Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

belzebub666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
19.02.2015 15:10    #2291     Sufler - Porady do gry - Nowy stadion- ogromne odsetki
No tak, tylko rodzi mi się jeden problem. Na początku w Sparcie czy to w rezerwach, czy to w u-19 są mega młodzi zawodnicy, którzy się rozwijają w błyskawicznym tempie. Do tego w 2 sezony już 3 newgeny są w szerokiej kadrze i radzą sobie. Kilka talentów jest naprawdę klasy światowej, za takiego Stokkersa odrzucałem oferty już po 2-3 mln, gdy miał 17 lat. Gdy zarząd zobaczy teraz taką ofertę to ją zaakceptuje za mnie i stracę ważnego zawodnika, wychowanka, a na początku kariery założyłem sobie że będę grał tyloma wychowankami, ilu się tylko da. Już w 2 sezonie w kadrze miałem może z 3-4 nie-wychowanków, 3/4 składu to przedział wiekowy 17-22 lata, sami obiecujący zawodnicy, których taki Ajax czy Twente bardzo by chciało mieć u siebie. Jak kogoś stracę to go nie zastąpię, przynajmniej nie wychowankiem. Dlatego sytuacja jest dosłownie beznadziejna, tym bardziej, że już strasznie dawno tak dobrze mi się nie grało.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

To nadal nie rozwiązuje problemu. Nie wierzę, że zmiana "zgrania" na "zrównoważony" spowoduje nagły skok, tak, jak twierdzicie, "zgranie" spowodowało spadek. Znam osoby, które w ogóle sobie nie zawracają głowy treningiem i jakoś nie obserwują sytuacji, gdzie kilku zawodnikom spada jednocześnie po kilkanaście atrybutów (gucio, sam napisałeś, że olewasz to i zwalasz na asystenta). A co z treningiem indywidualnym? Przecież jest ustalony dla każdego na wysokich obciążeniach. To się nie liczy, ważne, że ogólny jest "zgranie"? Bardzo dziwne, znaczyłoby to, ze w najnowszych fmach trening, i to w dodatku ogólny jest najważniejszym czynnikiem rozwojowym, a jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Darkness... for me is where I shine

prezestomek Partyzant

Chłopaki spokojnie.. Chciałem tylko nakreślić sytuację (żeby nie nazywać tego problemem), możliwe że ktoś miał coś podobnego i by się mógł podzielić informacjami (niekoniecznie w polskiej lidze) . Może musiałbym wystartować inną drużyną, rozegrać 3-4 pierwsze sezony i zobaczyć czy to się powtarza. Pozdrawiam.
Shaken, not stirred

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Witam,
po kilku latkach przerwy znów odnalazłem czas i przede wszystkim ochotę na fma. Kupiłem czternastkę, bo wyczytałem, że jest bardzo rewolucyjny w stosunku do poprzednich, a od 15 różni się niewiele (jest tańszy) + wciąż wychodzą uaktualnienia.

Wszystko fajnie pięknie, ale szybko napotkałem pewien problem. Otóż u moich zawodników w zatrważającym tempie spadają atrybuty, mimo doskonałej bazy, dobrych trenerów i odpowiedniego treningu. Co nie wejdę w czyjśc profil, widzę morze czerwonych strzałek. Zastanawiające również biorąc pod uwagę fakt, że trenerzy chwalą zaangażowanie grajków albo nie mają do nich uwag.

Jeszcze ciekawsza rzecz to fakt, że atrybuty w większości przypadków tak na prawdę nie spadają. Tzn. o spadku świadczą zazwyczaj tylko strzałki bo już same liczby oznaczające wartość danego atrybutu się nie zmieniają (sprawdzanie wielokrotnie). Zawodnik ma Wykańczanie na 17, parę dni później wciąż 17, ale już z czerwoną strzałką. WTF?

Brałem pod uwagę, że może to być kwestia tego, ze atrybuty najpierw rosną, a potem lawinowo spadają (gracze nie potrafią "utrzymać" wzrostu), ale czy nie powinienem w takim razie czasem zobaczyć najpierw lasu zielonych strzałek? Widuję tylko czerwone, a zielone zostają utrzymane (tzn. atrybuty, które zauważyłem, że wzrosły, nie spadają). A może ten wzrost i spadek odbywa się na przestrzeni jednego dnia, a ja widzę tylko "efekt końcowy" i dlatego nie zauważam zielonych strzałek przed czerwonymi?
Darkness... for me is where I shine

arturo Partyzant

14.02.2015 15:27    #2295     Sufler - Edytor - Problem z edycją ligi
Mam problem z edycją ligi w FM15. Chciałem zaktualizować wysokość wpływów z transmisji w Premier League, tak żeby bardziej pasowały do tych, które właśnie zostały ogłoszone. W edytorze wszedłem w reguły -> dodaj zasady krajowe. Wybrałem Anglię i opcję dodaj niższe ligi i puchary do istniejącej struktury. Otworzyłem reguły zaawansowane i w zakładce Angielska Ekstraklasa -> Rozgrywki podniosłem wartość premii za transmisję. I to wszystko, nic więcej nie ruszałem. Po zapisaniu odpalam FM-a i okazuje się, że przy konfigurowaniu nowej gry w Anglii nie wyświetla mi się do wyboru żadna liga. Ktoś wie dlaczego?

LRNK Partyzant

14.02.2015 12:12    #2296     Sufler - Problemy techniczne - Gra nie odpala.
Mam ten sam problem :/ Mógłby ktoś pomóc ?

jarek1987 Partyzant

13.02.2015 18:21    #2297     Sufler - Porady do gry - Problem z organizacją sparingów
Witam. Zacząłem rozgrywkę w 2. Bundeslidze i mam problem z organizacją sparingów drużyny rezerw. Jest początek sezonu i przez pierwsze 2 miesiace miałem możliwość wyboru sparingpartnerów. Teraz jak zaczął się sezon druzyna rezerw ma pusty terminarz a gdy probuje zorganizowac sparing,terminy sa wszystkie wolne ale przy wyborze rywala jest tylko moja druzyna U-19. nie wyswietlaja sie inne druzyny. Gdy wyszukuje np II druzyny moich ligowych rywali to odrzucają propozycje sparingow z powodu napietego terminarza. Prosze o pomoc bo bez gry II druzyny nie moge ogrywac zawodnikow rezerwowych. Z gory dziekuje za pomoc.

Bateboo Partyzant

[quote="Crasher001"]No za bardzo się nie łapałem w tych finansach stąd ten temat. Zawodników próbuję sprzedać, ale nic z moich starań co okienko, strasznie trudne to zadanie w FM'ie z tego co widzę.[/quote]

Z tymi finansami to jak w życiu osobistym, jeśli Twoje przychody (np. kieszonkowe) są niższe niż bieżące koszty (np. słodycze) to na inne potrzeby (np. nowe ubrania) nie masz funduszy.
Powinieneś działać jak najszybciej gdyż 10,5 mln straty w porównaniu do przychodów sięgających niecałych 24 mln, to bardzo dużo. Z wróć uwagę na największe koszty to wynagrodzenia, a więc w pierwszej kolejności pozbywasz się piłkarzy z najwyższą pensją ( primo: tych "niepotrzebnych", secondo: tych "potrzebnych" ). Braki kadrowe łataj zawodnikami z rezerw, ewentualnie szukaj zawodników, którym kończy się kontrakt lub tych z wolnego transferu.
Jeśli masz problem ze sprzedażą "niechcianych" zawodników nawet za bardzo niskie kwoty, poproś asystenta aby CI w tym pomógł.
Jeśli mocno zaciśniesz pasa, zrestrukturyzujesz swój klub myślę, że w przeciągu 2 sezonów wyjdziesz na plus.

ghost000 Partyzant

Siema , gdy włączam mecz w FM 2015 (silnik 3D) to widać tylko cienie zawodników i cień piłki , a wszystko jest CZERWONE .
Pisałem na różnych forach napisali że słaby PC , to się pytam czy jest lub czy będzie sposób lub łatka na ten problem?

mi(L)an Partyzant

Dzięki za gratulacje :)

Bardzo to dziwne ale widać, że jest problem z zwiększeniem pensji personelowi. Zwróć proszę uwagę. że zarabiasz 3 tyś.a żadna osoba na kierowniczym stanowisku nie zarabia 3 tyś .Swoją drogą my też mało zarabiamy w stosunku do zawodników.

Zastanawiam się tylko czy z biegiem czasu pensje mogą znacząco wzrosnąć ?

PS Masz jakiś fajnych trenerów, scoutów godnych polecenia ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.