Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

dante77 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.07.2012 16:26    #1411     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam, prowadzę Malage sezon pierwszy i mam wielki problem. Mianowicie drużyna gra poniżej oczekiwań, wręcz dramatycznie (koniec grudnia 14 pozycja w lidze) próbowałem wszystkiego od zmiany zawodników poprzez zmiany taktyki i nic! Nie wiem co mam zrobić, jeszcze jedna porażka i zostanę zwolniony!! Bardzo proszę o podesłanie jakieś taktyki bo już brakuje mi siły aby kombinować sam. Gram ustawieniem 4-2-3-1 szczególną role opieram na środkowym ofensywnym pomocniku. Chciałbym, aby podesłana przez Was taktyka była na takim ustawieniu i opierała się na ŚOP. WIELKIE DZIĘKI FM-Maniacy!

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

09.07.2012 19:49    #1412     Football Manager - Championship Manager - CM 01/02
[quote="bartibis"][quote="ElHarnasReaktywacja"]Taktyka, którą wszystkich się niszczyło w CM 01/02 nazywała się Diablo. Musisz poszukać gdzieś w necie jak to było ustawione albo znaleźć plik do ściągnięcia. Do tej taktyki potrzebny był genialny środkowy pomocnik. Ale z tego co widzę masz Kerra więc trudno o kogoś lepszego.

Generalnie w tamtym CMie sprawdzały się taktyki bez skrzydłowych.[/quote]

Diablo nie było aby do CM-a 03/04? Ja pamiętam w 01/02 Nakano i Peter Mod. To były też niczego sobie killery.[/quote]

Nie będę się zapierał za wszelką cenę, ale wydaje mi się, że Diablo na 03/04 było konwertowane z 01/02. Sprawa z tą taktyką jest prosta, 4 obrońców (środkowi kryjący indywidualnie), 3 środkowych pomocników, jeden ofensywny pomocnik i dwóch napastników. Środkowemu z trójki pomocników i ofensywnemu dawało się wszystkie polecenia i wymiatali

magic10rm Partyzant

09.07.2012 11:01    #1413     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Ad1.
Ja mam ustawione aby drużyna grała 'Intensywniejszym Pressingiem' a wszystkim zawodnikom zaznaczam 'Agresywny odbiór piłki'.
Zbieram dużo kartek, ale ma to przełożenie na wyniki. Dodatkowo w czasie meczu wybieram 'Nękanie rywali'.
Ad2.
Co do gry bocznych obrońców - ustawienia w zależności od jakości kopaczy i taktyki. Ja odradzam krycie 1na1. Swoim zawsze ustawiam strefowe i 'Grę przy przeciwniku tylko na własnej połowie, ale na ostatnim punkcie suwaka, tak by prawie przechodziła w na całym boisku'.
Ad3.
Jaka formacja? Być może ustawienie zespołu nie pasuje do ustawień indywidualnych twoich skrzydłowych.
Ad4.
Spróbuj opcji 'Kompletny napastnik' tylko zredukuj 'Strzały z dystansu' i ogranicz rajdy z piłką. Ale za to niech wychodzi na wolne pole i czasem dośrodkowuje.
Ad5.
Ustaw wszystkim jak najkrótsze podania i grę na rozgrywającego (wysoka współpraca, podania, z pierwszej piłki, gra bez piłki i kreatywność). Używaj w czasie meczu opcji 'Gra piłką' i 'Podania do nogi'. Druga sprawa - grasz 'Kontrolą' czy 'Ofensywą' ? Czy jeszcze inaczej?
Ad6.
Koniecznie. Środkowym pomocnikom należy wymusić ciągły pressing a napastnikom ścisłe krycie. Jeżeli chodzi o grę słabszą nogą to ustawiam wszystkim poza formacją defensywną przeciwnika.
Ad7.
Chyba tak, tyle że kiedyś było to w innym miejscu. Pewny nie jestem ale bardzo prawdopodobne.

bartibis Partyzant

09.07.2012 09:44    #1414     Football Manager - Championship Manager - CM 01/02
[quote="ElHarnasReaktywacja"]Taktyka, którą wszystkich się niszczyło w CM 01/02 nazywała się Diablo. Musisz poszukać gdzieś w necie jak to było ustawione albo znaleźć plik do ściągnięcia. Do tej taktyki potrzebny był genialny środkowy pomocnik. Ale z tego co widzę masz Kerra więc trudno o kogoś lepszego.

Generalnie w tamtym CMie sprawdzały się taktyki bez skrzydłowych.[/quote]

Diablo nie było aby do CM-a 03/04? Ja pamiętam w 01/02 Nakano i Peter Mod. To były też niczego sobie killery.

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

09.07.2012 07:26    #1415     Football Manager - Championship Manager - CM 01/02
Taktyka, którą wszystkich się niszczyło w CM 01/02 nazywała się Diablo. Musisz poszukać gdzieś w necie jak to było ustawione albo znaleźć plik do ściągnięcia. Do tej taktyki potrzebny był genialny środkowy pomocnik. Ale z tego co widzę masz Kerra więc trudno o kogoś lepszego.

Generalnie w tamtym CMie sprawdzały się taktyki bez skrzydłowych.

eugenio Partyzant

04.07.2012 00:10    #1416     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="Grzechoo"][quote="eugenio"]oczywiście do tej taktyki jest potrzebny snajper który będzie umiał wykorzystać tą 1, 2 sytuacje w meczu.[/quote]

No właśnie w tym problem, że z przodu mam bardzo chimerycznego Amanatidisa, który strzela hat-tricka, by następnie stracić formę na 4-5 spotkań, oraz Ryana Babela... którego najchętniej bym sprzedał. Zdarzały mi się mecze, gdy wygrywałem 7:2, a w kolejnym ledwie remisowałem lub dostawałem porządne lanie. No i najgorzej z tymi wyjazdami - non stop przegrywam albo z powodu bardzo słabej gry (najczęściej), albo z powodu szczęścia ("I znowu niecelnie trafienie!", "Wolfsburg: fuksiarze";) - braku mojego lub ogromnego rywali. Bardzo chcę tą wadę zniwelować, bo w poprzednim sezonie przegrałem przez to wicemistrzostwo Niemiec.[/quote]

jeśli masz troche kasy to polecam Jordana Ayew albo Vaclava Kadleca ; )

bartzh Partyzant

03.07.2012 23:34    #1417     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam,
szukam minimalnie 3 chętnych na (wymagającą ?) rozgrywkę w jednej z 5 lig Fm2012.2.0 - tak bynajmniej pokazuje mi gra:
- Angielska ( dostępne: Wolverhampton Wanderers, Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Queens Park Rangers, Wigan Athletic, Stoke City, Sunderland AFC, Norwich City, Swansea City , West Bromwich Albion)
- Hiszpańska (dostępne: Racing Santander, Sporting Gijon, Real Saragossa, Granada CF, Rayo Vallecano , Espanyol Barcelona, Betis Sewilla, Getafe CF, Real Sociedad San Sebastian, Real Mallorca)
- Niemiecka (dostępne: FC Kaiserslautern, FC Koeln, Hertha Berlin, Hamburger SV, FC Augsburg, FSV Mainz 05, SC Freiburg, FC Nuernberg, TSG 1899 Hoffenheim, Hannover 96)
- Włoska ( dostępne: AC Cesena, Novara Calcio , US Lecce, Genoa CFC, Cagliari Calcio, US Palermo, AC Siena, Atalanta Bergamo, Catania Calcio, Chievo Werona, Bologna FC, FC Parma)
- Francuska ( dostępne: AJ Auxerre, Dijon FCO, SM Caen, FC Lorient, AC Ajaccio, Stade Brest, FC Sochaux, OGC Nice, Valenciennes FC, Evian TG)

Zasady wyglądają następująco:
- Wybierana jest tylko jedna liga z wybranego kraju + jak największa baza danych – zależy od hosta.
- Gracze dobierają się w pary .
- Gracze mogą przeprowadzać transfery tylko w swoim gronie, nie dopuszczalne są transakcje między graczami z różnych par.
- Na transfery w pierwszym sezonie można wydać tylko równowarto 2.0 zarobionych pieniędzy na sprzedaży.
-Na transfery w kolejnych sezonach współczynnik wynosi już tylko 1.50 .
- Dodatki +0.25 za awans do LM, + 0.25 za wyjście z grupy LM, + 0.50 za zajęcie 2 miejsca w LM, +1.0 za wygranie LM, +0.20 za awans od PE, +0.20 za wyjście z grupy PE, +0.4 za zajęcie 2 miejsca w PE, +0.75 za wygranie PE,+ 0.5 puchary krajowe, + 0.50 dla najlepszej pary w lidze (liczone pkt., potem bilans), +0.75 za zajęcie I miejsca w klubie, +0.50 za zajęcie II miejsca lidze, +0,25 za zajęcie III miejsca w lidze, + 1.25 manager roku.
- Kary – 0.50 za zajęcie miejsca poniżej oczekiwań, -0.50 za ciągły płacz o niesprawiedliwość rozgrywki, - 1.0 za rozpoczęcie gry nowym zespołem(spowodowane spadkiem lub wyrzuceniem z klubu), - 0.50 dla najgorszej pary, -0.25 za każde E100 tys. wydane więcej niż gracz ma możliwość.
- Transfery w parach nie maja ograniczeń i nie są wliczane do sumy transferów ogólnych.
- Dopuszczalne jest wyjście za skale maksymalnie E100 tys.
- Gracze w parze mogą odstąpić dodatki swojemu partnerowi, ale traci on o 0.10 dodatkowo(dodatki liczone są pojedynczo za każde osiągnięcie)
- Treningi oraz taktyki opracowane tylko przez siebie – tu liczę na uczciwość, sądzę że dobrym pomysłem będzie znalezienie na forum neutralnej osoby cieszącej się szacunkiem, która co jakiś czas wyrywkowo mogłaby sprawdzić sejwa.

Jestem otwarty na dodatkowe zmiany „moda”.
bartzhmode 1.0a

Tak, wiem, jestem nienormalny : D
Dlatego szukam tak samo nienormalnych graczy z jakimś doświadczeniem, wytrwałością oraz OGROMNA ilością czasu. Sądzę że 3 sesje w tyg. to minimum, godziny do ustalenia.
Dodatkowo szukam też hosta, który już nie raz stawiał gry i jest pewniakiem.
Kontakt podczas gry – możliwość założenia grupy na FB, forum.
Mile widziane osoby chętnie korzystające z TS’a.
Kontakt w sprawie rozgrywki - wiadomość prywatna na forum cmrev.com.
START planuje dopiero na 19 lipca, no chyba że nie znajdzie się do tego czasu tylu chętnych.
Więc już teraz znajdź swoja parę i TRENUJ zagrywki! Aby zostać mistrzem PARAówki : D

jaqb Partyzant

[quote="buczek93"]Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".[/quote]

To może inaczej, co miałoby określać maksymalny poziom tego atrybutu? Czy jakieś atrybuty ukryte? Raczej nic na ten temat nie czytałem.
Dam przykład, o co mi chodzi:
Miałem już grajków, którzy mieli np. szybkość na poziomie 8, a udało mi się wytrenować u nich nawet 16-18 (areobik+trening szybkości) uwzględniając redystrybucję atrybutów. Zawodnicy trenowali z dużym naciskiem na ten atrybut i wzrastał. W przypadku atrybutów, gdzie nie ma możliwości ustawienia nacisku na niego, jakby "pula" z danej kategorii treningowej rozkłada się na inne - w przypadku treningu taktyki np. na decyzje lub koncentrację, w przypadku gdy zależy mi na podniesieniu sprawności wzrasta np. siła itd. Stąd moje pytanie. Coś mi świta, że w poprzednich wersjach były teorie, że przy odpowiednim ustawieniu innych "suwaków" treningu wzrastał ten atrybut, o który nam chodziło. Wiecie coś na ten temat? Na FMBase znalazłem tylko, że wysoko trening taktyczny, ale to jak napisałem wyżej - nie działa.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
03.07.2012 13:20    #1419     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote="eugenio"]oczywiście do tej taktyki jest potrzebny snajper który będzie umiał wykorzystać tą 1, 2 sytuacje w meczu.[/quote]

No właśnie w tym problem, że z przodu mam bardzo chimerycznego Amanatidisa, który strzela hat-tricka, by następnie stracić formę na 4-5 spotkań, oraz Ryana Babela... którego najchętniej bym sprzedał. Zdarzały mi się mecze, gdy wygrywałem 7:2, a w kolejnym ledwie remisowałem lub dostawałem porządne lanie. No i najgorzej z tymi wyjazdami - non stop przegrywam albo z powodu bardzo słabej gry (najczęściej), albo z powodu szczęścia ("I znowu niecelnie trafienie!", "Wolfsburg: fuksiarze";) - braku mojego lub ogromnego rywali. Bardzo chcę tą wadę zniwelować, bo w poprzednim sezonie przegrałem przez to wicemistrzostwo Niemiec.

eugenio Partyzant

03.07.2012 13:08    #1420     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Może to będzie takie ogólnikowe, ale też miałem ten problem i po prostu z mojej zwykłej taktyki 4-4-2 przechodziłem na wyjazdach w moim Leeds na taktyke 4-1-4-1 grając z kontry i dość oraz starając sie przyjmować rywali na własnej połowie... oczywiście do tej taktyki jest potrzebny snajper który będzie umiał wykorzystać tą 1, 2 sytuacje w meczu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.