Sprzedaz pilkaza przez prezesa

NaVaR Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.01.2007, 09:00    Pytanie
Witm
Gram liga polska i mam problem po 2-3 sezonach udalo mi sie wytrenowac i posprowadzaf fajnych graczy i nie chce ich sprzedawac kluby si pytaja o nic a ja daje odrzuc oferte ale w pewnym momencie jakis inny klub daje oferte wyzsza i moj kochany prezes kochajacy klub i chcacy sukcesow uznaje ze musi wziasc sprawy w swoje rece i sprzedaje mi zawodnika. Czy da sie jakos tego uniknac ? Czy mozna jakos sie nie zgodzic na ten transfer? bo szkoda oslabiac druzyne tym bardziej ze dlugo czasami kabinuje daje rozne oferty zeby kupic ogos a ten prezeson mi go bez niczego sprzedaje
Prosze o pomoc

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2007 09:33    #1
niestety na to nic nie poradzisz, ale nie wiem czy jak zawodnik uzgodni warunki z tamtym klubem to musisz zaakceptować transfer? bo wiem że zawsze obok tego jest anuluj, więc może tak spróbuj

NaVaR Proletariat

0
08.01.2007 10:29    #2
niestety nie da sie anulowac pisze tylko ze np arsenal zlozyl propozycje i prezes uznal ja za korzystna i zgodzil sie na transfer i nic nie da sie juz zrobic . myslalem ze moze jest jakis sposob zeby to obejsc i jakos sie nie zgodzic

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2007 11:06    #3
jezeli zglasza sie klub z podobna do twojej reputacja to mozesz zaproponowac temu zawodnikowi nowy kontrakt. czasem nawet jak zglasza sie jakis slynny klub to zawodnik decyduje sie zostac jak dasz mu "pilkarz kluczowy" a tamten klub np. rotacje skladu

Behemot Młody aktywista

0
08.01.2007 11:31    #4
Mam podobną sytuację w Newport County, którym gram (aktualnie 2. liga angielska) i Marka Augustyniaka (swoją drogą polecam - świetny O L). Wart jest obecnie 90.000 funtów, ustawiłem cenę zaporową 1,5 mln., zainteresowanie jest spore, no i pewnego pięknego dnia przyszła oferta na 370.000 i prezi się połaszczył. Postanowiłem trochę pomęczyć się na save'ach i:
taktyka a) - w momencie zapytania o cenę piłkarza nie odpowiadałem, ignorując ponawiane zapytania. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub złożył ofertę i prezi przyjął.
taktyka b) - w momencie zapytania o cenę piłkarza proponowałem takiemu klubowi wymianę bezgotówkową na najlepszego zawodnika tego zespołu. Klub taki natychmiast przestawał się interesować. Taktyka nieskuteczna - w końcu klub i tak złożył taką samą ofertę.
taktyka c) - najlepszą obroną jest atak - spróbowałem zaproponować gracza klubom po cenie 1 mln, żeby sami uznali, że ich nie stać. Taktyka nieskuteczna - kilka klubów złożyło oferty i to nie za 370.000 a za bodaj 320.000 funtów.
taktyka d) - spróbuję jeszcze zaproponować gracza klubom po cenie wartości gracza 90.000 i jak będą masowo przyjmować, spróbuję grać na zwłokę z nieakceptowaniem oferty. Może uda mi się tak dojechać do końca okna transferowego :)

Użytkownik uznał post za pomocny

Behemot Młody aktywista

0
08.01.2007 11:35    #5
Swoją drogą: brakuje mi takiej opcji w grze, że menedżer w akcie protestu stawia zarządowi ultimatum (jak w kwestiach budżetu, rozbudowy bazy itd.) - albo anulujecie zgodę na transfer (to ja w końcu odpowiadam za wyniki, a wy mi tu kluczowego gracza sprzedajecie), albo odchodzę z klubu.

Behemot Młody aktywista

0
08.01.2007 11:45    #6
Przyszła mi do głowy jeszcze modyfikacja taktyki d), która zabierze jeszcze więcej czasu: zaproponować gracza za 90.000, jak przyjmą - zmodyfikować ofertę o dodatkowe włączenie do niej wymiany jakiegoś zawodnika wystawionego na sprzedaż, albo jakiegoś cienasa - pewnie się zgodzą i wtedy proponować takiem graczowi warunki nieco poniżej jego progu akceptacji - tak, by nie przyjął, ale chciał kontynuować negocjacje. :)

sefko1 Przodownik pracy

0
08.01.2007 12:24    #7
Ja mam lepszy pomysł.
Jak ktos interesuj sie Twoim graczem zaoferuj go do innych klubów za 90.000
A potem po prostu nie odpowiadaj na oferte transferowa, lub daj "opóźnij" w momencie gdy gracz przyjmie oferte. PO 2 "opźnienieach" transfer zostanie anulowany i tak można długo zwlekać. :P

Behemot Młody aktywista

0
08.01.2007 12:31    #8
No tak, tylko nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę: jak mój zawodnik dogada się już z jakimś klubem (a są to kluby z 1. ligi i Championship, więc o oczko lub dwa oczka wyższych), a ja mu potem wywinę taki numer, to będzie niezadowolony, spadnie mu motywacja, poprosi o wystawienie na listę i tyle z tego będzie. Sęk w tym, by wszystko rozegrać bez jego udziału w tym procesie :)

sefko1 Przodownik pracy

0
08.01.2007 12:33    #9
NIe będzie probelmu bo Ty nie anulujesz transferu. To Oni sami anulują. Wiem bo sprawdziłem :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution