Nadmiar polecen szkodzi

Ja gram zawsze 4-2-3-1 albo 4-2-2-2, zawsze wasko i atakujac tylko srodkiem. Latwiej sie wtedy bronic, a i druzyn grajacych podobnie do mnie jest niewiele. Skoro sie pchaja na skrzydla, spoko, latwiej sie potem kontruje jak jest dwojka pomocnikow w srodku oddalona od siebie o 20-30 m a nie tak jak u mnie o 10-15. W stalych fragmentach w ofensywie wykorzystuj to, ze masz silnych, skocznych i dobrze grajacych glowa obroncow. Celne dosrodkowanie i z niczego tworzy sie zagrozenie. W defensywie warto pokryc wiekszosc rywali, ale tez zostawic kogos z przodu do ewentualnej kontry. Tutaj, jesli lubisz ryzyko zostaw z przodu 3 graczy. Jesli jestes asekuracyjny, niech zostanie tylko jeden. W taktyce liczy sie formacja, szerokosc gry, podania - wszystko tutaj zalezy od ciebie. Nie ma skutecznej taktyki, ktora zadziala z kazdym pilkarzem w bazie. Skrzydlowymi nie osiagniesz 100% ich mozliwosci, jesli bedziesz grac wasko i na odwrot. Raczej dopasowywuj ustawienie i sposob gry do zespolu, chyba ze dostajesz nieuformowana papke - latwiej jest sklecic cos grajacego wasko i atakujacego przez srodek niz oparte na skrzydlach (przynajmniej wg mnie, jesli chcesz sie bawic w ataki bokami boiska, to pytaj innych

).
Najnowsze posty