Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

JacexFM Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Chyba w końcu doszedłem do dobrej taktyki i dość skutecznej. Edinson Cavani w końcu znalazłem mu zadanie i strzela jak z nut, 3. mecz strzela po 4 bramki a w jednym nawet 5 :D. Ciągle mam tylko problem z Rooney'em, nie jest on ciągle skuteczny, ma kilkaset akcji na mecz i strzeli albo jedną albo wcale. Ciągle nad tym pracuje :D

demonek Partyzant

Siemanko. Przejąłem Leverkusen w połowie sezonu i potrzebuję na szybko ofensywnego lewego pomocnika w miejsce Schurrle, ktróry chce odejść. Z jego transferu mogę dostać 17-20mln, więc tyle jestem w stanie dać za jego następcę.
Oraz dwóch środkowych pomocników. Jeżeli macie jakieś propozycje, to byłbym wdzięczny za pomoc - Sezon: 13/14.

@Pawell
Proponowałbym Ci kupić Pato. Nie dość, że tańszy, to będzie lepiej pasował do Chelsea i tak jak mówisz do Twojej taktyki. Polecam tak samo napastnika z CSKA - Seydou Doumbia. Terminator w napadzie.

Pawell Partyzant

Witam szukam napastnika do Chelsea i zastanawiam się nad Neymarem i Pato. Ten drugi jest tańszy i bardziej pasuje do mojej taktyki (lis pola karnego) ale ma problemy z kontuzjami. Opłaca się zaryzykować i kupić Pato czy lepiej Neymara lub kogoś innego. Jak macie propozycje to podajcie.

Karpikos Partyzant

Napewno sie przyda:) Juz zlozylem oferty za 3 graczy ktorych mi poleciles i zobaczymy co z tego bedzie:) Narazie idzie bardzo ciezko,nie moge dostosowac w ogole taktyki do nich.

buczek93 Młody aktywista

06.08.2012 14:51    #1375     Sufler - Inne - Najefektywniejszy trening ?
Nadmiar polecen szkodzi :)
Ja gram zawsze 4-2-3-1 albo 4-2-2-2, zawsze wasko i atakujac tylko srodkiem. Latwiej sie wtedy bronic, a i druzyn grajacych podobnie do mnie jest niewiele. Skoro sie pchaja na skrzydla, spoko, latwiej sie potem kontruje jak jest dwojka pomocnikow w srodku oddalona od siebie o 20-30 m a nie tak jak u mnie o 10-15. W stalych fragmentach w ofensywie wykorzystuj to, ze masz silnych, skocznych i dobrze grajacych glowa obroncow. Celne dosrodkowanie i z niczego tworzy sie zagrozenie. W defensywie warto pokryc wiekszosc rywali, ale tez zostawic kogos z przodu do ewentualnej kontry. Tutaj, jesli lubisz ryzyko zostaw z przodu 3 graczy. Jesli jestes asekuracyjny, niech zostanie tylko jeden. W taktyce liczy sie formacja, szerokosc gry, podania - wszystko tutaj zalezy od ciebie. Nie ma skutecznej taktyki, ktora zadziala z kazdym pilkarzem w bazie. Skrzydlowymi nie osiagniesz 100% ich mozliwosci, jesli bedziesz grac wasko i na odwrot. Raczej dopasowywuj ustawienie i sposob gry do zespolu, chyba ze dostajesz nieuformowana papke - latwiej jest sklecic cos grajacego wasko i atakujacego przez srodek niz oparte na skrzydlach (przynajmniej wg mnie, jesli chcesz sie bawic w ataki bokami boiska, to pytaj innych :P).

gmickey92 Partyzant

06.08.2012 14:26    #1376     Sufler - Inne - Najefektywniejszy trening ?
Przepraszam za OT ale nie warto zakładać nowego tematu. A czy mógłbyś coś doradzić na temat taktyki. Na co patrzeć przy tworzeniu własnej taktyki, stałych fragmentów gry. Czy najlepiej tworzyć indywidualne polecenia dla kazdego pilkarza?

bartex55 Przodownik pracy

05.08.2012 23:53    #1377     Football Manager - Świat taktyki - Gra przy przeciwniku
Atrybuty są ze sobą powiązane, więc niemalże każdy z nich wpływa na wszystko. Przyjmuje się raczej ogólną zasadę, że wysoki pressing stosuje się na słabszym rywalu i vice versa. Jeśli chodzi o ustawianie GPP zawodnikom na poszczególnych pozycjach to również obowiązuje raczej zasada, że powinna wzrastać wraz z nastawieniem danego piłkarza. Poza tym to wszystko uzależnione jest od wielu czynników, takich jak: rodzaj krycia, formacja, tempo itd.. Co za tym idzie trudno jest o jakieś przemyślane, dokładne ustawianie suwaków. Z każdą kolejną wersją FM wymaga od nas podejścia bardziej strategicznego niż taktycznego. Coś w rodzaju szachów - nie skupiasz się na każdym możliwym ruchu, bo jest ich zbyt wiele. Grasz ruch który "dobrze wygląda". Oczywiście istnieją taktyki, które potrafią zrobić różnicę, ale są one tworzone bardziej metodą prób i błędów niż dzięki szczegółowym analizom.

wolf011 Partyzant

[quote="Bobilo"]Witam !
Chciałbym zacząc karierę jakimś średniakiem/bijącym się o pierwsze 5 miejsc zespołem. Fajnie jakby miał już puchary ale nie musi. Moje wymagania to a.)duży budżet - żeby coś powyżej 8mln na transfery b.)zespół po maks. kilku zakupach pasował do taktyki 4-5-1 lub 4-1-2-3 (chodzi o taktyki Kofloka i Grid System z Fm Scout) c.) odpada liga francuska i niemiecka. Chyba najbardziej interesuje mnie Seria A i ciekawe wydają się Portugalska i Eredevisie. No i mógłbym kiedyś spróbować angielskiej, ale denerweuję mnie że żeby coś tam wygrać to trzeba rywalizować z 5 super mocnymi zespołami .[/quote]

Spróbuj może : Napoli, Palermo, Udinese

Bobilo Partyzant

Witam !
Chciałbym zacząc karierę jakimś średniakiem/bijącym się o pierwsze 5 miejsc zespołem. Fajnie jakby miał już puchary ale nie musi. Moje wymagania to a.)duży budżet - żeby coś powyżej 8mln na transfery b.)zespół po maks. kilku zakupach pasował do taktyki 4-5-1 lub 4-1-2-3 (chodzi o taktyki Kofloka i Grid System z Fm Scout) c.) odpada liga francuska i niemiecka. Chyba najbardziej interesuje mnie Seria A i ciekawe wydają się Portugalska i Eredevisie. No i mógłbym kiedyś spróbować angielskiej, ale denerweuję mnie że żeby coś tam wygrać to trzeba rywalizować z 5 super mocnymi zespołami .

Egomaniac Partyzant

Jeśli idziesz na urlop to asystent wykonuje całą robotę za Ciebie. Ty co najwyżej możesz mu nakazać używanie twojej taktyki i składu. ;)
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution