Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

zdzisiek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam problem z tą taktyką. Gram już swój 4 sezon w FM(3 sezony w FM2012) i za nic w świecie mi nie idzie. Moja drużyna piłkarsko jest jedną z lepszych w League Two, ale po wynikach nie widać. Rozumiem że wszystko w swoim czasie, ale wyniki są zbyt żałosne.
Problemy głowne:
-obrońcy w grze defensywnej tragicznie się ustawiają, szczególnie jeżeli przeciwnik ma piłkę przed polem karnym. Cofnąłem obronę i nic. Indywidualne krycie i nic.
-ciężko grać mi skrzydłami bo nie mam nominalnych skrzydłowych. Staram się grać mieszanymi podaniami, a czasem środkiem, wszystko zależy od formacji rywala. Gra środkiem jest ok bo mam dobrych graczy, ale często podają niecelnie. Problemem też są odległości pomiedzy formacjami, nie mogę grać z defensywnym i ofensywnym pomocnikiem z powodu kontuzji kluczowego piłkarza. Chyba że w pojedynczych meczach.
-zawodnicy oddają inicjatywę, nie mam posiadania piłki. Naprawia to skrócenie pola gry. Gdy już mam posiadanie większe od przeciwnika, nic z tego nie wynika
-często zdarza się że wcale nie gram gorzej od przeciwnika, ale napastnicy kiepsko wykańczają.

Dużo problemów, może niezbyt dobrze to opisałem ale jeszcze jestem początkującym menedżerem :) Główny problem to gra obrońców. Ponizej daje screen z głównej taktyki, może coś pomożecie ;)

P.S moja taktyka 5-4-1 używana na lepsze zespoły w pucharze krajowym spisuje się całkiem dobrze. Często zdarza się że wygrywam z lepszymi. Ale ta taktyka na ligowe potyczki średnio się nadaję :)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

tak, spróbuj stworzyć taktykę własną a nie korzystaj z cudzych. Dopasuj ją do zawodników a nie zawodników do taktyki. Wprowadź podstawową taktykę a potem ją modyfikuj suwakami(po jakimś czasie) żeby stopniowo się jej uczyli. Pamiętaj o właściwym treningu (żeby wzrastały atrybuty).

Myśl!

Poza tym myślę, że od tego pytania jest już inny temat :P

maciuss94 Partyzant

siemanko polecicie jakiś trenerów 3.5 do 4.5 gwiazdki do strzałów taktyki defensywy i ofensywy ? bo nie moge nikogo znaleźć ..

kcielepa Partyzant

nie mam tej swojej taktyki 4-5-1 ale moge Ci podesłac moją aktualną http://speed(...)2-V2.tac

vader89 Partyzant

Witam
Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem fm 2013. Do tej pory grałem w fm 2011, 2010. Dwunastka nie szła dobrze na starym kompie.
Teraz mam nowego i fm 2013 hula az miło. Zaczałem karierę legia i mam do was pytanie odnosnie taktyki. Czy ktos z was gra legia jaka taktyka stosuje?? w poprzednich fm grałem diamentem najczesciej i dochodziłem lechem do półfinału LM. Nie licze ze ustalicie za mnie taktyke, ale prosze was o porady bo widze ze fm 2013 jest bardzo rozbudowany a ja zanim rozegram pierwszy mecz chciałbym poustawiac wszystko odpowiednio

Jerry.Szn Partyzant

02.06.2013 23:06    #1056     Football Manager - Świat taktyki - Dramat..
Witam
Też gram długo w FM i zauważyłem, że w tej edycji (13) bardzo długo trwa poznawanie taktyki przez zawodników, więc musisz być cierpliwy.
Gram Pogonią Szczecin 4-1-1-3-1. Boczni obrońcy w zależności czy maja wysoki atrybut dośrodkowań ustawiam na wsparcie lub po prostu obronę. Na środku obrony tradycyjni stoperzy. Rygiel. Środkowego pomocnika zawsze robię wysuniętego, jak drybling ma wysoki to z atakiem. Ofensywny to różnie, zależy jak mu pasuje. Ale najlepiej się sprawdza ofensywny pomocnik z atakiem. Na skrzydłach tylko i wyłącznie skrzydlaki z atakiem. Na szpicy Lis. Oczywiście każdemu według potrzeb ustawiam indywidualne polecenia.
Polecenia dla drużyny: styl bardzo płynny, przewaga liczebna, podania bardziej bezpośrednie, ściślejsza dyscyplina, intensywniejszy pressing, odbiór agresywny, krycie strefowe, ostre dośrodkowania, szukaj gry, linia obronna normalnie-prawie cofnięta, szerokość gry prawie na maxa, tempo szybkie-prawie na maxa, gra na czas bardzo rzadko, podania mieszane, kontrataki i pułapki TAK.
Rozgrywającym u mnie jest zazwyczaj OPŚ, czasem PŚ. Bez odgrywającego, tylko lis pola który zgarnia wszystkie prostopadłe piłki i przecina ostre dośrodkowania z linii bocznych.
Tą taktyką w FM 2012 wygrałem Pogonią Europa League przeciwko Barcelonie;) A w FM 2013, zanim moja Pogoń dobrze poznała tą taktykę, minęło duuuużo spotkań towarzyskich i trochę pierwszej rundy sezonu ;)

djyazzy11 Partyzant

31.05.2013 13:48    #1057     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
Ale w sumie jak zaczne kombinowac z taksa jak zespol zacznie przegrywac to pojecie taktyki zajmnie reszte sezonu a okaze sie ze znowu nie ta i zwolnienie....nie mam zamiaru miec jakiejs killer taktyki nawet jesliby byla ale nie rozumiem jak mozna beveren(slaba kadra) zrobic naprawde fajne wyniki(nie wygrane co mecz ale naprawde fajne akcje i duzo walki) a w lokeren(dobry sklad) zjechac na OSTATNIE miejsce w lidze(to ta sama liga co Beveren wiec przeciwnicy tacy sami) i nie grac POPROSTU NIC......to troche dziwne moim zdaniem......pzdr i dzieki za odp

Aciel Partyzant

30.05.2013 15:35    #1058     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13
Zagrania były schematyczne (stąd można było zrobić killer taktyki), jednakże wszystko wyglądało jakoś naturalniej. W tej 13, zawodnicy poruszają się jakoś sztucznie, a bramkarze rzucają się jakby chcieli złapać muchę w locie.

S4MLUK Partyzant

jak w temacie: nie umiem znaleźć dobrej taktyki dla Milanu, pomocy taktycy :D

sxz69 Młody aktywista

29.05.2013 14:56    #1060     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
A jednak sądzę, iż mam trochę racji ;)
Przedstawiłeś na początku, swój problem w sposób bardzo ogólnikowy, więc podałem dwie podstawowe możliwe przyczyny.
Jeśli wszystko byłoby okej to nie pisałbyś tutaj. No a w większości przypadków problemy z regularnym wygrywaniem związane są z taktyką. O ile oczywiście mamy odpowiednich zawodników do wygrywania. No a tworząc taktykę musimy brać pod uwagę jakich mamy zawodników. Grając jakimiś ogórami nie zrobimy dla nich taktyki gdzie będą klepać jak Barca, bo po prostu umiejętności im na to nie pozwalają, aby tak grać.

Nie wiadomo jakim grasz zespołem, jaki masz skład, z kim grałeś, jaką masz taktykę itp.
Nikt tu nie jest wróżką i każdy z nas może tylko gdybać co "dolega" Twojemu zespołowi :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution