Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
11.08.2009 21:42    #13761     Sufler - Porady do gry - Ideał Football Manager
To nie jest problem techniczny, z grą, czy jakiś tam. W Suflerze raczej nie pytamy o opinie.
Zapoznaj się z zasadami.
http://www.cmrev(...)ady.html
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Ungarer Partyzant

Grupa: Użytkownik
No bo problem jest.Jestem pucharze intertoto i póki co nic rejestrować nie muszę.Ale z wychowankami -nawet jako ostateczna rezerwa -to mam problem.Przesymulować się za bardzo nie da bo nie awansuję.A przywiązuję dużą wagę do ewentualnych zmienników....

farr Partyzant

Witam ! Mam problem z dobraniem taktyki do naszej krajowej ligi... A mianowicie grałem wszystkimi polskimi klubami, którym kibicuje w RL: Motor Lublin, Śląsk Wrocław i Chełmianką (po podmienieniu z innym klubem xD!). Powiem bez kompleksów, że o ile w lidze angielskiej mój debilizm taktyczny uchodził płazem (ostry pressing, koszenie wszystkich), to w Polsce już nie jest tak różowo ! Kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby z taktyką i indywidualnymi poleceniami dla zawodników.. Efekty ?? Owszem wygrana Motorem 4:0 z Widzewem cieszy, ale co z tego skoro w następnej kolejce dostaje 3:0 w plecy od Gorzowa ?! Czytałem poradniki do taktyk i kompletnie nic mi to nie dało... No może z wyjątkiem stosowania pressingu, bo o tym wiem więcej niż wcześniej. Jeżeli znacie jakieś kruczki taktyczne na Polską Ligę, to proszę o pomoc... I błagam was nie wysyłajcie mnie znowu do poradników, bo mnie szlag trafi od czytania tego wszystkiego i braku efektów...

Lypton Partyzant

11.08.2009 10:39    #13764     Sufler - Porady do gry - Wieczne wypożyczenie.
Witam.
Mam pewien problem z wypożyczonym zawodnikiem (liga hiszpańska). Problem raczej znany. Otóż jest on na wiecznym wypożyczeniu. Na ekranie mojego składu figuruje jako zawodnik wypożyczony, aczkolwiek nie działa na niego filtr 'gracze wypożyczeni', a w zakładce 'transfery' nic nie ma napisanego o wypożyczeniu. Wartość i płace tego piłkarza wynoszą 0 (słownie: zero). W drużynie, do której jest wypożyczony, figuruje jako jej zawodnik, jednak można za niego złożyć ofertę transferową, będąc menadżerem tej drużyny. Czy jest jakiś sposób, żeby go odzyskać? Edytor czasu rzeczywistego czy co? Bo szkoda go tracić, utalentowany jest.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

11.08.2009 10:11    #13765     Sufler - Porady do gry - Talenty
Znamy, ale Ty też możesz znać. Dział Talenty.

Po cholerę zakładasz drugi taki sam temat? :|

http://www.cmrev(...)nty.html

Galileusz Partyzant

10.08.2009 14:20    #13766     Sufler - Porady do gry - Powolne ładowanie gry
Mam pytanko! Gram na tych samych parametrach co w FM 08, tj. ilość lig i dodatkowych krajów, czy to jest normalne, że gra ładuje sie 3 (trzy) razy wolniej niż w poprzedniej wersji? Czy poźniej mogę mieć problemy z rozgrywką, skoro takich nie było na starszym FM-ie?

Galileusz Partyzant

09.08.2009 23:19    #13767     Sufler - Porady do gry - Problem z odpaleniem FM 09
Mam oryginalnego FM 09, zainstalowałem go przez tego steam'a, gdy chciałem odpalić grę to pojawił się komunikat, że gra bedzie gotowa za 1 godzinę, bo pobierają się uaktualnienia, o co z tym chodzi?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Mam pytanie odnośnie "skutków interakcji z własnym piłkarzem".

Już tłumaczę o co mi chodzi po czym zadam pytanie.
W FM 08 i 09 zdarzało mi się namawiać juniorów z mojej drużyny U-18 by uczyli się od zawodników z pierwszego składu. Efekty zwykle były takie że po iluś-tam tygodniach/miesiącach taki junior "zakańczał" naukę u doświadczonego kolegi i miał wtedy (ten junior) w swoim repertuarze zagrań TE których nauczył się od starszego kolegi (wiadomo, czasem zawodnicy uczyli się tylko jednego zagrania lub niczego nie nauczyli albo popadali w konflikt z mentorem ale ta kwestia jest tu nieważna)

Chodzi mi o sytuację w której to sugeruję któremuś z moich utalentowanych juniorów (nazwijmy go: gracz X) by uczył się od doświadczonego i czołowego zawodnika pierwszej drużyny (tego nazwijmy: gracz Y).
Tylko ze ten doświadczony gracz (Y) nie posiada wcale "ulubionych zagrań" i tu nasuwa się moje pytanie:

CZY jest sens by zlecać juniorowi (X) naukę u takiego gracza (Y) skoro ten nie nauczy go żadnych zagrań (bo sam takowych nie posiada)

Chodzi mi tu nie tylko o te zagranie ale i o kwestię CZY taki junior (X) a dokładniej jego statystyki będą się szybciej rozwijały pod okiem gracza (Y) ??

Precyzując, zadam pytanie inaczej: Jeśli gracz (Y) nie potrafi nauczyć gracza (X) jakichś zagrań to CZY może on być mu pomocny w czymś innym?? dajmy na to że ten doświadczony gracz (Y) ma dośrodkowania na poziomie 20 to czy temu juniorowi (X) który uczyłby się u gracza (Y) szybciej urośnie umiejętność dośrodkowań?

CZY ktoś się temu przyjrzał i odkrył jakąś zależność?

Chodzi mi tu też o to czy jak każdemu graczowi (adekwatnie do jego pozycji na boisku) przydzielę jakiś trening (np TUG'a) to czy juniorzy szybciej się rozwiną pod okiem mentorów czy to nie ma znaczenia i wielkiego wpływu i z mentorem czy bez będą doskonalić swe umiejętności w takim samym tempie?

PS.1. Wiem, że mogę graczowi (Y) zasugerować by sam na treningach nauczył się jakiegoś zagrania ale chodzi mi o sytuację w której taki gracz zagrania nie ma.

PS.2 Proszę o rzeczowe i wnoszące coś mądrego do dyskusji odpowiedzi (najlepiej osób które zagłębiały się kiedyś w tą kwestię) i proszę nie udzielać odpowiedzi w stylu "chyba" lub "może" itp bo takie odpowiedzi nic nie wnoszą do rozmowy i nie rozwiążą problemu.

PS.3 Osobiście uważam że pytanie porusza dość interesującą kwestię i mam nadzieję że nie zdarzy się sytuacja w której ktoś z gabinetu zamknie temat ZANIM co najmniej kilku użytkowników udzieli wyczerpującej odpowiedzi :P

PS.4 Do gabinetu: Jeśli niewłaściwie sformułowałem tytuł tematu proszę go poprawić na właściwy i wyczerpujący znamiona poruszonej kwestii :)

Grzelo Partyzant

09.08.2009 12:52    #13769     Sufler - Porady do gry - Editor... Problem
Dlatego proszę, aby ewentualna kontynuacja odbywała się w tym temacie: http://www.cmrev(...)cje.html
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

Lucasinho Ekspert

09.08.2009 12:49    #13770     Sufler - Porady do gry - Editor... Problem
Wydaje mi się że ten problem został już rozwiązany :]
lucasinho.blox.pl

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.