Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Jonas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.01.2015 17:57    #2351     Sufler - Porady do gry - Malejący stan konta
Witam mam pewien problem grając Heffenheim sprzedałem kilku zawodników lecz nadal z każdym mieściącem stan konta sie pogarsza drastycznie... Nie wiem dlaczego płace nie przekraczają budżetu płac... Po kilku miesiącach klub już był na minusie. Grając nieraz innymi klubami także tak mam.

ag-25 Partyzant

Ostatni błąd jaki wyłapałem to samoistne zmienianie się pozycji piłkarzom po wprowadzeniu jakichś zmian w taktyce. Ostatnio zdarzyło się tak, że jeden z obrońców środkowych zamienił się pozycją z... bramkarzem!

Ma ktoś taki problem?

herbu3 Partyzant

15.01.2015 17:17    #2353     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="dawidm"]
A dlaczego nie pokażesz raportu meczowego z momentu w którym rzekomo Twój bramkarz odniósł kontuzje? Skoro mecz odbywał się w 3D nie powinno być z tym problemu.[/quote]

Ano nie pokaże, bo jak sam widziałeś kontuzja ta miała miejsce w 2018 roku, a aktualnie w grze mam rok 2027 i jego symulacja nie jest już dostępna.

dawidm Partyzant

14.01.2015 19:07    #2354     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="herbu3"](...) A to kontuzje mojego bramkarza. W meczach rozgrywanych przeze mnie w 3D (...)[/quote]

A dlaczego nie pokażesz raportu meczowego z momentu w którym rzekomo Twój bramkarz odniósł kontuzje? Skoro mecz odbywał się w 3D nie powinno być z tym problemu.

Zauważ, że SI przyznało, że sytuacje o których pisałem rzeczywiście w FM zachodzą. Poza tym pisałem również o pewnym wyjątku potwierdzającym opisaną przeze mnie regułę.

[quote="herbu3"](...) kontuzje zdarzają się rzadko ale jednak zdarzają się, więc Twoje słowa, że bramkarze podczas meczów w ogóle nie odnoszą urazów, nie do końca są prawdziwe[/quote]
Bardzo bym chciał, żeby tak było jak piszesz. Odkąd zauważyłem tą sytuację z bramkarzami totalnie odpycha mnie to od FM'a.

dawidm Partyzant

14.01.2015 14:35    #2355     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="herbu3"]j/w pierwszy raz słyszę o takim problemie.[/quote]
Też nie mogłem w to uwierzyć. Możesz to sprawdzić osobiście. Napisałem wyżej jak to zrobić. Zajmie Ci to raptem ok. 0,5h.

Poza tym właśnie dostałem od SI potwierdzenie, że rzeczywiście tak jest. Zainteresowanych odsyłam pod ten link http:(...)red-card

Tłumaczą się, że to wina niepełnego zaimplementowania systemu kolizji w grze (In FM we do not have a full collision system). Błąd rzeczywiście dotyczy tak naprawdę wszystkich FM'ów z trybem meczu 3D, a być może również nawet tych wcześniejszych z trybem meczu 2D. Planują to wprowadzić w przyszłych wersjach gry, ale przyznają, że to nie będzie łatwe.

PS. Problem na pewno nie występuje w CM01/02. ;-) Szkoda, że nie można w nim modyfikować struktury rozgrywek. :-(

kuligu Partyzant

14.01.2015 13:57    #2356     Sufler - Porady do gry - Problem z rozmową z zespołem
Witam. Mam taki oto problem http://vlep.pl/ovulwy.png
Dzieje się to tylko w niektórych klubach, nie mogę przejść do dalszej części rozmowy, tymi strzałkami nic da się zrobić.

herbu3 Partyzant

14.01.2015 05:30    #2357     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
j/w pierwszy raz słyszę o takim problemie.

dawidm Partyzant

13.01.2015 23:40    #2358     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
W uzupełnieniu wyżej zgłoszonego błędu bramkarzy chciałbym zauważyć, że problem dotyczy "wyłącznie" meczów, które można oglądać w trybie 2D/3D. Czyli minimalnie wszystkich bramkarzy występujących w pierwszych drużynach tej ligi, w której występuje również prowadzona przez nas drużyna.
Aby to potwierdzić wystarczy rozegrać kilka kolejek dowolną drużyną, ustawiając głębię szczegółów na poziomie "Żadne" dla wszystkich rozgrywek. Po tych kilku kolejkach nie znajdziemy ani jednej sytuacji, w której jakikolwiek bramkarz, ani naszej drużyny, ani też pozostałych drużyn z tej samej ligi podczas meczu nie złapie kontuzji, ani też nie dostanie kartki (wyjątek to te kuriozalne przekraczanie linii pola karnego z piłką). Po tych kilku kolejkach zwolnijmy się z klubu nie podejmując żadnego zatrudnienia i pozwólmy aby kilka kolejek rozegrało się bez nas. Zauważymy wówczas, że bramkarze z tejże samej ligi nagle zaczną łapać kontuzje podczas meczów, a czasami również także kartki. Co dowodzi, że problem występuje "tylko" w meczach rozgrywanych w trybie 2D/3D czyli tych dla których tworzony jest raport meczowy.
Uważam, że bardzo cierpi przez to realizm rozgrywki. Tak jak wspominałem problem pokutuje już od wielu edycji kolejnych wersji FM'a.

Testodonosol Partyzant

Witam, mam problem z fm15. Otóż mój save nie chce się wczytać, mało tego, inne save również nie chcą się wczytać. Ładuję się około 10% po czym ładowanie stoi w miejscu, bez żadnego erroru. Próbowałem stworzyć nową grę, jednak tutaj też mam problem ponieważ nie mogę zapisać nowego stanu gry.

Pierwszy sezon, oryginał, próbowałem odinstalowywać, sprawdzić spójność plików Steam, miejsce na dysku jest. Tak to wygląda http://steam(...)74649289 . Podczas zapisywania wyskakuje komunikat: nie można zapisać gry.

cellpump Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
Co zabawne mam podobny problem.
Otóż zamierzam grać Valencia Mestalla (rezerwy Valencii grające w 3 lidze tj. trzeci szczebel rozgrywek krajowych) i zamierzam wywalczyć awans i zostać managerem pierwszego zespołu.
Niestety aby tak się stało muszą zwolnić obecnego trenera, itd. Da się to zrobić mając FMRTE, którego niestety nie mam,ale
pojawiają się inne kwestie, jak np. transfery.
Cały sezon manager pierwszego zespołu może mi sprzedawać moich np. ulubionych zawodników.
Może ich nie wystawiać. Może mi ich po prostu zepsuć.
Mam w głowie jedyne chyba rozwiązanie. Musze prowadzić dwoma managerami dwa zespoły. Po sezonie przejść na emeryturę tym z pierwszego zespołu i przejąć ich managerem z rezerw.
Ambitnie co?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution