Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Puchacz293 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.11.2012 15:29    #1281     Football Manager - Ogólna dyskusja - taktyka - FM 13
Mogłby ktoś rzuić linkiem do dobrej taktyki 4-4-2 z dwoma OP do FM 13?

Bardzo prszę bo gram malagą i nigdy nie gralem na taktykach z neta i mi dobrze szło, ale na tym sliniku nie daje rady.
Wielkie dzieki z góry.

Turcio Partyzant

08.11.2012 15:13    #1282     Football Manager - Ogólna dyskusja - Taktyka FM2012
Witam, gram pierwszy sezon zespołem Aston Villa i mam problem dotyczący taktyki w tym klubie :( Mógłby ktoś zaproponować taktykę z akademi taktycznej?? Byłbym bardzo wdzięczny, bo po pierwszych 6 meczach nie wygrałem żadnego i zaczynam się już trochę martwić... :) Może jest ktoś kto też zaczynał tym klubem i byłby chętny podzieleniem się ze mną cennymi radami :)

Nie pozbyłem się z niego nikogo, za to zakupiłem Dariusz Dudka, Artur Boruc, Andryi Shevchenko, Jose Bosingwa, Ola Toivonen, Josip Llicic, Radosław Majewski oraz Arkadiusz Milik.

IzbiPL Partyzant

Rozegrałem już w FM13 ok. 14 godzin i żaden crash mnie nie spotkał. Jeśli chodzi o silnik meczowy to mówi się że większość goli pada po dośrodkowaniach - nie zgadzam się z tym, zarówno moi zawodnicy jak i zawodnicy drużyny przeciwnej strzelają różne bramki. Jedynym dla mnie problemem jest to że nie potrafię rozpracować silnika taktycznego, w FM12 zabójczo skuteczne były taktyki ofensywne - w FM13 jakiego bym ofensywnego ustawienia użył dostaje manto, natomiast od kiedy korzystam z taktyki defensywnej 4-1-3-1 z 2 def pomocnikami, 1 środkowym i 2 bocznymi pomocnikami, idzie mi całkiem nieźle.

sCan Partyzant

http://scan.(...)yka.html

link do taktyki: http://www.fm-ba(...);id=6687

Co prawda jeden napastnik, ale polecam chociaż wypróbować. Napewno nie będziesz zawiedziony.. :)

mauerVEB Partyzant

Witam , mam prośbe czy kto mógł by mi dać taktyke do anderlechta , otóż potrzebuje taktyki na dwóch napastników z dobra grą ofensywną i solidna gra defensywna bez luk w obronie , mogłby ktos mi dać link do takiej taktyki lub opisać. z góry dzieki (FM 12)

simonldz Partyzant

06.11.2012 15:33    #1286     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy FM13
Jakaś parodia jest z tymi meczami. Obrońca biegnie do piłki mija się z nią i tracimy bramkę. Ostatnio tez dostalem czerwoną kartke i nie mogłem taktyki zmienic... Bardzo żałuje wydanych pieniędzy i nie polecam w tej chwili tej parodii fm-a. Oby jakieś patche szybko wyszły bo to kpina! Już nie będę się rozpisywał o tym, że bramki padają po dośrodkowaniach i strzałach z dystansu bo szkoda nerwów :)

amadeo Partyzant

06.11.2012 08:38    #1287     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Ja gram Lechem Poznań (taktyka przeważnie 4-4-2), mam kwiecień 2013. Do fazy grupowej pucharu UEFA awansowałem, jestem na pierwszym miejscu w lidze, pierwsze 8 meczów mój bramkarz zakończył z czystym kontem! Ale jest jedna rzecz, której nie potrafię sobie wytłumaczyć: jestem liderem, ponieważ większość meczów jak dotąd wygrałem... na wyjeździe! Na wyjazdach mam w lidze bilans 9-0-1, a u siebie 2-2-5. U siebie nic nie pomaga: ani rozmowy motywacyjne, ani zmiany taktyki, ani zmiany podejścia w trakcie meczów... Bardzo dziwna i tajemnicza sprawa.

Kocyk Partyzant

06.11.2012 08:24    #1288     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka do 12 a do 13
Kolejne kilka meczyków w lidze Białoruskiej (o dziwo idzie mi nieźle...bez porażki) utwierdza mnie w przekonaniu, że "nie zmienisz taktyki, możesz zmienić coś w taktyce, ale to nic nie zmienia". Mam wrażenie, że gra kładzie wielki nacisk na to co dzieje się przed meczem (odpowiedni trening i przygotowanie do meczu) aniżeli na samą taktykę.

A co do silnika meczowego....to szczytem jest nakazać bramkarzowi zostawianie piłek obrońcy...jak i fm12 piłka taka idzie szybko do bocznego obrońcy po czym ten radośnie wypierdziela to na oślep w stronę bramki przeciwnika, gdzie nie ma moich zawodników.....jeszcze ani razu nie widziałem jka mój boczny obrońca po podaniu od bramkarza wyprowadza dobrze piłkę.....MISTRZOSTWO ŚWIATA :)

też tak macie ?

Szetela2 Partyzant

Gram już trochę w tą grę dokładnie od serii 2008 może spróbuje ci pomoc ustaw linie obrony na 16 i zaznacz pułapki ofsajdowe w poleceniach indywidualnych ustawiaj suwaki z nastawieniem mniej więcej w tym samym miejscu dla każdej z formacji obrońcy muszą grać blisko pomocników aby w razie czego po stracie któregoś z twoich pomocników byli wystarczająco blisko aby spowolnić kontratak ustaw środkowym obrońcom podania bezpośrednie by razie odbioru piłki przez przeciwnika w środkowej strefie mogli odpowiednio szybko zareagować o nie bawić się tylko zagrywać od razu do odgrywającego oczywiście również zaznacz opcje gra na odgrywającego i daj podania do niego mieszane i powinieneś przede wszystkim skupić się na grze szerokiej polecam ustawienie z 3 napastnikami i 1 defensywnym pomocnikiem z czego 2 napastników skupiają się na dryblingu skrzydłami i jak największej liczbie dośrodkowań a defensywny pomocnik powinien czasami zaskoczyć rywala podaniem za obrońców 2 pomocnikom środkowym dajesz szukanie gry aby w razie dośrodkowań napastników byli w polu karnym i robili przewagę liczebną bardzo dużo bramek można tak strzelić sam ta taktykę wymyśliłem bardzo długo nad nią pracowałem ale efekty miałem miażdżące zawsze było tak że z mocniejszymi rywalami wygrana a potem średniak i przegrana albo remis. Wiedziałem że coś muszę zmienić te taktyki pobrane z internetu prawie zawsze są na chybił trafił bez głębszej analizy po prostu do tego trzeba mieć talent. Jeszcze tylko bocznych obrońców muszę dopracować tylko ten wariant mi został chciałbym aby zachowywali się jak Piszczek ale to ciężka sprawa nigdy nie mogłem ich tak ustawić. Jak będziesz miał pytanie to pisz postaram się pomóc

brojkelen Partyzant

Witam,

jeśli dobrze rozumiem, to zaznaczenie "show shirt names in tactics" powinno wyświetlać koszulkę z nazwiskiem zawodnika gdzieś na ekranie taktyki?

W każdym razie nigdzie nie widzę t-shirta. Proszę o pomoc :)

Znalazłem rozwiązanie, a raczej jego brak. Okazuje się, że ta opcja dostępna jest w uproszczonej wersji gry http://commu(...)rt-names

Szkoda, bo fajne :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution