Mam podobną sytuację w Newport County, którym gram (aktualnie 2. liga angielska) i Marka Augustyniaka (swoją drogą polecam - świetny O L). Wart jest obecnie 90.000 funtów, ustawiłem cenę zaporową 1,5 mln., zainteresowanie jest spore, no i pewnego pięknego dnia przyszła oferta na 370.000 i prezi się połaszczył. Postanowiłem trochę pomęczyć się na save'ach i:
taktyka a) - w momencie zapytania o cenę piłkarza nie odpowiadałem, ignorując ponawiane zapytania. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub złożył ofertę i prezi przyjął.
taktyka b) - w momencie zapytania o cenę piłkarza proponowałem takiemu klubowi wymianę bezgotówkową na najlepszego zawodnika tego zespołu. Klub taki natychmiast przestawał się interesować. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub i tak złożył taką samą ofertę.
taktyka c) - najlepszą obroną jest atak - spróbowałem zaproponować gracza klubom po cenie 1 mln, żeby sami uznali, że ich nie stać. Taktyka nieskuteczna - kilka klubów złożyło oferty i to nie za 370.000 a za bodaj 320.000 funtów.
taktyka d) - spróbuję jeszcze zaproponować gracza klubom po cenie wartości gracza 90.000 i jak będą masowo przyjmować, spróbuję grać na zwłokę z nieakceptowaniem oferty. Może uda mi się tak dojechać do końca okna transferowego
Najnowsze posty