Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

misiek993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.10.2015 22:07    #1911     Sufler - Inne - Mocno zaniżone wartości zawodników
Witam. Mój problem dotyczy FM2015 i chodzi i bardzo zaniżoną wartość zawodników mojego zespołu. Prowadzę klub African Warriors w ekstraklasie RPA i wartości moich zawodników kompletnie nie odpowiadają ich umiejętnościom. Wszystkie wyceny są tragicznie niskie, mimo że jest to klub zawodowy a większość piłkarzy ma jeszcze ważne długoterminowe kontrakty. Dla przykładu - Quentin Boesso, napastnik z Reunion, 30 lat, 25 bramek w 27 występach(na 4 kolejki przed finiszem) - wycena na 37 tys. funtów, Mladen Bozovic, obecny reprezentant Czarnogóry, 31 lat, mocno wyróżniające się atrybuty piłkarskie - 31 tys. funtów. Według mnie to parodia. Finanse klubu są kiepskie i gdybym tylko dostał za tych zawodników co najmniej przyzwoite oferty to chętnie bym wspomógł budżet, ale bez sensu jest pozbywać się piłkarzy za parę groszy. Oto zrzut ekranu:
http://ifotos.pl/z/srhwhaa

Niech mi ktoś sensownie wytłumaczy co jest tego przyczyną. Inne zespoły mają normalnie wycenianych piłkarzy, tylko z moim jest coś nie tak.

nocnytyper Partyzant

Michalg średniak z ligi włoskiej będę namawial na Fiorentine. Klub z dobrym stadionem okolo 45 tys pojemności dobre zaplecze treningowe, można od razu ściągnąć trenerów o renomowanej marce i przynajmniej 4 gwiazdek. Kadra bardzo dobra jak na sredniaka bez problemu zawalczysz o miejsce 1-3 w 1 sezonie. Finanse w dobrej kondycji zero dlugow i kredytów. Proponuje zagrać na najnowszej latce od Bartka, jest tam wypożyczony Kuba i w trakcie sezonu można go za bezcen wykupić. Ja z Fiorentiny zrobiłem światowego giganta zarówno na podstawowej bazie danych jak i 15.3.0
Z Wloch można jeszcze polecić Milan i spróbować odbudować jego potęgę. Co prawda masa szrotu na poczatku do sprzedania typu pazzini essien muntari mexes i wiele innych, ale zabawa tym klubem przednia.

loswariatos Młody aktywista

Jeb*** cziter. A te osły się oczywiście zajmują jakimiś avatarami i innymi gimbusiarskimi pierdółami zamiast zrobić porządny refaktoring kodu.
"Poważny błąd".. k***. Jaki może być poważny błąd wywalający całą apke podczas meczu? Co oni, k*** hindusów tam zatrudniają?
Na dodatekw poprzednim meczu strzeliłem trzy bramki a wybik był 2:1. Ot, wszędzie bramka była oprócz końcowego wyniku.
Szlag może człowieka trafić. Pewnie sejw zaczyna dogorywać, bo przecież to cudo XXI wieku jakim jest FM potrafi być stabilne jedynie w wersji vanilla a jakiekolwiek wgranie lig, skinów czy czcionek to dla tego produktu wyższy poziom wtajemniczenia i i niczym pierwszoklasista naprawiający wszystko formatem tak w FM najmniejszy problem kończy się crashem.
I te pajace z wysp życzą sobie za to conajmnjiej bańke. Co za shit.
meglio fascista che frocio

Morkol Partyzant

22.10.2015 11:48    #1914     Sufler - Porady do gry - Kolumny przy składzie
No o to właśnie mniej więcej chodzi. Albo te kolumny mi się usuwają albo zmieniają swoje położenie co chwilę. I zaczęło się to dziać dopiero od kilku dni a gram kilka tygodni xd Więc skoro inni też mają z tym problemy to widać trzeba z tym żyć jakoś. Dzięki :)

Nascimento1998 Partyzant

@pułkowniku - co ja mogę jeszcze napisać? Mahdi jako założyciel i kierownik strony ma święte prawo wyrzucić Żuczka z powodu jego zachowania, z czego zresztą skorzystał.

[quote="romantico"]Nasci, wkurzające są teksty.....bo odszedł. A jakby nie odszedł, to co? Zrobilibyście wielką aferę z blogami, osądami i wyjebali biednego Żuczka bo odważył się powiedzieć coś Mahdiemu.
Poza tym redakcja jako uczestnicy to konflikt interesów - od dawna było wiadomo jakie będą rozstrzygnięcia (osobiste spostrzeżenie).
Idea rozgrywki a jej uczciwość to inna inszość - wystarczy sejwować zgodnie z regulaminem i zasuwać S&L co miesiąc, bo to nie jest problem. Trzy czy cztery mecze to nie aż taka strata czasu.
Poza tym poprawianie parametrów FMRTE - bez problemowe; nie trzeba poprawiać wszystkich parametrów ale wartości o jeden lub dwa co rok - proste, proste. Żadna kontrola tego nie wychwyci, a jak wiadomo dla waluty a tym bardziej mnożonej przez 4 lub 5 to już wystarczająca zachęta.
Tak jak ostatnio mahdi napisał.....przy okazji odkrył karty. Te pierdy o pracy na rzecz sceny, jej scalania itp. można o kant dupy potłuc, bo mu zależy jak sam stwierdził na 200-300 osobach; po co - pewnie by się wzajemnie adorować, bo jak wiadomo to RMTEAM będzie decydował kogo przyjąć a kogo nie.[/quote]

Gdyby nie odszedł to odbyłoby się to głosowanie, przecież pisałem wyżej...

Można robić S&L co miesiąc i jest to nie do wychwycenia, nie raz o tym pisaliśmy, więc dlaczego się powtarzasz?

A co do końcówki Twojej wypowiedzi - o nas się nie martw.

romantico Partyzant

[quote="teekoki"]po ponownym odinstalowani i zainstalowaniu,uruchamiam gre a tu taki kolejny problem

http://zapod(...)jpg.html[/quote]

Sprawdziłeś spójność plików lokalnych?
Dodaj steam oraz plik fm.exe do wyjątków i powinno bez problemu pójść.

romantico Partyzant

Nasci, wkurzające są teksty.....bo odszedł. A jakby nie odszedł, to co? Zrobilibyście wielką aferę z blogami, osądami i wyjebali biednego Żuczka bo odważył się powiedzieć coś Mahdiemu.
Poza tym redakcja jako uczestnicy to konflikt interesów - od dawna było wiadomo jakie będą rozstrzygnięcia (osobiste spostrzeżenie).
Idea rozgrywki a jej uczciwość to inna inszość - wystarczy sejwować zgodnie z regulaminem i zasuwać S&L co miesiąc, bo to nie jest problem. Trzy czy cztery mecze to nie aż taka strata czasu.
Poza tym poprawianie parametrów FMRTE - bez problemowe; nie trzeba poprawiać wszystkich parametrów ale wartości o jeden lub dwa co rok - proste, proste. Żadna kontrola tego nie wychwyci, a jak wiadomo dla waluty a tym bardziej mnożonej przez 4 lub 5 to już wystarczająca zachęta.
Tak jak ostatnio mahdi napisał.....przy okazji odkrył karty. Te pierdy o pracy na rzecz sceny, jej scalania itp. można o kant dupy potłuc, bo mu zależy jak sam stwierdził na 200-300 osobach; po co - pewnie by się wzajemnie adorować, bo jak wiadomo to RMTEAM będzie decydował kogo przyjąć a kogo nie.

teekoki Partyzant

po ponownym odinstalowani i zainstalowaniu,uruchamiam gre a tu taki kolejny problem

http://zapod(...)jpg.html

pulkownik_jakusz... Partyzant

[quote="Nascimento1998"][quote="pulkownik_jakuszyn"]Jeśli można @Nascimento1998, jak mogliście/moglibyście (nawet teoretycznie) próbować głosować na wykluczeniem Żuczka (nocnego typera), skoro regulamin RM nie przewiduje czegoś takiego? Regulamin nie przewiduje czegoś takiego jak głosowanie kogokolwiek nad czymkolwiek, więc skąd pomysł głosowania? Kto miałby głosować? Jakie osoby? Jaki organ? Kto miałby jaką liczbę głosów? Abstrahując od regulaminu - nie uważasz/nie uważacie - że osoby biorące udział w RM nie powinny mieć jakiegokolwiek prawa głosu, jeśli chodzi o debatowanie nad losem uczestnika RM? Bylibyście sędziami we własne sprawie przecież, bo kto wie czy któremuś z Was Żuczek nie zabrałby miejsca w final 4. Proszę o ustosunkowanie się do powyższego.[/quote]

Na początek zaznaczmy, że ostatecznie to Żuczek sam z siebie zrezygnował z uczestnictwa w RM, więc nie doszło do żadnego głosowania, ale fakt, takowe miało się odbyć. Prawdę mówiąc Mahdi mógł bez konsultacji go wyrzucić, ponieważ złamał punkt 4. regulaminu (ten słynny etos), co potwierdzają jego wypowiedzi na naszej stronie i na poczcie. Postanowił jednak, że zadecyduje prawie cały RM Team (głosowałyby zapewne cztery osoby). Pomysł na głosowanie wziął się z tego, że chciał wysłuchać naszej opinii, choć mógł wyrzucić go od ręki. Żuczek ostatecznie odszedł sam.

Osoby biorące udział w RM powinny mieć prawo głosu, jednak z ich strony najbardziej doceniamy kulturę wypowiedzi i konstruktywną krytykę - od decyzji na temat przyszłości użytkowników jest nasz zespół. "Normalni" użytkownicy powinni skupić się na tym, co tak naprawdę na tej stronie szukają - grze i blogach, a nie dołączać się do naszych problemów.

Akurat w tej sytuacji (co widać w tabeli Żuczka) w finale prawdopodobnie będzie trójka z RM Teamu i jeszcze jedno miejsce, wiec teraz akurat złożyło się tak, że tak czy siak Żuczek nie zabrałby nikomu z głosujących miejsca.[/quote]

Pozwolę sobie odnieść się do Twojej wypowiedzi:
Owszem, Żuczek sam zrezygnował, lecz nie tego dotyczyła moja wypowiedź. Moje zapytanie tyczyło się tego, na jakiej podstawie była mowa o jakimkolwiek głosowaniu? To, czy Mahdi mógł go bez konsultacji wyrzucić też poddaję pod wątpliwość - idąc zgodnie z literą regulaminu. A dlaczego? A dlatego, że nie ma w regulaminie konkretów na ten temat, a to czy coś się znalazło na Waszej skrzynce mailowej to raczej tajemnica poliszynela. O co chodzi? A o to, że ktoś może napyskować lub wypowiedzieć się w stylu Aleksandra Hr. Fredro (nawet mailowo) i to może zostać uznane za złamanie pkt 4 regulaminu. Skąd reszta ma wiedzieć, co było przedmiotem korespondencji? Idąc jeszcze dalej, na jakiej podstawie ktokolwiek ma głosować nad zachowaniem gościa, którego wypowiedzi były przedmiotem prywatnej korespondencji?

Kolejno - "Pomysł na głosowanie wziął się z tego, że chciał wysłuchać naszej opinii, choć mógł wyrzucić go od ręki. Żuczek ostatecznie odszedł sam" - czemu nikt nie zmienił regulaminu, chociażby na tę okoliczność?

Dalej - "Osoby biorące udział w RM powinny mieć prawo głosu, jednak z ich strony najbardziej doceniamy kulturę wypowiedzi i konstruktywną krytykę - od decyzji na temat przyszłości użytkowników jest nasz zespół" - ale wy bierzecie udział w RM, tak samo jak "głosowani" uczestnicy. Nie ma o takim głosowaniu jakiejkolwiek mowy w regulaminie.

Jeszcze dalej - ""Normalni" użytkownicy powinni skupić się na tym, co tak naprawdę na tej stronie szukają - grze i blogach, a nie dołączać się do naszych problemów." - uczciwe płacę za dostęp do internetu, który posiadam w domu, nikogo nie chujam, nikogo nie obrażam, zawsze staram się być na maxa merytoryczny. Wypowiadam się, bo mogę i chcę. A czasy sceny CM/FM wspominam od fenomenalnego dla mnie cm3.org.pl.

Finalnie - "Akurat w tej sytuacji (co widać w tabeli Żuczka) w finale prawdopodobnie będzie trójka z RM Teamu i jeszcze jedno miejsce, wiec teraz akurat złożyło się tak, że tak czy siak Żuczek nie zabrałby nikomu z głosujących miejsca" - tego nie wiesz.

Edit: Poprawiona interpunkcja i dodany cudzysłów do wypowiedzi Nascimento.

teekoki Partyzant

Witajcie mam problem
Gra football manager 2015.
W gre gram od prawie roku na tym samym sprzęcie,gra śmigała i było wszystko ok do dzisiaj...
Postanowiłem zacząć grę od nowa na nowym zapisie gry.Włączyłem grę,wszystko śmiga perę dni w grze przeleciało,aż postanowiłem wejść aby ustawić taktykę,gra się wyłączyła i wyskoczył taki komunikat.

https://www.googl(...)1VDKM%3A

Włączyłem grę od nowa,robię wczytywanie gry i wyskakuje ten komunikat(poprzednie zapisy gier się normalnie lądują,a gram na tej samej bazie danych(podstawowej) bez żadnych dodatków).

Wyczytałem,że warto wejść na steamie w tą grę i zrobić spójność plików,bo ponoć to ma być lekarstwo na całe zło.Tak też zrobiłem,wyskoczyło 14 niewłaściwych plików,steam coś pobrał i zainstalował.
Od tego momentu mam taki komunikat.

https://www.googl(...)e5m1M%3A

SZukałem pomocy w necie,i zrobiłem następujące kroki

https://suppo(...)rvalue=1

nic to nie dało.
Następnie to

http://steam(...)6175491/

też nic.

Odinstalowałem grę,zainstalowałem- nic
po zainstalowaniu gry,nadal występuje ten bład,oraz skrót który sie utworzył podczas instalacji nie przypomina ikony gry,jak wogóle nie przypomina skrótu

Proszę o pomoc.Dziękuję

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.