Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.11.2014 21:18    #2901     Sufler - Porady do gry - [SZTAB SZKOLENIOWY] Uparty skaut.
i jakie efekty bo sam jestem ciekaw? Problem rozwiązany?!

robal15 Młody aktywista

[quote="maca91"]Witam Panowie.

Widziałem we wcześniejszych komentarzach, że narzekacie na wiele i długie kontuzje. Miałem ten sam problem, czy to sam prowadziłem trening, czy to zlecałem asystentowi. Przypomniało mi się, że w 14 grałem z plikiem realistyczny system kontuzji, do pobrania pod tym linkiem http://www.cmrev(...)End.html . Wiem, że muszą coś z tym goście z SI zrobić, ale do oficjalnej premiery mamy prawie tydzień, więc można pograć z tym dodatkiem. Przed chwilą rozpocząłem karierę z tym dodatkiem i jest obiecująco. Przez pierwszy miesiąc przydarzają się kontuzje, ale są one drobne i wyłączają moich grajków na okres kilku dni. Jest lepiej. Pozdro![/quote]

Tylko że to jest oszukiwanie.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

maca91 Partyzant

Witam Panowie.

Widziałem we wcześniejszych komentarzach, że narzekacie na wiele i długie kontuzje. Miałem ten sam problem, czy to sam prowadziłem trening, czy to zlecałem asystentowi. Przypomniało mi się, że w 14 grałem z plikiem realistyczny system kontuzji, do pobrania pod tym linkiem http://www.cmrev(...)End.html . Wiem, że muszą coś z tym goście z SI zrobić, ale do oficjalnej premiery mamy prawie tydzień, więc można pograć z tym dodatkiem. Przed chwilą rozpocząłem karierę z tym dodatkiem i jest obiecująco. Przez pierwszy miesiąc przydarzają się kontuzje, ale są one drobne i wyłączają moich grajków na okres kilku dni. Jest lepiej. Pozdro!

student137 Partyzant

[quote="robal15"][quote="student137"][quote="pikawa94"]Tak, takie coś ma wejść w życie w Polsce w piłce realnej. Wystarczy troszkę poczytać :>[/quote] Nie wiem czy to błąd, ale śmieszne jest to, ze limit jest tylko w 1 fazie, w grupie mistrzowskiej lub spadkowej nie ma limitów. Ogólnie jestem przecinwikiem limitów , bądzmy szczerzy taniej takiego samego piłkarza kupię za granicą najczesciej spoza UE. Polscy są drodzy i chcą kupe kasy. Szczególnie lubię zawodników z WKS, Serbii i Białorusi.[/quote]

No to najwidoczniej nie chcesz promować młodych Polskich piłkarzy.... a później jest płacz, bo repra gra do dupy...[/quote]
To nie zupełnie tak, jestem za limitami, ale głównie nakzującym grać w 1 składzie juniorom, ale jesli chodzi o polskie warunki to i tak mi się opłaca sciągać spoza UE, szkolić i sprzedawać. W klubie mam sporo polaków ale tylko juniorów z mojej szkołki. Repa jest do dupy głownie z powodu z byt wysokich wymagań naszych rodzimych piłkarzy i klubów. Są polskie talenty które chciałbym mieć ale koszty odstraszają, taniej mi wyjdzie sćiągnać młodego białorusina lub serba za 200-400k z pensją 2-3k z takimi samymi parametrami niż Polaka. Nawet gdybym się zgodził zapłacić te 2-3mln za rodaka z naszej ligi to skubaniec chce zarabiać jak gwiazda ligi, więc wole mojego serba, którego sprzedam za 2-3 lata za 4mln Euro. Masz prostu przykład Piecha z Legii, Warszawa kupiła go za 1mln zł, za darmo bym go nie chciał :)

Poza tym każdy ma swoje preferencje ja wole kupować talenty z 3 świata, szkolić i je sprzedawać niż kupować talenty z kluczowych lig łatwiej wi więcej można zarobić. Np w ciągu 3 ostatnich sezonów sprzedałem 6 zawodników do Bordeux (klub partnerski) za łączną kwotę około 18mln Euro z czego tylko 1 był Polakiem ale o dziwo na Pazdanie zarobiłem najwięcej 4mln Euro :) Na tych 5 też zarobiłem od 1-3mln Euro ale zapłaciłem za nich grosze, ale gdybym ich nie kupił na białorosi tylko w Polsce to z każdego z nich miałbym najwyżej 500-900tys zł bo koszt ich zakupu byłby za wysoki i ze sprzedaża mółby być problem bo kupiec chciałby dać im mniejsze wynagrodzenie i przyszli by po wyrównanie do mnie, z zawodnikami z spoza UE nie ma problemu, oni całują po nogach że mogą grać :)

PS: jesli chodzi o polską ligę czyli wytmagania klubów i piłkarzy to Fm jest strasznie realistyczny. Znam trochę polską ligę i wiem że na tę kasę co oni chcą nie zasługują więc nasze talenty wyjeżdzają za granicą i siedzą na ławce bo kondycyjnie są słabi.

student137 Partyzant

[quote="robal15"][quote="student137"][quote="pikawa94"]Tak, takie coś ma wejść w życie w Polsce w piłce realnej. Wystarczy troszkę poczytać :>[/quote] Nie wiem czy to błąd, ale śmieszne jest to, ze limit jest tylko w 1 fazie, w grupie mistrzowskiej lub spadkowej nie ma limitów. Ogólnie jestem przecinwikiem limitów , bądzmy szczerzy taniej takiego samego piłkarza kupię za granicą najczesciej spoza UE. Polscy są drodzy i chcą kupe kasy. Szczególnie lubię zawodników z WKS, Serbii i Białorusi.[/quote]

No to najwidoczniej nie chcesz promować młodych Polskich piłkarzy.... a później jest płacz, bo repra gra do dupy...[/quote]
To nie zupełnie tak, jestem za limitami, ale głównie nakzującym grać w 1 składzie juniorom, ale jesli chodzi o polskie warunki to i tak mi się opłaca sciągać spoza UE, szkolić i sprzedawać. W klubie mam sporo polaków ale tylko juniorów z mojej szkołki. Repa jest do dupy głownie z powodu z byt wysokich wymagań naszych rodzimych piłkarzy i klubów. Są polskie talenty które chciałbym mieć ale koszty odstraszają, taniej mi wyjdzie sćiągnać młodego białorusina lub serba za 200-400k z pensją 2-3k z takimi samymi parametrami niż Polaka. Nawet gdybym się zgodził zapłacić te 2-3mln za rodaka z naszej ligi to skubaniec chce zarabiać jak gwiazda ligi, więc wole mojego serba, którego sprzedam za 2-3 lata za 4mln Euro. Masz prostu przykład Piecha z Legii, Warszawa kupiła go za 1mln zł, za darmo bym go nie chciał :)

Poza tym każdy ma swoje preferencje ja wole kupować talenty z 3 świata, szkolić i je sprzedawać niż kupować talenty z kluczowych lig łatwiej wi więcej można zarobić. Np w ciągu 3 ostatnich sezonów sprzedałem 6 zawodników do Bordeux (klub partnerski) za łączną kwotę około 18mln Euro z czego tylko 1 był Polakiem ale o dziwo na Pazdanie zarobiłem najwięcej 4mln Euro :) Na tych 5 też zarobiłem od 1-3mln Euro ale zapłaciłem za nich grosze, ale gdybym ich nie kupił na białorosi tylko w Polsce to z każdego z nich miałbym najwyżej 500-900tys zł bo koszt ich zakupu byłby za wysoki i ze sprzedaża mółby być problem bo kupiec chciałby dać im mniejsze wynagrodzenie i przyszli by po wyrównanie do mnie, z zawodnikami z spoza UE nie ma problemu, oni całują po nogach że mogą grać :)

Z tymi wymaganiami Fm w polskiej lidze jest strasznie realistyczny :D

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

uwielbiam ten problem, polecam google.pl ew. google.com :)

Tylko_STILON Partyzant

01.11.2014 19:42    #2907     Sufler - Porady do gry - Problem z transferami.
Witam mam problem z tym aby sprowadzić do klubu jakiegokolwiek zawodnika. Chcąc sprowadzić do klubu z 1ligi Polskiej zawodnika grającego też w tej lidze zaczynam negocjacje z klubem, zawodnik jest wyceniony na np.30tys zł po zapytaniu klub chce za niego 1-3mil zł o co chodzi ?

jaruone Młody aktywista

Łojojojoj jakie obruszenie - przecież sam siebie bym nie pozdrawiał :P
Każdy gra jak lubi i gra dla siebie a nie opinii ogółu - jak ktoś uważa , że może grać TYLKO zespołem z okręgówki , bo w realnym świecie (jakby miał "papier" trenera) to tylko w takiej drużynie mógłby liczyć na zatrudnienie - jego sprawa.
Jak ktoś lubi sobie zliczać punkty trenerów na kalkulatorze w telefonie przed zatrudnieniem - jego sprawa.
A jak ktoś czerpie satysfakcję z budowy "Galacticos" opartych na talentach z działu talenty na CMREV lub z FMRTE - to też jego sprawa.
Powiem więcej - może sobie nawet grać nie zmieniając koloru czcionek edytorem - polecam szczególnie Bolonię i jej 3 komplet strojów :)
Kiedyś też miałem podejście HC do tej gry, i pewnie sam bym krzyczał "wywalić te edytory" , po czym szukał pół dnia metody jak edycją xml'a zmienić kolory - teraz jak czas na grę znajduje się raz na jakiś czas (GTAV kupione ze 4 miechy temu - rozegrane łącznie może ze 2-3 h :P), inaczej podchodzi się do pewnych rzeczy i ich czasochłonności.
Wiem jedno - nigdy nie użyję cudzej taktyki i FMRTE do szukania graczy do zespołu (a tych co zatrudnię nie "stuninguję" edytorem o mega statsy , najwyżej się im przyjrzę ) - mi to wystarczy, żeby czerpać radość z tej gry i uważać , że jestem w porządku do samego siebie. A że inni mają inne zdanie - ich sprawa, ich kalkulator, ich czas, ich kariera :)

BTW - wątek można zamknąć , bo odbiegliśmy od tematu, a meritum sprawy zostało wyjaśnione, jeszcze raz @Gietz dzięki za rzeczową analizę problemu :)

Gallacher Partyzant

31.10.2014 15:31    #2909     Sufler - Inne - Windows 8.1
Problem dotyczy Windowsa na nowym laptopie Lanovo G500 zakupionego miesiąc temu - czyli nie mogę zrobić screena z FM bo robi jedynie zrzut z pulpitu.Ma ktoś jakieś rady bo próbuję różnych kombinacji i nic a dodam że przesiadłem się z XP na 8 i te screeny nie idą.Nawet jednego programu MWSnap użyłem ale też bez efektu zamierzonego.Oczekuję pomocy w tej kwestii.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

bini Partyzant

Ja już się nawet przekonałem do ekranu taktycznego i uważam, że jest całkiem fajny. Kwestia przestawienia się z tego co mieliśmy do tej pory.
kontuzji mam owszem więcej niż kiedykolwiek ale są to głównie drobne parodniowe kontuzje. Nie zdarzyło mi się jeszcze mieć więcej jak 3 zawodników z kilkutygodniową kontuzją.
jedyne czego mi brak to naprawionego wyświetlania paneli ze składem itp gdzie kolumny znikają lub się przestawiają się. To będzie poprawione w wersji premierowej więc spoko, przemęczę się jeszcze pare dni.

Co do Milika z postów wyżej, to jego ostatnie dobre mecze w kadrze nie mogły mieć wpływu na to co jest w grze, bo baza danych została oddana wcześniej. Co do reszty argumentów to zgoda, ale należy pamiętać że to zawsze jest subiektywna opinia researchera, każdy może uważać inaczej. Nigdy w grze nie oddasz gracza tak by pasował wszystkim, ten sam problem jest przecież też w Fifie (i na pewno każdej innej grze tego typu).

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution