Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Drogba11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.09.2015 13:28    #1961     Sufler - Porady do gry - Scout
Witam!
Mój problem polega na tym, że mając bardzo dobrych scoutów oceniają mi oni jakiegoś piłkarza max na 4 gwiazdki zarówno umiejętności jak i potencjału i nie wiem dlaczego tak jest, gram Chelsea ściągnąłem najlepszych jakich mogłem ale cały czas jest tak samo... dla porównania dodałem innego managera w dobrym klubie i kiedy tam sprawdziłem jakiegoś grajka to miał on np 5 gwiazdek w potencjale... O co chodzi??

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Pierwszy rok z motion capture. Więcej usprawiedliwień nie mam.

To pod kątem sztywności. A grywalność? Zarzuty mogę mieć takie:
- mnóstwo wolnych wchodzi w środek bramki, bramkarze nie potrafią ich bronić (ale za to, po mojej interwencji, zniknął po latach problem z głupim murem)
- 95% karnych lub więcej wchodzi, serie jedenastek zawsze kończą się jednym pudłem,
- obrońca/bramkarz może podać pod nogi rywala minimalnie za często,
- w niższych ligach gra lagą wygląda kuriozalnie, piłka wpada obrońcom za kołnierz.

Przypominam za to, że w FM12 w silniku meczowym był żenujący hokej. Piłka latała od bandy do bandy, każde przekopnięte dośrodkowanie czy przerzut musiały wylądować na aucie, a niecelne strzały w narożniku, bo futbolówka w ogóle nie hamowała. W FM15, po trzech latach, w końcu fizyka piłki jest prawidłowa. Zabawne, jak łatwo dostrzega się błędy, a zlewa rzeczywiste ulepszenia.
twitter.com/Ceyvol

rafikrul Partyzant

13.09.2015 21:55    #1963     Sufler - Inne - Fake patch w komputerze Mac
witam, zainstalowalem pierwszy raz fm'a15 na macbooku i mam problem, mianowicie nie wiem w którym miejscu i jak je wyszukac wkleic fake patch.

ButmanPL Partyzant

Mam problem. Gram 10 sezon i newgenom poznikały twarze. Wszystkim zawodnikom poznikała historia. Widać tylko obecny sezon. Fm robi to celowo, żeby odciążyć kompa czy coś sknociłem ?

Zymon Partyzant

Wybaczcie ale nie mogę edytować. Chciałbym (chyba pierwszy raz) zagrać karierę typu od zera do bohatera. Problem jest taki że od zawsze gram na 6 ligach (5 najlepszych Europy + Polska jedna, mała baza ) . Próbowałem na bezrobociu ale bym się nie doczekał do usranej śmierci na jakąś ofertę . Ale wymyśliłem 2 opcje . Pierwsza- dodaję 2 ligę Polską i jadę na bezrobociu (na początku Warta Poznań jest wolna i mnie bierze ) . Druga opcja jest taka że wybieram sobie klub z Polski ale z dolnej półki np Jagiellonia (mówimy o FM2010 Jagiellonia ma -10 pk. ewentualnie Odra , Polonia Bytom , Piast itp) . Może coś podpowiecie ?
był - będzie - jest zawsze IKS!

skubeek Partyzant

Cześć.
Pobrałem najnowszy update do FM2015, wrzuciłem pliki do editor data, chciałem rozpocząć rozgrywkę i wyskoczyło mi coś takiego (zdjęcie poniżej). Co mam zrobić? Jak ten problem rozwiązać?

Maciejusz Partyzant

[quote="Bolson"]@Maciejusz musisz doprecyzować pozycję - wybrać tylko jedną oraz opisać najgorszy zakup w Football Managerze. Zgłoszenie nie jest kompletne.[/quote]

Niech będzie ŚP.

Najgorszy zakup? Hmmm. Kupiłem swego czasu napastnika do Włókniarza Konstantynów, który miał zjeść ligę. Miałem dwójkę wychowanków na ataku, którzy spisywali się dobrze, ale stwierdziłem, że jak jest okazja to czemu nie. Bardzo nadszarpnąłem dla niego budżet płac, ponieważ dałem mu najwyższą pensję, super premie, oraz kilo koksu, a jak się okazało ta zasrana łajza strzeliła mi przez całą rundę jednego gola i zmarnowała jeden z moich talentów, który po półrocznym wypożyczeniu nie grał już tak jak przed jego przyjściem. Tak oto upieczono mi dwie pieczenie na jednym ogniu, a ja potem miałem turbo problemy, gdyż każdy kolejny nowy napastnik w klubie miał jakąś klątwę i tylko jeden jedyny napastnik, który przebył ze mną drogę od IV ligi do I ligi grał dobrze. Reszta dno. Konrad Mazurek, Michał Rzepka [*]

halinka Partyzant

Witam , gram w FM 2014 drużyną Dinama Mińsk i chcałbym kupić paru zawodników , lecz żaden nie chce przyjąc mej oferty , mimo ze ci zawodnicy nie chcą grac w swoim klube i nikt nie stawia im oferty . Ciągle jest napisane ze nie lubią mego klubu , i nie chcą do niego dojść . Wsyzscy zawodnicy są z tej samej ligi co mój klub. Czy da sie coś zrobić , zeby przyjeli moją oferte ??? :D Z poważaniem Halina Bidon

heyah Partyzant

[quote="student137"]Ostatni mecz sezonu. Wygram, awansuję do 11 ligi angielskiej no i się zaczynaja cuda. Rywal 2 karne, tak naprawdę 0 oddanych strzałów na moją bramkę, Ja czerwona kartka, 3 kontuzję i przezajebista skutecznosć 15 strzałów, ale 0 kurwa celnych!!!! Mecz wyglądał na zaplanowaną akcję, od początku pachniało wyruchaniem mnie. Najlepsze jest to, że awans przegrałem z druzyną która w 22 meczach zdobyła 5 pkt, z czego 3 ze mną :P

Pierwszy raz grałem na tak niskim poziomie rozgrywkowymi jakim jets 12 liga, ale to co się tam odpierdalało wołało o pomstę do nieba.
Przecież w tych ligach to Man i Barca powinny szukać drugiego Messiego i Ronaldo, zawodnicy ze maskrycznie niskim dryblingiem robili mnie jak chorągiewki a inni strzelali bramencje z 20-30m z takimi rogalami, że masakra :D[/quote]

Pisałem już o tym wcześniej w tym temacie. Nie gram w FMa już jakiś czas, odstawiłem właśnie po takich akcjach gdzie goście z atrybutami na poziomie 1-3 rozmontowywali moją obronę genialnymi zagraniami i dryblingami. Moim zdaniem to jakiś problem tego FMa. Rozumiem, że w niższych ligach czasem zdarzają się wyskoki, poza tym na niższym poziomie gorzej są realizowane założenia taktyczne, są błędy itd. Ja to rozumiem. Ale jak już ma się drużynę wyrastającą lekko ponad inne o naprawdę przyzwoitych atrybutach - mentalnych również, to powinno się coś zmienić. U mnie jednak to było tak, że wychodził gość z dryblingiem 3, techniką 2, wykańczaniem 3, mentalne miał tak samo słabe i robił hattricka w meczu, był nie do ogarnięcia dla moich obrońców, którzy byli o kilka klas lepsi technicznie i mentalnie. Często nawet komputer wystawiał obrońcę na ataku - z braku zawodników, ale ten i tak grał jak najlepszy napastnik w lidze. Początkowo myslałem,że to przypadek, ale ta sytuacja się powtarzała. Taka gra nie ma sensu, nie mamy najmniejszego wpływu na wydarzenia na boisku. Gość wychodzi ma strzelić te bramki i strzela kimkolwiek by nie był i przeciwko komu by nie grał.

Nie wiem też co jest z przyjęciem piłki. Miałem 2 zawodników w drużynie z dobrą techniką (środkowy pomocnik i skrzydłowy), którzy zawsze przyjmowali piłkę na 2-3 metry i od razu strata - no nie wiem. Oczywiście u rywala takie coś zdarzało się bardzo sporadycznie pomimo gorszych zawodników. Doszedłem do wniosku, że chyba gra z góry określiła, że tych 2 moich zawodników będzie tak przyjmowało piłkę, choćby nie wiem jak się rozwinęli. Predestynacja po prostu ;)

lolek77 Partyzant

Panoiwe. Mam problem z odblokowaniem części stadionów narodowych. Np Polski,Niemiec,Francji i jeszcze kilku innych. Wie ktoś jak je odblokować? Zebym widział ich prawdziwą nazwę i mógł wtedy odnalezc w edytorze ID takiego stadionu,zeby wstawić jego fotę? Bylbym wdzieczny za pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.