Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Ababa12 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.12.2012 18:49    #1211     Sufler - Porady do gry - Problem z meczami
Witam

Od razu przejdę do rzeczy, a mianowicie grałem sezon Lechem Poznań w każdym meczu miałem po 25-30 strzałów na bramkę w tym 10-12 celnych.. A mecze albo przegrywałem po 3/4-0 ( np z legią i śląskiem przy czym oni mieli 8/10 strzałów na bramkę i z 4 /5 celnych ....) albo wygrywałem w takich samych statystykach po MAKSYMALNIE 1-0 np z piastem. Nie wiem kompletnie o co chodzi , myślałem że to wina mojej taktyki ( no ale w fm gram od 5 lat i w każdym umiałem dopasować pod zespół) . Potem zacząłem rozgrywkę PSG i sprawa nadal wygląda tak samo ....

Pomocy :3

Kroki Partyzant

25.12.2012 14:23    #1212     Football Manager - Świat taktyki - Newcastle United
Hej.. gram NUFC i ni jak nie wychodzi mi ustawienie taktyki dla tej drużyny.. może ktoś gra tym klubem i opracował już sobie co nie co.. naprawde będę bardzo wdzięczny jeżeli pomorze mi w ustawieniu odpowiedniej taktyki.

Plombi Partyzant

25.12.2012 14:21    #1213     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
zacząłem nowy sezon z nowym patchem, nie wiem czy to wina mojej taktyki, ale zawodnicy na meczu strasznie szybko się męczą...po 20 min biegania mają kondycje po 80, mój zespół wolno rozgrywa piłkę, nie szarżuje na pałę, nie zbyt mi się to podoba, bo po pierwszej połowie muszę wykonać wszystkie zmiany a w II połowie mam samych dziadków w składzie :O

Kroki Partyzant

24.12.2012 10:56    #1214     Sufler - Porady do gry - Problem z taktyką
Hej.. po sciagnieciu taktyki z internetu i wrzucenia ja do odpowiedniego folderu.. w rozgrywce jej nie widac.. ani zaczynajac od nowa ani wczytujac.. Co zrobic abym mial ja w grze ?

Rungratsamee Partyzant

24.12.2012 01:53    #1215     Football Manager - Ogólna dyskusja - nauka
Witam,

Jestem czytelnikiem cmrev.com od długiego czasu, przeczytałem sporo artykułów dotyczących taktyki, analiz itd. Niestety ciężko mi znaleźć złoty środek i nadal tak naprawdę nic nie osiągnąłem w football manager. Stąd pytanie do bardziej zaawansowanych wirtualnych managerów - od czego tak naprawdę zacząć? Czytałem o analizach przed-, w trakcie- i po- meczowych, czytałem o taktykach, staram się wdrażać je w życie, lecz z bardzo kiepskimi efektami.

Emeryt Partyzant

Ile to już razy przytafiały mi się serię po 5-6 meczy wygranych, gdy nagle przychodzi słaby przeciwnik, remis 0:0 do 89 minut, i pada bramka na 0:1. A potem seria 10 meczy w których ze słabeuszami przegrywam lub remisuję. Takich meczy to już mialem kilkadziesiąt. Fakt że we wcześniejszych wersjach FM nie było aż tak kosmicznych różnic, jak się wygrało, raz przegrało, raz remis. Rożnie, zależy od piłkarzy, taktyki, treningu... A tu? Rozpoczynam sezon AS Monaco, skład genialny jak na ligue2, dokupuję 3 świetnych zawodników i co? I przegrywam u siebie z jakimś zespołem który według mediów powinien zakończyć na 15 miejscu, następny mecz remisuję 2:2 (kiedy wygrywałem 2:0), itd itp. Fakt niezaprzeczalny, że gra bardziej odpycha niż przyciąga, nawet jeżeli już popadnę w trans gry, idzie mi dobrze, fajne transfery itd, to potem zawsze przychodzi kryzys z którego nie da się wyjść, i to zniechęca do kupna następnej części, no bo nie oszukujmy się, to jest gra komputerowa a nie program szkoleniowy dla trenerów.

ramos.a Partyzant

O my godness. Gra pomocników nie zależy tylko od tego, jaką rolę mają przypisaną. W całości zależy to od poleceń dla tych pomocników (jako cała taktyka). Nie można opierać się tylko na jednej, pojedynczej roli. Aby wszystko ze sobą współgrało, należy odpowiednio dobrać ustawienie twoich środkowych pomocników do reszty poleceń (lini obrony, ataku oraz ogólnego obrazu taktyki).
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

Łysy.Wojtek.2B Partyzant

I w sumie nie mogłem przez to nic zrobić. Ani złożyć oferty transferu, ani zmienić taktyki etc. Jakbym był w klubie, ale nie miał "pełni władzy".

Korzystając z tego, że przed tymi dwoma meczami zapisałem grę spróbowałem tego jeszcze raz i stało się dokładnie to samo. Grałem dalej, chciałem zobaczyć jak będzie wyglądał mecz w takiej sytuacji. W między czasie złożyłem w zarządzie prośbę o nowy kontrakt mając najdzieję, że dzięki temu coś się zmieni. I się zmieniło. Dzień przed meczem zostałem wyrzucony co też odbyło się w sposób dziwny bo nie miałem o tym żadnej wiadomości w skrzynce etc.

EDIT:
Szukając nowego klubu czy reprezentacji zauważyłem, że moja preferowana posada to asystent 0.o Dafuq ! ?

mamut Partyzant

19.12.2012 09:53    #1219     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
najśmieszniejsze jest to, że niektórzy myślą że gra komputerowa w postaci FM jest przedstawieniem rzeczywistości w futbolu. ha ha ha

Nie dziwie sę że później na forach poświęconych piłce tyle ekspertów/szpeców od taktyki, skautingu, negocjacji kontraktów i zdobywaniu czwartoligowcem w 8 sezonów LM :D

Ketiw Partyzant

18.12.2012 17:51    #1220     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kiedy NOWY patch?
Wszyscy, tylko nie moja drużyna :D Ale na razie winię za to średnią znajomość taktyki i fakt, że "kilku zawodników nie potrafi znaleźć motywacji do gry w zespole, którego jestem menadżerem".
Jeśli chcecie łatwych i szybkich sukcesów ustawcie sobie doświadczenie swojej postaci na poziomie "reprezentant kraju", to od razu rozmowy motywacyjne będą łatwiejsze. Nowy FM w tej sferze ma w sobie więcej realizmu - żółtodziób nie da sobie rady z rozkapryszonymi gwiazdkami. Przynajmniej nie na początku. Natomiast jeśli chodzi o kuriozalne błędy to SI przesadziła troszkę w drugą stronę - moim zdaniem powinny się zdarzać, ale jednak TROCHĘ rzadziej. "Trochę", bo w prawdziwej piłce też zdarzają się nierzadko.

Oczywiście nie popadajmy ze skrajności w skrajność - tegoroczna odsłona FMa dalej zawiera kilka mniej lub bardziej poważnych błędów, a nasi wirtualni piłkarze czasami zachowują się jakby po raz pierwszy w życiu grali w piłkę. Nie pozostaje nam jednak nic innego jak tylko czekać na kolejnego patcha i mieć nadzieję, że po nim zauważymy poprawę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution