Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Zymon Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Fajnie mam pare pytan. Taktyki mozesz podesłać ale raczej z nich nie skorzystam (nie chce Cię urazić ale gra na własnej sprawia mi wiecej radości) ale z chęcią zobaczę jakimi grałeś, jakim sposobem, formacją może się kiedyś przyda. Dogadamy sie w donsach aby nie zaśmiecać
był - będzie - jest zawsze IKS!

ElMarcinez Partyzant

Zymon- tez gralem BvB w fm08 i to dosc niedawno i rowniez mialem 3 letni plan zdobycia mistrzostwa i udalo mi sie w 3 sezonie po dramatycznej koncowce walczylem leb w leb z bayernem i w koncu wygralem. Mam dobre taktyki pod BvB i sprawdzaja ogolnie sie w Bundeslidze w fm08 jesli chcesz moge wyslac Ci na maila

lillenville Partyzant

Mnie porażki motywują i mobilizują do jeszcze lepszego przygotowania do nastepnego spotkania,lepszej analizy i dopracowania taktyki ew. pod wplywem emocji do spedzenia kilku godzin nad tworzeniem nowej,mi tez zdarzalo sie kiedys zapisywac gre przed meczem w razie porazki a potem branie urlopu az do satysfakcjonujacego wyniku ale ta gra wtedy tracila sens.

kaka821 Partyzant

27.09.2012 16:26    #1304     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka PSG Kontrola
Z tej taktyki chyba nic nie wyjdzie :P.Cofnąłem skrzydłowych i od razu zaczęła się seria 5 zwycięstw :D

mauerVEB Partyzant

17.09.2012 11:57    #1305     Football Manager - Świat taktyki - taktyka do lecha
Szukam fachowej porady co do taktyki pod Lecha Poznań

ttt Partyzant

Cześć ;) Na wstępie zaznaczam, że szukałem takiego tematu - znalazłem jeden, ale nie znalazłem w nim odpowiedzi i mój problem nieco się różni, a więc do rzeczy.

Gram w lidze hiszpańskiej. W okienku zimowym kupiłem dwóch piłkarzy, których wystawiłem w pierwszym składzie, lecz wcześniej nie przypisałem im numerów. Po przejściu do taktyki meczu, ostatecznego wyboru zawodników (chyba wiecie o co chodzi ;)), automatycznie pojawia mi się wybór numerów i okej. Ale problem pojawia się tu, bo mam tylko jeden aktywny numer do wyboru dla dwóch piłkarzy. Wszystkie inne numery są nieaktywne. Jestem uziemiony, nie mogę sobie z tym poradzić, mam związane ręce i nie wiem co jeszcze, a więc pomocy! ;)

PS. Chyba jasno opisałem problem :)

stefan1984 Młody aktywista

15.09.2012 14:30    #1307     Football Manager - Świat taktyki - Gra defensywna.
Najlepiej chyba zaczynać większość meczów z nastawieniem standardowym, i później zmieniać, w zależności od sytuacji na boisku. Najwyżej, aby uniknąć tych paru kliknięć, o których czasami zdarzy się zapomnieć, można na ciężkie mecze drugą taktykę opracować, gdzie zaczniemy już defensywnie. Na słabe drużyny nie przygotowuję nigdy specjalnej taktyki, tylko zaczynam standardowo, i za jakiś czas zmieniam na "kontrolę", ewentualnie ofensywę, gdy asystent podpowiada by grać szybciej, czy bezpośrednimi podaniami. Nie sztuka strzelić w jednym meczu 10 goli, a przed następnym kilku podstawowych zawodników mieć mocno wyeksploatowanych.

Valdi91 Młody aktywista

14.09.2012 17:24    #1308     Sufler - Porady do gry - Przygotowania przed meczem
Przyswajanie ustawień zależy od obciążenia, jakie im przypisujesz. Im wyższe, tym szybciej gracze uczą się taktyki. Pamiętaj jednak, że wysoka intensywność treningu taktyki odbija się negatywnie na reżimach treningowych (zwykłego treningu). Po sezonie zawodnikom zawsze spada znajomość taktyki do ok. połowy, co jest dziwne, ponieważ jak ktoś gra X lat tym samym ustawieniem i nie zmienia co sezon 60% składu, to chyba powinni umieć ją cały czas, a nie co sezon uczyć się od nowa.

Karpikos Partyzant

Najgorszy problem jest z tym WR.Niechce zmieniac taktyki na 4-1-2-1-2.
Sproboje pokombinowac z CR/WR moze zagram poprostu 3 ŚP.
Tempo dałem normalne i bocznym obroncom dalem Obrone,bo strasznie mi sadza gole po wrzutkach ze skrzydeł.

ccygan17 Partyzant

13.09.2012 16:16    #1310     Football Manager - Świat taktyki - Southampton - Pomoc
Witam gram Southampton systemem 4-1-3-2. Generalnie jestem zadowolony z taktyki, zawodnicy bardzo duzo biegaja (115-120km/mecz). Cieszy mnie współpraca napastników oraz zachowanie bocznych pomocników. Strzelam bardzo dużo bramek (najwiecej w lidze) ale tez trace ich najwięcej z czołówki i właśnie potrzebuje pomocy co do obrońców. Nie chce zeby boczni pomocnicy grali zbyt ofensywnie wole zeby skupili sie na obronie. Obrońców generalnie mam dobrych ale gra w obronie nie wyglada tak jakbym chciał zbyt często zawodnicy przeciwnej drużyny dochodzą swobodnie do prostopadlych podań, bez problemu wyprzedzają moich obronców. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie zamieszczam odpowiednie screeny.

Druga sprawa jest taka że ze wgledu na duzo km przebiegnietych w meczu zawodnicy bardzo szybko się meczą chodzi mi głownie o pomocników. Czy ktoś mógłbym mi napisać jaki trening im w przygotowaniach przedsezonowych dac zeby mniej sie meczyli i jaki czas przed liga odpuscic ten kondycyjny trening, zeby odzyskali swieżość.

Natomiast mam jeszcze pytanie o wprowadzanie juniorów do pierwszej drużyny w Southampton szkółke mam świetna i jest kilka talentow na maks gwiazdek, jednak umiejetnosci maja na poziomie pol złotej gwiazdki. Wedlug was kiedy ich najlepiej zaczac wpuszczać na kilka minut i czy zostawic ich narazie w drużynie juniorów czy miec ich w seniorach?

Ustawienie zawodników:
http:(...)4rkl.jpg

Polecenia drużynowe:
http:(...)ayde.jpg

Polecenia bocznych obrońców:
http:(...)uvxk.jpg

Polecenia środkowych obrońców:
http:(...)frjd.jpg

Polecenia defensywnego pomocnika (jest on u mnie rozgrywającym i nie chcialbym mu przydzielac zadan ścisle defensywnych):
http:(...)lw1l.jpg

Tabela oraz terminaż:
http:(...)v6s3.jpg
http:(...)xzjb.jpg

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution