Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

flexior Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.10.2015 18:32    #1941     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kontrakty juniorów
Witam
Ponieważ w FM'a gram od nie dawna, nie łapię jeszcze wielu rzeczy.
Zacząłem Realem Madryt, żeby na razie dla przyjemności pójść na łatwiznę.

Problem mam z kontraktami juniorów. Na razie nie chciałem się zagłębiać w szkółkę i tak dalej. Z tego powodu przedłużanie kontraktów juniorów zrzuciłem na barki współpracownika.
Pod koniec sezonu dostałem wiadomość o kończących się kontraktach, nie było tam nazwisk z pierwszego zespołu, więc olałem sprawę z przekonaniem, że współpracownik się tym zajmie.
Po czasie dostaję wiadomość, że zostało zwolnionych 13 piłkarzy z powodu kończących kontraktów. Co się okazało to byli zawodnicy w wieku 20+ jednak z zespołu Castilla.

Czy nie dałoby rady ustawić tak bym mógł się zajmować przedłużaniem kontraktów tylko i wyłącznie graczy pierwszego zespołu?
Może to przez to, że trener Castili w trakcie sezonu zmienił klub, a prezes coś nie kwapi się do zatrudnienia zastępcy.

FM 2014

Edit: Tak samo teraz dostałem wiadomość, że kontrakty juniorskie dobiegają końca i na liście jest około 15 nazwisk.

armbi Partyzant

05.10.2015 18:16    #1942     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jest jakiś sposób?
Jest jeden magiczny sposób! Wchodzisz na internetowy sklep z komputerami, klikasz mocniejszy procesor i płytę główną, dlaej klikasz "zamawiam", tu masz najczęściej wybór raty lub gotówa. Czekasz. Przysyłają Ci to ładnie zapakowane, montujesz i nawet bez PODKRĘCANIA powinno chodzić płynnie z większą ilością lig.

P.S. przykład nie jest z doopy, bo rok temu miałem ten sam problem, teraz mam i5, niezła płytkę i załadowuję 90 tys piłkarzy z bazy danych, kilkanaście lig i jest płynnie ;)

Magnus1992 Partyzant

Cześć!
Nie mogę znaleźć nigdzie na forach rozwiązania mojego problemu. Gram w FMa 15 (wersja 15.3.2) i pojawił mi się wśród szaraków juniorek, który może do najlepszych nie należy, ale ma całkiem przyzwoite umiejętności gry jako bramkarz (5/10). Problem w tym, że jest lewym pomocnikiem. O ile w poprzednich edycjach (w FM 2005 na pewno była taka możliwość - doszło do takiego paradoksu, że komputer z młodego Benzemy zrobił bramkarza :D) dało radę wytrenować sobie z zawodnika z pola bramkarza, tak tutaj nie widzę takiej opcji. Grzebałem już chyba wszędzie, ale mogę nakazać mu tylko trening innej pozycji z pola. Czy to da się jakoś obejść, czy jest to kwestia nie do przeskoczenia? Uprzedzam, nie chcę używać edytora. :P Założyłem sobie, że nie zmienię (z pomocą edytora) nic w trakcie gry na swoją korzyść.
Pozdro!

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Grupa: Moderator
30.09.2015 22:40    #1944     Sufler - Inne - Trening
Jeżeli twierdzi, że za mało uwagi mu się poświęca, to znaczy że masz braki w sztabie i poziom obciążenia któregoś trenera (defensywny, techniczny, taktyczny, ofensywny, fizyczny) jest "wysoki". Mi się zawsze jakoś układa tak, że na początku mam trochę niezadowolonych i ich olewam po prostu (3-5 to maminsynki, więcej to problem w treningu), a po kilku sezonach wszyscy zachwyceni, kilku zadowolonych, zero narzekań.

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
No i widzisz. Nie rozumiesz. A wiesz dlaczego? Bo tylko bierzesz, nie robisz. Zrób dodatek, napierdol mega godzin a później patrz jak jakiś franek korzysta z twojej pracy, przy której napierdoliles mega godzin. I nawet nie raczy się spytać, czy może skorzystać. Bo myślę, że bez problemu Bartek by się zgodzil. Chodzi o pryncypalne zasady. Od fanow dla fanow. Wzajemny szacunek, docenienie. Poprostu ludzkie podejście. Oczywiście, sceny nie ma wiec ziomek zrobil i nie pomyslal zeby pytsc. Spoko, sobie z bartkiem wyjaśnil. Ale twoja rola tutaj to jatrzenie i zmuszanie mnie do pisania oczywistych rzeczy. Co mnie nudzi. Jeżeli masz inne zdanie w tym temacie niz ja (a moje jest takie, ze by korzystac z mojej pracy nalezelaby sie przynajmniej spytac) lub trollujes z nudow, to niestety nie pogadamy. Jezeli masz jakis sensowny argument (ale SENSOWNY a nie ze nue ma nowego dodatku, bo nie ma obowiązku takowegoz byc) to smialo pisz, chetnie podyskutuje. Tylko przemysl najpierw sprawe.
Aha piszesz cos o pierdziochu a wczesniej o mega napierdolonej liczbie godzin. Zdecyduj sie na jedna wersje

student137 Partyzant

Nie wiem jak ocenić poniższą sytuacje.
Gram outsiderami w lidze czeskiej FC Pardubice. Przyszedł mecz z Victorią Pilzno który zakończył się masakrą piłą motorową, nie wiem jak ale wygrałem 8-2 i tu pojawił się problem. Przed tym meczem miałem graczy wycenionych na 4-5 gwiazdki przy średnim scoutcie po tym 8-2 nagle się okazało, ze nie mają nawet 0,5 gwiazdki złotej i scout pokreślił ich, że są tak ***** , że się nie nadają do mojego zespołu. WTF?

PS; Gram sposobem Ceyvola, na 15 wypożyczonych zawodników. Tylko że nic mnie nie kosztują, bo jestem tak zadłużony, że gdybym zatrudniał piłkarzy na kontrakt to bym dził był bankrutem.

machaj88 Młody aktywista

23.09.2015 11:06    #1947     Sufler - Porady do gry - Pensje w Vanarama South
Jak sprowadzałem zawodników z wolnego transferu to nie było problemu, większość mieściła się w wyznaczonych ramach. Przy transferach z klubów o wyższej reputacji, piłkarze żądali, dużo wyższych pensji niż dotychczas. Za dobrych piłkarzy próbujesz ściągnąć. O wiele lepiej jest znaleźć grajków bez kontraktu i płacić im mniej, nawet jeśli atrybutami nie imponują to mogą grać wręcz fenomenalnie ;) Zdarzyło mi się kilkukrotnie, że piłkarz o zdecydowanie słabszych atrybutach, grał o wiele lepiej niż ci o wysokich. W FMH jest też coś takiego, że gdy piłkarz nie gra regularnie to atrybuty techniczne i fizyczne znacznie lecą w dół, a gdy zaczyna znów grać to idą w górę, czasem nawet o 2 lub 3 punkty. Najważniejsze atrybuty w FMH15 to psychiczne, jeśli te są na wysokim poziomie to dany zawodnik będzie grał dobrze. Dlatego też opłaca się sprowadzać doświadczonych zawodników. W mojej drużynie najlepiej grali zawodnicy pomiędzy 27 a 32 rokiem życia, a też grałem w najniższej klasie rozgrywkowej ;)

machaj88 Młody aktywista

22.09.2015 19:24    #1948     Sufler - Inne - Potrzebne profile zawodników z FM 2015
Siemanko.

Jakiś czas temu wróciłem do gry w FM, moją ostatnią wersją jaką kupiłem był 2012, więc właśnie w 12 gram. Mam uaktualnienie transferów światowych na 2015 rok, kilka uaktualniłem sam. W lidze polskiej natomiast jest bieda. Rudnevs w Lechu, Polonia w ekstraklasie :D itd. To sobie poogarniam, ale chciałem zacząć rozgrywkę moim rodzinnym klubem czyli Chrobrym Głogów i tu pojawiają się schody. Połowa obecnej kadry Chrobrego to zawodnicy urodzeni po 95 roku i w FM 2012 ich nie ma (stworzyłem ich i dodałem do składu juniorskiego). To w sumie też nie problem, bo po dodaniu reszty zawodników i usunięciu tych nie grających już w MZKSie, zostało mi 23 zawodników w kadrze seniorskiej - jest kim grać.

Problem pojawia się natomiast tutaj - CA i atrybuty tych piłkarzy są nadal na poziomie 4 ligi, a Chrobry gra przecież w pierwszej (6 pozycja, yeah!). Ja oczywiście chciałbym, aby ich umiejętności odzwierciedlały obecny poziom. Nie chcę tego robić z głowy, brać atrybutów z kosmosu, czy z własnych przypuszczeń.

Tu zwracam się z prośbą do posiadaczy FM 2015 oraz jakiegokolwiek edytora czy scouta.

Otóż prosiłbym o screeny atrybutów z gry, oraz wartość CA i PA z edytora, aktualnego na początek nowej rozgrywki, następujących zawodników:

MICHAŁ ILKÓW-GOŁĄB, ADAM SAMIEC, MICHAŁ MICHALEC, DAMIAN SĘDZIAK, ŁUKASZ SZCZEPANIAK, SŁAWOMIR JANICKI, MARIUSZ RZEPECKI, KRZYSZTOF ZIEMNIAK, MATEUSZ HAŁAMBIEC, BARTOSZ MACHAJ, VOLODYMYR HUDYMA (lub Wołodymyr Hudyma)

To najważniejsi z tych, których potrzebuję i będę ogromnie wdzięczny za pomoc ;)

Gallacher Partyzant

21.09.2015 23:07    #1949     Sufler - Problemy techniczne - Crash podczas grania
Programiści z SI powinni uczyć się jak powinno się tworzyć gry chociażby od KONAMI gdzie taki PES jeszcze nigdy nie wywalił mi żadnego błędu bo nie przypominam sobie by coś takiego zdarzało się notorycznie jak te "krasze" w FM bo kto to widział by gra do teraz nie została usprawniona odnośnie tego błędu przez twórców gry a przecież to już trwa latami a jest to dość poważny problem techniczny tej gry.
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

misi3k Partyzant

Witam.
Od razu napisze ze wypróbowałam chyba wszystko co znalazłem żeby zaradzić problemowi ale nic nie działa. Wspomnę też że miałem 2 letnia przerwę w graniu i ostatnia edycja w jaką grałem to 2013 a moje aktualne problemy dotyczą 2015.
Problem jest taki, że nie wyświetlają mi się żadne dodatki graficzne problem szczególnie dotyczy twarzy i stadionów (o dziwo na innej skórce niż domyślna działają), loga chyba raczej działają ale nie jestem pewien.
Wszystkie dodatki są ściągnięte z cmrev (cut out mega facepack, Europe logos I stadiony) a lokacje folderów są raczej Poprawne C:/(...) Football Manager 2015/Graphics/pictures/I tu foldery 'logos/europe' 'players/cmrevmegafacepack' i 'stadiums/stadium pack'.
Jesli chodzi o pliki config, to na przykład dla twarzy próbowałem wygenerować nowy programem fmxml ale nic to nie dalo. Jakieś sugestie?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution