Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

deco87 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Właśnie przez to, ze jesteśmy związani z FMem zależy nam na w miarę normalną rozgrywkę. Wszystkich błędów się nie wypleni, jesteśmy tego świadomi. Ale problemy uprzykrzające spokojne granie są irytujące.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
13.03.2016 21:37    #1432     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Problemem MFM nie są regulaminy, tylko mentalność i charakter wydawców. To nie kwestia merytoryczna, tylko personalna. Dlatego, żaden Kassi ani Piotr nie pomogą. Nie da się. To nie kwestia regulaminu, jakichś uregulowań, tylko atmosfery społecznej. Z nimi nie ma szans na normalność. Postępują niestabilnie. Oni nie akceptują swobody wypowiedzi, nie mają dystansu, traktują zabawę jako dzieło życia. Na dodatek zmarnowali już tyle szans na normalność, złamali tyle zasad społeczności, że koniec. Nie łapmy się już tam na żadną wolność, bo potem i tak będą karać, zamykać usta i usuwać konta. FM Tube potrafi robić normalne turnieje w grę komputerową, ale oni nie. Budują otoczkę nie do przyjęcia.

Musimy za to stawać w obronie każdego niesłusznie atakowanego. To nasze zadanie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
13.03.2016 21:20    #1433     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Sytuacja na portalu Mój Football Manager jest oczywiście nie do przyjęcia, nie dlatego że romantico dostał bana, ale za to że tamtejsza śmietanka towarzyska na czele z Tesserem uaktywniającym się wyłącznie, gdy trzeba kogoś zaatakować zupełnie nie patrzy na swoje wpisy krytycznie. Dostrzegając wady wyłącznie u innych dyskutujących wprowadzają się w błędne koło antagonizacji, z którego nie wyjdą. Każdy kto pisze nawet jedno zdanie w obronie zbanowanych na 300 wpisów merytorycznych jest natychmiast atakowany i kategoryzowany przez użytkowników podejrzanych o bycie multikontami i czasami rejestrujących się wyłącznie w celu stanowienia punktu odporu dla obleganej twierdzy MFM. W związku z tym zawsze pojawią się konta potwierdzające jedną rację i drugą. Problem polega na tym, że strona konfliktu pisząca na portalu cmrev.com jest znana ze swojej działalności, gdzieś tam się przewijali, zaś po drugiej stronie barykady zjawiają się ludzie, o których przez 6 lat czynnej służby na scenie nie słyszałem (vide: Diakon89 mający zdjęcie z jakiejś greckiej strony, niby zdjęcie kolegi). Takich kont będzie się pojawiać więcej w razie potrzeby, podczas gdy personel "brygady FM Rev" będzie dziesiątkowany przez arbitralne bany i cenzurę komentarza. Tej wojenki się nie wygra, bo prędzej czy później nawet najbardziej uważny komentujący zamieści jeden wpis przekraczający normy przyjęte przez administratorów i będzie przegrany.

Warto negocjować z Piotrem Sebastianem i Kassim, przez ich autorytet wywierać wpływ na szefa RM Teamu i wydawców portalu. Oni patrząc ponad podziałami dostrzegają słuszność w modyfikacjach regulaminu Rozgrywki Mistrzów, turnieju który na FM Revolution nadal miałby miejsce (piszę to z pełnym przekonaniem) gdyby nie Mój Football Manager. Mój, nie nasz, podkreślam celowo. Więc może jednak warto zająć się naszym Football Managerem, który powinien nas łączyć, a nie dzielić. To już niemal rok odkąd to wszystko się zaczęło i o ile przez jakiś czas było fajnie i dzięki tym emocjonującym przeszedłem przez kolejny rok na studiach jak przez burzę, teraz naprawdę sensu w tym nie widzę. Chciałbym tylko żeby przestano nazywać użytkowników portalu FM Revolution 'brygadą z rev', sugerowano 'oszołomstwo' i wsadzano nas wszystkich do jednego worka.

Pozdro 600 przyjaciele, odpalam CM4.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Cass_90 Partyzant

13.03.2016 20:38    #1434     Sufler - Problemy techniczne - Błąd 41 FM 2015
Witajcie,

mam oryginalnego FM 2015 zakupionego jakieś 2 tyg w empiku (wydanie pudełkowe). Po zainstalowaniu gry i zabawie przez jakieś 4 dni "coś" się stało z grą, po uruchomieniu w procesach wyświetla mi się jako program ale gra się sama nie włącza. Wyskakuje tylko komunikat z steam, że coś tam się ściąga ale przy 1% wyskakuje, że pojawił się błąd 41. Niestety mimo, że przewertowałem internet w poszukiwaniu rozwiązania to nic nie pomaga. Dodam, że system był reinstalowany tydzień wcześniej, więc żadne badziewie itp. nie miało prawa istnieć na dysku. Wypróbowałem następujące sposoby:

- odinstalowanie FM2015 i antywirusa i ponowne zainstalowanie gry (gdzieś znalazłem informację, że Avira może sprawiać problemy).
- usunięcie pliku ClientRegistry.blob oraz następnie sprawdzenie spójność plików gry.

w wątku: http://www.cmrev(...)927.html kolega surimilion podawał informację, że wyczyścił rejestr ale nie podał czego rejestr, być może to by pomogło. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam

aberdeen Młody aktywista

13.03.2016 20:16    #1435     Sufler - Porady do gry - Sparingi i taktyka
1. Grałem już trzema klubami i za każdym razem mam ten sam problem ze sparingami, obojętnie czy przed sezonem czy w trakcie. Otóż na 10 spotkań udaje mi się wygrać 2-3 mecze, niezależnie od klasy rywala. Często ekstraklasowym zespołem dostaje baty od trzecio czy czwartoligowca. Moi piłkarze mają problem ze stworzeniem jakiejkolwiek akcji, dają sobie odbierać piłkę jak dzieci. Co ciekawe później gdy zaczyna się sezon wygrywam mecze ligowe czy pucharowe bez problemu z potencjalnie silniejszymi rywalami. Więc gdzie robię problem?

2. Czy w FM-16 jest możliwość ustawienia w ekranie taktycznym 4 napastników w linii?

3. Czy jest można zmienić jakoś wygląd ekranu taktycznego? Bo te wielkie kwadraty przedstawiające ustawienie zawodników to jakaś porażka. Panowie z SI cofnęli się w tej kwestii o 15 lat.

Dziękuje za odpowiedzi.

karma85 Partyzant

Myślałem, że nic mnie nie zdziwi już w tej grze, a jednak... Ćwierćwinał LE w pierwszym meczu u siebie przegrana 1:6 z Leverkusen, rewanż wygrywamy 7:2 i awans bramkami na wyjeździe... super że się udało awansować ale czy to jest normalne ???! Półfinał z Man City w dwumeczu remis 4:4 ale przegrana bramkami na wyjeździe i wszystkie gole dla City strzelił nie kto inny niż Aguero i tutaj najlepsze w dwumeczu oddał ogółem 5 strzałów ;] i 4 gole ;))
A teraz ciekawostka :P Aguero w 48 meczach w tym sezonie strzelił 59 goli. Nieźle :D
I jeszcze statystyka z Ligue 1. Na koniec sezonu 3 miejsca w klasyfikacji Króla Strzelców zawodnicy w wieku 20, 18 i 22 lata ;) nie ma tam ani Ibry ani Cavaniego. I zawodnicy z 2 beniaminków w tym. Więc jeżeli nadal nikt się nie zgodzi ze mną, że można wystawić zamiast dobrego snajpera juniora to nie wiem co musiałoby się stać.
I jeszcze ze statystyk. Skuteczność mojej drużyny wynosi 11% w golach co do strzałów celnych. Najwięcej obronionych strzałów mają bramkarze drużyn z ostatnich miejsc tabeli. Najmniej obronionych strzałów bramkarze klubów z czołówki co świadczy o tym, że mają gorszą skuteczność i automatycznie są słabi po prostu :)
I najwięcej przechwytów, odbiorów piłki kluczowych odbiorów i wygranych piłek również obrońcy klubów z szarego końca ;)
Myślę, że takie statystyki nie są możliwe w realnym świecie, więc realizm tej gry jest bliski zera.
Jeszcze bym zapomniał że z karnymi również potwierdzam problem. I strzały z dystansu strzelają zawodnicy, którzy mają ten atrybut w okolicach 5. Moi zawodnicy mają bardzo dobre atrybuty strzałów z dystansu i w całym sezonie takich goli padło 2. Nie, nie jest to wina taktyki.
Na koniec tego dłuugiego wywodu skrytykuję jeszcze rzuty rożne. W całym sezonie moja drużyna strzeliła 2 gole z rzutów rożnych i nie straciła żadnego. To jest gorzej niż niemożliwe. Natomiast napastnicy którzy mają umiejętność gry głową u mnie na ostatnim miejscu w lidze strzelają pełno goli głową :)
Zastanawia mnie jeszcze to, że jak przeciwnik ma piłkę, bardzo ciężko im ją odebrać, podczas gdy moja pomoc bardzo niecelnie podaje, wręcz komicznie to wygląda gdy zawodnik który ma podania na 20 podaje tak niecelnie że aż zęby bolą. I najgorsze jest to jak szybko defensywa przeciwnika się ustawia po przejęciu piłki. Chociaż kontrataki nie wyglądają najgorzej, jednak cała defensywa w sekundę jest uporządkowana i gotowa do zablokowania strzału podczas gdy napastnik drużyny przeciwnej potrafi minąć całą moją obronę która nie jest w stanie go dogonić i wychodzi sam na sam z bramkarzem.
Do tego zawsze praktycznie zawsze pierwszy celny strzał przeciwnika to gol. Nie wiem po co mi bramkarz który ma taką skuteczność obron.
Dziękuję. Dla wszystkich którzy twierdzą, że nie umiem zrobić taktyki: Półfinał LE i 2 miejsce w lidze tuż za PSG to chyba nie jest zły wynik. A ja nie narzekam dlatego, że mi nie idzie, tylko dlatego, że uważam tą część managera za najgorszą w historii i w następnym roku dziesięć razy się zastanowię zanim wydam pieniądze na tą grę.

deco87 Partyzant

Z karnymi to raczej jest trochę dziwne, bo marnują je zawodnicy z atrybutem >15. Tutaj nic nie mogą zrobić.

A z dośrodkowaniami jest niestety problem. Bo sam ten myk wykorzystuje., To niestety jest najpewniejsza metoda na bramkę. Plus dobitki. Skrzydłowi i boczni obrońcy szaleją i ciężko ich zatrzymać. Kto ma lepsze boki ten wygrywa.

Brazzo Młody aktywista

12.03.2016 17:34    #1438     Sufler - Edytor - Terminarz ligi
Poprzednie problemy rozwiązane :) Mam zagwozdkę, a raczej jakiś błąd:
Tworzę na Węgrzech 2 okienka transferowe zgodne z rzeczywistością: 8.06.14-1.09.14 i 20.01.15-20.02.15.
A zapis w FM (wersja 2015) wygląda tak: okienko transferowe: 8 czerwca 2014 - 1 września 2014, 20 stycznia 2014 - 20 lutego 2014. Albo ja coś źle zapisuję, albo... sam już nie wiem. Nie wiem, czy taki zapis nie zbuguje mi okienka transferowego - ktoś coś wie?

Brudas Socrealista

Grupa: Administrator
12.03.2016 17:00    #1439     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="IamTheSwarn"]Ja niczego nie widziałem, o żadnych warunkach, cóż to za dziwne insynuacje? Chcę brać udział w rozgrywce mistrzów, razem z romantico bierzemy 2 pierwsze miejsce i mam prawo wyrazić swoją opinie na temat błedów w regulaminie, a że niektórzy mają problem z zarządzaniem stroną. Zresztą ja już kiedyś napisałem, to nie jest tragedia, to jest komedia i tego będę się trzymal[/quote]

Yhym czyli nic nie wiedziałem tak o wszedłeś sobie na wiadomą stronę i pomyślałeś "O może mogę już pisać...o mogę....ale fajnie...."
Pomijając, że udzielasz się w tym temacie i było 3124 postów (nie że liczę) dotyczących aktu.

IamTheSwarn Partyzant

12.03.2016 16:10    #1440     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Ja niczego nie widziałem, o żadnych warunkach, cóż to za dziwne insynuacje? Chcę brać udział w rozgrywce mistrzów, razem z romantico bierzemy 2 pierwsze miejsce i mam prawo wyrazić swoją opinie na temat błedów w regulaminie, a że niektórzy mają problem z zarządzaniem stroną. Zresztą ja już kiedyś napisałem, to nie jest tragedia, to jest komedia i tego będę się trzymal

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution