.08.2011 23:16    #1724     Sufler - Porady do gry - Problem z grafiką??
Ostatnio zainstalowałem sobie fm 2010 i mam mały problem bo np przyciskając klawisz "kontynuuj" gra reaguje po chwili dopiero a nieraz od razu reaguje. To samo przy ustawianiu taktyki jak przeciągam to mocno przycina;/

Dodatkowo nie pokazuje mi teraz publiczności bo sprawdzałem czy to czasami nie pomoże jak wyłączę i na nowo włączę ale po zaznaczeniu pokaż publiczność tej publiczności nie ma;/

Jesterss Partyzant

26.08.2011 21:50    #1725     Sufler - Porady do gry - Pomoc z taktyką
Witam
Na początku zaznaczę ze w początkującym graczem nie jestem chociaż nigdy nie umiałem stworzyć porządnej taktyki do mojego klubu. Ostatnio zacząłem grać Newcastle United, niby stworzyłem taktykę ale z tego co widzę to grają jak narazie piach z nawet słabymi klubami. Chciałbym prosić o pomoc doradzenia poleceń dla drużyny, indywidualnych i jakie role mogę dać dla moich zawodników aby w pełni wykorzystać ich. Załączam zdjęcie ze składem (lepsza jakość - http://i53.tinypic.com/w8mgkl.png ) . Formacje wybrałem taką jak na zdjęciu ponieważ chciałbym zachować równowagę pomiędzy atakiem i defensywą, Newcastle to nie jest zespół z czołówki Anglii (prognoza mediów 18 miejsce).

Pierwszy skład wyobrażam sobie tak:

Atak: Mladen Petric i Sergio Araujo
OPŚ: Hatem Ben Arfa
ŚP: Stephen Ireland i Joey Barton
DP: Adam Vass
LO: Jose Enrique (na zmiane z Alex Sndro który wkrótce przyjdzie)
ŚO: Fabio Collocini i Mike Williamson (próbuje ściągnąć Phil Jones)
PO: Ryan Taylor

Z góry dzięki za wszystkie porady.

rower Partyzant

24.08.2011 13:41    #1726     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam.

Nie wiem, czy można to zaliczyć do taktyki, ale nie wiem gdzie indziej wcisnąć. Gram w CM 03/04, klub Cardiff (2 liga angielska, klub spadkowy). Pierwsze pół roku moi piłkarze rozegrali znakomicie wyprowadzając zespół na 1 miejsce. Jednak jest jedno ale. Kupiłem sobie Samira Nasriego i Alexandra Songa. Przydzieliłem ich do zwykłego treningu, grali mecze ligowe (nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, więc zdziwiło mnie to, że umiejętności im nie rosną).

Teraz nie wiem, czy lepiej będzie zacząć grę od początku ryzykując przegrane i brak możliwości rozbudowy bazy treningowej, czy rozbudować bazę i trenować ich z poł roku w plecy.

Za pomoc dziękuję z góry ^^

piter150 Partyzant

24.08.2011 00:04    #1727     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=piter150]1.Jak ustawić by każdy zawodnik był asekurowany przez kolegę w przypadku minięcia.
2.Co zrobić by piłkarze jak najczęściej grali piłki ze skrzydła po ziemi w okolice piątego metra.
3.W poprzedniej rozgrywce przy którą zmuszony byłem do usunięcia bardzo słabo grałem na wyjazdach, a i z czasem pod koniec sezonu z ledwością wygrywałem u siebie, grałem bardzo ofensywną taktyką i na wyjazdach w PL takim zespołem jak Fulham radzić sobie nie mogłem. W nowej rozgrywce postanowiłem, więc że będę miał 2 taktyki ofensywną na mecze u siebie i defensywną na mecze na wyjeździe, jednak mecze są na przemian na wyjeździe i u siebie, więc tu moje pytanie czy jest sens co tydzień zmieniać taktykę i jaki to będzie miało swój efekt, czy ma to sens? [/quote]

Pomoże ktoś?

elmoro Partyzant

23.08.2011 18:19    #1728     Sufler - Porady do gry - Przebiegnięte kilometry
Nie sądze żeby to była kwestia wytrzymałości, w gorszym klubie może tak, ale aktualnie z wyjściowej 11 tylko dwóch zawodników napastnik i środkowy obrońca mają wytrzymałość 14, reszta ma większą, także wydaje mi się że to bardzo wysokie atrybuty. Szczególnie w pomocy, mam trzech pomocników z wytrzymałością 18! Jeśli chodzi o okres przygotowawczy to tradycyjnie ok 8-9 meczów (chyba, że są elimicnacje LE wtedy wiadomo jest mniej czasu) stawiam na siłę i motorykę w treningu, ale przed sezonem powrót do normalnego treningu. Nigdy w trenuje zawodników na obciążeniu wysokim na pasku, zawsze mam średnie. Mam wrażenie jednak, że to kwestia taktyki. Prześledziłem ostatnie 20 meczy (w lidze, LE i pucharze włoch) z różnymi przeciwnikami słabszymi i tymi z najwyższej półki i tylko raz miałem przewagę w kilometrach, w meczu LE z Bursasporem 101,9 do 101,2 km... w innych przypadkach zawsze jest od 1 do nawet 8 km mniej przebiegniętych od rywala.

Green Partyzant

22.08.2011 16:58    #1729     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Mam pytanko i licze na wasza pomocZaczynam kariere Sheffild Wend. i mysle nad taktyka,z racji skladu bedzie to 4-4-2,wersja FM2011,przewaznie gralem slabymi zespolami jak West Ham,gdzie dobrze mi sie spisywaly taktyki defensywne z trzymaniem sie pozycji i scisla dyscyplina.Natomiast Sheffild jest faworytem w swojej lidze czy taktyka bardziej ofensywna z scisla byscyplina i trzymaniem sie pozycji sprawdzi sie w czy moge smialo dac grajka wiecej swobody?Pytam gdyz mam male doswiadczenie,w West Hamie siwtnie defensywna taktyka sie sprawuje remis z Liverpoolem i wygrana z Arsenalem w lidze.Prosze o pomoc:)

kaiser_chief Partyzant

22.08.2011 06:33    #1730     Sufler - Porady do gry - BUG apropo taktyki
ide po chleb zaraz ale najpierw pytanie hehe: nie wiem czy tez macie takie bugi (bledy) ze np jak masz ustawione zeby sie pilkarze zmieniali pozycjami to jak cofniesz te opcje (odznaczysz) to tez wam hmm tak jakby przeskakuja na nie swoje pozycje? dopiero drugi raz jak ich zamienie to juz jest dobrze
i drugi blad to np w przerwie meczu juz se ustawilem tasktyke itd daje GRAJ i uwaga gra sie nie zaczyna moge naciskac do woli graj/pauza na przemian i sie wcale nie gra druga polowa ja se z tym tak radze ze daje powtorke gola ktoregos i jak sie skonczy ta powtorka to juz mgoe grac dalej. macie tak? aha i jeszcze jedno mi sie pzrypomnialo hahah np gram naciskam pauza a sie nie stopuje wogole po prostu nie moge zatrzymac gry haha zal nie wiem macie tez tak? pozdrawiam serdecznie jeszcze mam ciekawy temat tak jakby wzanadrzu ale to niespodzianka na potem no ide po ten chleb pozdrawiam!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution