Wyniki wyszukiwania dla: taktyki

Strona

Jerry.Szn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Gdzie masz ustawioną taktykę? Na ogólnym czy meczowym?
Trening tygodniowy wpływa na wzrost atrybutów. Ustawiaj jedną opcję na 4 tygodnie. Po każdym miesiącu przyjdzie raport o postępach zawodników.
Znajomość taktyki poprawia się tylko w treningu meczowym. Zawodnicy będą poznawać trzy taktyki jednocześnie. Im większy dasz nacisk na trening meczowy, tym szybciej taktyki zostaną poznane.

Właśnie jestem w przygotowaniach do nowego sezonu i tak wygląda mój trening.

http://zapod(...)png.html

Trening meczowy dałem już na maxa. Był na minimum bo przygotowywałem ich pod kątem kondycyjnym. Teraz czas na taktykę.

hulk69 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Siema, jak to jest z treningiem taktycznym, bo przykładam do tego sporą wagę, jeśli mam cały tydzień ustawiony na bardzo wysokim poziomie, to trenuje mi sie tylko taktyka ta która jest aktualnie ustawiona dla pierwszego składu, a pozostałe nie, tak ? bo mam 3 taktyki ofensywne i jedną defensywną, a jestem między sezonami i chcę troche formacje poprawić/testować w sparingach ?

dawidwedzicki Partyzant

15.07.2013 15:08    #1003     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wygrywanie Meczów
Ciągłe zmienianie taktyki jest błędem bo zawodnicy nie zgrywają się. Może masz za małą reputację managera i dlatego zawodnicy reagują na Twoje słowa jak reagują. Jak mają wszyscy na czerwono prawie sugeruje łagodnie do nich podchodzić bo zjeby nic nie pomogą.

Proponuje ustawić taktykę 4-4-2 z nastawieniem standardowym i nie zmieniać jej przez kilka meczów. Rozmowy motywacyjne niech przeprowadza asystent. Nie robić dużych rotacji składu.

Jerry.Szn Partyzant

15.07.2013 13:01    #1004     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wygrywanie Meczów
Jak ze znajomością taktyki? Ograni są? Kondycja ok? Polecenia dla zespołu adekwatne do ustawienia?
Czynników jest dużo. Zarzuć jakimiś screenami, na pewno ktoś pomoże.

kojcio Partyzant

15.07.2013 10:44    #1005     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wygrywanie Meczów
Witam wszystkich.
Panowie mam pytanie bo nie daje sobie rady z Fm13 gram PSG ostatnie miejsce jeden mecz wygrany taktyki zmieniam próbuje motywowac i nic
w przerwie meczu przegrywam np.0-1 mowie im zeby sie wzieli do roboty a morale na czerwono to co mam im powiedzieć ok fajnie gracie tylko tak dalej. W napadzie mam neymara z ibra i nic obijaja słupki ,pomozcie bo może ja cos zle robie nie mam pomysłu!!!

buczek93 Młody aktywista

Może wujowe atrybuty ukryte? Piłkarze się palą podczas gry ? Jeśli grają nerwowo, zapominają w 80% jak kopać prosto i do przodu - w 12 rozegrałem prawie 1800h, więc nieskromnie powiem, że coś tam wiem. Może trzeba im dać ofensywę do potrenowania? Trenowanie jednego schematu przez kilka meczy powoduje już zachwianie równowagi - widać to jak na talerzu w 13, grałem na trening defensywy - nie tylko nie udało mi się wyeliminować tracenia minimum jednej bramki w spotkaniu, to jeszcze w ofensywie zaczęła się taka impotencja, że aż bolały zęby. Dałem grę ofensywną i jakoś idzie - gole nadal mam w plecy, ale już nie co spotkanie (bo z przodu grają lepiej) a i ustawienie w ataku lepsze skutkuje mniejszą ilością strat, kontr i goli w plecy.
A brak rotacji to kolejny killer każdej taktyki, każdego zespołu i każdej serii. Jak nie ma dobrych zmienników, prędzej czy później się wyrżniesz i rozbijesz nie tylko obydwa kolana, ale i łuki brwiowe i cały się pocharatasz.
Ale nie pozwolisz chyba, żeby gra była nad Tobą, jeśli idzie o mecze i ich wyniki?

Nascimento1998 Partyzant

[quote="buku1"]Witam. Mam jeden problem. Już za 4 dni gram przeciwko Dumie Katalonii i nie wiem jaką strategię i taktykę zastosować przeciwko nim. Na pewno nie będę się bawił w długie rozgrywanie piłki. Gram Borussią Dortmund i jest to ćwierćfinał Ligi Mistrzów. Jakim stylem zagrać, płynnym lub sztywnym, strategia defensywna, kontratak czy może Ofensywa i jakie ustawienie zastosować bo gram 1-4-2-3-1 takim jak zawsze gra Dortmund w rzeczywistości. Taktyki raczej nie będę zmieniał bo nie trzeba, Ale czy skrzydłowi powinni grać w środku czy być raczej ofensywni[/quote]

Może jeszcze za ciebie zagramy:P
A tak serio to nie pchaj się na środek, graj bardziej skrzydłami, ja bym dał kontratak, z tego poniekąd BVB słynie.

buku1 Partyzant

Witam. Mam jeden problem. Już za 4 dni gram przeciwko Dumie Katalonii i nie wiem jaką strategię i taktykę zastosować przeciwko nim. Na pewno nie będę się bawił w długie rozgrywanie piłki. Gram Borussią Dortmund i jest to ćwierćfinał Ligi Mistrzów. Jakim stylem zagrać, płynnym lub sztywnym, strategia defensywna, kontratak czy może Ofensywa i jakie ustawienie zastosować bo gram 1-4-2-3-1 takim jak zawsze gra Dortmund w rzeczywistości. Taktyki raczej nie będę zmieniał bo nie trzeba, Ale czy skrzydłowi powinni grać w środku czy być raczej ofensywni

Kamil Cierniak Partyzant

Witam.

Właśnie kończy się u mnie trzeci sezon, jak narazie wszystko idzie świetnie 1x LM, 2x Serie A, 2x Puchar Włoch, 2x Superpuchar Włoch ogólnie wszystko super, troche jestem zmartwiony po porażce w 1/8 LM z Lyon'em, ale cóż takie życie. Moja prośba tyczy się tego, ponieważ przymierzam się do zmiany taktyki, ale za nic na świecie nie wiem na jaką, gram swoją własną taktyką i własną chce zrobić, tylko nie bardzo wiem jak ustawić moich piłkarzy

Skład:
BR - Viviano (jak pojawi się fajna oferta - odejdzie) , Szczęsny
OP - Abate, De Sciglio
OŚ - Astori, Ranocchia, Bocchetti, Jones
OL - De Ceglie, Coentrao (odejrze po sezonie, lubiłem go, ale wkurza mnie, zawsze ma jakiś problem i psuje morale w zespole)
DP/PŚ - De Jong, Kovacić, Montolivo, Fellanini, Capoue,
OPP/OPL - Yarmolenko, Reus, Honda, El Shaarawy
N - Pato, Pazzini

Teraz tak ło - Viviano może odejść jak pojawi się fajna oferta, Coentrao też odchodzi na 100%, a jak nie to U-20 bo mnie bardzo denerwuje i niszczy morale, Montolivo - jeśli znajde kogoś w zastępstwie, De Jong - jeśli pojawi się oferta 20mln +, bo ma już 30 lat, Pato - jeśli pojawi się fajna oferta, Pazzini - jesli znajde kogoś w zastępstwie

Aktualnie gram 4-3-3
BR
OP OŚ OGP OL
DP
WR PD
OPP OPL
N

I teraz w nowym seoznie przyjdzie jeszczze Munian za free z wolnego transferu, więc myśle nad zmianą taktyki tylko nie wiem na jaką, bo zalezy mi by grali : De Scioglio, Astori, Ranocchia, Kovavić, Fellanini, Munian, Kovacić, Yarmolenko i El Shaarawy i pytanie jest jakie dać ustawienie zespołu, ponieważ myśle że z poleceniami sobie poradze, bajer jest taki, że Kovavić jest typowym WR, świetnie rozgrywa, ale gra w obronie jest słaba u niego, więc nie dam go jako CR, a WR i OPś to troche za bardzo ofensywnie chyba...

Korsarz LFC Partyzant

Jestem początkującą osobą jeśli chodzi o FM mam FM 13 jakim klubem powinienem zacząć żeby spokojnie krok po kroku nauczyć się grać w FM,zrozumieć taktyki a zarazem stworzyć jakąś fajną ekipę,ważne też aby klub miał normalny budżet a bym mógł zakupować piłkarzy do uzupełnienia lub wzmocnienia składu,czekam na propozycje

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution