Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

leniu89 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.10.2014 17:58    #2931     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2015 a tablet
[quote="kurupt"][quote="leniu89"]Wg. mnie na androidzie nie zainstalujesz FM'a nawet z pomocą jakiś windows emulatorów. Musisz mieć tablet z systemem win 8.1 który pozwala instalować normalne programy jak na lapie z win[/quote]
Tak? To ciekawe, co <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sigames.fmh2014&hl=pl">TO</a> jest jak nie FM?[/quote]

Proszę się tu nie wymądrzać z jakimiś wersjami kieszonkowymi. Całkiem poważnie staramy się rozkminić czy jest możliwa gra w FM na tablecie. Myślę że nawet jeśli możliwa będzie instalacja FM na tablecie z win 8.1. to może pojawić się problem z "dotykowym" obsługiwaniem gry. Ale może tylko mi się wydaje.

Wg tego tematu wszystko powinno śmigać, jedyne problemy może sprawiać jak wspomniałem wyżej brak optymalizacji pod dotyk.
http://commu(...)-Tablets

jaruone Młody aktywista

Wybrałem Bolognę - oleję system współwłasności (zawsze mnie wkurzał) i spróbuję przywrócić Serie A (po awansie) trochę dawnego blasku.
Jakby ktoś miał podobny "problem" jak ja to podam swoje typy które rozważałem oprócz Bolonii:

z klubów "biedniejszych (status w porządku lub dobry): Auxerre, Sochaux (FRANCJA), RB Lipsk (NIEMCY) , Reading (ANGLIA)
Z klubów "bogatszych" - Cardiff, Norwich i Wolverhampton (ANGLIA)

Pewnie gdyby nie przesyt ligą angielską szarpałbym Wilkami lub Norwich ;)

jaruone Młody aktywista

No właśnie - wg. mnie tu jest największy ból FM 2014. Próbujesz pozyskać / sprzedać zawodnika, dajesz mu niezłą pensję lub jeśli sprzedajesz oferujesz czasem za bezcen (np. zawodnik wart 1.5 Mn za 500-300 tyś.) a tu zaczynają się schody - albo nikt nie chce kupić, albo zawodnik zaczyna rzucać kwoty "z d*upy" , po czym zrywa porozumienie i przechodzi do innego klubu o podobnej reputacji za połowę tego co chciał.
Sprzedać kogoś sensownie też kłopot - zmniejsz cenę radzą, daję nawet za 0, żeby wyzbyć się gościa który nie pasuje do mojej wizji składu i nawet za darmo go kluby nie chcą, a nie ma pensji z kosmosu i ostatni w kopaniu też nie jest.
A innym razem uweźmie się jakiś klub na typa, który nie jest tego wart i nic nie poradzisz - musisz sprzedać :P
Scouting też leży i kwiczy -wysyłam np. scouta Włocha z współczynnikami searchingu 18/18 i znajduje mi jakiś bubków, którzy może i mają potencjał, ale chyba mocno ukryty i wymagający szlifów przez 6 lat na które nie mam czasu - presja wyniku, jak w życiu :)
Daję wyszukiwanie wg. umiejętności na 4 gwiazdki - znajduje 1-2 gości. Wkurzam się, ręcznie sprawdzam składy rezerw lepszych klubów i z 20 ciekawych gości znajduję, którzy bez problemu przechodzą albo na wypożyczenie albo na stały kontrakt - można ?? Można.
Gdzie czasy FM2008 gdzie takiego Guarina czy innych grajków "łapało" 1-2 wyszukiwanie, i byli to gracze z umiejętnościami i dużą perspektywą. A teraz znajduje "siuśków" ze statsami 9-10 , wiekiem 18-19 lat i informacją , że t może być czołowy kopacz Bundesligi - taaa chyba austriackiej, przy szkoleniu w Barcelonie przez 10 lat....

romantico Partyzant

[quote="quares"]to zabija przyjemność z gry. 4 wygrane Puchary Mistrzów, zawodnicy z reputacją globalną warci po 2 miliony i do tego brak ofert pomimo zainteresowania. do tego małolat z brazylii woli pójść do grasshopers, które na arenie międzynarodowej nie istnieje. gdzie tu logika!?[/quote]

Zgłoś to na forum SI,. Najlepiej stwórz post, opisz go i wyślij pkm do centrali. Taka mała uwaga - nie licz, że w gąszczu zgłoszonych problemów z grą, ktoś z Si to zauważy :-)

torres Partyzant

[quote="matg87"]Ma 3 gwiazdki. Trening ustawiałem ręcznie, nie oddaje go w posiadanie asystentom.[/quote]

3 to trochę mało. Ja staram się zawsze mieć minimum 4.
Więc może tu tkwi problem.

yuppy Partyzant

Niestety poszperałem w necie i okazało się, że ktoś miał podobny problem (też z zawodnikiem z Genoi).
Niestety okazało się, że zawodnik jest w składzie Genoi, chociaż u mnie też jest. WTF?
Rozwiązanie? Wywalić go ode mnie albo przejąć nowym managerem Genoę i stamtąd go wyp.......ć :)

Makaronczterojaj... Partyzant

[quote="Gietz"][quote="Makaronczterojajeczny"]Pan Gietz nie wytłumaczył mi jeszcze do tej pory, dlaczego rzuty karne mają skuteczność 99 procent .Dlaczego Japonia jest taką potęgą,a Brazylia takim szajsem. Nie wytłumaczył mi tez jak można po złapaniu piłki wychodzić z nią na rzut rożny. Nie wytłumaczył mi też dlaczego statystyki zależą od rozmów motywacyjnych. Ne wytłumaczył też wielu innych rzeczy ,które były przeze mnie tu poruszane.[/quote]

Nie wytłumaczyłem, bo się z tym nie spotkałem. Jedyne co mogę powiedzieć to że rzuty karne są sprawdzane przez testy na wielkiej ilości symulacji, nic więcej, ale rozumiem że taki argument może być słabszy od własnego doświadczenia, nawet pojedynczego.
Tak samo w moich grach Japonia nie była potęgą ani Brazylia szajsem (chociaż odstawała od tych naprawdę topowych reprezentacji - moim zdaniem słusznie, ale wielu może się z tym nie zgodzić). Każda z tych rzeczy ma jakieś swoje znikome prawdopodobieństwo wystąpienia i sytuacje gdy wystąpiła są cenne, bo tylko na tej podstawie można je poprawić. Szanse na naprawienie błędu przez patrzenie w surowy kod są znikome, bo w silniku meczowym nie ma instrukcji nakazującej bramkarzowi wyjść za linię gdy złapie piłkę. Nie można usunąć tej linijki i razem z nią usunąć problemu. To wypadkowa złego rozpoznania sytuacji przez AI i może być naprawiona tylko przez analizę przesłanego meczu. Nie wiem co mogę więcej powiedzieć. Sztuczna inteligencja i algorytmy gry komputerowej nie będą idealne, można je poprawiać, ale do tego SI potrzebuje danych od graczy.[/quote]

Ja Szanowny Panie nie gram Barcelonami,Realami i takimi innymi poważnymi klubami, bo mnie to nie bawi. Zagrałem raz Legią i wyszło z testów to co wyszło. Nudno zdobywać co i raz mistrzostwo więc już nie gram.
To, że bramkarz wychodzi z piłką na rzut rożny to chyba każdy widział. Podania bramkarza do przeciwników chyba też.
No łapie tę piłkę i wychodzi. Mnie nawet raz strzelił bramkarz bramkę. Ale raz ,więc nie wnosze zastrzeżeń. Ale ilość swojaków już jest irytująca. Miałem mecz gdy słupków i poprzeczek było 8. Chociaż jeden mecz taki w rzeczywistości poproszę. Pomijając grę pod tak zwany silnik meczowy, czyli jedyny słuszny algorytm, jest to gra o dużym współczynniku losowości. Tylko to prosze przyznać i mamy consensus.
Powtórze po raz n- ty. Na początku pierwsza czwórka to był Meksyk RPA,Kamerun i coś czego nie pamiętam. Brazylia przegrała wtedy nawet z Iranem. Zmieniono łatkę i Afryka nie gra. Meksyk też. Ja się PYTAM co zmieniono? Zmieniono coś co decyduje o wyniku. Ale jaki to ma wpływ na gracza.Jeżeli losując wyniki na urlopie mam wynik od 0:5 do 6:0 to ja się pytam co, POZA RZUTEM KOSTKĄ, decyduje o takim rezultacie.
Wasz argument jest zawsze taki sam.Nie umiesz grać. Przyznaję nie umiem. Ale nie można nie oszukiwać,gdy co trzeci mecz mamy Polska-Niemcy 2014. Jak to jest szanowny Panie, że na tych samych ustawieniach raz wygrywam 4:0 by po restarcie przegrać 3:0 .Ale to pikuś.Miałem takie gry , że 10 restartów i 10 porażek. I to z kim, z ostatnią drużyną.
Ale każdy może mi udowodnic, że się mylę. Poświęcę się i kupię tę grę i zagramy po sieci w ostatnią ligę angielską i zobaczymy jak to Panowie grają. Bo ja nie umiem, ale ja to wiem.

A co do Japonii to nie wiem jak ostatnio jej idzie bo mam na nią wysypkę. Ostatnoio 8 razy losowałem, aż w końcu wtopiła z Urugwajem.Rozumie Pan 8 razy Japonia nie przegrała z Urugwajem.

Pikawa Artysta Rewolucji

[quote="kabaruto"]Masakra 80% bramek w mojej chelsea to po asystach od obrońców. Longer do przodu i gol. Bez sens totalny, biorąc pod uwagę, że gram krótkimi podaniami. Gdzie jest DRUGA linia ja się pytam?[/quote]

Na jakim poziomie stoi u Ciebie znajomość taktyki? U mnie po dość dużym skoku znajomości zawodnicy powoli zaczynają zaprzestawać takich zachowań.
Z tego co pamiętam z wypowiedzi jednego z członków SI teamu to w wyższych ligach takie działania nie powinny być nadużywane aż tak jak opisujesz. Jeżeli Ci zależy to polecam zajrzeć na oficjalne forum, wyszukać odpowiedni wątek i opisać problem :>
.

Pikawa Artysta Rewolucji

@up
AD.2 Pisałem wyżej, że takowy problem u mnie się pojawia aczkolwiek tak jak napisałem nie mam pojęcia czy jest on spowodowany nieznajomością taktyki czy czymkolwiek innym (np. tym, że po prostu gramy drużyną, która prezentuje niski poziom). Gram w 3 lidze angielskiej i z tego co czytałem na forum SI to ludzi też dotykał tam ten sam "błąd".

[quote]At lower levels defenders will generally look to play quickly forward. As you are playing an Attacking mentality in these matches hoaxz the intention will be to get the ball forward quickly, telling your players to play shorter will only have so much of an effect.[/quote]
.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Makaronczterojajeczny"]Pan Gietz nie wytłumaczył mi jeszcze do tej pory, dlaczego rzuty karne mają skuteczność 99 procent .Dlaczego Japonia jest taką potęgą,a Brazylia takim szajsem. Nie wytłumaczył mi tez jak można po złapaniu piłki wychodzić z nią na rzut rożny. Nie wytłumaczył mi też dlaczego statystyki zależą od rozmów motywacyjnych. Ne wytłumaczył też wielu innych rzeczy ,które były przeze mnie tu poruszane.[/quote]

Nie wytłumaczyłem, bo się z tym nie spotkałem. Jedyne co mogę powiedzieć to że rzuty karne są sprawdzane przez testy na wielkiej ilości symulacji, nic więcej, ale rozumiem że taki argument może być słabszy od własnego doświadczenia, nawet pojedynczego.
Tak samo w moich grach Japonia nie była potęgą ani Brazylia szajsem (chociaż odstawała od tych naprawdę topowych reprezentacji - moim zdaniem słusznie, ale wielu może się z tym nie zgodzić). Każda z tych rzeczy ma jakieś swoje znikome prawdopodobieństwo wystąpienia i sytuacje gdy wystąpiła są cenne, bo tylko na tej podstawie można je poprawić. Szanse na naprawienie błędu przez patrzenie w surowy kod są znikome, bo w silniku meczowym nie ma instrukcji nakazującej bramkarzowi wyjść za linię gdy złapie piłkę. Nie można usunąć tej linijki i razem z nią usunąć problemu. To wypadkowa złego rozpoznania sytuacji przez AI i może być naprawiona tylko przez analizę przesłanego meczu. Nie wiem co mogę więcej powiedzieć. Sztuczna inteligencja i algorytmy gry komputerowej nie będą idealne, można je poprawiać, ale do tego SI potrzebuje danych od graczy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution