Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

shoesalesman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
W kwestii kontuzji, jedni mają "dużo", inni w ogóle. Co raczej świadczy o tym, że problemów (bugów) z nimi nie ma, bo albo ma każdy albo nikt lub każdy w jakiejś lidze/drużynie.

Osobiście gram Worcester City FC z Vanarama North. Klub 6 ligii angielskiej, zawodnicy pracujący na codzień w fabryce mercedesa oraz innych piekarniach i biurach. Brak trenera fitness oraz jeden trener do wszystkiego.

Zorganizowałem 10 (słownie: dziesięć) friendlies przed sezonem ponieważ chciałem aby większość zawodników była "match fit" na start sezonu. W składzie nieco ponad 20 zawodników.

Rozegrałem 10 friendlies i 5 meczy w lidze i miałem od tej pory 1 (słownie: jedną) kontuzję 2-miesięczną i 1 (słownie: jedną) kontuzję 12 dni czy tam 2 tygodnie. Przez 15 meczy w dupnej lidze (zawodników nowych jeszcze nie sprowadzałem żadnych więc rotuję tym co mam).

Ale zanim zacząłem w ogóle grać to pomyślałem własnie o kwestiach ewentualnych kontuzji. Na początek 2 tygodnie średni trening fitness, następnie zrównoważony również średni. Co do taktyk, nie stosuję pressingu ostrego, nie stosuję doskakiwania zawodników oraz ostrych wejść, nie stosuję również przez całe mecze "szybkiego" albo "bardzo szybkiego". Gdybym stosował to wszystko, w każdym meczu przez 90 minut, to po 2 meczach towarzyskich bym miał szpital. Do tego rotowanie zawodników a nie granie co 3-4 dni tymi samymi.

michal1986 Partyzant

He racja znakow interpunkcyjnych nie sposob sie doszukac w moim tekscie za co przepraszam wszystkich czytajacych i tych ktorym sprawia to az tak wielki problem ze musza napisac o tym w odpowiedzi:)Zaznaczam ze wazniejszy byl dla mnie sam przekaz aczkolwiek jeszcze raz sory ze meczycie przeze mnie oczy:)

michal1986 Partyzant

Witam
Ludzie nie wiem jakie macie oczekiwania odnosnie animacji rozumianej w sensie sposobu wyswietlania meczow i przedstawiania relacji z niego a nie w sensie szczegolow odnosnie poruszania sie zawodnikow dynamiki pilki itp bo wedlug mnie to sprawa drugorzedna i ten aspekt akurat mozna traktowac umownie jako probe takiego ogolnego przedstawienia danej akcji i pokazania mniej wiecej tylko co w danej akcji sie wydarzylo tym bardziej ze trzeba sobie zdac sprawe z tego ze tu nie bedzie takiej animacji jak w fifie np ze wzgledu na ograniczenia jakie w tej kwestii maja tworcy gry co dla kazdego gracza jest napewno oczywiste i zrozumiale lecz niewybaczalnym dla mnie bledem ktorego napewno nie mozna nazwac jakims tam przeoczeniem czy cos jest fakt ze tworcy gry kolejny rok z rzedu sposobem przedstawiania relacji z meczow wedlug mnie uwlacza ludzkiej inteligencji i oferuje rok w rok ogladanie bandy idiotow na tym boisku bez krzty inteligencji odpowiedniej dla sportu jakim jest pilka nozna(swoja droga jak przegladalem troche rozne fora to nie spotkalem zadnego komentarza odnosnie tej akurat kwestii wiec swoja droga trudno sie dziwic ze co rok robia takie gnioty)Ludzie pytam sie gdzie tam w tych akcjach przedstawianych w skrotach rozszerzonych np (bo na cale szczescie nigdy nie zadalem sobie kary zeby ogladac caly mecz) jakies akcje ktore chociaz troche przypominaja zachowania zawodnikow z realnych boisk?zaznaczam ponownie ze nie chodzi mi o to czy "jezdza na lyzwach" czy sie slizgaja po boisku ci zawodnicy-pal licho niech to juz bedzie ale chodzi mi o sposob konstruowania akcji itp a juz nie powiem zeby bardzo widoczne bylo pokrywanie sie tego z tym jakie wytyczne daje w taktyce bo to dla tworcow to pewnie wyzsza szkola jazdy...zejdzmy na ziemie.Niewiem czemu srednio na 50 akcji jedna mozna zaliczyc do grona takich ktore sa dobra kopia z boisk realnych a w dodatku czesto sa to stale fragmenty gry czyli akcje ktore najlatwiej skopiowac.Czy nie uwazacie ze powinno byc odwrotnie czyli ze na kilkadziesiat akcji zdarzy sie jeden babol?Przeciez na to sie patrzec nie da w poprzedniej czesci tez tak bylo ale w 15 to juz jest totalna masakra chyba jest jeszcze gorzej bo w 14 chociaz prostopadle pilki byly moze zbyt czesto co prawda ale byly i fajnie to wygladalo a w 15 statystyka podobna jak poprzednia czyli srednio 1 na 50 akcji w ktorych taka pilka moglaby byc zagrana.Niewiem czy to taka filozofia czy co przeciez atak pozycyjny np zeby odwzorowac to chyba nie jakis wielki problem bo wszedzie na swiecie wyglada to podobnie albo kontratak np czy nie mozna pewnych schematow rozgrywania akcji wprowadzic zrobic ich kilkadziesiat albo i wiecej i poroznic je miedzy soba tylko drobnymi szczegolami uwzgledniajac w danej akcji statystyki zawodnikow oraz ich forme i stad czerpac wynik rozstrzygniecia danej akcji??????Nie wiem na czym tworcy gry skupiaja najwieksza uwage ale napewno nie jest to to o czym pisze i moim zdaniem to koszmarny blad z ich strony bo animacja pozbawiona tych rzeczy jest po prostu denna i nie chce sie tego ogladac jak bledne decyzje podejmuja zawodnicy albo jak oczywistych rzeczy nie robia w roznych sytuacjach.Zaluje ze nie zebralem wczesniej przykladow zeby przyblizyc dokladnie rzeczy ktore mam na mysli i o jakie rodzaje sytuacji meczowych mi chodzi bo teraz szczerze mowiac nie chce mi sie zasiasc znowu do tej gry zeby sie w tym grzebac ale zapewniam ze ta gra to kopalnia takich sytuacji i wystarczy jeden mecz zeby takich przykladow podac przynajmniej kilkanascie.Bardzo ubolewam nad tym ze tworcy kompletnie i wedlug mnie w najmniejszym stopniu nie przykladaja uwagi do tych rzeczy bo to odbiera tej grze bardzo duzo i tak jak od kilkunastu lat jestem fanem serii FM i kiedys w same napisy czlowiek sie wpatrywal i sie jaral jak dziecko to niestety teraz mi juz to nie wystarczy tym bardziej ze wszystko poszlo do przodu tak ze szok a tworcy maja problem zeby od tylu lat nie moc zrobic tych animacji bardziej realnych a zachowan samych zawodnikow bardziej inteligentnych tak zeby calosc czyli sposob konstruowania akcji i inteligencja zawodnikow przypominaly pilke nozna a nie zeby o tym ze to wlasnie ten sport swiadczylo 22 zawodnikow pilka dwie bramki i boisko.Pozdrawiam serdecznie wszystkich zagorzalych fanow serii FM i zwlaszcza do nich apeluje o nie tolerowanie minimalizmu ze strony tworcow i wymuszanie na nich zmian ktore nie beda ich kosztowaly az tak wiele pracy a zaledwie odpowiedniego pomyslu po czym efekt bylby wedlug mnie piorunujacy:) POZDRO

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="karo"]Gdzieś wcześniej padło pytanie do Gietza, o transfery do ligi polskiej, a dokładniej o niesprowadzaniu przez AI dobrych zagranicznych zawodników. Otóż system działa poprawnie. U mnie Lech co prawda w pierwszych sezonach sprowadzał głównie polskich graczy, m.in Teodorczyka, lecz kiedy tylko stan jego konta się poprawił, sprowadzał mocnych zagranicznych piłkarzy, jednego nawet za 15 mln euro. Dużo zależy od stanu finansowego klubu, u mnie Lech ma status Bogaty, oraz od tego czy gra w europejskich pucharach. W przypadku Lecha akurat dostał się do Ligi Mistrzów i wzmacniał się naprawdę dobrymi graczami z zagranicy. System dla ligi polskiej oparty na założeniach Gietza działa bez zarzutu.[/quote]
Nie zgadzam się. Błąd był i rynki zagraniczne były mało wykorzystywane. Jest to już poprawione, w polskiej lidze pojawiać się będzie sporo graczy z Cypru, 2. ligi hiszpańskiej, Portugalii, Czech, Bałkanów. Kraje bałtyckie i byłe republiki radzieckie na razie są eksploatowane w mniejszym stopniu, rozmawiam o tym z ich researcherami i co do tych państw to postęp powinien być w patchu z aktualizacją danych.

[quote="arvanis"]2. Czy rodza się naprawde dobre newgeny? W FM14 np. w okolicach 2025 roku nie było dobrych wygenerowanych bramkarzy, a i gwiazd na innych pozycjach nie było jakoś szalenie dużo.[/quote]
Te liczby są takie jak w rzeczywistości - z tego co pamiętam to CA pierwszej 100 graczy z czasem, gdy na top wchodzą odrobinę rośnie, ale nie ma skoku o b. duże wartości. IMO jest w porządku.

[quote="arvanis"]3. Czy 16/17/18-letni zawodnicy dalej życzą sobie kosmiczną tygodniówkę, gdy ściąga się ich do klubu?[/quote]
W Polsce - nie. O inne kraje trzeba pytać innych graczy.

[quote="robal15"]1.Po hotfixie, który rzekomo poprawia tylko i wyłącznie ME, pojawiły się w interfejsie nowe bugi (sic!).
3. Filtrowanie zawodników nie działa poprawnie.
4. Subskrypcje nie działają.[/quote]
Trochę ogólnikowo.

[quote="robal15"]8. Komputer robi nieprzemyślane transfery. ManU kupiło od razu 3. światowej klasy obrońców. W efekcie Rojo już robi wyjazd, a Jones sobie nie pograł. Mają ich tam ponad 7.[/quote]
Skład MU na początku gry nie jest zbyt zrównoważony i konieczność uzupełnień obrony jest mocno widoczna. Trzech światowej klasy obrońców to o trzech więcej niż mieli na początku ;) Trzeba by też sprawdzić czy ich trener nie ma w preferencjach jakiegoś ustawienia z trzema środkowymi obrońcami - to też wpłynie na jego decyzje transferowe.

[quote="robal15"][quote="DeV"]W sumie dziwne, że co edycje te same problemy z silnikiem. Nie można zaadoptowac ME z poprzedniej wersji i zrobić tylko odpowiednie tweaki? [/quote]
Na to pytanie odpowie Ci Gietz.[/quote]
Tak się właśnie robi. Silnik jest ciągle zmieniany i poprawiany. Czasami te zmiany powodują inne problemy, co można zaobserwować czytając listę zmian w silniku, publikowaną przy wydaniu patcha i patrząc co poprawił a co pogorszył.
Problemem jest to że większość ludzi uważa że większość propozycji tych tweaków brzmi "zróbcie żeby działało", "naprawcie killer rogi/auty/podania piętą". Na dokładniejsze pytania dot. prac nad silnikiem nie mogę odpowiadać.

[quote="robal15"]Też tak robię + wypożyczenia. Trudno jest kogoś podpisać, bo tak jak powiedział kell1987, piłkarze żądają więcej niż nasza maksymalna pensja oraz fakt, że jesteśmy jedną z nielicznych semi-pro klubów w tej lidze odstrasza prawie każdego...

A dorobić się statusu pro też jest trudno, bo taka drużyna nie ma żadnych dochodów. Na mecze przychodzi raptem 300 osób, a na domiar złego mój klub nie spełniał wymagań licencyjnych odnoście stadionu, więc wziął kredyt na jego rozbudowanie:/ Teraz wynajmuję inny stadion na który przyjeżdża tylko 100 osób:/

Kluby patronackie gówno dają. Ten klub gra w League 1, ale nikogo dobrego nie ma do wypożyczenia. Raz się znalazł taki delikwent, ale nie chciał to mnie przyjść:/[/quote]
Tutaj chyba nie masz żadnych zastrzeżeń? Wymagania licencyjne to fakt, klub musiał je spełniać i musiał coś wynająć. Spadek frekwencji na tymczasowym obiekcie to dobre rozwiązanie. Brak wypożyczeń z Ligue 1 chyba tez jest realistyczny.

marivsh Partyzant

[quote="robal15"]@marivsh, uznałem Ciebie już za straconego, skoro uważasz, że bramek nie zdobywa się po celnych strzałach :) Że ważniejsza jest liczba autów albo ręczników za bramką...[/quote]Zapytałbym, gdzie napisałem coś takiego, że "bramek nie zdobywa się po celnych strzałach", ale nie będę, bo i tak byś rzeczowo nie odpisał, tylko znów zaczął biadolić..

Napisałem: ja nie widzę tych wszystkich problemów, które Ty masz i chciałbym wiedzieć, dlaczego tak jest. Prosiłem Cię jakiś czas temu o info, co mówi scout przed meczem, w którym rywal strzela wszystko po rożnych, olałeś to. Teraz zadałem, w moim odczuciu, proste pytanie, a Ty zamiast odpowiedzieć, to wymigujesz się jakimiś ręcznikami za bramką. Widać nie chcesz normalnie pogadać, także podziękuję.

robal15 Młody aktywista

[quote="magic10rm"]Ja bym z nim pogadał: pochwalił trening, że jeżeli będzie tak dalej pracował to zostanie doceniony itp.
To raczej pomniejszy problem i chyba bardzo rzadko się zdarza.[/quote]

Rzadko, tylko że gdy zawodnik jest niezadowolony, to się nie rozwija, ba, nawet się cofa...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

magic10rm Partyzant

Ja bym z nim pogadał: pochwalił trening, że jeżeli będzie tak dalej pracował to zostanie doceniony itp.
To raczej pomniejszy problem i chyba bardzo rzadko się zdarza.

thomashaq Partyzant

04.12.2014 17:10    #2588     Sufler - Porady do gry - Niekompletny skład w sparingu
[quote="kell1987"][quote="thomashaq"]Mój problem polega na tym, że jestem na zgrupowaniu. Powołałem na nie kilkunastu piłkarzy, w trakcie kilku dostało kontuzji tuż przed samym sparingiem. Mam mecz i nie jestem w stanie skompletować 11 graczy, żeby go rozegrać. Jak ruszyć z miejsca ?[/quote]

weź urlop[/quote]

Dzięki, nie pomyślałem :)

flexior Partyzant

04.12.2014 16:44    #2589     Sufler - Porady do gry - FM 2014 Kapitan z innego klubu
Witam
Zacząłem grać w FM 2014 na najnowszej łatce i uaktualnieniami składów z tej strony.
Wybrałem Ajax Amsterdam.
Mam problem jeśli chodzi o kapitana. Pokazuje mi, ze jest nim Siem de Jong, który obecnie jest piłkarzem Newcastle.
I jak chciałem dać innego kapitana, to 2/3 zawodników miało złe morale z tego powodu.

Jak mógłbym rozwiązać ten problem bez większych szkód w drużynie?
Ustawiłem wicekapitana i dwóch zastępców, ale chciałbym mieć prawdziwego kapitana w swojej drużynie.

robal15 Młody aktywista

[quote="Gietz"]Na posty poodpowiadam po południu, ale mam pytanie do osób mających problemy z comebackami rywali: jak reagujecie na swoje prowadzenie np. do przerwy 2:0 lub 3:0? Chodzi o taktykę polecenia, styl itp.[/quote]

Oczywiście, że zmieniamy na zmasowaną obronę, która wykopuje długą piłkę do jedynego, szybkiego napastnika. Te comebacki dzieją się w krótkich odstępach. Komputer potrafi oddać 4 strzały, trafić 4 gole w 20. minut. Ja taktyki ogarniam bardzo dobrze, co roku tworzę killer taktyki. Po prostu nie jesteś w stanie nic zrobić, gdy krycie nie istnieje w tej grze, dzięki czemu komputer ma 100% skuteczność.

Przykład 1v6
http://commu(...)10008008

Albo schodzenie bocznych obrońców do środka
http://commu(...)r-inside

@myfunnygame, z kodowaniem oraz wysyłaniem do yt. Bug występujący już od bety - SI nie potrafi tego naprawić:/
@marivsh, uznałem Ciebie już za straconego, skoro uważasz, że bramek nie zdobywa się po celnych strzałach :) Że ważniejsza jest liczba autów albo ręczników za bramką...

@sqter, gra jest prosta jak każda inna wersja.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.