Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

pawelbed Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.07.2012 16:09    #1381     Football Manager - Świat taktyki - jak dodać taktykę?
Nie możesz znaleźć, bo takowej opcji nie ma. Jeśli komuś mocno zależy na dodaniu jego taktyki do AT, to może do mnie napisać wiadomość.

Zymon Partyzant

29.07.2012 15:47    #1382     Sufler - Porady do gry - FM 08 - taktyki i treningi
Mój komputer/x-dokumenty/Sports Interactive/Football Manager2008/schedules(folder, jeśli go nie ma to go stwórz i w nim klej trening)

Odpal Fm2008/wczytaj sejva/Trening/Programy/edytuj programy.../importuj/tu powinien być trening, jeśli nie ma to sprawdz w folderze schedules

Działa? zaraz wezmę się za taktyki.
był - będzie - jest zawsze IKS!

qAd. Partyzant

[quote="Zymon"]Panowie proszę ratujcie mnie. Cały przyszły tydzień muszę spędzić w domu więc chciałbym zacząć nową karierę. Szukam klubu z dobrym słładem, spokojnymi finansami, przyzwoitym stadionem. Cały czas nie mogę się zdecydować : Newcastle (dobry skład, b.dobre finanse), HSV , Palermo, Torino, Wolfsburg, Parma, Napoli, Betis? . Sam nie wiem. Wiecie chodzi mi o takiego średniaka ale takiego gdzie jest dobry skład i sam stworzę do niego taktykę ( jakimś wielki taktykiem nie jestem ), gdzie będę mógł bezproblemu kupić i wychować sobie takich zawodników jak Piatti, Kjear,Kalouda,Marvin Angulo, Stancu.... Gram (narazie chciałbym) FM2008 8.0.2[/quote]

Bierz Napoli. Świetna rozgrywka, zarząd daje Ci cel minimalny Górna polowa tabeli, a możesz sporo namieszać takim składem. Masz świetnego Hamsika i bramkostrzelnego Cavaniego.

Krzysieknoname Partyzant

29.07.2012 14:13    #1384     Sufler - Porady do gry - FM 08 - taktyki i treningi
Hej,
mam problem, bo gdy wklejam ściągniętą gotową taktykę lub program trenningowy to potem w grze nie pokazuje mi jej w folderze.
Nigdy tego nie robiłem, więc może robię coś źle?
Napiszcie proszę całą procedurę jak możecie.

Zymon Partyzant

Panowie proszę ratujcie mnie. Cały przyszły tydzień muszę spędzić w domu więc chciałbym zacząć nową karierę. Szukam klubu z dobrym słładem, spokojnymi finansami, przyzwoitym stadionem. Cały czas nie mogę się zdecydować : Newcastle (dobry skład, b.dobre finanse), HSV , Palermo, Torino, Wolfsburg, Parma, Napoli, Betis? . Sam nie wiem. Wiecie chodzi mi o takiego średniaka ale takiego gdzie jest dobry skład i sam stworzę do niego taktykę ( jakimś wielki taktykiem nie jestem ), gdzie będę mógł bezproblemu kupić i wychować sobie takich zawodników jak Piatti, Kjear,Kalouda,Marvin Angulo, Stancu.... Gram (narazie chciałbym) FM2008 8.0.2
był - będzie - jest zawsze IKS!

czaruss1 Partyzant

Witam,
piszę w takiej nietypowej sprawie. Otóż właśnie zacząłem przygodę z FM 11 i w taktykach w tle pokazują się takie lekko przezroczyste trzy piłki ze strzałkami ( Jest to pewnie sposób i kierunek w rozgrywaniu piłki ). Chciałbym się dowiedzieć jak je zmienić np. Tylko by była jedna na środku lub by strzałki były skierowane do obrony i jak ustawić to by tak jak w starych FM`ach prawym przyciskiem myszy strzałkę od zawodnika, gdzie ma się poruszać
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Phantom Partyzant

27.07.2012 10:12    #1387     Sufler - Porady do gry - Co się dzieje ?!
Prowadzę Leeds i sprowadziłem całkiem niezłych zawodników... W sparingach przedsezonowych szło dobrze, wygrywałem po 2:1 3:0, przegrałem tylko z Rangersami 1:0... 1 mecz sezonu z Ipswitch, przegrany 3:2, znajomość taktyki ok. 60% (w Śląsku od razu ją opanowali). 2 mecz z jakimś słabym klubem, spykamli mnie 3:0 bez problemu, a znajomość taktyki ani drgnęła... Co się dzieje ? I jak to naprawić bo przy porażkach spadają morale i tylko Novo ma u mnie znakomite, reszta niskie, przeciętne...
"Wolałbym żyć krótko, ale w chwale, niż przez wieki w mrokach."

bartibis Partyzant

27.07.2012 08:27    #1388     Sufler - Inne - Taktyka
Podstawowa zasada. Nie zmieniaj taktyki co mecz. Gracze nie nauczą się dobrze jednej a już mają następną. Zawsze staraj się dobrać taktykę pod zespół. Np. takim MU nie zagrasz bez skrzydeł (co by robili Nani, Valencia i Young?)

stefan1984 Młody aktywista

27.07.2012 07:55    #1389     Sufler - Inne - Taktyka
Najlepiej wybierz jakiś średni zespół, obojętnie czy to z ligi polskiej, czy z jakiejś silniejszej. W mocnej drużynie wcale nie gra się łatwo, bo tam zaraz trzeba wygrywać =) A co do różnych porad taktycznych - mnóstwo znajdziesz na tej stronie, wystarczy trochę posiedzieć. Jeśli nie chce Ci się brnąć przez tyle artykułów, odpal grę, wybierz jakieś nieskomplikowane ustawienie, jeśli asystent wymienia 442, to najlepiej właśnie to, i nie zmieniaj co chwilę składu ani taktyki, choćbyś zaczął nie najlepiej. No i z transferami nie przesadzaj =)

huntelaar Partyzant

25.07.2012 12:53    #1390     Football Manager - Świat taktyki - 4-2-2-2 lech
Witam wszystkich na forum jako że jest to mój pierwszy post (2) na forum.Mam kilka pytań na które, długo szukałem odpowiedzi na angielskich forach jak widać bezskutecznie.Niedawno zacząłem grę w FM i z dnia na dzień wchłaniam coraz to więcej informacji, jednak zawsze na jakieś pytanie brakowało mi odpowiedzi jednym z nich jest to : Jak bardzo na grę moich podopiecznych wpływa zmiana "specjalizacji" ? podam przykład. Adam Maher najlepiej spisuje się jako Klasyczna 10 według raportu Asystenta, po załadowaniu taktyki autor zaleca grać OP jako "Ofensywny pomocnik" i tutaj nasuwa się kolejne pytanie : Czy wczytana taktyka którą autor stworzył, przez zmienianie tych "ulubionych pozycji" zostanie powiem kolokwialnie zjebana? Gram Lechem Poznań 2 sezon i kombinuje jaką taktykę pod nich wybrać.

Swoją karierę postanowiłem poświęcić sprowadzaniu młodych talentów z wysokim PA 150-170 i rozbudowę bazy treningowej.
Pierwszy sezon grałem 4-1-1-2-1-1 czyli 1 Defensywny (w) Murawski, Trałka ŚP POP (w) 2 skrzydłowych (A) Kupisz którego kupiłem i Tonev-Kiełb i 17 letni ofensywny pomocnik Adam Maher w pierwszym sezonie 22 asysty.W napadzie LPK Galvan, Ubiparip, Lovrencsic (używany również na prawym skrzydle.Najgorzej wyglądała obrona jedynie dobry Kamiński nigdy mnie nie zawiódł i dobrze zapowiadający się Guereiro.Sezon zacząłem całkiem nieźle bo 15 meczów bez porażki i nie byłem pierwszy gdyż Legia miała 15 wygranych.Gra w pucharach i nakład gier sprawił plagę kontuzji i zmęczenia,sezon skończyłem na 3 lokacie i pucharze finale pucharu polski,europejskie puchary skończyły się na wyjściu z grupy.

Główny potencjał zauważyłem w grze skrzydłami i w moim ofensywnym pomocniku od którego zależało głównie czy lech grał dobrze czy męczył się do ostatniej minuty.W przyszłym sezonie chciałbym jednak skupić się na ustawieniu 4-2-2-2 lub jak kto woli 4-4-2 z off skrzydłowymi.Tutaj mam 3 pytanie jaką taktykę polecacie.Dokupiłem 3 napastników Yaya Sanogo(18),Paulo Dybala(18),Annas Achahbar (17), dwóch pierwszych kontraktem,3 wypożyczenie z możliwością kupna, oraz skrzydłowego Leandro Bacuna koniec kontraktu również.Wszystko poszło zatem na kontrakty.Sprzedałem Trałkę, nie przypadł mi do gustu i był drogi :D 2mln zarobione.

Zatem prosiłbym o jakieś pomysły dotyczące taktyki,na nadchodzący sezon.
Pisałem na szybko mam nadzieję że błędów uniknąłem

Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution