Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

PrimoHombre Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam.

Rozgrywam karierę w FM11. W obecnym sezonie, tj. 16/17, prowadzę Celtę Vigo. Wcześniej prowadziłem Schalke 04 Gelsenkirchen. Przed sezonem zarejestrowałem do rozgrywek i nadałem numery 25 zawodnikom (22 graczy w wieku 18+ i 3 bramkarzy). Gracze zostali zarejestrowani do rozgrywek Primera Division i LM.
Wraz z upływem czasu pojawiły się problemy z kartkami/słabą formą/kontuzjami ... Do tej pory prowadząc klub z Gelsenkirchen w takiej sytuacji po prostu łatałem skład co bardziej utalentowanymi juniorami z zespołu rezerw. No ale i tu dochodzę do sedna sprawy, w Primera Division bardzo nie mile zaskoczyłem się gdy okazało się że gracze zespołów juniorskich nie mogę grać w żadnych rozgrywkach bez wcześniejszej rejestracji WTF ?
I co najdziwniejsze gra nie zgłasza problemu gdy takiego gracza wstawiam do składu (niema żadnej ikonki ani innej info o tym że taki zawodnik nie może zagrać) ale za nic na świecie nie chce przepuścić gracza gdy przychodzi do nadawania numeru na koszulce (Tylko 25 zawodników w tym 3 bramkarzy czyli tylko numery 1-25 i koniec) WTF ?
Mało tego, ustawiłem aby to asystent poprowadził drużynę w meczu z zawodnikami którzy nie mieli nadanych wcześniej numerów, a sam poszedłem na urlop ... Problemów nie było wszyscy zagrali z numerami od 26 w górę, ale gdy spojrzałem w profil tych zawodników numery z którymi zagrali i tak nie były do nich przypisane ...

Dodam że niema znaczenia czy chodzi o nadanie numeru przed meczem Primera Division/LM/Pucharu Hiszpanii, za każdym razem sytuacja wygląda identycznie.

Będę wdzięczy gdyby komuś chciał by się to mi wyjaśnić bo nie chcę mi się wierzyć aby tak restrykcyjne przepisy panowały Hiszpani

Łatka 11.3

plucisnki Partyzant

16.03.2015 15:46    #2212     Sufler - Porady do gry - Problem przy załączeniu
Witam was maniacy :)

Mam mały/duży problem z FM15. Mianowicie, przy załączaniu gry kompletnie nic sie nie dzieje, w procesach mam uruchomiony fm.exe a gry nie widac. Po pewnym czasie(20-30 minut) pojawia sie jakis steamowski komunikat ze serwery są aktualnie zbyt zajete. Ktoś ma koncepcje jak to rozwiązać? Dodam ze ta sama gra działa u mnie na kompie stacjonarnym, na lapku działała w grudniu jeszcze a teraz od tygodniu znow z nia walcze i nie działa.

Makaronczterojaj... Partyzant

Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego z nastaniem roku 2017 problem pierwszego strzału nagle zniknął. Z 10 meczy trafił się tylko 3 razy,a to znaczy , że ten problem nie istnieje. Jeżeli trafię kolejną serię, to co to będzie oznaczać?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
15.03.2015 15:47    #2214     Sufler - Dodatki do gry - BAZA DANYCH - edytor gry
[quote="fred"]Zastosowanie... No cóż gdyby udało się przenieść dodatek z FM14 z 4 ligą polską do FM 15 wtedy gracze mogliby skupić się na innych aspektach (loga,facepaki i zmiany w zasadach) niż wprowadzanie danych od początku do bazy danych FM 15. Zazdroszczę Graczom angielskim bo ci długo czekać nie muszą na dodatkowe ligi.[/quote]
Nie no, to rozumiem, ale nie znam odpowiedzi: może autorzy PLU będą bardziej pomocni.

[quote="fred"]Co do zapisu gry jak niby piłkarze mieliby mieć po 12-13 lat? Skoro zaczynam grę w FM 14 podpisuje kontrakt z "szarakiem" ma on wtedy 15 lub 16 lat w FM 15 miałby wtedy 16-17 czy tam 18 lat w końcu to nowsza wersja.
Co do problemów, to faktycznie mogłyby się pojawić jeżeli chodzi o transfery, ale myślę ze przy dzisiejszej technologii programiści z SI poradziliby sobie w ekspresowym tempie.[/quote]
Ja zrozumiałem że mówiłeś o przeniesieniu bazy z sejwa FM15 po np. dwóch sezonach do edytora FM15.
Nie ma możliwości przeniesienia stanu gry z gry FM14 do edytora FM15 i nie będzie, jaka nie byłaby technologia, po prostu jest nieograniczona ilość możliwych sprzeczności logicznych, których nie dałoby się załatać. O zastosowanie pytałem w tym kontekście, ale w sumie dalej nie wiem: po co komu baza z FM14 w FM15?

Luk's Partyzant

Witam, mam problem z grą. Przy włączaniu meczu wyrzuciło mnie z gry ( nieraz się to zdarza ) i przy ponownym odpaleniu piłkarze biegają ale się nie ruszają. Chodzi mi o to, że ręce mają rozłożone, a ani nogami nie ruszają ani nic. Jakby jeździli na łyżwach i zaczyna mnie to denerwować. Mam wersję steam więc sprawdziłem spójność plików i wszystko ok, próbowałem rozpocząć nową grę i jest tak samo więc to chyba nie problem z savem. Czy ktoś wie co robić ? Dziękuje za pomoc.

fred Młody aktywista

15.03.2015 10:26    #2216     Sufler - Dodatki do gry - BAZA DANYCH - edytor gry
Zastosowanie... No cóż gdyby udało się przenieść dodatek z FM14 z 4 ligą polską do FM 15 wtedy gracze mogliby skupić się na innych aspektach (loga,facepaki i zmiany w zasadach) niż wprowadzanie danych od początku do bazy danych FM 15. Zazdroszczę Graczom angielskim bo ci długo czekać nie muszą na dodatkowe ligi.
Jeżeli znasz jakiś sposób o którym nie wiem to bardzo bym prosił o podzielenie się informacjami.
Co do zapisu gry jak niby piłkarze mieliby mieć po 12-13 lat? Skoro zaczynam grę w FM 14 podpisuje kontrakt z "szarakiem" ma on wtedy 15 lub 16 lat w FM 15 miałby wtedy 16-17 czy tam 18 lat w końcu to nowsza wersja.
Co do problemów, to faktycznie mogłyby się pojawić jeżeli chodzi o transfery, ale myślę ze przy dzisiejszej technologii programiści z SI poradziliby sobie w ekspresowym tempie.

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Pan @gucioprawda nie zaklina rzeczywistości, tylko ty szukasz problemu tam gdzie go nie ma i to z uporem maniaka. Bo CZASAMI taka sytuacja ma miejsce, ale nie jest to problem tylko normalna sprawa. Ja gram tylko w najwyższych krajowych ligach w FM15, nie mam takich "problemów", tylko gram dalej bez robienia wielkiego halo. Ktoś Ci już przytoczył, w tym ja też, że w LM i LE też się tak zdarza, o rozgrywkach ligowych nie wspomnę. A ty grasz w jakiś nizinach, gdzie spora część graczy gra na poziomie polskich LO, jeżeli nie gorzej. Śledź te rozgrywki w "realu" i porównaj, jeżeli wystąpi wtedy między danymi wielka różnica to zgłoś do SI. Tyle w temacie

Gietz Polski Szef Researchu

14.03.2015 15:23    #2218     Sufler - Dodatki do gry - BAZA DANYCH - edytor gry
2. Nie, zauważ że newgeni z tamtego sezonu mieliby 12-13 lat gdybyś tą bazę próbował odpalić w czerwcu 2014, a to tylko pierwszy problem jaki przychodzi mi do głowy ;) Jakie miałoby to mieć zastosowanie? Może da się to osiągnąć w inny sposób ;)

Makaronczterojaj... Partyzant

Oto film pokazujący problem,który nie istnieje

https://www.youtu(...)youtu.be

jeden z Bostonem nawet rozegrany 2 razy bo przecież ten problem nie istnieje. Seria kończy się ostatnim zdjęciem z boiska. Kolejny mecz przerwał tę serię. Kolejne zdjęcia wybrano tendencyjnie ze względu na dużą asymetryczność statystyk.

Można zaklinać rzeczywistość po tysiąckroć.

Lypton Partyzant

U siebie również nie zauważyłem tego problemu. Ba, czasem wręcz mam wrażenie, że mój bramkarz aż za dobrze sobie radzi, broniąc zbyt wiele strzałów, o pierwszym nie wspominając.

A w kwestii pierwszy celny strzał = gol irl. We wczorajszych spotkaniach LE, w swoich pierwszych celnych strzałach bramki zdobyły drużyny Interu, Fiorentiny, Dynama Moskwa, Dynama Kijów i Sevilli. W LM podobnym wyczynem mogły się pochwalić Real, Schalke i Porto.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.