Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

huntelaar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.09.2012 19:19    #1321     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Jakby administracja wreszcie dodała moją taktykę do działu taktyk to bym ci polecił właśnie tą a tak muszę ci dać linka do tej taktyki tylko musisz sobie po przepisywać ustawienia ze screenów. Tutaj link http://www.cmrev(...)369.html

Obecnie testuje ją na Sevilli w 3 pierwszych sparingach 4:1 6:1 3:0 Negredo owni.

piotrp504 Partyzant

Witam
nie wiem czy w dobrym temacie ale mam małe pytanko
zostałem selekcjonerem reprezentacji Brazyli
jak każdy trener chciałby trenować swoich podopiecznych
dlaczego w fm 12 poza wybraniem składu powoływaniem piłkarzy wyborem taktyki rozgrywaniem meczy ustalaniem meczy towarzyskich nic dalej nie idzie zrobić myślałem o treningu klikam na zawodnika trening i zakładka nie aktywna
czemu nie można trenować swoich podopiecznych w repezentacji narodowej
jak można uatrakcyjnic pracę trenera reprezentacji bo jak na razię się nudzę na tym klikaniu -)
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

szkopek Partyzant

Cześć!
[quote="Aciel"]
- Czy warto piłkarza, który będąc nominalnie najlepszy na pozycji X (najlepsze zielone oznaczenie), grywającego jednak na pozycji Y (nieco mniej zielone oznaczenie-drugie w hierarchii) na której jest uzdolniony, nauczyć owej pozycji Y. Czy spowoduję to, że stanie się ona preferowaną pozycją, którą dawniej było X? Czy piłkarz zacznie wtedy lepiej grać? Czy taki trening jest opłacalny?
[/quote]

Max nowej pozycji to "uzdolniony". Tę pozycję już umie. Warto jeśli tego taktyka wymaga.

[quote="Aciel"]
- Czy warto za pomocą treningu indywidualnego kłaść nacisk na dany atrybut (głównie w przypadku gdy dany zawodnik ma jakieś braki)?
[/quote]

Bardzo. I nie chodzi to o braki tylko i to do jakich celów ten zawodnik będzie wykorzystywany. Musisz też mniej więcej analizować czy piłkarz ma jeszcze możliwości by ten atrybut rozwinąć.

[quote="Aciel"]
- Czy warto uczyć piłkarza ulubionego zagrania?
[/quote]

Podobnie. Zależy do czego ten zawodnik będzie wykorzystywany. Zależy od taktyki. Jeśli stwierdzisz, że ma predyspozycje oraz będzie te nowe zagranie komponowało się z taktyką to czemu nie?

[quote="Aciel"]
- Jak trening indywidualny wpływa na jakość i efekty treningu ogólnego opartego o odpowiednie programy treningowe?
[/quote]

Wejdź w zakładkę trening. W dolnym lewym rogu masz rozpiskę co i ile % zabiera.

Czeris Partyzant

30.08.2012 16:25    #1324     Sufler - Inne - Bramkostrzelny napastnik
Ja w swojej obecnej taktyce stosuje domyślne podania , ponieważ również jestem fanem krótkich podań ale do tej taktyki niezupełnie one pasowały. Jak narazie się to sprawdza w lechu. Po 12 meczach 10 zwycięstw 2 remisy. Trzeba też dobrze dobierać zawodników. Ustawiłem choinke 4-1-2-2(skrzydłowi))-1 . Szkrzydłoi mają role Schodzących napastników , tutaj przyda się szybkość przyspieszenie przewidywanie wykańczanie akcji oraz strzał z dystansu , tonev pasuje idealnie :P

huntelaar Partyzant

Osiagniecia taktyki w tottenhamie sezon 1
1. Mistrz Anglii
2. Puchar Anglii
1. Runda kwalifikacyjna Le (odpadłem z valencia 3:3 1:2 przez długi kryzys w mojej druzynie) co sprawilo ze moglem stracic mistrza,wygralem przez to tylko 1 punktem xd

Zaczalem testy taktyki w granadzie z opcja unikniecia spadku z mysla o europejskich pucharach.Sam jestem ciekaw jak mi pojdzie screeny z tottenhamu wrzuce jak mi neta włacza

coolos Partyzant

Grałem w fm 07 jeszcze, i tam wchodząc do serie A miałem się co napocić żeby nie spaść i w ogóle utrzymać się w lidze (wychodząc klubem z serie c2). Być może fm 12 jest łatwiejszy a być może udogodnienia które oferuje przy ustalaniu taktyki itp. po prostu sprawiają że rozgrywka staje się łatwiejsza. Dla mnie największe wady fm 12 to:
- słaby silnik meczowy (piłkarze cofający się plecami do piłki, podawanie z autu do zawodnika kontuzjowanego poza boiskiem itd.),
- stałe fragmenty gry (nie jest normalne że środkowy obrońca zdobywa kilkanaście bramek w sezonie po rzutach różnych).

Czeris Partyzant

30.08.2012 09:23    #1327     Sufler - Inne - Bramkostrzelny napastnik
Jak ustawiacie swojego lub swoich napastników, jakie dajecie polecenia, w zależności od dostosowania zawodnika do taktyki i jego indywidualnych umiejętności. Ile wasi napastnicy strzelają bramek na sezon ? :)

WariatCFC Młody aktywista

A nie lepiej stworzyć własnej taktyki, zamiast grać na cudzym dziele? Satysfakcja większa.
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

wolf011 Partyzant

Bulishi Partyzant

@@ Best7

http://www.cmrev(...)012.html

To jest ta taktyka. Ale teraz poszukam czegoś 4-4-2 jak kolega wyżej podpowiedział.. może się uda. Jak ma ktoś coś ciekawego z 4-4-2 taksę, to można podesłać ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution