Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Behemot Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.01.2007 12:31    #73041     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
No tak, tylko nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę: jak mój zawodnik dogada się już z jakimś klubem (a są to kluby z 1. ligi i Championship, więc o oczko lub dwa oczka wyższych), a ja mu potem wywinę taki numer, to będzie niezadowolony, spadnie mu motywacja, poprosi o wystawienie na listę i tyle z tego będzie. Sęk w tym, by wszystko rozegrać bez jego udziału w tym procesie :)

NaVaR Partyzant

08.01.2007 12:25    #73042     Sufler - Porady do gry - Finanse - Budzet placowy
posprzedawaj graczy z najwyzszymi zarobkami jak nie da sie drogo to schodz z ceny i wtedy budzet placowy ci sie poprawi albo tak jak Kuba16.07.91 tez mialem juz ze zbankrutowalem odszedl prezes i przyszedl nowy i rzucil kasa i wyszedlem na prosta
cierpliwosci i zobacz sam co sie stanie

sefko1 Przodownik pracy

08.01.2007 12:24    #73043     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
Ja mam lepszy pomysł.
Jak ktos interesuj sie Twoim graczem zaoferuj go do innych klubów za 90.000
A potem po prostu nie odpowiadaj na oferte transferowa, lub daj "opóźnij" w momencie gdy gracz przyjmie oferte. PO 2 "opźnienieach" transfer zostanie anulowany i tak można długo zwlekać. :P

sefko1 Przodownik pracy

08.01.2007 12:23    #73044     Sufler - Porady do gry - walkower
Ja mam lepszy pomysł.
Jak ktos interesuj sie Twoim graczem zaoferuj go do innych klubów za 90.000
A potem po prostu nie odpowiadaj na oferte transferowa, lub daj "opóźnij" w momencie gdy gracz przyjmie oferte. PO 2 "opźnienieach" transfer zostanie anulowany i tak można długo zwlekać. :P

Behemot Młody aktywista

08.01.2007 11:45    #73045     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
Przyszła mi do głowy jeszcze modyfikacja taktyki d), która zabierze jeszcze więcej czasu: zaproponować gracza za 90.000, jak przyjmą - zmodyfikować ofertę o dodatkowe włączenie do niej wymiany jakiegoś zawodnika wystawionego na sprzedaż, albo jakiegoś cienasa - pewnie się zgodzą i wtedy proponować takiem graczowi warunki nieco poniżej jego progu akceptacji - tak, by nie przyjął, ale chciał kontynuować negocjacje. :)

Behemot Młody aktywista

08.01.2007 11:35    #73046     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
Swoją drogą: brakuje mi takiej opcji w grze, że menedżer w akcie protestu stawia zarządowi ultimatum (jak w kwestiach budżetu, rozbudowy bazy itd.) - albo anulujecie zgodę na transfer (to ja w końcu odpowiadam za wyniki, a wy mi tu kluczowego gracza sprzedajecie), albo odchodzę z klubu.

Behemot Młody aktywista

08.01.2007 11:31    #73047     Sufler - Porady do gry - Sprzedaz pilkaza przez prezesa
Mam podobną sytuację w Newport County, którym gram (aktualnie 2. liga angielska) i Marka Augustyniaka (swoją drogą polecam - świetny O L). Wart jest obecnie 90.000 funtów, ustawiłem cenę zaporową 1,5 mln., zainteresowanie jest spore, no i pewnego pięknego dnia przyszła oferta na 370.000 i prezi się połaszczył. Postanowiłem trochę pomęczyć się na save'ach i:
taktyka a) - w momencie zapytania o cenę piłkarza nie odpowiadałem, ignorując ponawiane zapytania. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub złożył ofertę i prezi przyjął.
taktyka b) - w momencie zapytania o cenę piłkarza proponowałem takiemu klubowi wymianę bezgotówkową na najlepszego zawodnika tego zespołu. Klub taki natychmiast przestawał się interesować. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub i tak złożył taką samą ofertę.
taktyka c) - najlepszą obroną jest atak - spróbowałem zaproponować gracza klubom po cenie 1 mln, żeby sami uznali, że ich nie stać. Taktyka nieskuteczna - kilka klubów złożyło oferty i to nie za 370.000 a za bodaj 320.000 funtów.
taktyka d) - spróbuję jeszcze zaproponować gracza klubom po cenie wartości gracza 90.000 i jak będą masowo przyjmować, spróbuję grać na zwłokę z nieakceptowaniem oferty. Może uda mi się tak dojechać do końca okna transferowego :)

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

08.01.2007 11:19    #73048     Sufler - Porady do gry - Finanse - Budzet placowy
jezeli nie zmniejszysz wydatkow i dlugi sie powieksza to zarzad wezmie pozyczke albo klub zbankrutuje i prezes odejdzie. przy odrobinie szczescia mozesz zostac w klubie(jezeli masz nawet niewielkie sukcesy) i grac dalej z nowym prezesem ktory niezadko przynosi jakas kase do klubu. raz mialem tak ze zbankrutowalem, sprzedali mi najlepszych pilkarzy za bezcen, ale zostalem w klubie i nowy prezes wyciagnal klub z dlugow. mialem -11 mln euro na koncie i zbankrutowalem. po przyjsciu nowego prezesa mialem beznadziejny sklad ale 2,5 mln euro na koncie i jakos przezylem

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

08.01.2007 11:11    #73049     Sufler - Porady do gry - ulubione zagrania
jezeli masz zawodnika ktory ma w ulubionych zagraniach ze "przeklada pilke na lewa noge przed dryblingiem" i ustawisz zeby twoi zawodnicy utrudniali mu gre lewa noga to bedzie mniej efektywny niz zazwyczaj, ale jest niewiele takich ulubionych zagran na ktore mozesz cos poradzic, z reguly ja patrze na klase zawodnika i jego umiejetnosci a nie na ulubione zagrania przy ustalaniu taktyki na mecz

MARAZM Młody aktywista

08.01.2007 11:07    #73050     Sufler - Porady do gry - ulubione zagrania
Witam .Mam pytanie , czy można wykorzystać ulubione zagrania przeciwnika do ustalenia taktyki przed meczowej ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution